Oot, said ÕE juurde aja alles sügiseks?Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2025 20:17Eks annan sügisel, kui vastuvõtul käidud, teada kuidas läks.
Kuidas saada vaimne tervis korda, kui raha ei ole?
-
Külaline
-
Külaline
Mis siin imestada, praegu nad ju puhkavad.
-
Külaline
Olen ka proovinud seda. Perearst kirjutas mingeid ravimeid, ei mõjunud, sain psühhiaatri juurde, ei läinud ka paremaks nende rohtudega. Xanaxit sain, seda siis vahel võtsin, kui väga hull oli. No see aitas küll rahuneda, aga tuju sellest muidugi ei läinud paremaks. Töötukassa kaudu käisin psühholoogi juures, see psühholoog oli küll selline, et ütles mulle pidevalt halvasti ja muidu ei huvitanud ka minu jutt, Rääkis endast, koristas kappe, muudkui jutustas, kui tubli ikka tema on ja milline luuser olen mina.Guest kirjutas: ↑10 Juul 2025 20:17 TA olen - no ma alustasin eile eksperimendiga. Panin endale aja vaimse tervise õe juurde, et temaga arutada, kuidas ja mis abi mul on võimalik haigekassa toel saada. Sinder, ma ju maksan makse, pidevalt räägitakse, kui oluline on vaimne tervis. Eks annan sügisel, kui vastuvõtul käidud, teada kuidas läks.
-
Külaline
Repertuaar lugudest, mida pole kunagi juhtunud.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2025 22:05Töötukassa kaudu käisin psühholoogi juures, see psühholoog oli küll selline, et ütles mulle pidevalt halvasti ja muidu ei huvitanud ka minu jutt, Rääkis endast, koristas kappe, muudkui jutustas, kui tubli ikka tema on ja milline luuser olen mina.
-
Külaline
Mulle on ka inimesed, kellelt ma abi olen oodanud, rääkinud endast ja oma tublidusest. Pluss ka selline variant lihtsustatult: mul olid siin sellised inimesed, kes pingutasid kõigest väest ja said hakkama, ja siis sellised pessimistid (nagu sina, ära ole selline), kes millegagi toime ei tulnud.Guest kirjutas: ↑10 Juul 2025 22:15Repertuaar lugudest, mida pole kunagi juhtunud.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2025 22:05Töötukassa kaudu käisin psühholoogi juures, see psühholoog oli küll selline, et ütles mulle pidevalt halvasti ja muidu ei huvitanud ka minu jutt, Rääkis endast, koristas kappe, muudkui jutustas, kui tubli ikka tema on ja milline luuser olen mina.
-
Külaline
No ta niimoodi päris ei mõelnud. Ta tahtis pigem mu tuju natuke tõsta, et tal läks ka kunagi halvasti, aga noh, siis läks paremini ja nüüd läheb väga hästi. Leidis endale arstist naise ja ei peagi tööl enam käima, nii hästi läks. Aga tõesti ta ei viitsinud mind kuulata üldse ja ei hakanud ka pingutama, sest töötukassa ju maksab. Ütles mulle näiteks, et sa oled nii kurva olemisega, et ma ka sind tööle ei võtaks. See tegi mind igatahes veel kurvemaks. Siis ütles mulle, et noh, ega mina sinu heaks ka midagi teha ei saa, ega mina sulle seda tööd leidma ei hakka. Minu arust oli üks kummalisemaid psühholooge, keda mina kunagi olen näinud.Guest kirjutas: ↑10 Juul 2025 22:15Repertuaar lugudest, mida pole kunagi juhtunud.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2025 22:05Töötukassa kaudu käisin psühholoogi juures, see psühholoog oli küll selline, et ütles mulle pidevalt halvasti ja muidu ei huvitanud ka minu jutt, Rääkis endast, koristas kappe, muudkui jutustas, kui tubli ikka tema on ja milline luuser olen mina.
-
Külaline
Kahju. Kuna psühholoogide töö kvaliteedi üle puudub kontroll ja nende tulemusi ka mitte kuidagi ei mõõdeta, siis ongi see viinud nende töö kvaliteedi languseni. Kui oleks kusagil olemas võimalus tekitada mingit statistikat, et kas/kui palju inimesi nad reaalselt aidanud on, samuti võimalus anda tagasisidet, siis annaks see inimestele mingigi garantii, et nad oma kulutatud rahale ja ajale ka katet saavad.Guest kirjutas: ↑11 Juul 2025 11:04No ta niimoodi päris ei mõelnud. Ta tahtis pigem mu tuju natuke tõsta, et tal läks ka kunagi halvasti, aga noh, siis läks paremini ja nüüd läheb väga hästi. Leidis endale arstist naise ja ei peagi tööl enam käima, nii hästi läks. Aga tõesti ta ei viitsinud mind kuulata üldse ja ei hakanud ka pingutama, sest töötukassa ju maksab. Ütles mulle näiteks, et sa oled nii kurva olemisega, et ma ka sind tööle ei võtaks. See tegi mind igatahes veel kurvemaks. Siis ütles mulle, et noh, ega mina sinu heaks ka midagi teha ei saa, ega mina sulle seda tööd leidma ei hakka. Minu arust oli üks kummalisemaid psühholooge, keda mina kunagi olen näinud.Guest kirjutas: ↑10 Juul 2025 22:15Repertuaar lugudest, mida pole kunagi juhtunud.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2025 22:05Töötukassa kaudu käisin psühholoogi juures, see psühholoog oli küll selline, et ütles mulle pidevalt halvasti ja muidu ei huvitanud ka minu jutt, Rääkis endast, koristas kappe, muudkui jutustas, kui tubli ikka tema on ja milline luuser olen mina.
-
Külaline
Ma ei usu, et selliseid oleks palju olemas, nad ei leiaks ju kliente. Ta saab selline olla ainult sellepärast, et riik maksab selle kinni. Ma poleks ise mingil juhul selle asja eest 70 eurot kord maksnud.Guest kirjutas: ↑11 Juul 2025 11:19Kahju. Kuna psühholoogide töö kvaliteedi üle puudub kontroll ja nende tulemusi ka mitte kuidagi ei mõõdeta, siis ongi see viinud nende töö kvaliteedi languseni. Kui oleks kusagil olemas võimalus tekitada mingit statistikat, et kas/kui palju inimesi nad reaalselt aidanud on, samuti võimalus anda tagasisidet, siis annaks see inimestele mingigi garantii, et nad oma kulutatud rahale ja ajale ka katet saavad.Guest kirjutas: ↑11 Juul 2025 11:04No ta niimoodi päris ei mõelnud. Ta tahtis pigem mu tuju natuke tõsta, et tal läks ka kunagi halvasti, aga noh, siis läks paremini ja nüüd läheb väga hästi. Leidis endale arstist naise ja ei peagi tööl enam käima, nii hästi läks. Aga tõesti ta ei viitsinud mind kuulata üldse ja ei hakanud ka pingutama, sest töötukassa ju maksab. Ütles mulle näiteks, et sa oled nii kurva olemisega, et ma ka sind tööle ei võtaks. See tegi mind igatahes veel kurvemaks. Siis ütles mulle, et noh, ega mina sinu heaks ka midagi teha ei saa, ega mina sulle seda tööd leidma ei hakka. Minu arust oli üks kummalisemaid psühholooge, keda mina kunagi olen näinud.
