Arvan, et seltsinaine ei olnud Broilerifilee, vaid Angerjafilee hoopis.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2025 14:19Aga Broilerifilee oli ju erakordselt arenenud kümneaastane. Ja ma kahtlen, kas ta suutiski enda tasemel sõpru leida. Ning mängimine oli labane isegi nõukaajal. Broilerifilee luges ENE-t.
Nõukaaeg versus kaasaeg
-
Külaline
-
Külaline
Kõik lapsed lugesid ENEKE-st. ENE lugesid vanemad.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2025 14:19Aga Broilerifilee oli ju erakordselt arenenud kümneaastane. Ja ma kahtlen, kas ta suutiski enda tasemel sõpru leida. Ning mängimine oli labane isegi nõukaajal. Broilerifilee luges ENE-t.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2025 14:04Kas sa vahid kümneaastasena koos vanematega süldilauas, selle asemel, et sõpradega mängida?Aga lugupeetud nõukaaegne Broilerifilee, mida te arutasite koosolemistel teiste kahtlemata sama edukate bartertehingute pooltega? Või lihtsalt lürpisite Globuse herneid otse purgist ja haukasite naturaalviinereid peale. Mida jõite? Sooja kraanivett karahvinist?
-
Külaline
Oleneb, mis aastatel keegi laps oli. ENEt sai loetud küll.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2025 14:36Kõik lapsed lugesid ENEKE-st. ENE lugesid vanemad.
-
Külaline
Me räägime ju Angerjafileest, mitte mingitest suva nõukaaegsetest lastest.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2025 14:36Kõik lapsed lugesid ENEKE-st. ENE lugesid vanemad.
-
Külaline
Kahjuks ma ei tea, mis fileest te siin räägite.
-
Külaline
Olen kindel, et sa ei tea paljusid asju. Pole vaja iga kord siin fakti konstanteerida.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2025 15:07Kahjuks ma ei tea, mis fileest te siin räägite.
-
Külaline
Jälkur jälle igas teemas ülbamas
Eks maailma nähakse ikka enda mätta otsast. Kui inimene pidevalt, päevad läbi, toidule mõtleb, siis tundub talle, et teine isik (kes näiteks toidu teemailsi kirjutisi teeb) on samamoodi. Ega ikka ei ole küll, ei ole nii, et kui sina oled selline, siis mina ka samasugune. Teema on nõuka aeg versus kaasaeg, ja mina toongi siin välja, et vene ajal olid paremad kolm asja: toit (ma võin täpsustada, mis mulle siis maitses, see loomulikult ei tähenda, et ma päevad läbi nõuka aja söögi peale mõtlen, see toidujutt on lihtsalt selleks korraks teemasse ära kirjutatud, ülejäänud päev läheb omasoodu edasi), odav üür ja odav elekter. Nii et kasuta ise hüpnoosi, siis saad lahti enda järgi tekkinud ettekujutlusest, kuidas kõik, kes toidu teemasi teevad, otsekohe päevad läbi söögile mõtlevad. Hammastele pidurit, siis hakkad maailma muudes värvides ka nägema.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2025 14:22Sa peaksid hüpnoosi kasutama, väidetavalt on see kaalulangetamise kontekstis üsna edukas vahend. Ei ole normaalne päevad läbi ainult söögile mõelda. Paneks see ööpäevaringne nõukaaegse väidetavalt hea toidu igatsemine siis hammastele pidurit, aga ei.Tolmukübe kirjutas: ↑08 Juul 2025 13:53Need Globuse herned olid küll head, siiani mäletan. Ja uba tomatikastmes - mõlemad on ka tänapäeval müügis, aga see pole see, muidu sööks neid iga päev. Aga keegi neid tänapäevaseid peab sööma, kui juba toodetakse. Nojah, nagu ma ütlen - hamba all ei karju, süüa kõlbab, midagi peab ju ikkagi sööma ka.. Ei tea, arvatavasti Ungaris ka kvaliteet langenud. Vanasti riik tootis, sai panustada kvaliteeti, nüüd on erakätes, eks omanik tahab kasumit, seega toodab, kuidas juhtub, eks ära ikka ostetakse..
