Sinu jutus küll puudub igasugune loogika, aga vahet pole. Sa oled ennegi öelnud, et sinule meeldib nimetada mingit asja nii, siis sina nii ka teed. Ok siis.Tolmukübe kirjutas: ↑24 Juun 2025 13:49Kinnisidee võib ka suhtesõltuvus olla. Inimene on ju oma kinnisidee võimuses, ehk et sellest sõltuv. Ja kui kinnisidee on suhtest, siis võib see olla üks suhtesõltuvuse liike. Ehk et lahti seletatult suhe on tema peas, ta on sellest (mõttest) sõltuv, järelikult ongi suhtesõltuvus.
Mis vahet on armumisel ja suhtesõltuvusel
-
Külaline
-
Külaline
Sa ei ole normaalne. Hangi endale elu ja mingi muu regulaarne sissetulek, siis sa seda jura enam siin foorumis ei tooda. Issand, kui siiber on sinu mõttetustest teemaalgatustest ja sinust endast.Tolmukübe kirjutas: ↑24 Juun 2025 11:28Täiesti õige. Ma üldse ei mõelnudki abielumehe peale, kui teemat tegin, see teema ei ole kuidagi minu isikuga seotud. Hakkasin lihtsalt mõtlema, et kas suhtes olemine on mingit pidi nagu suhtesõltuvus ( no ikka ju nö sõltud, et on, kellega mõtteid vahetada, oled sellega juba harjunud, nö harjumust saab ka defineerida, nagu sõltuvust mingit pidi). Nt jääd haigeks, sinu ravi sõltub mingil määral partnerist, tema läheb apteeki rohtu tooma. Võib muidugi tõbisena ise ka apteeki ronida, keegi ei keela. Et suhtes olemisena on nii või teisiti mingi sõltuvuse element. Siit tekib küsimus, et kui suhe on tugev, kas sõtuvuslik element on ka siis üpris tugev.
-
Külaline
Igalpool inised.Külaline kirjutas: ↑24 Juun 2025 14:03 Issand, kui siiber on sinu mõttetustest teemaalgatustest ja sinust endast.
-
Külaline
Mulle tolmukübeme teemad küll meeldivad. Filosoofilised. Kas kõik ikka on nii nagu on.
Arutle foorumisse sobivad hästi arutlemiseks.
See aga läheb mõnede külaliste mõttemaailmaga vastuollu, kuna nende mõttemaailmas pole võimalik, et keegi mõtleb millegi üle, mis on nende arust ilmselge. Ehk on nad kõik enda jaoks juba selgeks mõelnud. Või ei talu teise teistsugust arvamust.
Arutle foorumisse sobivad hästi arutlemiseks.
See aga läheb mõnede külaliste mõttemaailmaga vastuollu, kuna nende mõttemaailmas pole võimalik, et keegi mõtleb millegi üle, mis on nende arust ilmselge. Ehk on nad kõik enda jaoks juba selgeks mõelnud. Või ei talu teise teistsugust arvamust.
-
Külaline
Mida veel? Lapski arutleb originaalsemalt ja loogilisemalt. Arutlemise vastu ei oleks midagi, aga tase on väga madal. Karjub kaugele, et inimesel on intellekt väga madal ja haridust ei ole. Eks samasugustele täitsa meeldib, aga kes on natukenegi targem, selle jaoks on piin selliseid ajuvabasid teemasid lugeda, Kahjuks on hakanud nüüd külalise alt kirjutama,Filosoofilised.
-
Külaline
Sa pole mõelnud, et sul on probleem kergesti ärrituvusega?Guest kirjutas: ↑25 Juun 2025 09:26Mida veel? Lapski arutleb originaalsemalt ja loogilisemalt. Arutlemise vastu ei oleks midagi, aga tase on väga madal. Karjub kaugele, et inimesel on intellekt väga madal ja haridust ei ole. Eks samasugustele täitsa meeldib, aga kes on natukenegi targem, selle jaoks on piin selliseid ajuvabasid teemasid lugeda, Kahjuks on hakanud nüüd külalise alt kirjutama,Filosoofilised.
Sildistad. Solvad. See pole kena ja sõbralik suhtumine.
Tead küll, kui miski ärritab, eemaldu mõneks ajaks.
-
Külaline
Kus on solvang? Nentimises, et inimese intellekt ja haridustase on madalad, ei ole midagi solvavat. Tolmukübe on isegi öelnud, et haridust ei ole mitte millekski tarvis. Mille pärast siis nüüd solvuda. Temal ja sinul pole tarvis, aga teiste jaoks on piinlik sellisel tasemel arutluskäike lugeda.Guest kirjutas: ↑25 Juun 2025 09:37Sa pole mõelnud, et sul on probleem kergesti ärrituvusega?Guest kirjutas: ↑25 Juun 2025 09:26Mida veel? Lapski arutleb originaalsemalt ja loogilisemalt. Arutlemise vastu ei oleks midagi, aga tase on väga madal. Karjub kaugele, et inimesel on intellekt väga madal ja haridust ei ole. Eks samasugustele täitsa meeldib, aga kes on natukenegi targem, selle jaoks on piin selliseid ajuvabasid teemasid lugeda, Kahjuks on hakanud nüüd külalise alt kirjutama,Filosoofilised.
