"Mustalt" töötamine
-
Külaline
"Mustalt" töötamine
Kas töötad või oled kunagi töötanud mitteametlikult, "mustalt"? Miks? Ja mis alal?
-
Külaline
Aga tee ise algust ja kirjelda oma töökogemusi.Külaline kirjutas: ↑14 Sept 2024 21:45 Kas töötad või oled kunagi töötanud mitteametlikult, "mustalt"? Miks? Ja mis alal?
-
Külaline
Ma olen meestelt seksi eest raha võtnud ja pole sellelt makse maksnud
Jah, see on huvitav, et kuigi prostitutsioon ilma vahendajateta on meil legaalne, ei ole riik valmis seda ametlikult tunnistama ja seeläbi maksustama. Näiteks Saksamaal on hoopis teisiti: seal on seksitöötajatel kõik töötaja õigused ja kohustused.Külaline kirjutas: ↑14 Sept 2024 22:56Ma olen meestelt seksi eest raha võtnud ja pole sellelt makse maksnud
PS: Põhjamaadest ei maksa rääkida, sest nemad on prostitutsiooni faktiliselt keelustanud võttes seksitöötajatelt klientuuri. Ei ole suurt vahet kas keelatud on prostitueerimine või tarbimine - tulemus on sama.
-
Külaline
Kuule, ära siin vasta minu eest väljamõeldistegaKülaline kirjutas: ↑14 Sept 2024 22:56Ma olen meestelt seksi eest raha võtnud ja pole sellelt makse maksnud
Pidasin silmas pigem mitte ettevõtlust, aga tavalist töökohta. Ise olen kunagi noore ja lollina ühes väikeses poes mitteametlikult töötanud, neil seal oligi selline "poliitika". Võtsid inimese mustalt tööle, siis mingi hetk siiski vormistati ametlikult kuid vahetult enne katseaja täitumist vallandati. Ma polnud ei esimene ega viimane, kellega niimoodi käituti. See on ka ainus kord, kus mind lahti lasti.
Teine kord - hoidsin ülikooliõpingute kõrvalt lapsi. Ettevõtluskontot ei kasutanud, kuna sain samal ajal töötukassast töötuskindlustushüvitist, mis oli nii väike, et jätkus vaid arvete tasumiseks. Toiduraha tuli endal lisaks teenida. Muul moel õpinguid lubada endale poleks saanud.
Lapsehoid on ju ka ettevõtlus.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
-
Külaline
Kui sellest tasust pool ettevõtluskonto kaudu ära maksta, ei jagu ju mingit tasu, et see ära tasuks. Siis peakski tund mingi 20 eurot olema ja kes nii palju ikka on võimeline maksma.
-
Külaline
Ettevõtluskonto omanikke töötuna arvele ei võeta, aga ma ei tea, kuidas see kohaldub töötuskindlustushüvitise saajatele.
-
Külaline
Ma ei hakka mingit ettevõtluse kontot tegema. Võtan meestelt teenuse eest sulas. Makse ei maksa. Miks peaks?
-
Külaline
Aga kui mees deklareerib, et maksis?Külaline kirjutas: ↑15 Sept 2024 18:01 Ma ei hakka mingit ettevõtluse kontot tegema. Võtan meestelt teenuse eest sulas. Makse ei maksa. Miks peaks?
-
Külaline
Ei ole mina veel sellist meest näinud, kes seksi eest makstud raha kuhugi deklareeriks. Miks peaks?
-
Külaline
Millise reapeale seda siis deklareerida? Arveid esitada saab meil ainult juriidiline isik.
-
Külaline
Usun, et enamik keskealisi on mingil ajal mustalt töötanud. Praegu on seda veidi vähem, aga paljud töötavad praegugi. Pole pointi makse maksta, kui töötajal sellest miskit ei muutu.
-
Külaline
Ei ole mustalt töötanud ja ei pea ka lugu inimestest, kes seda praegusel ajal teevad.
-
Külaline
Kuidas täpselt teate, et töötas mustalt, et mitte lugu pidada?Külaline kirjutas: ↑16 Sept 2024 21:06 Ei ole mustalt töötanud ja ei pea ka lugu inimestest, kes seda praegusel ajal teevad.
Miks sellist sooja õhku suust välja ajada?
-
Külaline
Enne seda, kui TSD-d välja mõeldi, olid tööraamatud, kuhu töötamised üles märgiti (eelmisel sajandil). Aga... kui töötasid kuskil põhikohaga, hoiti töötaja tööraamatut kogu selle tööperioodi jooksul tööandja seifis. Kui aga said mingi lisatöö, siis seda ju ei saanudki tööraamatusse seetõttu sisse kirjutada.Külaline kirjutas: ↑16 Sept 2024 11:03 Usun, et enamik keskealisi on mingil ajal mustalt töötanud. Praegu on seda veidi vähem, aga paljud töötavad praegugi. Pole pointi makse maksta, kui töötajal sellest miskit ei muutu.
Mul endal niimoodi 3 lühikest perioodi tööraamatust puudu: tudengiajal üks asendusõpetajaks olemine (tööraamat oli ülikoolis seifis), samuti 2 lühiajalist tööotsa puhkuse asendajana (korrektor ja asendussekretär), mida tegin omaenda pika puhkuse ajal (tööraamat oli põhitöökoha tööandja seifis hoiul sel ajal)
-
Külaline
Sellised vastu rindu tagujad tavaliselt mingil hetkel avastavad, et ohhh, elu polegi must-valge:) elu sees ei tahaks selliste kuivikutega tegemist teha. Ei tööta ise mustalt, aga selliseid arvamusi ei lubaks endale iialgi. Elu on väga mitmetahuline, enamus ikka saavad sellest juba varem aru, mõnel läheb kahjuks kauem aega ja võib-olla mõni ei saagi kunagi aru. Vaene inimene, ütleks selle pealeKülaline kirjutas: ↑16 Sept 2024 21:06 Ei ole mustalt töötanud ja ei pea ka lugu inimestest, kes seda praegusel ajal teevad.
-
Külaline
Oled ettevõtja või ajad niisama sooja õhku suust välja?Külaline kirjutas: ↑16 Sept 2024 21:06 Ei ole mustalt töötanud ja ei pea ka lugu inimestest, kes seda praegusel ajal teevad.
-
Külaline
Mul millegipärast on tunne, et need kes skeemitavad ja hoiavad kõrvale maksude tasumisest, on kõige suuremad riigi kirujad ja nõudjad.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist