Pesumasin

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 25 Juun 2025 19:01
Külaline kirjutas: 25 Juun 2025 18:34
Külaline kirjutas: 25 Juun 2025 14:35

Hallitus on võimeline ka puhta vee või igasuguse niiskuse mõjul tekkima.
Väga huvitav väide. Minge peegli ette, alukad rebadele ja vaadake, kas on hallitust. Kui pole siis vist pole ka "igasugust niiskust"?
Kui pesumasina sahtel hallitama läheb siis on selle ruumi temperatuuri ja niiskuse olukord selline, kus seda elamiseks/töötamiseks kasutada ei tohi. Tõmba trussarid pingule ja mine koju.
Esiteks vahetan ma oma alukaid iga päev, mitte ei ole need niiskuse ja sooja käes kuid järjest.

Teiseks ei ela ma vannitoas. Kui sa elad, ilusat elu!
Kas tõesti inimese organism ei tooda niiskust (higistamine, suus sülg on ju ka sisuliselt niiskus ehk vesi)?
Kas hallituse tõttu terviserike ... selleks peab tõesti elama vannitoas?
Ilusat aluka vahetust!
Külaline

Pesukapsel on ju praktiöiselt sama, mis pesugeel.
Mulle ka kaplsid ei meeldi, sest kui mul mõnikord harva on vaja vaid poolik masinatäis(näiteks kardinad hooajaliseöt, lapse sopased riided-nendega koos ma teisi asju ei pane pesema jne) pesta, siis see kapsel on liiga vänge ja on pesuaine üledoseerimine. Ma mõnikord soodukaga oöen neid kapsleid proovinud. Kest jah sulab ilusti ära aga ma ei ole leidnud kapsleid, mis ei oleks tugeva lõhnaga.
Pesugeel on mul õrna lõhnaga. Loputisvahendeid ma ei kasuta. Rätikud ja voodipesu ma lasn kuivatiga üle, siis jääb pehme.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juun 2025 19:58 Pesukapsel on ju praktiöiselt sama, mis pesugeel.
Mulle ka kaplsid ei meeldi, sest kui mul mõnikord harva on vaja vaid poolik masinatäis(näiteks kardinad hooajaliseöt, lapse sopased riided-nendega koos ma teisi asju ei pane pesema jne) pesta, siis see kapsel on liiga vänge ja on pesuaine üledoseerimine. Ma mõnikord soodukaga oöen neid kapsleid proovinud. Kest jah sulab ilusti ära aga ma ei ole leidnud kapsleid, mis ei oleks tugeva lõhnaga.
Pesugeel on mul õrna lõhnaga. Loputisvahendeid ma ei kasuta. Rätikud ja voodipesu ma lasn kuivatiga üle, siis jääb pehme.
Mis jubedaid kapsleid te ometi kasutate, et lausa haisevad? Minu omad isegi ei lõhna.
https://kaup24.ee/et/kgitarbed/kodukeem ... d=26855343
Külaline

Ja läks jälle mingiks nõmedaks vaidluseks.
Igaühe oma asi, mida kasutab.
Mõned kapslid haisevad, mõned mitte. Nt Mayeri Sensitive omadel lõhn puudub.
Kasutan kapsleid, kui pesukogus on enam-vähem piisav. Kui pesen väikest kogust või lühikese tsükli ja madala temperatuuriga, siis mitte.
Külaline

Guest kirjutas: 25 Juun 2025 17:35
kaegu kirjutas: 25 Juun 2025 17:26
Külaline kirjutas: 25 Juun 2025 17:18

Mis need kapslid nii head siis on? Mina kasutan geeli ja olen väga rahul.
Minu meelest ei ole kapslid üldse head. Toimub jube üledoseerimine ja tulemuseks on need riided, mille haisu tunned meetrite kauguselt, kui omanik möödub. Lisaks on neile lisatud parfüüm valdavalt ebameeldiva lõhnaga. Brrr!
Täiessti rumal jutt, vastupidi! Haisedvad need, kes kasutavad pulbreid ja loputusvahendeid. Olen inimestele ka juurde astunud ja märkuse teinud.
Ja mis on pesugeelil nendega pistmist? Pole ei pulber ega loputusvahend. Kui kasutad kuivatit, ei ole loputusvahendil mingit mõtet. Ja lõhn ei olene ometi sellest, kas kasutatakse pulbrit, geeli või kapsleid, kõiki neid on hirmsa haisuga variante olemas. Ma tahaks teada, miks on kapsel maru hea, aga näiteks pesugeel eilne päev? Minu arust sa seda põhjendada ei oska.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Juun 2025 11:35
kaegu kirjutas: 25 Juun 2025 17:26

Minu meelest ei ole kapslid üldse head. Toimub jube üledoseerimine ja tulemuseks on need riided, mille haisu tunned meetrite kauguselt, kui omanik möödub. Lisaks on neile lisatud parfüüm valdavalt ebameeldiva lõhnaga. Brrr!
Täiessti rumal jutt, vastupidi! Haisedvad need, kes kasutavad pulbreid ja loputusvahendeid. Olen inimestele ka juurde astunud ja märkuse teinud.
Ja mis on pesugeelil nendega pistmist? Pole ei pulber ega loputusvahend. Kui kasutad kuivatit, ei ole loputusvahendil mingit mõtet. Ja lõhn ei olene ometi sellest, kas kasutatakse pulbrit, geeli või kapsleid, kõiki neid on hirmsa haisuga variante olemas. Ma tahaks teada, miks on kapsel maru hea, aga näiteks pesugeel eilne päev? Minu arust sa seda põhjendada ei oska.
Kapsel on mugav, ei pea mingite vahenditega lödistama ning doseerima. Sisaldab plekieemaldit, on kasutatav külma veega.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Juun 2025 12:38
Kapsel on mugav, ei pea mingite vahenditega lödistama ning doseerima. Sisaldab plekieemaldit, on kasutatav külma veega.
Midagi lödistama ei pea, kallad geeli sahtlisse ja ongi kõik. Geelil on täpselt samad omadused. Ei näe kapslil mingeid suuri eeliseid.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Juun 2025 13:07
Guest kirjutas: 26 Juun 2025 12:38

Midagi lödistama ei pea, kallad geeli sahtlisse ja ongi kõik. Geelil on täpselt samad omadused. Ei näe kapslil mingeid suuri eeliseid.
Kallamine on juba lödistamine. Doseerimine korgi kaudu nagunii. Kapsel on ilus, puhas, kuiv, hügieeniline. Kapsli ja geeli vahe on kui kasutada tampooni või sidet. Side on lödistamine, tampoon puhas.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Juun 2025 12:38Kapsel on mugav, ei pea mingite vahenditega lödistama ning doseerima.
Käi kuu peale oma jutuga. Lödistama my ass. Avad pesumasina sahtli ja kallad sinna pudelist natukene pesugeeli. Sulged sahtli. Mis lödistamisest me räägime?
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Juun 2025 13:46
Külaline kirjutas: 26 Juun 2025 12:38Kapsel on mugav, ei pea mingite vahenditega lödistama ning doseerima.
Käi kuu peale oma jutuga. Lödistama my ass. Avad pesumasina sahtli ja kallad sinna pudelist natukene pesugeeli. Sulged sahtli. Mis lödistamisest me räägime?
Kork maha, kork peale. Sahtel must, korgi vahel läga. Mõttetu. Geeli kasutavad need, kes ei raatsi kapsleid osta.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Kui pudelist valamine lödistamine on siis ... vanad eestlased räägivad, et tuleb hommikul juba võtta pisut õuhkat ja siis käed enam ei värise. Saab instrumendile pihta.
Kapslitega on minu arvates see jama, et ... no kui on ikka eriti suur perse ja lausa kümme paari sebraga alukaid varutud siis jah, kapsel on mugav. Väiksema ahtriga/triipudega aga mõttetu üle doseerimine.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Geelid kapslid, kas keegi peale minu pulbriga enam ei pesegi?
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 26 Juun 2025 23:07 Geelid kapslid, kas keegi peale minu pulbriga enam ei pesegi?
Pulbrid kaovad üksteise järel müügilt. Iga kord kui mingi omale lemmikuks valin, kaob see ära. Olen pesugeelile üle läinud. Pulbrite valik on lihtsalt nii väikseks jäänud.
Külaline