-
Külaline
Mis mõttes ei leiaks kliente. Enamus inimestel pole tasuliste jaoks raha. Tasuta psühholoogide jaoks on megapikad järjekorrad ja mitte keegi nende riigieelarveliste psühholoogide kvaliteeti ei kontrolli, olen oodanud kuid psühhiaatri aega ja pettumus oli totaalne, väga lühike visiit, ma poleks eales arvanud, et visiit kohe nii lühike ja formaalne saab olla. Aga temal palk jookseb sõltumata visiidi pikkusest.Guest kirjutas: ↑11 Juul 2025 11:23Ma ei usu, et selliseid oleks palju olemas, nad ei leiaks ju kliente. Ta saab selline olla ainult sellepärast, et riik maksab selle kinni. Ma poleks ise mingil juhul selle asja eest 70 eurot kord maksnud.Guest kirjutas: ↑11 Juul 2025 11:19Kahju. Kuna psühholoogide töö kvaliteedi üle puudub kontroll ja nende tulemusi ka mitte kuidagi ei mõõdeta, siis ongi see viinud nende töö kvaliteedi languseni. Kui oleks kusagil olemas võimalus tekitada mingit statistikat, et kas/kui palju inimesi nad reaalselt aidanud on, samuti võimalus anda tagasisidet, siis annaks see inimestele mingigi garantii, et nad oma kulutatud rahale ja ajale ka katet saavad.Guest kirjutas: ↑11 Juul 2025 11:04
No ta niimoodi päris ei mõelnud. Ta tahtis pigem mu tuju natuke tõsta, et tal läks ka kunagi halvasti, aga noh, siis läks paremini ja nüüd läheb väga hästi. Leidis endale arstist naise ja ei peagi tööl enam käima, nii hästi läks. Aga tõesti ta ei viitsinud mind kuulata üldse ja ei hakanud ka pingutama, sest töötukassa ju maksab. Ütles mulle näiteks, et sa oled nii kurva olemisega, et ma ka sind tööle ei võtaks. See tegi mind igatahes veel kurvemaks. Siis ütles mulle, et noh, ega mina sinu heaks ka midagi teha ei saa, ega mina sulle seda tööd leidma ei hakka. Minu arust oli üks kummalisemaid psühholooge, keda mina kunagi olen näinud.
-
Külaline
Nad leiavad kliente, sest puudus on liiga suur ja inimesed ju ei tea, kelle juurde minna. Kes on liiga tuntud oma kvaliteedi poolest, nende juurde ei pääse löögile.
-
Külaline
Kuidas see psühhiaater nüüd siia siis puutub. Psühhiaatri juures olen ka käinud ka, seal ongi visiit samasugune nagu iga eriarsti juures, mingi 20 minutit. Ja sellega jõuab ta sümptomid üle vaadata, ega mingit elulugu seal ei peagi rääkima hakkama. Ta saab otsustada, kas sa vajad ravimeid või ei vaja ravimeid, midagi muud see psühhiaater ei tee. Riigieelarvelisi psühholooge prakitliselt polegi olemas nagunii.Mis mõttes ei leiaks kliente. Enamus inimestel pole tasuliste jaoks raha. Tasuta psühholoogide jaoks on megapikad järjekorrad ja mitte keegi nende riigieelarveliste psühholoogide kvaliteeti ei kontrolli, olen oodanud kuid psühhiaatri aega ja pettumus oli totaalne, väga lühike visiit, ma poleks eales arvanud, et visiit kohe nii lühike ja formaalne saab olla. Aga temal palk jookseb sõltumata visiidi pikkusest.
-
Külaline
Siin olenebki rahast. Jõukad ja tuntud inimesed saavad käia väga heade ja kallite psühholoogide juures. Igasugused imeteraapiad ka nt "läbipõlemissündroomi" puhul. pärast kirjutavad veel raamatu oma imelisest teekonnast vaimse terviseni ja teenivad selle peal tulu. Ning muidugi aitavad need kallid psühholoogid taotleda neil ka töövõimetuspensioni.
-
Külaline
Toovõimetuspension on tõesti asi, millest rikkad unistavad ööd ja päevad.Guest kirjutas: ↑11 Juul 2025 16:18 Siin olenebki rahast. Jõukad ja tuntud inimesed saavad käia väga heade ja kallite psühholoogide juures. Igasugused imeteraapiad ka nt "läbipõlemissündroomi" puhul. pärast kirjutavad veel raamatu oma imelisest teekonnast vaimse terviseni ja teenivad selle peal tulu. Ning muidugi aitavad need kallid psühholoogid taotleda neil ka töövõimetuspensioni.
