Lemmik toit suvel sooja ilmaga

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 16 Juun 2025 22:19
Külaline kirjutas: 16 Juun 2025 21:46 Seda külmsupp "Suvi" kiidulaulu olen ma palju lugenud. Kunagi oli fb-s sama küsitlus, ja seal kiitsid kõik.

Kummaga siis parem on? Kas keefiri või hapukoorega? Äkki proovin ka. Plussiks see, et 100 grammi on vaid 47 kcal. Täitsa dieettoit ju!?

Loen koostisest, et seal puhta rosolje koostis. Ainult heeringas veel lisaks.

Ma ise olen suur hapukoore fänn. Väga meeldib hapukoore värske kurgi-tomati salat. Või siis hapukoor ja tomat ainult koos. Lisaks ka külmakoore kaste, kus koostisosadeks redis, kurk, keedetud muna, till, roheline sibul... Kõike ikka nii, et lusikas seisab püsti. Kõrvale varajane kartul.
Kustotsast see dieettoit on? Segad selle purgitäie 500 ml keefiriga ja ongi 1000 kcal käes.
Purk on 530g. 5,3x47= 249,1kcal. Keefiris on 100ml kohta keskmiselt 50kcal. 5x50= 250kcal. Kokku 500kcal liitris supis.
Korraga annab ikka seda sisse pressida.
Kust kohast sa küll 1000kcal kokku said?
Külaline

Ants kirjutas: 16 Juun 2025 23:05
Külaline kirjutas: 16 Juun 2025 22:38
Guest kirjutas: 16 Juun 2025 21:46 Seda külmsupp "Suvi" kiidulaulu olen ma palju lugenud. Kunagi oli fb-s sama küsitlus, ja seal kiitsid kõik.

Kummaga siis parem on? Kas keefiri või hapukoorega? Äkki proovin ka. Plussiks see, et 100 grammi on vaid 47 kcal. Täitsa dieettoit ju!?

Ma ise olen suur hapukoore fänn. Väga meeldib hapukoore värske kurgi-tomati salat. Või siis hapukoor ja tomat ainult koos. Lisaks ka külmakoore kaste, kus koostisosadeks redis, kurk, keedetud muna, till, roheline sibul... Kõike ikka nii, et lusikas seisab püsti. Kõrvale varajane kartul.
Hapukoorega segatuna saab sellest salati, mitte supi.
Tehas võiks seda külmsuppi ka mitte klaastaaras toota: ilmselt ei ei viitsita rasket klaasi koju tassida ja siis hiljem taarasse.
Seda taarat ei võeta vastu, mis sa tast viid?
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Juun 2025 23:21
Külaline kirjutas: 16 Juun 2025 21:46 Seda külmsupp "Suvi" kiidulaulu olen ma palju lugenud. Kunagi oli fb-s sama küsitlus, ja seal kiitsid kõik.

Kustotsast see dieettoit on? Segad selle purgitäie 500 ml keefiriga ja ongi 1000 kcal käes.
Purk on 530g. 5,3x47= 249,1kcal. Keefiris on 100ml kohta keskmiselt 50kcal. 5x50= 250kcal. Kokku 500kcal liitris supis.
Võiksid äkki tähelepanelikum olla, et parandasin vea kohe.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Juun 2025 23:52
Külaline kirjutas: 16 Juun 2025 23:21
Võiksid äkki tähelepanelikum olla, et parandasin vea kohe.
Külalised kõik ju. Ega mina aru saanud, et see "parandus" just sinu enda tehtud on.
Väiksid äkki täpsemalt kirjutada, et aru saada on, et iseennast parandad ;)
Külaline

Mina langetan kaalu. Kapp on ilusaid suveriideid täis, mis istuvad ideaalselt seljas saledal inimesel. Hmm.. Ma aga olin vormist väljas...
Mitte hullult, aga siiski. 175/70 :S Normaasel juhul olen kaalunud pigem 62-63 kilo. Ilus ja terve välja nähes, mitte kondine.
Mai alguses võtsin end käsile ja 5 kg on maha saadud. 65 kg siis hetkel. Mõni kilo veel ja suve saabumiseks valmis! :D

Mulle õnneks maitseb kapsas. See värske ja heleroheline. Teen sellest lihtsa salati. Lõikan viilud kaussi, lisan veidi soola ja n-ö töötlen sõrmedega läbi, et kapsast mahl välja saada. Värsket kurki ka juurde + till ja mõnus ning kerge toit. Toetades mu plaani kaalu langetada.

Üks versioon on veel, et lisan kodujuustu ja keedumuna sellele kapsasalatile. Hoiab kõhu pikemalt täis. Samas on jätkuvalt tervislik.
Mauno
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Mauno »

Keedukartul kodujuustusalatiga (kurk,tomat, sibul, till). Ja kapsa-makra salat!
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Külaline kirjutas: 16 Juun 2025 22:38

Hapukoorega segatuna saab sellest salati, mitte supi.
Tehas võiks seda külmsuppi ka mitte klaastaaras toota: ilmselt ei ei viitsita rasket klaasi koju tassida ja siis hiljem taarasse.
Ikka võetakse vastu, lihtsalt raha ei saa vastu, seega mis tast siis osta ja tassida. Oleks plastpakendis, oleks kergem, saab ka ümber töödelda (mitte et klaasi ei saa).
Külaline

Ants kirjutas: 17 Juun 2025 16:33
Ikka võetakse vastu, lihtsalt raha ei saa vastu, seega mis tast siis osta ja tassida. Oleks plastpakendis, oleks kergem, saab ka ümber töödelda (mitte et klaasi ei saa).
Ma küll hunnikute viisi neid purgitoite koju ei vea, aga mina taaskasutan need purgid kõik omatehtud hoidiste(kurgid, seened, salatid) jaoks ära.
Külaline