-
Külaline
NiiiuuuuuuuksTolmukübe kirjutas: ↑08 Juul 2025 15:40Eks maailma nähakse ikka enda mätta otsast. Kui inimene pidevalt, päevad läbi, toidule mõtleb, siis tundub talle, et teine isik (kes näiteks toidu teemailsi kirjutisi teeb) on samamoodi. Ega ikka ei ole küll, ei ole nii, et kui sina oled selline, siis mina ka samasugune. Teema on nõuka aeg versus kaasaeg, ja mina toongi siin välja, et vene ajal olid paremad kolm asja: toit (ma võin täpsustada, mis mulle siis maitses, see loomulikult ei tähenda, et ma päevad läbi nõuka aja söögi peale mõtlen, see toidujutt on lihtsalt selleks korraks teemasse ära kirjutatud, ülejäänud päev läheb omasoodu edasi), odav üür ja odav elekter. Nii et kasuta ise hüpnoosi, siis saad lahti enda järgi tekkinud ettekujutlusest, kuidas kõik, kes toidu teemasi teevad, otsekohe päevad läbi söögile mõtlevad. Hammastele pidurit, siis hakkad maailma muudes värvides ka nägema.
-
Külaline
Palun ära mine nõmedaks. Inimesed elasidki ka nõukaajal erinevat elu. Nagu praegugi.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2025 13:45 Aga lugupeetud nõukaaegne Broilerifilee, mida te arutasite koosolemistel teiste kahtlemata sama edukate bartertehingute pooltega? Või lihtsalt lürpisite Globuse herneid otse purgist ja haukasite naturaalviinereid peale. Mida jõite? Sooja kraanivett karahvinist?
Mis tähtsust sel on, mida nad jõid? Meie pere polnud jõukas, aga viiner ja suitsuvorst oli ka meie toidulaual. Globuse tooted samuti. Teatud toiduained nagu kartul ja mesi tuli ka meie peresse sulle-mulle tehingu kaudu. Näitlikult siis ütleme, et isa oli sepp ja valmistas kellelegi aiaväravad. Vastu sai talvekartulid ja juurikad ning mett. Sellised tehingud olid vanasti tavalised.
-
Külaline
Palun veel hästi pikka loetelu Globuse toodetest. Kas tomateid ka purgist tarbisite? Kas isal olid vuntsid või habe?Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2025 15:49Palun ära mine nõmedaks. Inimesed elasidki ka nõukaajal erinevat elu. Nagu praegugi.
Mis tähtsust sel on, mida nad jõid? Meie pere polnud jõukas, aga viiner ja suitsuvorst oli ka meie toidulaual. Globuse tooted samuti. Teatud toiduained nagu kartul ja mesi tuli ka meie peresse sulle-mulle tehingu kaudu. Näitlikult siis ütleme, et isa oli sepp ja valmistas kellelegi aiaväravad. Vastu sai talvekartulid ja juurikad ning mett. Sellised tehingud olid vanasti tavalised.
-
Külaline
Seda minagi, et mis tähtsust. Aga ikka loetletakse siin ette nõukaajal söödut ja joodut.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2025 15:49Mis tähtsust sel on, mida nad jõid?
-
Külaline
See sõna on "konstateerima".Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2025 15:10Olen kindel, et sa ei tea paljusid asju. Pole vaja iga kord siin fakti konstanteerida.
-
Külaline
See on piinlik viga ja mina tegin selle. Lähen häbenen nüüd nurgas.
Preili Piinlik
-
Külaline
Mis vabrik see veel on?
-
Külaline
Eks ta vist kuskil lihakombinaadis töötas ja sealt neid vorste ja viinereid ära tassis. No midagi pole teha, mulle ikka ei meeldi selline elu, kus kõik varastavad ja valetavad. Paljudel on need kombed siiani küljes, ei saagi lahti enam. Siingi palju neid.