Kui perearst ütleb, et tema patsient peaks psühholoogi juurde minema, siis ehkki saatekirja vaja pole, siis ometigi on tervisekindlustusega isikul õigus saada riigieelarvelist psühholoogi, isegi kui peab pool aastat järjekorras olema.Guest kirjutas: ↑11 Juul 2025 16:07Kuidas see psühhiaater nüüd siia siis puutub. Psühhiaatri juures olen ka käinud ka, seal ongi visiit samasugune nagu iga eriarsti juures, mingi 20 minutit. Ja sellega jõuab ta sümptomid üle vaadata, ega mingit elulugu seal ei peagi rääkima hakkama. Ta saab otsustada, kas sa vajad ravimeid või ei vaja ravimeid, midagi muud see psühhiaater ei tee. Riigieelarvelisi psühholooge prakitliselt polegi olemas nagunii.Mis mõttes ei leiaks kliente. Enamus inimestel pole tasuliste jaoks raha. Tasuta psühholoogide jaoks on megapikad järjekorrad ja mitte keegi nende riigieelarveliste psühholoogide kvaliteeti ei kontrolli, olen oodanud kuid psühhiaatri aega ja pettumus oli totaalne, väga lühike visiit, ma poleks eales arvanud, et visiit kohe nii lühike ja formaalne saab olla. Aga temal palk jookseb sõltumata visiidi pikkusest.
-
Külaline
See on siiski kobe lisaraha, keegi ei ütle ära igakuisest 650 eurost viieks aastaks, mida kasutada näiteks investeerimiseks.Guest kirjutas: ↑11 Juul 2025 16:22Toovõimetuspension on tõesti asi, millest rikkad unistavad ööd ja päevad.Guest kirjutas: ↑11 Juul 2025 16:18 Siin olenebki rahast. Jõukad ja tuntud inimesed saavad käia väga heade ja kallite psühholoogide juures. Igasugused imeteraapiad ka nt "läbipõlemissündroomi" puhul. pärast kirjutavad veel raamatu oma imelisest teekonnast vaimse terviseni ja teenivad selle peal tulu. Ning muidugi aitavad need kallid psühholoogid taotleda neil ka töövõimetuspensioni.
-
Külaline
Räägi enda eest.Guest kirjutas: ↑11 Juul 2025 16:26See on siiski kobe lisaraha, keegi ei ütle ära igakuisest 650 eurost viieks aastaks, mida kasutada näiteks investeerimiseks.Guest kirjutas: ↑11 Juul 2025 16:22Toovõimetuspension on tõesti asi, millest rikkad unistavad ööd ja päevad.Guest kirjutas: ↑11 Juul 2025 16:18 Siin olenebki rahast. Jõukad ja tuntud inimesed saavad käia väga heade ja kallite psühholoogide juures. Igasugused imeteraapiad ka nt "läbipõlemissündroomi" puhul. pärast kirjutavad veel raamatu oma imelisest teekonnast vaimse terviseni ja teenivad selle peal tulu. Ning muidugi aitavad need kallid psühholoogid taotleda neil ka töövõimetuspensioni.
-
Külaline
Mismoodi ometi sa seda ette kujutad? See pole mingi majaehitus, et loed ehitatud majad kokku. Kõiki patsiente polegi võimalik aidata, see töö on ikka vägagi tellija materjalist. Minu perearst ütles mulle kunagi otse, et ta näeb, et mul oleks psühholoogi juurde mõtet minna küll, sest mul on motivatsioon paranemiseks olemas. Väga paljudel ei ole, nad tahavad lihtsalt terveks saada, no et võtan tableti ja teise ja ongi okk. Vaimsest probleemist paranemine on töö iseendaga, enamasti eluaegne - nagu alkohoolikutel on võitlus alkoholiisuga eluaegne. Sa pead kaasa töötama, kaasa mõtlema, ise ka lahendusi otsima. Jah, mõni psühholoog on parem kui teine, aga ka nendel parematel psühholoogidel on haigekassa ajad, arvatavasti vaja kauem oodata.Guest kirjutas: ↑11 Juul 2025 11:19 Kahju. Kuna psühholoogide töö kvaliteedi üle puudub kontroll ja nende tulemusi ka mitte kuidagi ei mõõdeta, siis ongi see viinud nende töö kvaliteedi languseni. Kui oleks kusagil olemas võimalus tekitada mingit statistikat, et kas/kui palju inimesi nad reaalselt aidanud on, samuti võimalus anda tagasisidet, siis annaks see inimestele mingigi garantii, et nad oma kulutatud rahale ja ajale ka katet saavad.
Teemaalgatajale veel - sul on seadusega tagatud õigus tööandjalt iga kuu saada 100€ ulatuses kompensatsiooni ka vaimse tervise ravi eest (NB! tegevusloaga psühholoogi juures). Nõua seda tööandjalt. 100€ kvartalis on siiski midagi, ühe konsultatsiooni kolme kuu jooksul saad kompenseeritud. Eriti hea on, kui sul on mitu töökohta, saad igast neist 100€ kvartalis välja küsida.
https://rmp.geenius.ee/maksud/maksud-yl ... ikuludele/
https://nordfinance.ee/tervise-ja-spord ... -voimalus/
-
Külaline
Oled vist natuke valesti aru saanud, mingit õigust tööandjalt 100 eurot kompensatsiooni saada ei ole. Lihtsalt tööandja ei pea enam sellise vabatahtliku kompenseerimise pealt erisoodustusmaksu maksma, enne pidi. Aga kas tööandja maksab sellist kompensatsiooni või mitte, on siiski tööandja otsustada, midagi õigust nõuda ei ole.Teemaalgatajale veel - sul on seadusega tagatud õigus tööandjalt iga kuu saada 100€ ulatuses kompensatsiooni ka vaimse tervise ravi eest (NB! tegevusloaga psühholoogi juures). Nõua seda tööandjalt. 100€ kvartalis on siiski midagi, ühe konsultatsiooni kolme kuu jooksul saad kompenseeritud. Eriti hea on, kui sul on mitu töökohta, saad igast neist 100€ kvartalis välja küsida.
-
Külaline
Sõnastasin hooletult. Jah, nõuda pole õigust, aga küsida küll. See komp on tänapäeval ikka väga moes ning tööandja jaoks odav viis töötaja tervist hoida. Normaalne ettevõte võimaldab seda.Guest kirjutas: ↑12 Juul 2025 18:07Oled vist natuke valesti aru saanud, mingit õigust tööandjalt 100 eurot kompensatsiooni saada ei ole. Lihtsalt tööandja ei pea enam sellise vabatahtliku kompenseerimise pealt erisoodustusmaksu maksma, enne pidi. Aga kas tööandja maksab sellist kompensatsiooni või mitte, on siiski tööandja otsustada, midagi õigust nõuda ei ole.Teemaalgatajale veel - sul on seadusega tagatud õigus tööandjalt iga kuu saada 100€ ulatuses kompensatsiooni ka vaimse tervise ravi eest (NB! tegevusloaga psühholoogi juures). Nõua seda tööandjalt. 100€ kvartalis on siiski midagi, ühe konsultatsiooni kolme kuu jooksul saad kompenseeritud. Eriti hea on, kui sul on mitu töökohta, saad igast neist 100€ kvartalis välja küsida.
-
Külaline
Teemaalgataja on madalapalgaline. Igasugused erisoodustused ja hüved on peaaegu alati vaid neis ettevõtetes, kus on kõrged palgad. Madalapalgaliste töökohtade hüve on tasuta kartul-kaste lõuna ajal kui üldse.Guest kirjutas: ↑12 Juul 2025 18:14Sõnastasin hooletult. Jah, nõuda pole õigust, aga küsida küll. See komp on tänapäeval ikka väga moes ning tööandja jaoks odav viis töötaja tervist hoida. Normaalne ettevõte võimaldab seda.Guest kirjutas: ↑12 Juul 2025 18:07Oled vist natuke valesti aru saanud, mingit õigust tööandjalt 100 eurot kompensatsiooni saada ei ole. Lihtsalt tööandja ei pea enam sellise vabatahtliku kompenseerimise pealt erisoodustusmaksu maksma, enne pidi. Aga kas tööandja maksab sellist kompensatsiooni või mitte, on siiski tööandja otsustada, midagi õigust nõuda ei ole.Teemaalgatajale veel - sul on seadusega tagatud õigus tööandjalt iga kuu saada 100€ ulatuses kompensatsiooni ka vaimse tervise ravi eest (NB! tegevusloaga psühholoogi juures). Nõua seda tööandjalt. 100€ kvartalis on siiski midagi, ühe konsultatsiooni kolme kuu jooksul saad kompenseeritud. Eriti hea on, kui sul on mitu töökohta, saad igast neist 100€ kvartalis välja küsida.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline