Kasvuhoone uksed

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Kasvuhoone uksed

Postitus Postitas Külaline »

Kas te jätate ööseks kasvuhoone uksed lahti? Vaatan, et praegu on meie kandis terve järgmine nädal öösiti 8 kraadi. Aga kuna ma pean nädalaks kodust ära minema, siis ei teagi, kas jätan uksed kinni terveks nädalaks või mitte, sest õhtuti ust kinni panna ei saa. Läheduses ei ela ka naabreid, kes saaks aidata.
Külaline

Pane kinni. Või jäta väike pragu vahele. Soe on kasvuhoones alati parem kui külm.
Külaline

Väga salajane kasvuhoone tundub olevat, mis siis sellest uksest lahti jätta?
Külaline

Mina jätaks vastupidi just lahti - 8 kraadiga taimed ära ei külmu, aga kui päeval päike kütab, siis on su karvuhoone temperatuur 40 ja enam kraadi, mis juba küll kõrvetab taimed ära. Paras kõrb saab sul seal olema. Mul jäi siin üheks päevaks kasvuhoone uks kinni ja õhtuks olid tomatid longus.
Külaline

Tuulutusaknaid pole?
Külaline

Guest kirjutas: 17 Juun 2025 20:21Tuulutusaknaid pole?
On ikka, aga need on laes - kaks tükki. Lihtsalt kardan, et nendest jääb väheks. Suht kõrge kasvuhoone on ka. Alla õhuliikumine eriti ei jõua.
Külaline

Üle 30 kraadi (mis on hetkega sees, kui päike nägu näitab) hävib õietolm ja seega saak kannatab. Kui just öökülma ei ole, siis pigem jahe, kui kuumus. Meil jääb mõnikord nädalaks kasvuhoone omapäi, siis ikka uksed jäävad lahti.
Lenaa
Kontakt:

Postitus Postitas Lenaa »

Suvel ikka lahti! Putukad pääsevad sisse, õhk liigub, külma praegu ju ikka ei tule, aga päeval kui peaks päike välja tuöema, läheb seal liiga palavaks, isegi tomatid ei kannata 35+ välja (õied), kurgist rääkimata.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Jäta lahti muidugi, mitte midagi ei juhtu jahedusega ju, öökülmi pole.
Külaline

Temperatuuri mõjul avanevad/sulguvad jublakad on olemas kas ustele, ei pea ise midagi tegema.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juul 2025 17:10 Temperatuuri mõjul avanevad/sulguvad jublakad on olemas kas ustele, ei pea ise midagi tegema.
On jaa muidugi. Aga kõigil ei ole nii super viimasepeal kasvuhoonesid, kuhu neid paigaldada saab. Selleks peab ikka üsna tugeva struktuuriga ehitis olema.
Tänavapildis on ikka päris palju näha ka veel kilekasvukoonesid ja neid odavapoolseid plastikjunne.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Juul 2025 17:10 Temperatuuri mõjul avanevad/sulguvad jublakad on olemas kas ustele, ei pea ise midagi tegema.
TA olen. Mul olid need sulgurid akendele, aga pidasid vastu täpselt ühe suve. Uksele ei olnud, aga ma arvan, et minu ust poleks see avanud ka - selline raskeltkäiv uks.

Aga üldiselt on teema juba ammu maas. Küsisin siis, kui ööd olid veel külmad ja ma ise pidin olema nädal aega kodust eemal. Praegusel ajal on mul kasvuhooneuks ööpäevläbi pärani.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline