Suhtes inimesel vastassoost sõber

seks, suhted ja pereteemad
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 04 Juul 2025 06:57
Tolmukübe kirjutas: 03 Juul 2025 17:28 Mis te arvate, kas selline sõber ohustab suhet, eriti, kui on suhtes olijal olnud tema suhtes romantilised tunded? Või, kui ikkagi suhe on nö hea ja kindel, siis ei ohusta, nii et inimesel võib ka vastassoost sõpru olla? Sellepärast, et sõbra suhtes me ju tunneme ka tundeid, sõbratundeid, või sümpaatiat, vms. Kas need tunded võivad suhet ohustada, kui suhtega on kõik nö korras?
Jah saab küll väga hästi sõbrad olla, ei näe probleemi. Endal mul küll puudub kogemus sellega, et aktiivse suhte lõppemisel seksisõprus jääks, mulle isiklikult tunduks see mõttetu. Seksisõprus on seksisõprus, ja muudes asjades on teistmoodi sõprus, oleneb mis pinnalt see sõprus salguse saab.
Millised sinu kokkupuutepunktid selle inimesega on? Mida sa temaga koos teha tahaksid või mis teie mõttemaailmas ühendavat on? Miks sul üldse selline küsimus tekkis?
Näiteks kirjutasid sa kord, et sul oli suhe, mis ei sujunud ja hea, et lahti said. Kas sina tahaksid selle konkreetse eksi sõber olla? Kui tahaksid, siis miks? Kui ei taha, siis miks? Kas teemaalgatuses olevat küsimust saaks kohandada antud näitesse? Näiteks, sa ei taha ta sõber olla, sest ta oli igav. Näiteks sa ei taha ta sõber olla, sest ta oli vaene. Näiteks sa ei taha ta sõber olla, sest ta pole seksikas.
Selle eksi sõber ma küll olla ei taha. Ei õppinud üksteist enne suhtesse astumist tundma, osutusime erinevateks inimesteks, ja lõpupoole jäi austusest ka puudu. Aga mina arvan ka, nagu keegi siin juba kirjutas, et kui lahku mindi neutraalselt, siis saab eksiga sõbraks jääda küll, kuigi ennem oldi romantiliselt seotud. Või mõne teise meesterahvaga, on ta siis suhtes, või mitte.
Mul ei ole selle abielumehega kokkupuutepunkte. Aga ma mõtlen, et kui nii palju head on tehtud ja tunded ka olnud, et ta juba nagu iseenesest liigitub sõbra alla. Ainult et ei suhtle, aga sõbrad ju suhtlevad omavahel, sellest see küsimus tekkiski. Või keda siis sõbraks nimetada. Ei ma oska enam nidagi eriti tahta, mida koos teha, hoiab ju eemale, aga mõtlen, et vahetaks kirjugi, või saaks mõnikord (korra kuus näiteks, kui muidu tal pereeluga kiire) kokku, või helistaks mõnikord, ma mõtlen, et mingi kontakt nagu võiks olla. Tegelikult ma enam eriti ei mõtlegi, tegin lihtsalt teema, aga ma imestan, et oleks justnagu sõber, aga hoiab eemale. Ikkagi, saab suhtes inimene vastassoost isikuga ka sõber oldud, aga kui tema ei ole, noh, vbl tal on sellised reeglid, et kui on abielus, siis teiste naistega ei suhtle. Põhjus on ju olemas, miks ei suhtle. Ei suhtle, siis ei suhtle, aga teised suhtes isikud saavad küll platooniliselt suheldud. Kasvõi eksid omavahel, ammu uued kaaslased, aga kontakt on säilunud. Või lapsevanemad, laste pärast, ka uued kaaslased ehk et suhtes, aga ikka suhtlevad ja saavad sõbralikult läbi. Nii et saab ikka küll. Aga noh, konkreetne isik pole minust vist huvitatud, see ka võimalik. Või lapsepõlvesõbrad või kolleegid, ka saavad eraeluliselt suheldud. Selleks ei pea hingesugulane olema, et vastassoost isikuga suhelda, võib ka mõni nö lahjem variant olla. Ja kui suhtes inimene saab vastassoost lapsepõlvesõbraga suheldud, siis saab ta ka elu jooksul tekkinud vastassoost sõbraga suheldud, ei midagi keerulist. Eks see siis oleneb inimesest, kes suhtleb, ja kes mitte. Aga suhtlemine on võimalik, ilma, et midagi seksuaalset peaks tekkima.
Tolmukübe
Kontakt:

