Ei ma pinget ei taha üldse. Särinat ka mitte. Ennem oli palju tundeid ja võiks öelda, mingi pinge, aga nüüd olen heasse rahulikkusse staadiumisse jõudnud, mis pinget seal enam, olen tekkinud olukorraga rahul. Ainult imestan, et arvestades asjaolusid, pole suhtlust. Tahaks sõpra. Platoonilist. Kellega oleks millestki suhelda. No ja see hingeline lähedus muidugi. Suvalisega saab ju ka suhelda, aga see pole see, pole selliseid asjaolusid olnud, mis nagu lähendasid. Tahaks tema näol lähedast sõpra. Kui sellest midagi areneb sügavamaks, võiks ka tema naine olla, aga seksist ma ei mõtle, pole huvi, ja ausalt öeldes tema naisena ka seksi värki toimumas ei näe, kõik paarid ei pea ju seksima. Vbl kui hingelise läheduse staadium areneb seksiks, Jumal temaga, aga otseselt seksist temaga ei ole üldse ma huvitatud. Tahakski sellist "tunded samad nagu venna suhtes". Sest vend on ju ka lähedane inimene, umbes midagi sellist. Ja vend saab sõber ka olla.Külaline kirjutas: ↑04 Juul 2025 11:56 Mul on olnud küll vastassoost sõpru ja tunded nende vastu on samad nagu umbes venna suhtes. Ma ei vaata neid kui mehi, isegi pelgalt mõte sellest tekitab täieliku lühise või errori peas.
Samas on mul väga noorena olnud ka vastassoost sõpru, kes on tekkinud kehvade suhete ajal. Suhete, kus nagunii ühist tulevikku selle inimesega ei näe. Kui sa vaatad juba sõpra kui potentsiaalset partnerit, kedagi, kes on sinu jaoks külgetõmbav ja meeldiv, siis see pole enam mingi sõbramaterjal. Selle abil rahuldatakse lihtsalt saamata jäänud vajadusi: keegi mõistab, kuulab, hoolib, annab tähelepanu, samas näeb ka sind atraktiivsena. Siis ongi selline väike särin, mis kuskile ei jõua, aga pakub lihtsalt pinget. Tolmukübe tahab vist ka sellist asja, keelatud vili (suhtes inimene, kellega on varasemalt mingi tõmme olnud) tundub ikka magus.
Suhtes inimesel vastassoost sõber
-
Külaline
Siis teeks hambad ristis ja silmad kinni "asja ära"
-
Külaline
Oled käinud magamistoa akna taga piilumas, et täpselt tead, kas seksivad või ei seksi?
-
Külaline
Kas siis üldse loetust aru ei saa. Tolmukübe unistab selle mehe naiseks saamisest, aga seksi nad siis tegema ei hakka. Tolmukübeme unistustes elavad nagu vend ja õde, ülimas harmoonias ja hingesuguluses.
-
Külaline
Mul on nooruses(enne oma lapsi ja pereelu) olnud paar meessoost sõpra, kes on ise sel hetkel suhtes olnud. Ja mõlemad on lõpuks üritanud midagi.
Ja mu oma (eks)elukaaslasel oli sõbranna, kellega aegajalt käidi kohvi joomas aga lõpuks tuli välja, et oli ikka midagi enamat. Sel sõbrannal oli ka abikaasa olemas.
Seega mina ei usu, et vastassoost sõber/sõbranna eksisteerida saab, kui just üks neist gei pole.
Ja mu oma (eks)elukaaslasel oli sõbranna, kellega aegajalt käidi kohvi joomas aga lõpuks tuli välja, et oli ikka midagi enamat. Sel sõbrannal oli ka abikaasa olemas.
Seega mina ei usu, et vastassoost sõber/sõbranna eksisteerida saab, kui just üks neist gei pole.
-
Külaline
Ma arvan ka sama. Ma vaatan naist ikkagi kui naist, kas tahan või mitte. Aga kui meeldib, siis tahaks midagi enamat.Külaline kirjutas: ↑04 Juul 2025 13:22 Seega mina ei usu, et vastassoost sõber/sõbranna eksisteerida saab, kui just üks neist gei pole.
Väga võimalik, et temaga on samamoodi. Ta ükskord vaatas mind, nagu mees. Vbl ta funkab samamoodi, ja ei taha mind ära kasutada. Selles mõttes, et naist nagunii jätma ei hakka. Et tema teab juba ette, et nö lihtsalt sõprust ei tuleks. Ei ta siis muidugi suhtlema hakka. Mina meessõpra kujutan ette küll, mul on neid olnud, aga tõe huvides tuleb tunnistada, et lõpuks on nad kõik üritanud külge lüüa. Aga eks inimesed ole erinevad, nagu siingi kirjutatud, meeste/naiste vahel sõprus võimalik.Külaline kirjutas: ↑03 Juul 2025 18:34 Mul naissõpra pole olnud. Ma ei kujuta ette, et me siis lihtsalt sõbrad oleks. Ikka tahaks midagi katsuda ja teha.
Ma ei vaataks teda kui sõpra.
-
Külaline
No milline mees ei tahaks siis ilusale naisele külge lüüa
-
Külaline
Selleks, et lihtsalt seksida tahetaks, ei pea ilus olema. Eriti noorena.
-
Külaline
Ilus olema just ei pea, aga ... ilusatel on suurem valik, kellega seksida. Koledamad niimoodi valida ei saa.Külaline kirjutas: ↑04 Juul 2025 15:58Selleks, et lihtsalt seksida tahetaks, ei pea ilus olema.
-
Külaline
Aga Tolmukübe, kas tema sinu puhul samamoodi ei või arvata?Tolmukübe kirjutas: ↑04 Juul 2025 09:24Selle eksi sõber ma küll olla ei taha. Ei õppinud üksteist enne suhtesse astumist tundma, osutusime erinevateks inimesteks, ja lõpupoole jäi austusest ka puudu.Külaline kirjutas: ↑04 Juul 2025 06:57Jah saab küll väga hästi sõbrad olla, ei näe probleemi. Endal mul küll puudub kogemus sellega, et aktiivse suhte lõppemisel seksisõprus jääks, mulle isiklikult tunduks see mõttetu. Seksisõprus on seksisõprus, ja muudes asjades on teistmoodi sõprus, oleneb mis pinnalt see sõprus salguse saab.Tolmukübe kirjutas: ↑03 Juul 2025 17:28 Mis te arvate, kas selline sõber ohustab suhet, eriti, kui on suhtes olijal olnud tema suhtes romantilised tunded? Või, kui ikkagi suhe on nö hea ja kindel, siis ei ohusta, nii et inimesel võib ka vastassoost sõpru olla? Sellepärast, et sõbra suhtes me ju tunneme ka tundeid, sõbratundeid, või sümpaatiat, vms. Kas need tunded võivad suhet ohustada, kui suhtega on kõik nö korras?
Millised sinu kokkupuutepunktid selle inimesega on? Mida sa temaga koos teha tahaksid või mis teie mõttemaailmas ühendavat on? Miks sul üldse selline küsimus tekkis?
Näiteks kirjutasid sa kord, et sul oli suhe, mis ei sujunud ja hea, et lahti said. Kas sina tahaksid selle konkreetse eksi sõber olla? Kui tahaksid, siis miks? Kui ei taha, siis miks? Kas teemaalgatuses olevat küsimust saaks kohandada antud näitesse? Näiteks, sa ei taha ta sõber olla, sest ta oli igav. Näiteks sa ei taha ta sõber olla, sest ta oli vaene. Näiteks sa ei taha ta sõber olla, sest ta pole seksikas.
-
Külaline
Vastassoost suhtes inimene võib olla sõber, kui suhtlemine sai alguse ja kestab edasi mingi ühise eriala või ühise töö tõttu. Aga eksiga edasi suhtlemine - kindel ei.
-
Külaline
No vat, nii on, mehed ei oska naistega sõber olla. Kuna sõber on iseenesest definitsiooni järgi juba üldjoontes sümpaatne inimene, siis ikka mees tahaks "katsuda ja teha", ei saa oldud neutraalne. Naistel niimoodi pole, mees võib vabalt sõbratsoonis tiksuda ja üldse ei kipu teda "katsuma ega tegema".Guest kirjutas: ↑03 Juul 2025 18:34 Mul naissõpra pole olnud. Ma ei kujuta ette, et me siis lihtsalt sõbrad oleks. Ikka tahaks midagi katsuda ja teha.
Aga tolmukübe ei saa sõber oldud, vaid tahab valega külje alla litsuda.
-
Külaline
"Sõber" ei suhtle ja hoiab eemale...Tolmukübe kirjutas: ↑04 Juul 2025 09:24
Mul ei ole selle abielumehega kokkupuutepunkte. Aga ma mõtlen, et kui nii palju head on tehtud ja tunded ka olnud, et ta juba nagu iseenesest liigitub sõbra alla. Ainult et ei suhtle, aga sõbrad ju suhtlevad omavahel, sellest see küsimus tekkiski. Või keda siis sõbraks nimetada. Ei ma oska enam nidagi eriti tahta, mida koos teha, hoiab ju eemale, aga mõtlen, et vahetaks kirjugi, või saaks mõnikord (korra kuus näiteks, kui muidu tal pereeluga kiire) kokku, või helistaks mõnikord, ma mõtlen, et mingi kontakt nagu võiks olla. Tegelikult ma enam eriti ei mõtlegi, tegin lihtsalt teema, aga ma imestan, et oleks justnagu sõber, aga hoiab eemale. Ikkagi, saab suhtes inimene vastassoost isikuga ka sõber oldud, aga kui tema ei ole, noh, vbl tal on sellised reeglid, et kui on abielus, siis teiste naistega ei suhtle. Põhjus on ju olemas, miks ei suhtle. Ei suhtle, siis ei suhtle, aga teised suhtes isikud saavad küll platooniliselt suheldud. Kasvõi eksid omavahel, ammu uued kaaslased, aga kontakt on säilunud. Või lapsevanemad, laste pärast, ka uued kaaslased ehk et suhtes, aga ikka suhtlevad ja saavad sõbralikult läbi. Nii et saab ikka küll. Aga noh, konkreetne isik pole minust vist huvitatud, see ka võimalik. Või lapsepõlvesõbrad või kolleegid, ka saavad eraeluliselt suheldud. Selleks ei pea hingesugulane olema, et vastassoost isikuga suhelda, võib ka mõni nö lahjem variant olla. Ja kui suhtes inimene saab vastassoost lapsepõlvesõbraga suheldud, siis saab ta ka elu jooksul tekkinud vastassoost sõbraga suheldud, ei midagi keerulist. Eks see siis oleneb inimesest, kes suhtleb, ja kes mitte. Aga suhtlemine on võimalik, ilma, et midagi seksuaalset peaks tekkima.
Jäta see vaene mees ükskord rahule! Kaua võib külge kleepida ennast "sõbrale", kes sust midagi teada ei taha! Nagu näts talla all, tõepoolest.
-
Külaline
Päris eheda kinnisideega muti.Tolmukübe kirjutas: ↑04 Juul 2025 12:26 Ei ma pinget ei taha üldse. Särinat ka mitte. Ennem oli palju tundeid ja võiks öelda, mingi pinge, aga nüüd olen heasse rahulikkusse staadiumisse jõudnud, mis pinget seal enam, olen tekkinud olukorraga rahul. Ainult imestan, et arvestades asjaolusid, pole suhtlust. Tahaks sõpra. Platoonilist. Kellega oleks millestki suhelda. No ja see hingeline lähedus muidugi. Suvalisega saab ju ka suhelda, aga see pole see, pole selliseid asjaolusid olnud, mis nagu lähendasid. Tahaks tema näol lähedast sõpra. Kui sellest midagi areneb sügavamaks, võiks ka tema naine olla, aga seksist ma ei mõtle, pole huvi, ja ausalt öeldes tema naisena ka seksi värki toimumas ei näe, kõik paarid ei pea ju seksima. Vbl kui hingelise läheduse staadium areneb seksiks, Jumal temaga, aga otseselt seksist temaga ei ole üldse ma huvitatud. Tahakski sellist "tunded samad nagu venna suhtes". Sest vend on ju ka lähedane inimene, umbes midagi sellist. Ja vend saab sõber ka olla.
"Võiks tema naine ka olla"-sõprus...
-
Külaline
Kui inimesel on vaid mõtte ja unistuste tasandil sellised mõtted, saan ma sellest päris hästi aru. No mis teha, kui elu on veeretanud sellise asja ette, et oled kinni jäänud sellesse. Tahaks sellest rääkida ja välja rääkida ja välja rääkida. Arusaadav.Guest kirjutas: ↑06 Juul 2025 07:35Päris eheda kinnisideega muti.Tolmukübe kirjutas: ↑04 Juul 2025 12:26 Ei ma pinget ei taha üldse. Särinat ka mitte. Ennem oli palju tundeid ja võiks öelda, mingi pinge, aga nüüd olen heasse rahulikkusse staadiumisse jõudnud, mis pinget seal enam, olen tekkinud olukorraga rahul. Ainult imestan, et arvestades asjaolusid, pole suhtlust. Tahaks sõpra. Platoonilist. Kellega oleks millestki suhelda. No ja see hingeline lähedus muidugi. Suvalisega saab ju ka suhelda, aga see pole see, pole selliseid asjaolusid olnud, mis nagu lähendasid. Tahaks tema näol lähedast sõpra. Kui sellest midagi areneb sügavamaks, võiks ka tema naine olla, aga seksist ma ei mõtle, pole huvi, ja ausalt öeldes tema naisena ka seksi värki toimumas ei näe, kõik paarid ei pea ju seksima. Vbl kui hingelise läheduse staadium areneb seksiks, Jumal temaga, aga otseselt seksist temaga ei ole üldse ma huvitatud. Tahakski sellist "tunded samad nagu venna suhtes". Sest vend on ju ka lähedane inimene, umbes midagi sellist. Ja vend saab sõber ka olla.
Päriseluks on selline mõtlemine muidugi rippuv - kuidagi ei loe välja, et teine inimene ka kuidagi tähtsust omaks. Tolmukübemekene on kirja pannud ainult enda soovid ja ta tahab ja tahab ja tahab. Anna, anna, anna.
Isegi seks, mis võib teisele osapoolele olla nii oluline osa, isegi selle lülitaks Tolmukas teise inimese elust välja kui see võimalik oleks.
Päris nii ikka ei saa.
-
Külaline
Mitte et ei oska, vaid ei saa. Kui naine meeldib, siis ju tulevad mõtted peale ja siis tahaks teda juba.Külaline kirjutas: ↑06 Juul 2025 07:22No vat, nii on, mehed ei oska naistega sõber olla. Kuna sõber on iseenesest definitsiooni järgi juba üldjoontes sümpaatne inimene, siis ikka mees tahaks "katsuda ja teha", ei saa oldud neutraalne. Naistel niimoodi pole, mees võib vabalt sõbratsoonis tiksuda ja üldse ei kipu teda "katsuma ega tegema".Guest kirjutas: ↑03 Juul 2025 18:34 Mul naissõpra pole olnud. Ma ei kujuta ette, et me siis lihtsalt sõbrad oleks. Ikka tahaks midagi katsuda ja teha.
Kui ei meeldi, siis ei tule mõtteid. Aga mitte meeldivaga ju sõber ei olda vist.
-
Külaline
Ja ikka imestab, miks see teine pool suhelda ei taha. Mul tuleks ka külmavärinad peale, kui mul selline "austaja" oleks, kes pidevalt niimoodi kirjutab. On ju näha, et inimesel pole peas kõik päris korras. Jumal teab, millal ta vihastamise staadiumisse jõuab, et olgu suheldud ja kõik.Guest kirjutas: ↑06 Juul 2025 10:05Kui inimesel on vaid mõtte ja unistuste tasandil sellised mõtted, saan ma sellest päris hästi aru. No mis teha, kui elu on veeretanud sellise asja ette, et oled kinni jäänud sellesse. Tahaks sellest rääkida ja välja rääkida ja välja rääkida. Arusaadav.Guest kirjutas: ↑06 Juul 2025 07:35Päris eheda kinnisideega muti.Tolmukübe kirjutas: ↑04 Juul 2025 12:26 Ei ma pinget ei taha üldse. Särinat ka mitte. Ennem oli palju tundeid ja võiks öelda, mingi pinge, aga nüüd olen heasse rahulikkusse staadiumisse jõudnud, mis pinget seal enam, olen tekkinud olukorraga rahul. Ainult imestan, et arvestades asjaolusid, pole suhtlust. Tahaks sõpra. Platoonilist. Kellega oleks millestki suhelda. No ja see hingeline lähedus muidugi. Suvalisega saab ju ka suhelda, aga see pole see, pole selliseid asjaolusid olnud, mis nagu lähendasid. Tahaks tema näol lähedast sõpra. Kui sellest midagi areneb sügavamaks, võiks ka tema naine olla, aga seksist ma ei mõtle, pole huvi, ja ausalt öeldes tema naisena ka seksi värki toimumas ei näe, kõik paarid ei pea ju seksima. Vbl kui hingelise läheduse staadium areneb seksiks, Jumal temaga, aga otseselt seksist temaga ei ole üldse ma huvitatud. Tahakski sellist "tunded samad nagu venna suhtes". Sest vend on ju ka lähedane inimene, umbes midagi sellist. Ja vend saab sõber ka olla.
Päriseluks on selline mõtlemine muidugi rippuv - kuidagi ei loe välja, et teine inimene ka kuidagi tähtsust omaks. Tolmukübemekene on kirja pannud ainult enda soovid ja ta tahab ja tahab ja tahab. Anna, anna, anna.
Isegi seks, mis võib teisele osapoolele olla nii oluline osa, isegi selle lülitaks Tolmukas teise inimese elust välja kui see võimalik oleks.
Päris nii ikka ei saa.
-
Külaline
Olgu, täitsa arusaadav seletus. Aga paluks siis diagnoosi minu kursavendadele, kes aeg-ajalt ühendust võtavad ja niisama paar rida lobisevad. (Ma ise ka muidugi.) Ülikooli lõpetasin 25 aastat tagasi ja teises riigis. Kohtusime viimati mõnega neist vast 10 aastat tagasi ühe kursaõe pulmas. Nendel kursavendadel on kõigil oma naised ja pered, kellel vähem ja kellel rohkem lapsi. Reaalselt pole neil mingit võimalustki mind kuidagi "saada." Aga suhtleme ikka aeg-ajalt ja niisama on tore.Külaline kirjutas: ↑06 Juul 2025 10:20Mitte et ei oska, vaid ei saa. Kui naine meeldib, siis ju tulevad mõtted peale ja siis tahaks teda juba.Külaline kirjutas: ↑06 Juul 2025 07:22No vat, nii on, mehed ei oska naistega sõber olla. Kuna sõber on iseenesest definitsiooni järgi juba üldjoontes sümpaatne inimene, siis ikka mees tahaks "katsuda ja teha", ei saa oldud neutraalne. Naistel niimoodi pole, mees võib vabalt sõbratsoonis tiksuda ja üldse ei kipu teda "katsuma ega tegema".Guest kirjutas: ↑03 Juul 2025 18:34 Mul naissõpra pole olnud. Ma ei kujuta ette, et me siis lihtsalt sõbrad oleks. Ikka tahaks midagi katsuda ja teha.
Kui ei meeldi, siis ei tule mõtteid. Aga mitte meeldivaga ju sõber ei olda vist.
-
Külaline
Minuarust pole need sõbrad, vaid lihtsalt kursakaaslesed, tuttavad keda tead.Külaline kirjutas: ↑01 Jaan 1970 03:07 Olgu, täitsa arusaadav seletus. Aga paluks siis diagnoosi minu kursavendadele, kes aeg-ajalt ühendust võtavad ja niisama paar rida lobisevad. (Ma ise ka muidugi.) Ülikooli lõpetasin 25 aastat tagasi ja teises riigis. Kohtusime viimati mõnega neist vast 10 aastat tagasi ühe kursaõe pulmas. Nendel kursavendadel on kõigil oma naised ja pered, kellel vähem ja kellel rohkem lapsi. Reaalselt pole neil mingit võimalustki mind kuidagi "saada." Aga suhtleme ikka aeg-ajalt ja niisama on tore.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Triibu ja 2 külalist