PALUN ABI

Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 29 Juun 2025 14:24
Guest kirjutas: 29 Juun 2025 13:56 Lisaks hindadele tõusevad ju jooksvalt ka palgad. Ise küsisin pärast tulumaksu määra tõusu 150 eurot netos, juurde. 50 sellest lisasin pensioni II sambasse-tõstsin omaosaluse 4 protsendi peale) ja 100 katab hindade tõusu.
Konjunktuuriinstituut: Ehkki tõusnud on ka keskmine palk, on see juhtunud ennekõike niigi kõrgema sissetulekuga inimestel.
Minu palk on veidi üle keskmise.

Kui paljud teist on viimase paari aasta jooksul palgatõusu küsinud ja mitte midagi saanud? Pole reaalne.
Külaline

Milleks miinused? Ja või ei?
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juun 2025 13:56Lisaks hindadele tõusevad ju jooksvalt ka palgad.
Kõigil või?
Külaline

Kui paljud teist on viimase paari aasta jooksul palgatõusu küsinud ja mitte midagi saanud? Pole reaalne.
Meil on riigiasutus ja ainult juhtidel palgad tõusevad pidevalt. Teised võivad küsida või mitte küsida, igal ametikohal on oma palk ja inimesel on valik see võtta või jätta.
Külaline

Majanduse pideva allakäigukursi tõttu vaaguvad palju ettevõtted niigi hinge.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juun 2025 18:01
Külaline kirjutas: 29 Juun 2025 13:56Lisaks hindadele tõusevad ju jooksvalt ka palgad.
Kõigil või?
Maksude ja hinnatõus sööb selle palgatõusu mõnuga kohe ära.
Külaline

Kõigil või?
Mida sa targutad? Küsin siis uuesti-oled paari aasta jooksul lisa küsinud ja sind on puu taha saadetud?
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juun 2025 18:13
Kõigil või?
Maksude ja hinnatõus sööb selle palgatõusu mõnuga kohe ära.
Ehk siis pole mõtet juurde küsida, nagunii sööb ära, eks :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juun 2025 18:13Mida sa targutad? Küsin siis uuesti-oled paari aasta jooksul lisa küsinud ja sind on puu taha saadetud?
Kle, tüli kiskuv narr! Mina olen hoopis ettevõtja ja tean mis küsimiste tulemus on.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Juun 2025 18:11 Majanduse pideva allakäigukursi tõttu vaaguvad palju ettevõtted niigi hinge.
Paljudel Eesti ettevõtetel tõesti hästi ei lähe, sest nende kaubad on niigi väga kallid ja ei saa enam hinda tõsta, mille arvelt seda palka tõsta saaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juun 2025 18:16
Külaline kirjutas: 29 Juun 2025 18:13Mida sa targutad? Küsin siis uuesti-oled paari aasta jooksul lisa küsinud ja sind on puu taha saadetud?
Kle, tüli kiskuv narr! Mina olen hoopis ettevõtja ja tean mis küsimiste tulemus on.
Mina ei kisu mingit tüli. Olen nii ettevõtja kui palgatööline ja tean mõlemat poolt. Mina olen oma töötajate palku tõstnud, nagu on tõstetud ettevõttes, kus töötan-kõikidele töötajatele. Häid ning lojaalseid töötajaid tuleb hoida, mitte öelda, et mine mujale, kui rahul pole ning hakata kulutama uuele värbamisele ja väljaõppele.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juun 2025 18:17
Guest kirjutas: 29 Juun 2025 18:11 Majanduse pideva allakäigukursi tõttu vaaguvad palju ettevõtted niigi hinge.
Paljudel Eesti ettevõtetel tõesti hästi ei lähe, sest nende kaubad on niigi väga kallid ja ei saa enam hinda tõsta, mille arvelt seda palka tõsta saaks.
Palka saab tõsta kasumi vähendamise teel.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juun 2025 18:20Palka saab tõsta kasumi vähendamise teel.
Kahjumi suurendamise teel ka, nagu püksi pissimine.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juun 2025 18:23
Külaline kirjutas: 29 Juun 2025 18:20Palka saab tõsta kasumi vähendamise teel.
Kahjumi suurendamise teel ka, nagu püksi pissimine.
Loomulikult-kui vaja, tuleb ka seda teha. Vahest on vaja mitu aastat püksirihma pingutada, et tulevikus paremini elada.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juun 2025 18:16
Kahju sinu töötajatest.
Külaline

Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsioon (EVEA) tegi Riigikantselei juures tegutsevale efektiivsuse ning majanduskasvu nõukojale ettepaneku kaaluda praegu kehtiva mudeli järgi - laiendatud kollektiivlepinguna - üleriigilise kohustusliku miinimumpalga kaotamist. Ettepanekut arutatakse nõukoja juulis toimuval istungil.
https://arileht.delfi.ee/artikkel/12038 ... eb-kaotada
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juun 2025 04:04 Mu tuttava kallal tänitas arst, miks too nutitelefoniga pilti ei teinud, et ta saaks vaadata, kuidas välja nägi (korduv probleem, aga arstile ju ei saa kohe siis, kui probleem on akuutne).
Esimene guugeldamine näitas, et kõige odavam nutitelefon maksab 67€. Alla 100-euroseid on küllalt valida. Pakun, et sinu tuttava probleem on nutitelefoni mitte kasutada oskamine, mitte puuduvad rahalised vahendid selle soetamiseks.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Juun 2025 15:36
Guest kirjutas: 29 Juun 2025 13:56 Lisaks hindadele tõusevad ju jooksvalt ka palgad. Ise küsisin pärast tulumaksu määra tõusu 150 eurot netos, juurde. 50 sellest lisasin pensioni II sambasse-tõstsin omaosaluse 4 protsendi peale) ja 100 katab hindade tõusu.
Konjunktuuriinstituut: Ehkki tõusnud on ka keskmine palk, on see juhtunud ennekõike niigi kõrgema sissetulekuga inimestel.

60% töölkäijatest saab palka vähem, kui on keskmine palk, sest ega mediaanpalk pole sama, mis keskmine palk
Külaline

Guest kirjutas: 30 Juun 2025 08:02

60% töölkäijatest saab palka vähem, kui on keskmine palk, sest ega mediaanpalk pole sama, mis keskmine palk
Enamus inimesi saab sinust vähem.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juun 2025 08:03
Guest kirjutas: 30 Juun 2025 08:02

Enamus inimesi saab sinust vähem.
Arusaadav. Seda enam tuleb juurde küsida. Nagu näha, ei ole ühtki vastajat, kes oleks küsinud ja mitte saanud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot] ja 3 külalist