Külaline kirjutas: 04 Juul 2025 08:54 Oleneb ka, keda nimetada sõbraks. Naisterahvastel kipub olema see sõbra-mõiste kuidagi selline äärmuslik, et sõbrale peab ennast viimseni avama, talle tuleb ära rääkida kõik kõige intiimsemadki saladused, temaga peab iga päev suhtlema ja temalgi ei tohi sinu ees ühtegi saladust olla.

Samas aga sõber võib olla ka see, kellega paar korda aastas kokku saadakse ja kohvikus või söögikohas paar tundi istutakse. Või saadakse töö juures hästi läbi, tehakse koos tööd ja naerdakse samade naljade peale. Ei pea toimuma mingit suurt ja vägevat eneseavamist ega saladuste tema ette laiali laotamist. Lihtsalt ollakse koos - näiteks koolis, töö juures või trennis -, sooritatakse koos tööülesandeid ja klapitakse. Ja kui peaks juhtuma mingi jama, nt pead ootamatult haiglasse minema, siis helistad kiiruga talle ja küsid, kas ta saaks nädalakese su kassi hoida. Ehk siis - sõpra tunned hädas. Ka see võib olla sõber, ja miks mitte vastassoost.
Nojah, see kõik on õige. Vbl on siis olemas ka selline sõbra liik, et on, aga ei suhtle. Imelikult kõlab minu jaoks. Aga vbl on lihtsalt hea inimene, jätab mulje, et on sõber, aga tegelikult ei ole sõber. Kuigi sõpra tuntakse hädas, jälle õige. Aga vbl on siis selline sõber, et kui häda käes, on kohal, aga kui häda läinud, on sõber ka läinud. Ma lugesin ühest raamatust, kirjeldas, kuidas mees oli pätt jne, naine tundis tema vastu huvi, pani teda erinevatesse programmidesse, aitas nö, pätt kasvas ümber, probleemid kadusid ära, ja naine jättis ta maha. Aga sinnani oli selline sõber, et anna aga olla. Nii võib ka olla. Pätt veel kirjutas, et siis, kui oleksime võinud olla kõige õnnelikumad (sai halbadest harjumustest lahti), just siis jättis naine ta maha.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Tolmukübe kirjutas: 04 Juul 2025 09:24 et vahetaks kirjugi, või saaks mõnikord (korra kuus näiteks, kui muidu tal pereeluga kiire) kokku, või helistaks mõnikord, ma mõtlen, et mingi kontakt nagu võiks olla
Kas see kontakt võiks olla selline seksuaalse alatooniga? Selle vastu sul ju midagi ei oleks, kui see mees sind voodisse meelitaks? Või noh mis meelitamist sa ikka vajaks :D
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 04 Juul 2025 09:31
Külaline kirjutas: 04 Juul 2025 08:54 Oleneb ka, keda nimetada sõbraks. Naisterahvastel kipub olema see sõbra-mõiste kuidagi selline äärmuslik, et sõbrale peab ennast viimseni avama, talle tuleb ära rääkida kõik kõige intiimsemadki saladused, temaga peab iga päev suhtlema ja temalgi ei tohi sinu ees ühtegi saladust olla.

Samas aga sõber võib olla ka see, kellega paar korda aastas kokku saadakse ja kohvikus või söögikohas paar tundi istutakse. Või saadakse töö juures hästi läbi, tehakse koos tööd ja naerdakse samade naljade peale. Ei pea toimuma mingit suurt ja vägevat eneseavamist ega saladuste tema ette laiali laotamist. Lihtsalt ollakse koos - näiteks koolis, töö juures või trennis -, sooritatakse koos tööülesandeid ja klapitakse. Ja kui peaks juhtuma mingi jama, nt pead ootamatult haiglasse minema, siis helistad kiiruga talle ja küsid, kas ta saaks nädalakese su kassi hoida. Ehk siis - sõpra tunned hädas. Ka see võib olla sõber, ja miks mitte vastassoost.
Nojah, see kõik on õige. Vbl on siis olemas ka selline sõbra liik, et on, aga ei suhtle. Imelikult kõlab minu jaoks. Aga vbl on lihtsalt hea inimene, jätab mulje, et on sõber, aga tegelikult ei ole sõber. Kuigi sõpra tuntakse hädas, jälle õige. Aga vbl on siis selline sõber, et kui häda käes, on kohal, aga kui häda läinud, on sõber ka läinud. Ma lugesin ühest raamatust, kirjeldas, kuidas mees oli pätt jne, naine tundis tema vastu huvi, pani teda erinevatesse programmidesse, aitas nö, pätt kasvas ümber, probleemid kadusid ära, ja naine jättis ta maha. Aga sinnani oli selline sõber, et anna aga olla. Nii võib ka olla. Pätt veel kirjutas, et siis, kui oleksime võinud olla kõige õnnelikumad (sai halbadest harjumustest lahti), just siis jättis naine ta maha.
No aga samamoodi võib ju vabalt olla ka selline sõbra liik, kes iga päev muudkui suhtleb ja suhtleb sinuga, aga nii kui hätta jääd, nii kohe unustab su ja liigub edasi parematele jahimaadele.
Tolmukübe
Kontakt:

Jah, selline sõbra liik võib ka olla. Muidu on sõber, aga kui hädad käes, kaob ära. Et neid sõpru on erinevaid. Mida siis sõpruseks nimetada. Ja sõprused saavad otsa ka. Ajutised, või pikaaegsed.
Tolmukübe
Kontakt:

Külaline kirjutas: 04 Juul 2025 09:48
Tolmukübe kirjutas: 04 Juul 2025 09:24 et vahetaks kirjugi, või saaks mõnikord (korra kuus näiteks, kui muidu tal pereeluga kiire) kokku, või helistaks mõnikord, ma mõtlen, et mingi kontakt nagu võiks olla
Kas see kontakt võiks olla selline seksuaalse alatooniga? Selle vastu sul ju midagi ei oleks, kui see mees sind voodisse meelitaks? Või noh mis meelitamist sa ikka vajaks :D
Ei ma seksuaalsest alatoonist ei mõtle, abielumehe armuke ei taha olla. Aga oleks niisama mõnikord suhtlust.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 04 Juul 2025 10:12Ei ma seksuaalsest alatoonist ei mõtle, abielumehe armuke ei taha olla.
Ega see siis kohe armukset tähenda. Armuke on midagi enamat, teater kino, ühised väljasõidud spaasse ja muu selline. Mõned käivad armukesega isegi nädalala lõpus linnareisil (naisele ütleb mees kodus, et tööreis) .Kui minnakse tunniks kohvikusse ja teiseks tunniks voodisse seejärel, siis on see lihtsalt seksisõprus.
Külaline

Olen ka seda raamatut lugenud. Naine kinkis õnge ja armastuse, mees ei osanud sellega midagi peale hakata. Naine kinkis sõpruse, ka seda ei osanud mees hinnata. Lugu murtud tiibadest
Külaline

Näiteks sa ei taha ta sõber olla, sest ta pole seksikas.
Sre pole sõprus, kui sind huvitab tema seksikus.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Juul 2025 10:39
Tolmukübe kirjutas: 04 Juul 2025 10:12Ei ma seksuaalsest alatoonist ei mõtle, abielumehe armuke ei taha olla.
Ega see siis kohe armukset tähenda. Armuke on midagi enamat, teater kino, ühised väljasõidud spaasse ja muu selline. Mõned käivad armukesega isegi nädalala lõpus linnareisil (naisele ütleb mees kodus, et tööreis) .Kui minnakse tunniks kohvikusse ja teiseks tunniks voodisse seejärel, siis on see lihtsalt seksisõprus.
See on lihtsale suvalisega seks, mitte mingi sõprus.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 04 Juul 2025 10:12 Aga oleks niisama mõnikord suhtlust.
Sa pole temast üle saanud. Kui oleksid üle saanud, siis sul oleks ta täitsa suva ja ja ei tunneks vajadust ka mõnikord suhelda. Ma ei tea, on see armastus või mitte.
Tahaksid sa muidu temaga koos olla, aega veeta. Käia kuskil, kallistada, suudelda, voodis intiimselt olla?
Tahaksid sa tema naine olla?
Pane silmad kinni ja mõtle ta peale. Kas saa öelda, ma armastan sind, ilma, et mingi tõrge tekiks selle ütlemisel?
Tolmukübe
Kontakt:

Külaline kirjutas: 04 Juul 2025 10:39
Mis vahe on siis armukesel, ja sõprusel? Tuleb välja, et armukesega on ka midagi enamat, nagu kirjutad. Sõber siis on rangelt platooniline, armuke aga siis on nagu sõber ja seks üheskoos? Igaühega ju ei lähe teatrisse, kinno, ei paranda pesumasinat, jne.
Külaline

Ma olen märganud, et nii mitmedki räägivad sellest, et vastassooga sõbrustamine on väga okei ja ega teine pole sinu omand, et ainult sinuga peab aega veetma jne. Aga kui oma naisel või mehel selline "sõber" ilmub, kellega palju aega koos veedetakse, koos kuskil käiakse, õhtuti chatitakse, siis see neile kohe sugugi ei meeldi. Ja ega sageli ei olda ka ausad, mis seal taga tegelikult on. Mingist seksisõprusest ma ei hakka üdlse rääkima, loomulikult ei ole see suhtes inimese puhul okei ja mina isiklikult ei peagi seda sõpruseks. Sõprus tähendab seda, et seksuaalset huvi ei ole. Kui suhtes inimesel on seksuaalne huvi kellegi teise vastu kui oma partner, pole see loomulikult okei. Ja see on ka igatahes tõsi, et vähemalt mehed ei viitsigi selliste naistega jahmerdada, kelle vastu neil huvi pole. Miks nad peaks käima nendega kohvikus, niisama jutustama, selleks on olemas oma naine ja meessoost sõbrad.
Tolmukübe
Kontakt:

Külaline kirjutas: 04 Juul 2025 11:08
Sa pole temast üle saanud. Kui oleksid üle saanud, siis sul oleks ta täitsa suva ja ja ei tunneks vajadust ka mõnikord suhelda. Ma ei tea, on see armastus või mitte.
Tahaksid sa muidu temaga koos olla, aega veeta. Käia kuskil, kallistada, suudelda, voodis intiimselt olla?
Pane silmad kinni ja mõtle ta peale. Kas saa öelda, ma armastan sind, ilma, et mingi tõrge tekiks selle ütlemisel?
Ei ma enam kallistada, suudelda, voodis intiimselt olla ei taha, see tuhin on mööda läinud. Ennem olid tugevad tunded, nendega seoses seksuaalne huvi, aga nüüd on tunded nagu ära kadunud. Aga koos olla ja aega veeta tahaks küll, ja tema naine oleks ka muidugi hea olla. Käia kuskil, on nii ja naa, ühtepidi võiks muidugi, aga ma eriti kuskil käimisest ei mõtle, ma mõtlen, oleks hea, kui mingi kontakt oleks. Noh, kui sõber oleks. Ma mõtlen, kui hingeline lähedus oleks, et nagu sõbratunded, või nii. Ütlesin praegu mõtetes talle, ma armastan sind, ja nagu tekkis mingi tõrge küll. Vbl lõplikult pole veel üle saanud, aga paljus olen üle saanud. Eks see võtab aega.
kaegu
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas kaegu »

Külaline kirjutas: 04 Juul 2025 11:08
Ma pole küll Tolmukübe, aga minu meelest päris nende kriteeriumite järgi ka hinnata ei saa. Mul on meessoost sõpru, keda tunnen lapsepõlvest saati. (Ja ka teisi hilisemast ajast.) Ja mul on küll soov nendega aeg-ajalt suhelda, kas või Messengeris midagi naljakat vahetada vmt.