Enamasti need kogumiskonteinerid kõrvuti. Ei ole väga suur vaev see üks meeter kõrvale astuda ja klaaspurk panna klaasikonteinerisse. Isiklikult meeldiks klaaspurgis osta rohkem, kui plastikus.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Juun 2025 17:41
Enamasti need kogumiskonteinerid kõrvuti. Ei ole väga suur vaev see üks meeter kõrvale astuda ja klaaspurk panna klaasikonteinerisse. Isiklikult meeldiks klaaspurgis osta rohkem, kui plastikus.
Ei oska öelda, pole eales midagi kogumiskonteineritesse pannud. Kõik ebavajalik läheb prügisse, ei tassi mina seda kuhugi.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Juun 2025 22:19

Aga miks peab suvel dieettoitu sööma. Rassid päev otsa saagides, puurides, heina niites, matkaradadel turnides. Rohkem kaloreid on tarvis!
Külaline

Guest kirjutas: 17 Juun 2025 05:12 Mina langetan kaalu. Kapp on ilusaid suveriideid täis, mis istuvad ideaalselt seljas saledal inimesel. Hmm.. Ma aga olin vormist väljas...
Mitte hullult, aga siiski. 175/70 :S Normaasel juhul olen kaalunud pigem 62-63 kilo. Ilus ja terve välja nähes, mitte kondine.
Mai alguses võtsin end käsile ja 5 kg on maha saadud. 65 kg siis hetkel. Mõni kilo veel ja suve saabumiseks valmis! :D
Kui erinevad võivad inimesed olla… Olen sarnases pikkuses 178/73 ja vaatan, et võiks veel 3-5 kilo lihaste arvelt juurde võtta. Rasvaprotsent on 20-21, mis paneb mind atleedi kategooriasse. Kui olin 62-63 kg siis oli ainult kontide klõbin. Trenni on vaja teha.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Juun 2025 19:03
Guest kirjutas: 17 Juun 2025 05:12 Mina langetan kaalu. Kapp on ilusaid suveriideid täis, mis istuvad ideaalselt seljas saledal inimesel. Hmm.. Ma aga olin vormist väljas...
Kui erinevad võivad inimesed olla… Olen sarnases pikkuses 178/73 ja vaatan, et võiks veel 3-5 kilo lihaste arvelt juurde võtta. Rasvaprotsent on 20-21, mis paneb mind atleedi kategooriasse. Kui olin 62-63 kg siis oli ainult kontide klõbin. Trenni on vaja teha.
20-21 on normaalne, atleet ei ole. Mul oli peale sünnitust 19, lihased olid pehme kihi all peidus.
Külaline

Mind tsiteerisid. :)

Inimeste kehad on muidugi erinevad. Mina olen ka sellise sportlikuma joonega, ei ole mingit kondiklõbinat :D
Korralik ümar tagumik ja rinnad C-suuruses. Naturaalsena. Liivakellaks nimetatakse seda keha. Talje aga 71 cm. Mitte modellilikult 60 cm. Sipelgapihta ei oma. Lamedat kõhtu aga küll. Nojah, menüü ka ju vastav :p

Trennis ei käi. Varem ülikooli lõpuni kergejõustikut harrastanud. Sõidan rattaga, suusatan, hommikuti käin koeraga 8 km-stel ringidel. Võimlen, möllan hantlitega. Piisav. Et end oma kehas hästi tunda.

Kui keegi 70+ kilone räägib, et on heas vormis, siis ma kujutan teda ette ikkagi jämedamate käsivartega ja toekama tükina.
Minu iluideaal on aga kena treenitud õlavööde, prink kann ja siredad sääred :) Lame kõht niikuinii. Mehe puhul on ka igasugune punnkõht out!
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Juun 2025 19:1420-21 on normaalne, atleet ei ole. Mul oli peale sünnitust 19, lihased olid pehme kihi all peidus.
Muidugi- Rasva paiknemine sõltub geneetikast ja hormoonidest. Rasedat või sünnitusjärgset keha ei maksa siin võrdluseks tuua.

26-35 naiste vanusegrupi rasvaprotsent:
Athletes 14-20%
Fitness 21-24%
Külaline

Guest kirjutas: 17 Juun 2025 19:21
Külaline kirjutas: 17 Juun 2025 19:1420-21 on normaalne, atleet ei ole. Mul oli peale sünnitust 19, lihased olid pehme kihi all peidus.
Muidugi- Rasva paiknemine sõltub geneetikast ja hormoonidest. Rasedat või sünnitusjärgset keha ei maksa siin võrdluseks tuua.

26-35 naiste vanusegrupi rasvaprotsent:
Athletes 14-20%
Fitness 21-24%
Atleete võib olla seinast seina. Ilmselt on keskmisel sprinteril rasva% väiksem kui naisjalgpalluril või tõstjal, seetõttu ka see lai vahemik ja ülemist otsa on pigem vähem aga jah, google ilmselt sellise vahemiku välja pakub. Sportlastel on vahel see rasvaprotsent ka väga fit keha puhul kõrgem aga see sellisena visuaalselt ei nähtu, kuna ka lihasmass on oluliselt suurem, kui mittetreenival või vähetreenival inimesel. Samamoodi ei saa võrrelda vähe või üldse mitte treeniva inimese ja sportlase kehakaalu näiteks, nagu ühes teemas üks võrdles oma KMI-d tuntud eesti sportlase KMI-ga ja arvas ennast seetõttu normaalkaaluliseks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline