Mis sõnu te vihkate?
-
Külaline
Ventileerimise osas olen nõus - täiesti normaalne asi. Aga kuidas saab lahenduste pakkumine olla solvav? Kui inimene teab, et ta lahendust ei tahagi, siis öelgu see eelnevalt otse välja. Mina pakun ka alati lahendusi, kui keegi ütleb, et tal on probleem. Milleks siis üldse seda öelda, kui lahendusi ei ole vaja? Lisaks saab ju teha ka mõlemat, esmalt ventileerida ja seejärel rahunenud peaga võimalik lahendused läbi mõelda või arutada. Ma ei suuda aru saada inimestest, kellel on probleem, nad saavad aru, et asi on viltu, räägivad sellest ka teistele - ja mingit lahendust ei soovi.Guest kirjutas: ↑10 Juul 2025 17:24Ventileerimisel on ikka kindel tähendus. See on emotsioonide väljendamine ilma et oodataks mingit konkreetselt lahendust või vastust. Näiteks psühholoogias soovitatakse, et lase inimesel ventileerida, kui ta soovib, ära paku lahendusi ega hakka tema eest asju lahendama. Väga paljudel inimestel on kalduvus teha vastupidist, hakata kohe lahendusi pakkuma (eriti meestel), mis inimest solvab, sest ta teab neid juba isegi ja oleks asja lahendanud, kui sellel oleks mingi lihtne ja positiivne lahendus olemas.Näiteks ma ei teadnud ka, et ventileerima eksisteerib, selle võtsin ka oma sõnavarasse, annab mõtte lühidalt edasi.
-
Külaline
Mis asi on üksleht?Guest kirjutas: ↑10 Juul 2025 20:03 Lisaks häirib ka sõna üksleht - alati ei ole otsetõlge parim lahendus.
-
Külaline
Sest sa eeldad, et inimene on loll, kes ise suuda neidsamu lahendusi näha. Esimene reegel: nõu hakka siis andma, kui seda on küsitud. Aga tüüpiline on see, et hakatakse mingeid klišeesid loopima, mida inimene isegi teab. Näiteks inimene räägib, et ta on paks, tunneb end halvasti. Ja siis teine inimene hakkab oma arust tarka juttu ajama, et söö vähem ja liigu rohkem. Kas ta ise seda ei tea sinu arust? Ilmselgelt ta pole võimeline vähem sööma ja rohkem liikuma. Kui sa oled suurte teadmistega toitumisnõustaja, siis ta küsib ise sinu käest nõu, mitte ei ventileeri niisama. Või siis ininene räägib, et mees ajas ta vihale, murdis truudust või mida iganes. Sina ütled, et on ikka mölakas, jäta maha. Ilmselgelt inimene teab isegi, et mölakas, aga kas jätta maha või jätkata, on siiski tema otsus, millele ta peab ise jõudma. Neid näiteid võibki tooma jääda. Kui inimene hakkab südant puistama, siis esimene reegel on siin, et kuula ja peegelda, mitte ära hakka oma arvamust avaldama ja lahendusi pakkuma. Ta ei räägi seda sulle sellepärast, et ta ise ei suudaks täpselt samade lahenduste peale tulla.Ma ei suuda aru saada inimestest, kellel on probleem, nad saavad aru, et asi on viltu, räägivad sellest ka teistele - ja mingit lahendust ei soovi.
-
Külaline
Mulle ka ei meeldi. Samuti häirib lühend PäPePe. Mulle ei sümpatiseeri kumbki kodanik, aga nime moonutamine on alandav.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2025 13:12Ma vihkan sõna KaKa.
Ei pea lugu meestest, kes kritiseerivad naiste välimust stiilis "pole tissi ega tussi" või nimetavad naist "pesulaud".
-
Külaline
Lällama
Möga(just täna nägin, et subtiitrites oli seda sõna kasutatud, muidu poleks meenunudki)
Möga(just täna nägin, et subtiitrites oli seda sõna kasutatud, muidu poleks meenunudki)
-
Külaline
Sinu jaoks ei ole hirmus, minu jaoks on igasugused käsuvormid tavasuhtluses imelikud. See "kõmpima" oli tal hoopis "trampima", eriti imelik minu jaoks.Guest kirjutas: ↑11 Juul 2025 10:50Miks ei tohi kasutada sõna "käskima" ega "minema kõmpima"?Guest kirjutas: ↑10 Juul 2025 22:22 Sattusin suhtlema inimesega, kes kasutas väljendeid "käskima", "idioot", "värdjas", "minema kõmpima", "musi, musi, kalli, kalli", "mitte kõlbama" jmt Täiuslik vastand minu maailmale. Alguses uskumatu, hiljem mingi vastureaktsiooni allergia.
Ema käskis lapsel mänguasjad kokku korjata. Miks see lause nii hirmus on, tahaks teada!
Aga mõned inimesed räägivadki niimoodi.
-
Külaline
Ja mina kasutan ka, kui sa inised. Kuidas siis peaks ütlema, kuidagi ümber nurga?
-
Külaline
Mida see "inisemine" foorumlaste jaoks üldse tähendab?Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2025 23:49Ja mina kasutan ka, kui sa inised. Kuidas siis peaks ütlema, kuidagi ümber nurga?
Mu jaoks, et keegi vingub imeliku (kuuldava) häälega.
EKSS:
inin ‹-a 2› ‹s› Sõnaveeb
inisemine. Lehmade vaikne, kaeblik, rahutu inin.
-
Külaline
Sul on kah probleem - sa ei suuda aru saada - kas hakkame öpetusi jagama, et sa nii loll ja mõistmatu olema ei peaks? Lollid ütlevad uhkusega "nad ei saa aru" aga oma probleemile lahendust küll ei otsi.Guest kirjutas: ↑11 Juul 2025 13:25Ventileerimise osas olen nõus - täiesti normaalne asi. Aga kuidas saab lahenduste pakkumine olla solvav? Kui inimene teab, et ta lahendust ei tahagi, siis öelgu see eelnevalt otse välja. Mina pakun ka alati lahendusi, kui keegi ütleb, et tal on probleem. Milleks siis üldse seda öelda, kui lahendusi ei ole vaja? Lisaks saab ju teha ka mõlemat, esmalt ventileerida ja seejärel rahunenud peaga võimalik lahendused läbi mõelda või arutada. Ma ei suuda aru saada inimestest, kellel on probleem, nad saavad aru, et asi on viltu, räägivad sellest ka teistele - ja mingit lahendust ei soovi.Guest kirjutas: ↑10 Juul 2025 17:24Ventileerimisel on ikka kindel tähendus. See on emotsioonide väljendamine ilma et oodataks mingit konkreetselt lahendust või vastust. Näiteks psühholoogias soovitatakse, et lase inimesel ventileerida, kui ta soovib, ära paku lahendusi ega hakka tema eest asju lahendama. Väga paljudel inimestel on kalduvus teha vastupidist, hakata kohe lahendusi pakkuma (eriti meestel), mis inimest solvab, sest ta teab neid juba isegi ja oleks asja lahendanud, kui sellel oleks mingi lihtne ja positiivne lahendus olemas.Näiteks ma ei teadnud ka, et ventileerima eksisteerib, selle võtsin ka oma sõnavarasse, annab mõtte lühidalt edasi.
-
Külaline
Ma ei eelda midagi. Ma räägin olukorrast, kus inimene tuleb ja hakkab ennast välja elama stiilis "issand, ma ei tea, mida teha, mul on nii kopp eest, sest see on halvasti, teine on halvasti, kolmas on halvasti." Minu jaoks on loomulik pakkuda sellises olukorras lahendusi. Ja mitte stiilis "jäta maha, ise oled mölakas", vaid variante pakkudes ja neid koos temaga kaaludes, kas see või teine lahendus võiks aidata sellest olukorrast välja tulla. Ma ise sellises olukorras ootan küll neid variante, sest just nimelt, ise probleemi keskmes olles ei pruugi kõiki lahendusi näha.Guest kirjutas: ↑11 Juul 2025 13:31Sest sa eeldad, et inimene on loll, kes ise suuda neidsamu lahendusi näha. Esimene reegel: nõu hakka siis andma, kui seda on küsitud. Aga tüüpiline on see, et hakatakse mingeid klišeesid loopima, mida inimene isegi teab. Näiteks inimene räägib, et ta on paks, tunneb end halvasti. Ja siis teine inimene hakkab oma arust tarka juttu ajama, et söö vähem ja liigu rohkem. Kas ta ise seda ei tea sinu arust? Ilmselgelt ta pole võimeline vähem sööma ja rohkem liikuma. Kui sa oled suurte teadmistega toitumisnõustaja, siis ta küsib ise sinu käest nõu, mitte ei ventileeri niisama. Või siis ininene räägib, et mees ajas ta vihale, murdis truudust või mida iganes. Sina ütled, et on ikka mölakas, jäta maha. Ilmselgelt inimene teab isegi, et mölakas, aga kas jätta maha või jätkata, on siiski tema otsus, millele ta peab ise jõudma. Neid näiteid võibki tooma jääda. Kui inimene hakkab südant puistama, siis esimene reegel on siin, et kuula ja peegelda, mitte ära hakka oma arvamust avaldama ja lahendusi pakkuma. Ta ei räägi seda sulle sellepärast, et ta ise ei suudaks täpselt samade lahenduste peale tulla.Ma ei suuda aru saada inimestest, kellel on probleem, nad saavad aru, et asi on viltu, räägivad sellest ka teistele - ja mingit lahendust ei soovi.
-
Külaline
-
Külaline
Vihkan jah. KaKa ja mässu on jäledad sõnad.
-
Külaline
Kui ta küsib sinu arvamust ja nõuannet, siis võid muidugi seda pakkuda. Aga kui ta ei küsi, tahabki lihtsalt ventileerida, siis usu mind, sinu klišeelikud nõuanded ei ole teretulnud. Sageli inimesed ei tee nendel kahel olukorral vahet ja hakkavad lihtsalt ventileerimisele mingeid lihtlabaseid lahendusviise pakkuma, mida inimene võtab lihtsalt targutamisena ja mingit kergendust see ei too.Ma ei eelda midagi. Ma räägin olukorrast, kus inimene tuleb ja hakkab ennast välja elama stiilis "issand, ma ei tea, mida teha, mul on nii kopp eest, sest see on halvasti, teine on halvasti, kolmas on halvasti." Minu jaoks on loomulik pakkuda sellises olukorras lahendusi. Ja mitte stiilis "jäta maha, ise oled mölakas", vaid variante pakkudes ja neid koos temaga kaaludes, kas see või teine lahendus võiks aidata sellest olukorrast välja tulla. Ma ise sellises olukorras ootan küll neid variante, sest just nimelt, ise probleemi keskmes olles ei pruugi kõiki lahendusi näha.
-
Külaline
Elutreener on ka jube.Guest kirjutas: ↑12 Juul 2025 20:21 Coach või kõuts, mis iganes, mõlemad on koledad.
-
Külaline
Kui inimene alustab sõnadega, et "ma ei tea, mida teha, olen jubedas olukorras", siis mida sina teed? Noogutad, et jah, kahju küll? Mõni ime, et inimesed endale käe külge panevad, kui sellised ükskõiksed neil ümber on.Guest kirjutas: ↑12 Juul 2025 17:09Kui ta küsib sinu arvamust ja nõuannet, siis võid muidugi seda pakkuda. Aga kui ta ei küsi, tahabki lihtsalt ventileerida, siis usu mind, sinu klišeelikud nõuanded ei ole teretulnud. Sageli inimesed ei tee nendel kahel olukorral vahet ja hakkavad lihtsalt ventileerimisele mingeid lihtlabaseid lahendusviise pakkuma, mida inimene võtab lihtsalt targutamisena ja mingit kergendust see ei too.Ma ei eelda midagi. Ma räägin olukorrast, kus inimene tuleb ja hakkab ennast välja elama stiilis "issand, ma ei tea, mida teha, mul on nii kopp eest, sest see on halvasti, teine on halvasti, kolmas on halvasti." Minu jaoks on loomulik pakkuda sellises olukorras lahendusi. Ja mitte stiilis "jäta maha, ise oled mölakas", vaid variante pakkudes ja neid koos temaga kaaludes, kas see või teine lahendus võiks aidata sellest olukorrast välja tulla. Ma ise sellises olukorras ootan küll neid variante, sest just nimelt, ise probleemi keskmes olles ei pruugi kõiki lahendusi näha.
-
Külaline
Koostöö, analüüs, päeva lõpuks, sekka ka.. (ilmateates), toimetama (töötamise asemel), juurpõhjus.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 6 külalist