-
Külaline
Kui mina olin väike, see oli 70-80-ndatel ja elasin Pärnus puumajade rajoonis, siis seal oli kombeks, et suveõhtuti istusid kõik emad maja ees pingi peal, jõid kohvi, tegid suitsu ja ajasid juttu. Ümberkaudsetest majadest möödakäijad tulid ka, tegid suitsu, ajasid paar sõna juttu, läksid edasi. Minu tänaval oli mitu maja ja hästi ühtehoidev rahvas elas neis: lapsed mängisid omavahel, kõik teadsid kõigist kõike, laenasid üksteiselt raha või toiduaineid, hoidsid üksteise lapsi, tegid koos hoovis töid, käisid üksteise sünnipäevadel. Seda ma meenutan heldimusega ja sellisest suhtlusest ma tunnen tänapäeval puudust. Arvan, et seetõttu on neid vaimseid probleeme, ärevust ja depressiooni tänapäeval ka rohkem, et pole enam sellist näost näkku suhtlemist, auru välja laskmist, aga ka õlatunnet, mida selline igapäevane omavahel läbikäimine andis. See küll pole nõukaaja teene, pigem internet ja arvutid on need, mis on sundinud inimesi omaette kapselduma ja suhtlemisest võõrduma. Palju nüüd näete kedagi kuskil pingi peal istumas ja juttu ajamas? Palju neid lapsigi linnas ringi jookseb? Sellest on mul väga-väga kahju.
-
Külaline
Õnneks on midagi sarnast nii mõneski paigas veel täitsa alles. Vähemalt meie Tallinna äärelinna piirkonnas küll. Suitsu õnneks keegi ei tee, aga sageli istume naabritega koos ning kui mõni lapsepõlvetuttav satub nägema, peatutakse ikka ja tehakse juttu. Oma lapsed jooksevad aedade vahet ja koos ollakse ka ninapidi arvutis - seda polegi võimalik tänapäeval vältida.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2025 19:23Seda ma meenutan heldimusega ja sellisest suhtlusest ma tunnen tänapäeval puudust.
-
Külaline
Mis varastamisest ja valetamisest sa koguaeg räägid. Ja veel et siin foorumis paljud valetavad ja varastavad. Ma ei tunne küll kedagi sellist.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2025 18:51Eks ta vist kuskil lihakombinaadis töötas ja sealt neid vorste ja viinereid ära tassis. No midagi pole teha, mulle ikka ei meeldi selline elu, kus kõik varastavad ja valetavad. Paljudel on need kombed siiani küljes, ei saagi lahti enam. Siingi palju neid.
Kas sina pole iial musta palka saanud ja kõik oma tulud ikka ettevõtjana ausalt ära maksnud?
-
Külaline
Olen jah, kujutad ette. Mõne arust on see muidugi lolli inimese tunnus. Aga kõik, mis te kuskilt pätsate, riiki petate, selle maksab ju keegi teine kinni. Nagu siis kõik mõtlesid, et riik, sellel pole minuga midagi pistmist, mina varastan ja teen mis tahan, nagu praegu mõni poest varastamist õigustab. Mõni on siin uhkustanud, kuidas ta endale töövõimetuse välja kauples, kuigi mingit tõsist terviseprobleemi pole. Las riik maksab. Ja vabanduseks on, et vaata kuidas riigijuhid laristavad. Jah, laristavad, aga ega nemad ei kannata, see aus maksumaksja plekib lihtsalt veelgi rohkem.Guest kirjutas: ↑08 Juul 2025 20:36Mis varastamisest ja valetamisest sa koguaeg räägid. Ja veel et siin foorumis paljud valetavad ja varastavad. Ma ei tunne küll kedagi sellist.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2025 18:51Eks ta vist kuskil lihakombinaadis töötas ja sealt neid vorste ja viinereid ära tassis. No midagi pole teha, mulle ikka ei meeldi selline elu, kus kõik varastavad ja valetavad. Paljudel on need kombed siiani küljes, ei saagi lahti enam. Siingi palju neid.
Kas sina pole iial musta palka saanud ja kõik oma tulud ikka ettevõtjana ausalt ära maksnud?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: dmy, Kirile, Semrush [Bot] ja 5 külalist