Kasvuhoone uksed
-
Külaline
Kasvuhoone uksed
Kas te jätate ööseks kasvuhoone uksed lahti? Vaatan, et praegu on meie kandis terve järgmine nädal öösiti 8 kraadi. Aga kuna ma pean nädalaks kodust ära minema, siis ei teagi, kas jätan uksed kinni terveks nädalaks või mitte, sest õhtuti ust kinni panna ei saa. Läheduses ei ela ka naabreid, kes saaks aidata.
-
Külaline
Pane kinni. Või jäta väike pragu vahele. Soe on kasvuhoones alati parem kui külm.
-
Külaline
Väga salajane kasvuhoone tundub olevat, mis siis sellest uksest lahti jätta?
-
Külaline
Mina jätaks vastupidi just lahti - 8 kraadiga taimed ära ei külmu, aga kui päeval päike kütab, siis on su karvuhoone temperatuur 40 ja enam kraadi, mis juba küll kõrvetab taimed ära. Paras kõrb saab sul seal olema. Mul jäi siin üheks päevaks kasvuhoone uks kinni ja õhtuks olid tomatid longus.
-
Külaline
On ikka, aga need on laes - kaks tükki. Lihtsalt kardan, et nendest jääb väheks. Suht kõrge kasvuhoone on ka. Alla õhuliikumine eriti ei jõua.Guest kirjutas: ↑17 Juun 2025 20:21Tuulutusaknaid pole?
-
Külaline
Üle 30 kraadi (mis on hetkega sees, kui päike nägu näitab) hävib õietolm ja seega saak kannatab. Kui just öökülma ei ole, siis pigem jahe, kui kuumus. Meil jääb mõnikord nädalaks kasvuhoone omapäi, siis ikka uksed jäävad lahti.
Suvel ikka lahti! Putukad pääsevad sisse, õhk liigub, külma praegu ju ikka ei tule, aga päeval kui peaks päike välja tuöema, läheb seal liiga palavaks, isegi tomatid ei kannata 35+ välja (õied), kurgist rääkimata.
-
Külaline
Temperatuuri mõjul avanevad/sulguvad jublakad on olemas kas ustele, ei pea ise midagi tegema.
-
Külaline
On jaa muidugi. Aga kõigil ei ole nii super viimasepeal kasvuhoonesid, kuhu neid paigaldada saab. Selleks peab ikka üsna tugeva struktuuriga ehitis olema.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2025 17:10 Temperatuuri mõjul avanevad/sulguvad jublakad on olemas kas ustele, ei pea ise midagi tegema.
Tänavapildis on ikka päris palju näha ka veel kilekasvukoonesid ja neid odavapoolseid plastikjunne.
-
Külaline
TA olen. Mul olid need sulgurid akendele, aga pidasid vastu täpselt ühe suve. Uksele ei olnud, aga ma arvan, et minu ust poleks see avanud ka - selline raskeltkäiv uks.Guest kirjutas: ↑08 Juul 2025 17:10 Temperatuuri mõjul avanevad/sulguvad jublakad on olemas kas ustele, ei pea ise midagi tegema.
Aga üldiselt on teema juba ammu maas. Küsisin siis, kui ööd olid veel külmad ja ma ise pidin olema nädal aega kodust eemal. Praegusel ajal on mul kasvuhooneuks ööpäevläbi pärani.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 2 külalist