Ants kirjutas: 26 Juun 2025 15:59 Kui pudelist valamine lödistamine on siis ... vanad eestlased räägivad, et tuleb hommikul juba võtta pisut õuhkat ja siis käed enam ei värise. Saab instrumendile pihta.
Kapslitega on minu arvates see jama, et ... no kui on ikka eriti suur perse ja lausa kümme paari sebraga alukaid varutud siis jah, kapsel on mugav. Väiksema ahtriga/triipudega aga mõttetu üle doseerimine.
Nõus, olin esimest korda kapslit kasutades lausa hämmingus - tohutu üledoseerimine, palju pesu, üksainus kapsel ja pärast 5 korda kordusloputust, et vahust puhtaks saada.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 26 Juun 2025 23:07 Geelid kapslid, kas keegi peale minu pulbriga enam ei pesegi?
Pesen Mayeri Sensitive pulbriga juba aastaid. Ostan ca kaks 10-kilost kotti aastas tehasepoest. Ei kavatse vahetada ühegi geeli ega kapsli vastu, ka Mayeri enda omade vastu mitte (olen mõlemaid proovinud).
Külaline

Mina pesen ka pulbriga. Olen proovinud nii geele kui kapsleid, ei meeldinud. Ja tõsi ta on, et eks need viimased ole kallimad ka.
Mulle meeldib, kui saan ise doseerida vastavalt pesu kogusele ja mustusastmele. Kui vahel vaja kiiresti vaid paar särki pesumasinas poole koguse programmiga puhtaks saada, on terve kapsli kulutamine mõttetu. Mõned poolitavad neid kapsleid, et üledoseerimist vältida, pulbriga on lihtsam.
Külaline

Kapsli kasutamine on suht mõttetu.
Hiiglased pesuaine vahiukamakad, loputa palju tahad, vesi ei lähe läbipaistvaks.
Kindlasti peab ostma lisaks tangid, millega kapslit poolitada vajadusel.
Kapsleid peida nagu lollakas laste eest.
Jamamist rohkem kui Jüriöö ülestõusu orgunnimine.
Külaline

Pesumasina kapsleid ei saa ju poolitada 😀Nõudepesu omasid küll, need on ka tahkel kujul olemas.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Juun 2025 00:11
Ants kirjutas: 26 Juun 2025 15:59 Kui pudelist valamine lödistamine on siis ... vanad eestlased räägivad, et tuleb hommikul juba võtta pisut õuhkat ja siis käed enam ei värise. Saab instrumendile pihta.
Nõus, olin esimest korda kapslit kasutades lausa hämmingus - tohutu üledoseerimine, palju pesu, üksainus kapsel ja pärast 5 korda kordusloputust, et vahust puhtaks saada.
Mis õudusi sa ometi kasutad? Saan lapslit kasutada ka mõne trenniriide pesuks, ei mingit vahtu, ei mingit lõhna-
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Juun 2025 07:46 Kapsli kasutamine on suht mõttetu.
Hiiglased pesuaine vahiukamakad, loputa palju tahad, vesi ei lähe läbipaistvaks.
Kindlasti peab ostma lisaks tangid, millega kapslit poolitada vajadusel.
Kapsleid peida nagu lollakas laste eest.
Jamamist rohkem kui Jüriöö ülestõusu orgunnimine.
Poolitamine? What? Vahukamakad? Millest sa ometi räägid? Pole mitte kunagi 10 aasta jooksul mingit vahtu näinud, täitsa ära keerand.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: augustikass ja 3 külalist