Sildistad. Solvad. See pole kena ja sõbralik suhtumine.
Tead küll, kui miski ärritab, eemaldu mõneks ajaks.
-
Külaline
Aga teil on õigus mitte lugeda ja teha oma elufoorum ja seal sisukalt arutleda.Külaline kirjutas: ↑25 Juun 2025 10:25 ….aga teiste jaoks on piinlik sellisel tasemel arutluskäike lugeda.
-
Külaline
See foorum on sinu oma või mis sa siin üritad nüüd väita?
Tomukübeme nimi sobib minu meelest nii hästi tema teemaalgatustega kokku: selline väike osake, mis aina kordub ja kordub ja kordub ja sellega võib paljudele pisut tüütuks muutud - aga tegelikult suudab pugeda nii väikestesse pragudesse, leida teemades selliseid ootamatuid (sageli ka täiesti mõttetuid, aga ikkagi ootamatuid) nurki, mis seni kedagi pole huvitanud, ja nende üle siiski üsna edukalt arutelud algatada - mu meelest on foorum talle küll tänu võlgu, et keegi sellise tuima järjekindlusega muudkui üritab ja üritab arutelusid luua ja käimas hoida ja tegelikult suudabki seda.
Armumine ja suhtesõltuvus on aga ikkagi kaks eri nähtust; jah, igasugune kiindumusel baseeruv suhe loomulikult tähendab ka seda, et suhtesolijad hoolivad vastastikku teineteise käekäigust ja on oma südame teineteisele avanud (ning seeläbi muutnud enda heaolu sõltuvaks sellest, kuidas suhte teisel osapoolel läheb, mida ta teeb või ütleb või kogeb), aga suhtesõltuvusest rääkides ei peeta üldse seda silmas ju. Suhtesõltuvus tähendab eriliiki suhet, kus üks osapool vajajab kas emotsionaalsetel, majanduslikel vm põhjustel suhet palju-palju rohkem kui teine ja klammerdub meeleheitlikult, tema kogu elu on üles ehitatud sellele suhtele, teisele inimesele, ja ajapikku kaob ta iseseisvus täielikult.
Inimühiskonnas ollaksegi üksteisest sõltuvad, inimestevaheline suhtlus ju seda tähendabki. Ja kui keegi soovib olla täielikult sõltumatu, peabki ta kuskile mägikoopasse erakuks minema. Küsimus on selles, millises doosis seda sõtuvust/sõltumatust suhtes on, kas üks osapool manipuleerib, kasutab ära, õhutab teise ebakindlust jne, või ollakse küll teineteisest tervislikul määral sõltuvad, sest armastatakse teineteist, aga jäetakse ruumi ka üksiolemiseks, ise hakkama saamiseks, teineteist toetatakse, mitte ei lämmatata.
Armumine ja suhtesõltuvus on aga ikkagi kaks eri nähtust; jah, igasugune kiindumusel baseeruv suhe loomulikult tähendab ka seda, et suhtesolijad hoolivad vastastikku teineteise käekäigust ja on oma südame teineteisele avanud (ning seeläbi muutnud enda heaolu sõltuvaks sellest, kuidas suhte teisel osapoolel läheb, mida ta teeb või ütleb või kogeb), aga suhtesõltuvusest rääkides ei peeta üldse seda silmas ju. Suhtesõltuvus tähendab eriliiki suhet, kus üks osapool vajajab kas emotsionaalsetel, majanduslikel vm põhjustel suhet palju-palju rohkem kui teine ja klammerdub meeleheitlikult, tema kogu elu on üles ehitatud sellele suhtele, teisele inimesele, ja ajapikku kaob ta iseseisvus täielikult.
Inimühiskonnas ollaksegi üksteisest sõltuvad, inimestevaheline suhtlus ju seda tähendabki. Ja kui keegi soovib olla täielikult sõltumatu, peabki ta kuskile mägikoopasse erakuks minema. Küsimus on selles, millises doosis seda sõtuvust/sõltumatust suhtes on, kas üks osapool manipuleerib, kasutab ära, õhutab teise ebakindlust jne, või ollakse küll teineteisest tervislikul määral sõltuvad, sest armastatakse teineteist, aga jäetakse ruumi ka üksiolemiseks, ise hakkama saamiseks, teineteist toetatakse, mitte ei lämmatata.
-
Külaline
Et see foorum pole teie oma, kes käsivad teile sobilikult kirjutama.
-
Külaline
Nägin kuskil suhtesõltuvuse kiiret selgitust. See on nagu kark. Inimene vajab seda järelikult, ei saa hetkel ilma hakkama.
Kui inimene paraneb, elujärg paraneb, usk endasse paraneb, saab sellest "kargust "lahti.
Aga teinekord inimene ei parane. Jääbki "karku" vajama. Või lausa langeb ratastooli.
Kui inimene paraneb, elujärg paraneb, usk endasse paraneb, saab sellest "kargust "lahti.
Aga teinekord inimene ei parane. Jääbki "karku" vajama. Või lausa langeb ratastooli.
-
Külaline
Räägi enda eest. Minul küll piinlik pole.Külaline kirjutas: ↑25 Juun 2025 10:25 …aga teiste jaoks on piinlik sellisel tasemel arutluskäike lugeda.
Sul endal probleem järelikult.
Ta peegeldab sulle sinu probleemi.
-
Külaline
Armastus ja suhtesõltuvus. Ma arvan küll, et armastus on ka suhtesõltuvus. Suhtesõltuvus on nagu negatiivse tähendusega sõna. Armastus on positiivse. Äkki suhtesõltuvus on armastusesõltuvus.
Nt ma olen näinud palju vanu inimesi haiglas,kes arvavad et nende paranemisel ja elul pole enam mõtet, sest abikaasa suri. Neil ju pole suhtesõltuvust. Aga nad nii väga igatsevad oma kaasat, koos elamist, koos olemist, et edasi elada üksi tundub mõttetu.
Nt ma olen näinud palju vanu inimesi haiglas,kes arvavad et nende paranemisel ja elul pole enam mõtet, sest abikaasa suri. Neil ju pole suhtesõltuvust. Aga nad nii väga igatsevad oma kaasat, koos elamist, koos olemist, et edasi elada üksi tundub mõttetu.
ikka endal probleem, kui siin probleemitseb. Kui pole probleemi, siis pole ka probleemitsemist. Inimene ei saa hästi hakkama mingi asjaga (antud juhul minu postituste lugemisega), aga oma probleemi ta ka ära ei likvideeri (et blokeeriks mu ära). Nii et tehtud ei saa midagi, aga vinguda saab kõvasti. Neid inimesi on, kusjuures, palju. See on kohe selline tõug.
-
Külaline
Lapse kaotanud lapsevanem tunneb ka ennast niimoodi. See ju pole ometi suhtesõltuvus. Armastatud kaasa kaotamime on ikka midagi muud.Külaline kirjutas: ↑25 Juun 2025 11:58Nt ma olen näinud palju vanu inimesi haiglas,kes arvavad et nende paranemisel ja elul pole enam mõtet, sest abikaasa suri. Neil ju pole suhtesõltuvust. Aga nad nii väga igatsevad oma kaasat, koos elamist, koos olemist, et edasi elada üksi tundub mõttetu.
-
Külaline
Jah. See on lein. Aga suhtes on nii lein kui mahajätmine mõlemad leinad. Hirm mahajätmise ees on suhtesõltuvus või hirm leina ees?
-
Külaline
Suhtesõltuvus on hirm üksinduse ees. See on evolutsiooniliselt kõigis olemas, sest kunagi tähendas üksi jäämine surmaotsust, üksi ei jäänud inimesed ellu. Aju on meil ikka sellest ajast pärit. Kellel on see hirm suurem, kellel väiksem. Sellepärast ei meeldi mahajätmine kellelegi, isegi kui sellest konkreetsest inimesest nad niiväga ei hooligi. Siis riputaksegi inimese küljes, kes ratsionaalselt mõeldes üldse ei sobigi, sest hirm üksijäämise ees on nii suur. Mingit armumist ei ole selleks vaja, see on hoopis teine asi.
-
Külaline
Olen teine külaline.Tolmukübe kirjutas: ↑25 Juun 2025 12:17ikka endal probleem, kui siin probleemitseb. Kui pole probleemi, siis pole ka probleemitsemist. Inimene ei saa hästi hakkama mingi asjaga (antud juhul minu postituste lugemisega), aga oma probleemi ta ka ära ei likvideeri (et blokeeriks mu ära). Nii et tehtud ei saa midagi, aga vinguda saab kõvasti. Neid inimesi on, kusjuures, palju. See on kohe selline tõug.
Sind ei anna blokeerida, sest sa jaurad ja heietad külalise alt sama hooga. Teed külalisena teema ja siis uhkelt võtad seal oma nimega sõna ja 'räägid kaasa'. Sinu häda on see, et sa ei oska ega suuda oma kirjastiili muuta, seetõttu on kaugelt näha, milline 'külaline' järjekordse teema on valmis vorpinud. See on kohe selline tõug.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Kõuts ja 11 külalist