Selle eksi sõber ma küll olla ei taha. Ei õppinud üksteist enne suhtesse astumist tundma, osutusime erinevateks inimesteks, ja lõpupoole jäi austusest ka puudu. Aga mina arvan ka, nagu keegi siin juba kirjutas, et kui lahku mindi neutraalselt, siis saab eksiga sõbraks jääda küll, kuigi ennem oldi romantiliselt seotud. Või mõne teise meesterahvaga, on ta siis suhtes, või mitte.Külaline kirjutas: ↑04 Juul 2025 06:57Jah saab küll väga hästi sõbrad olla, ei näe probleemi. Endal mul küll puudub kogemus sellega, et aktiivse suhte lõppemisel seksisõprus jääks, mulle isiklikult tunduks see mõttetu. Seksisõprus on seksisõprus, ja muudes asjades on teistmoodi sõprus, oleneb mis pinnalt see sõprus salguse saab.Tolmukübe kirjutas: ↑03 Juul 2025 17:28 Mis te arvate, kas selline sõber ohustab suhet, eriti, kui on suhtes olijal olnud tema suhtes romantilised tunded? Või, kui ikkagi suhe on nö hea ja kindel, siis ei ohusta, nii et inimesel võib ka vastassoost sõpru olla? Sellepärast, et sõbra suhtes me ju tunneme ka tundeid, sõbratundeid, või sümpaatiat, vms. Kas need tunded võivad suhet ohustada, kui suhtega on kõik nö korras?
Millised sinu kokkupuutepunktid selle inimesega on? Mida sa temaga koos teha tahaksid või mis teie mõttemaailmas ühendavat on? Miks sul üldse selline küsimus tekkis?
Näiteks kirjutasid sa kord, et sul oli suhe, mis ei sujunud ja hea, et lahti said. Kas sina tahaksid selle konkreetse eksi sõber olla? Kui tahaksid, siis miks? Kui ei taha, siis miks? Kas teemaalgatuses olevat küsimust saaks kohandada antud näitesse? Näiteks, sa ei taha ta sõber olla, sest ta oli igav. Näiteks sa ei taha ta sõber olla, sest ta oli vaene. Näiteks sa ei taha ta sõber olla, sest ta pole seksikas.
Mul ei ole selle abielumehega kokkupuutepunkte. Aga ma mõtlen, et kui nii palju head on tehtud ja tunded ka olnud, et ta juba nagu iseenesest liigitub sõbra alla. Ainult et ei suhtle, aga sõbrad ju suhtlevad omavahel, sellest see küsimus tekkiski. Või keda siis sõbraks nimetada. Ei ma oska enam nidagi eriti tahta, mida koos teha, hoiab ju eemale, aga mõtlen, et vahetaks kirjugi, või saaks mõnikord (korra kuus näiteks, kui muidu tal pereeluga kiire) kokku, või helistaks mõnikord, ma mõtlen, et mingi kontakt nagu võiks olla. Tegelikult ma enam eriti ei mõtlegi, tegin lihtsalt teema, aga ma imestan, et oleks justnagu sõber, aga hoiab eemale. Ikkagi, saab suhtes inimene vastassoost isikuga ka sõber oldud, aga kui tema ei ole, noh, vbl tal on sellised reeglid, et kui on abielus, siis teiste naistega ei suhtle. Põhjus on ju olemas, miks ei suhtle. Ei suhtle, siis ei suhtle, aga teised suhtes isikud saavad küll platooniliselt suheldud. Kasvõi eksid omavahel, ammu uued kaaslased, aga kontakt on säilunud. Või lapsevanemad, laste pärast, ka uued kaaslased ehk et suhtes, aga ikka suhtlevad ja saavad sõbralikult läbi. Nii et saab ikka küll. Aga noh, konkreetne isik pole minust vist huvitatud, see ka võimalik. Või lapsepõlvesõbrad või kolleegid, ka saavad eraeluliselt suheldud. Selleks ei pea hingesugulane olema, et vastassoost isikuga suhelda, võib ka mõni nö lahjem variant olla. Ja kui suhtes inimene saab vastassoost lapsepõlvesõbraga suheldud, siis saab ta ka elu jooksul tekkinud vastassoost sõbraga suheldud, ei midagi keerulist. Eks see siis oleneb inimesest, kes suhtleb, ja kes mitte. Aga suhtlemine on võimalik, ilma, et midagi seksuaalset peaks tekkima.