Intiimselt olla nendega? Eeeww, ei, öäkk! Jookseks väga kiiresti ja kaugele, kui kellelgi neist selline huvi peaks tekkima. Mis siis, et nalja pärast saab teinekord seltskonnas flirditud. Näiteks.

Naine ka ei tahaks olla. Neil oma naised olemas, jumal tänatud.

Aga "Ma armastan sind" võiksin vabalt öelda. Sest ma tõesti armastan neid. Lihtsalt mitte romantiliselt. Ja nad saaksid sellest ka õigesti aru, kui ma nii ütleksin.
Tolmukübe
Kontakt:

Külaline kirjutas: 04 Juul 2025 10:40
Külaline kirjutas: 04 Juul 2025 08:54
Olen ka seda raamatut lugenud. Naine kinkis õnge ja armastuse, mees ei osanud sellega midagi peale hakata. Naine kinkis sõpruse, ka seda ei osanud mees hinnata. Lugu murtud tiibadest
Ei, see on mingi erinev raamat. Kas selle pealkiri mitte polnud Naised, kes armastavad liiga palju. Mõte oli selles, et see naine funkab hästi siis, kui tal on tegemist millegagi, mis on kättesaamatu (pätiga head suhet ei toimu). Ja valib endale ebafunktsionaalseid partnereid, kas siis tunneb ennast elusana, kui pingutab, või midagi sellist. Täpselt ei mäleta.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 04 Juul 2025 11:08Igaühega ju ei lähe teatrisse, kinno, ei paranda pesumasinat
Pesumasinat parandab kutsustud remondimees või viid üldse masina ise parandusse, seda ma armukesega ei seostaks. Kuigi jah täiskasvanutele mõeldud filmides tuleb torumees üksikule naisele külla ja siis ...
Külaline

kaegu kirjutas: 04 Juul 2025 11:25Sest ma tõesti armastan neid. Lihtsalt mitte romantiliselt.
See tuletab mulle Nõukogude Liitu ja pioneeriaega. Kodumaa armastus tiivustab neid võitude teel.
Külaline

Mul on olnud küll vastassoost sõpru ja tunded nende vastu on samad nagu umbes venna suhtes. Ma ei vaata neid kui mehi, isegi pelgalt mõte sellest tekitab täieliku lühise või errori peas.

Samas on mul väga noorena olnud ka vastassoost sõpru, kes on tekkinud kehvade suhete ajal. Suhete, kus nagunii ühist tulevikku selle inimesega ei näe. Kui sa vaatad juba sõpra kui potentsiaalset partnerit, kedagi, kes on sinu jaoks külgetõmbav ja meeldiv, siis see pole enam mingi sõbramaterjal. Selle abil rahuldatakse lihtsalt saamata jäänud vajadusi: keegi mõistab, kuulab, hoolib, annab tähelepanu, samas näeb ka sind atraktiivsena. Siis ongi selline väike särin, mis kuskile ei jõua, aga pakub lihtsalt pinget. Tolmukübe tahab vist ka sellist asja, keelatud vili (suhtes inimene, kellega on varasemalt mingi tõmme olnud) tundub ikka magus.
Külaline

See Tolmukübeme jutt on ju puhas enesepettus. Mingit sõpra ta ei taha, vaid sellele abielumehele külge lüüa. Mis jutt see on, et tema naine tahaks olla, aga seksida ei tahaks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Bing [Bot] ja 1 külaline