Pesumasin

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Fakt on see, et kapslid on pesuvahendimüüjate välja mõeldud uuendus eesmärgiga rohkem oma toodet müüa. Kusjuures see toode, õigemini mitu toodet, on kindlas koguses üheks nutsuks kokku pakendatud. Kogus aga on selline, mis on mõeldud suure masinatäie pesu pesemiseks.

Nii et kes tahab, olge siis vahenditootjate lüpsilehmad. Eks neid peab ka olema, muidu lähebki majandusel kehvasti.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Juun 2025 10:51 Fakt on see, et kapslid on pesuvahendimüüjate välja mõeldud uuendus eesmärgiga rohkem oma toodet müüa. Kusjuures see toode, õigemini mitu toodet, on kindlas koguses üheks nutsuks kokku pakendatud. Kogus aga on selline, mis on mõeldud suure masinatäie pesu pesemiseks.

Nii et kes tahab, olge siis vahenditootjate lüpsilehmad. Eks neid peab ka olema, muidu lähebki majandusel kehvasti.
Superlux, et kindlas koguses. See veel puudub, et peaks neid ise doseerima hakkama. Aga sina võid ju kiviajas edasi elada. Nõudekasse valad ka ilmselt ise igast asju, eks.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Juun 2025 10:51

Sina oled siis pesupulbri ja pesugeeli lüpsilehm. Eks neid peab ka olema, muidu lähebki majandusel kehvasti.
Irw.
Külaline

Minu jaoks on ka kapslid mugavam valik ja doseerimise probleemi samuti pole. Väikeste lastega pole seda variantigi, et masin täis ei saa.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Juun 2025 11:33

Sina oled siis pesupulbri ja pesugeeli lüpsilehm. Eks neid peab ka olema, muidu lähebki majandusel kehvasti.
Irw.
Mis sul hakkas, et nii tige?
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Juun 2025 11:38

Irw.
Mis sul hakkas, et nii tige?
Üldse pole tige! Vastasin sellele inimesele tema oma sõnadega.
Külaline

Irw.
Olen jah. Ostan Lidlist vähem kui 5 euro eest pudeli pesugeeli, millest meie kolmeliikmelisel perel piisab umbes aastaks. Kusjuures masin huugab 3-5 korda nädalas.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 26 Juun 2025 23:07 Geelid kapslid, kas keegi peale minu pulbriga enam ei pesegi?
Pulbrit peetakse tänapäeval kohati lausa kahjulikuks. Eriti, kui on allergiad/astma vms. Pulber jääb mingil määral riidekiu sisse ja tekitab kahjulikku tolmu.
Mina vahetasin pulbri siis geeli vastu, kui hakkasin märkama kodus suurenenud tolmu(kuivatan resti peal ja enne kuivama panemist klopin riided võimalikult sirgeks, sest ma ei voitsi triikida). Ja kuna mul 90% riided on tumedat värvi, siis pulbrijäägid kippusid mustade riiete kortsude vahele jääma. Isegi lisaloputusega. Geeliga seda probleemi polnud. Isegi sama masinaga. Ma ei usu, et asi masinas oli. Oli tol ajal alles uus. Nüüd 10+ aastat olen ma kindlasri pesugeeli kasutanud.
Külaline

Teate, peske millega tahate, aga peaasi, et ei oleks haisuga. Mul käisid külalised ja ma ei saa voodimadratsilt enam seda jubedat pulbri või lenori haisu ära. Neil olid oma linad kaasas (mis on muidu ju tore), aga nüüd on madrats juba jaanidest saadik haisenud. Tuulutan teist pidevalt.
Kus juures mainisin ka neile, et vist kasutate liiga lõhnavaid pulbreid, et mul kohe nina hakkab kihelema. Aga nad ise selle haisu sees pidevalt ja ei tunne enam. Ütlesid, et pole ju üldse hull. No on ikka küll, kurat!
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Juun 2025 11:49

Irw.
Olen jah. Ostan Lidlist vähem kui 5 euro eest pudeli pesugeeli, millest meie kolmeliikmelisel perel piisab umbes aastaks. Kusjuures masin huugab 3-5 korda nädalas.
Ära valeta. Ühes pesukorras on keskmiselt 100 ml geeli, aastas on 52 nädalat. Kas see tünn, mida ostad, on 21 liitrit?
Külaline

[quote=Külaline post_id=101607 time=1751015765]

Ära valeta. Ühes pesukorras on keskmiselt 100 ml geeli, aastas on 52 nädalat. Kas see tünn, mida ostad, on 21 liitrit?
[/quote]

100ml on räige üledoseerimine. Panen maksimaalselt pool supilusikatäit kontsentreeritud pesugeeli. Kui on vähem pesu, siis verl vähem. Ja pesu on puhas ning ei haise nende jubedate parfüümide järgi. Kui on vaja plekke eemaldada, kasutan eelleotuseks kausis ja kuuma veega plekisoola ehk ka Vanishi ja paljude teiste sarnaste plekieemaldusvahendite aktiivset toimeainet.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Juun 2025 12:22
Külaline kirjutas: 27 Juun 2025 12:16

100ml on räige üledoseerimine. Panen maksimaalselt pool supilusikatäit kontsentreeritud pesugeeli. Kui on vähem pesu, siis verl vähem. Ja pesu on puhas ning ei haise nende jubedate parfüümide järgi. Kui on vaja plekke eemaldada, kasutan eelleotuseks kausis ja kuuma veega plekisoola ehk ka Vanishi ja paljude teiste sarnaste plekieemaldusvahendite aktiivset toimeainet.
Kontsentraati peabki vähem panema.

https://www.lidl.ee/p/doussy-kontsentre ... /p10033637
2l-80 pesukorda.
Külaline

Irw.
100ml? 😬 see on korralik üledoseerimine.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Juun 2025 13:01

100ml? 😬 see on korralik üledoseerimine.
Doseerimine pesumasinasse 2,5-3 kg kuiva pesu jaoks: kergelt määrdunud pesu - 60ml / mõõdukalt määrdunud - 90ml / tugevalt määrdunud - 120ml. Üks kork = 120 ml. 4-5 kg ​​kuiva pesu pesemisel: +20ml.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Juun 2025 13:31Üks kork = 120 ml
Pesugeeli pudelikork vast 120 ml ei ole. Vanasti oli suur teeklaas 200 ml. Pakun välja, et pesugeeli pudelikork võib jääda sinna 40-60 ml kanti, oleneb kui täis valada.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Juun 2025 15:13
Külaline kirjutas: 27 Juun 2025 13:31Üks kork = 120 ml
Pesugeeli pudelikork vast 120 ml ei ole. Vanasti oli suur teeklaas 200 ml. Pakun välja, et pesugeeli pudelikork võib jääda sinna 40-60 ml kanti, oleneb kui täis valada.
Nõustun sellega. Mu kasutatav pesugeelikork kohe kindlasti 120ml ei ole.
Külaline

Nt Mulieresi geeli juhend - 1,5 l = 37 pesukorda = ca 185 kg pesu.
Kontsentraatide puhul on enamsti kirjas 40 ml eriti määrdunud pesu, tavaline kogus 1 spl 5 kg kohta.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Võtke tavaline köögikaal: suvaline tops sellele ja valage topsi niipalju geeli kui soovitud grammide koguse number aparaadile ilmub. Pulbriga pisut teine, sest mahukaal erinev.
Külaline

Ants kirjutas: 27 Juun 2025 19:49 Võtke tavaline köögikaal: suvaline tops sellele ja valage topsi niipalju geeli kui soovitud grammide koguse number aparaadile ilmub. Pulbriga pisut teine, sest mahukaal erinev.
Geelide kogused pole pudelitel antud grammides vaid mahumõõdus. Pole põhjust neid grammidesse teisendada, see ei annaks midagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Juun 2025 20:21
Ants kirjutas: 27 Juun 2025 19:49 Võtke tavaline köögikaal: suvaline tops sellele ja valage topsi niipalju geeli kui soovitud grammide koguse number aparaadile ilmub. Pulbriga pisut teine, sest mahukaal erinev.
Geelide kogused pole pudelitel antud grammides vaid mahumõõdus. Pole põhjust neid grammidesse teisendada, see ei annaks midagi.
Tänapäeva köögikaalud mõõdavad ka milliliitereid.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 3 külalist