Orm Oja, Õie Pritson, Mihkel Heinmets ja Imre Kose?Külaline kirjutas: ↑09 Juul 2025 14:28 Tegelikult pole ju see põhjus, et ei tea eestikeelseid sõnu (kuigi tõesti oskavad need estoenglishi armastajad päris halvasti ka eesti keelt), vaid sellised inimesed arvavad, et on siis lahedamad, kui inglise keelt sisse topivad. Sageli nad isegi ei oska inglise keelt kuigi hästi. Väga riivab kõrva, kui kasutatakse veel vigast inglise keelt. Selliseid on kogu aeg olnud, mitukümmend aastat. Ja millegipärast on siin selline seos ka, et need estoenglishi viljelejad pole kuigi palju haridust saanud. Kui teismelised nii teevad, on see isegi mõistetav, aga suht vanad inimesed nagu Mallukas ja see Pärtelpoeg, siis pole väga lahe ega noortepärane.
Milliseid influencereid Te jälgite?
-
Külaline
-
Külaline
Võib ka nii olla, et inimene tarbib nii salajutu-laadset meelelahtutust, aga vaatab ka Prillitoosi ning käib ooperipäevadel. Minul näiteks on väga tõsised huvid, aga samas kuulan mõnikord Salajutte ja vaatan nii Lusti kui ka Taavi Libe saateid. Ma ei arva, et ma nüüd selle pärast madalam ja ebaintelligentsem ühiskonnakiht olek.Guest kirjutas: ↑09 Juul 2025 10:18 Mina kuulan Salajutte, sest seal saab vahel päris head nalja ning on näha, et saatejuhid teevad asja hingega. Igalühel omad head ja vead ja kindlasti ei pea iga podcast või saade kõigile meeldima. Salajuttude fännid omakorda vast kusagile ooperipäevadele ei lähe ja Prillitoosi ei vaata. Arusaadav, miks Salajuttude saatejuhid kõikidele ei sobi- estonglishit räägivad nad seetõttu, et lihtsalt ei tea kõiki sõnu eesti keeles (ja ise ka tunnistavad seda ausalt) ning silmaringi koha pealt nii palju, et kindlasti nad teavad värskemat "gossi" ja kes räpparitest kellega sebib, aga kui ühes kuulajakirjas mainiti nime Fred Jüssi, siis nad pidid guugeldama, et kes see huvitav on (oli).
Minu üliharitud, laia silmaringiga, suure lugemusega sõbranna - vanem proua, kes loeb palju tõsist kirjandust, luges huviga ka Malluka raamatut. Muljeid ei tea, aga asjaolu, et ta üldse "langes nii madalale", et luges tema raamatut, annab mõista, et Mallukas kõnetab ka inimesi, kes ei ole harimatu põhjakiht.
Mina ise fänn ei ole. Blogi ei loe, raamatut ei ole lugenud. Aga olen vaadanud Mida Mallukat saateid ja kuulanud Salajutte, ja on lõbus! Just, see on õigesti öeldud, et nad teevad asja hingega.
Estonglish häirib ka mind. Samuti paneb imestama, et nad ei tea minu arvates nii enesestmõistetavaid asju nagu see näiteks toodud Fred Jüssi. Kord imestasid nad sõna "kliimaks" üle, sest kirjasaatja oli nende arvates kasutanud seda sõna valesti. Nad ei teadnud, et kliimaks tähendab üleminekuiga. Nende arvamus oli, et tähendab orgasmi, mis on vist ka õige.
-
Külaline
Mind jälle huvitab, kuidas see Padari saaga lõppes? Kes võitis kohtus? Ja millega see laulja siis lõppeks hakkama sai, et ta niimoodi avalikult võlla tõmmati?Guest kirjutas: ↑09 Juul 2025 11:49Päriselt eestikeelseid raamatuid lugevad inimesed ei saa sellest heast kuidagi aru, kui Mallukas ütleb näiteks: "No see on nii old asi." Selline estonglish tekib vist sellest, et päevast-päeva vaadatakse vaid tiktokki ning YouTube`i inglise keeles, kuni ise hakkad mõtlema ka juba inglise keeles.Külaline kirjutas: ↑09 Juul 2025 11:27Tihti sobivad inglisekeelsed sõnad konteksti paremini. See ongi hea.
Ma olen Mallukast vaid mõned aastad vanem, aga täiesti kindlasti mul ei tule eestikeelse jutu sisse ühtegi inglisekeelset sõna ja vastupidi samuti mitte.
Aga see selleks. Olulisem küsimus on, et kuhu BSH endine peika kadunud on, kas tõesti vangimajja?
-
Külaline
Miss.M. on nagu kibestunud vanainimene, kes koguaeg iga asja peale kiunub. No ma ei saa aru, kuidas saab üht inimest kõik koguaeg häirida?
Ja see pidev lapse filmimine. Nagu kamoon, veeda oma lapsega kvaliteetset aega koos, mitte ära filmi igat liigutust - nagu milleks see vajalik on?
Ja see pidev lapse filmimine. Nagu kamoon, veeda oma lapsega kvaliteetset aega koos, mitte ära filmi igat liigutust - nagu milleks see vajalik on?
-
Külaline
Huvitav, millega see mees küll hakkama sai?Külaline kirjutas: ↑09 Juul 2025 21:48 Aga see selleks. Olulisem küsimus on, et kuhu BSH endine peika kadunud on, kas tõesti vangimajja?
-
Külaline
Kõik oli ju kirjas-korduv purjuspäi sõitmine ja korduv vägivald.
-
Külaline
Vist siiski eeluurimise all, mitte vangis. Seda, mille eest, ma ei teadnud. Arvasin, et ju mingi majanduskuritegu, aga et vägivald... Selline ilus pealispind.Külaline kirjutas: ↑09 Juul 2025 22:37Pandi vangi.
-
Külaline
-
Külaline
Eeluurimise ajaks ongi vangimajja paigutatud, ilmselt hoitakse kuni kohtuni.Külaline kirjutas: ↑09 Juul 2025 23:27Ikka vangimajas veedab aega.
Salajuttude podcastis kunagi räägiti vist ühes kuulajakirjas väga tema moodi tüübist, kes olevat Pärnus mingile naisele uhke autoga kõrvale sõitnud ja moosida proovinud. Siis üks moment tulnud tüüp autost välja, aga kuna tema ja naise vahel oli mururiba sel hetkel, siis ta ei saanud oma valgete tossudega naisele lähemale minna ning nõudis, et naine ise üle muru tema juurde tuleks
Aga kuna seal ka nimesid ei mainitud, siis ma ei tea, kes see päriselt oli. Lihtsalt naljakas lugu. Kui keegi mäletab, mis numbriga episoodis see oli, palun kirjutage siia.
-
Külaline
Selline ülbe suhtumine ja teiste kamandamine viitab mingile isiksusehäirele. Inimene ei tunneta piire ja arvab, et talle on kõik lubatud.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2025 07:55Eeluurimise ajaks ongi vangimajja paigutatud, ilmselt hoitakse kuni kohtuni.Külaline kirjutas: ↑09 Juul 2025 23:27Ikka vangimajas veedab aega.
Salajuttude podcastis kunagi räägiti vist ühes kuulajakirjas väga tema moodi tüübist, kes olevat Pärnus mingile naisele uhke autoga kõrvale sõitnud ja moosida proovinud. Siis üks moment tulnud tüüp autost välja, aga kuna tema ja naise vahel oli mururiba sel hetkel, siis ta ei saanud oma valgete tossudega naisele lähemale minna ning nõudis, et naine ise üle muru tema juurde tuleks![]()
![]()
Aga kuna seal ka nimesid ei mainitud, siis ma ei tea, kes see päriselt oli. Lihtsalt naljakas lugu. Kui keegi mäletab, mis numbriga episoodis see oli, palun kirjutage siia.
-
Külaline
Minu arust galligaart on oma estoinglishiga lausa kõrgeim tase. Kohutavalt häiriv.
-
Külaline
Polnud sellest midagi kuulnud, nüüd vaatasin. Suht sisutühi konto.Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2025 12:32 Minu arust galligaart on oma estoinglishiga lausa kõrgeim tase. Kohutavalt häiriv.
-
Külaline
Kas keegi mõnda Eesis elavat vene influencerit ka jälgib? Lugesin seda Venemaale kolinud venelaste lugu ja painama jäi, et nad pole ju ilmselt ainsad, kes sellist sõnumit levitavad. Kui on suur jälgijaskond, siis ilmsel tsirgub nende hulgast teisi samasuguseid.
-
Külaline
Lugesin ka seda ja see on ju tore, et nad Venemaale lähevad. Kuigi kunagi tulid sellised inimesed ju siia sellepärast, et siin on elu parem, aga nüüd tundub, et isegi Venemaal on juba parem elu kui siin.Guest kirjutas: ↑14 Juul 2025 12:04 Kas keegi mõnda Eesis elavat vene influencerit ka jälgib? Lugesin seda Venemaale kolinud venelaste lugu ja painama jäi, et nad pole ju ilmselt ainsad, kes sellist sõnumit levitavad. Kui on suur jälgijaskond, siis ilmsel tsirgub nende hulgast teisi samasuguseid.
-
Külaline
Kas keegi päriselt usub, et elu Venemaal on parem kui Eestis? Moskvas, Peerburis ja teistes suurlinnades ehk küll, aga mitte väiksemates kohtades.Külaline kirjutas: ↑ Lugesin ka seda ja see on ju tore, et nad Venemaale lähevad. Kuigi kunagi tulid sellised inimesed ju siia sellepärast, et siin on elu parem, aga nüüd tundub, et isegi Venemaal on juba parem elu kui siin.
Mul on tuttav vene pere, kes juba 20 aastat tagasi rääkisid, et Venamaa pakub Baltukumi venelastele võimalust Venemaale kolida. Saab pisut stardiraha ja korteri. Uurima hakates selgus, et see stardiraha oli imepisike ja "tasuta" korter asus kusagil urkas, kuhu keegi muidu nagunii elama ei läheks.
Keegi mainis siin, et Salajuttude podcasti ei ole kunagi tehtud alkoholijoobes. No tegelikult näiteks episood number 27, nad ise kinnitavad episoodi jooksul korduvalt, et on seekord alkoholi (mulli) tarbinud ja selline tunne, nagu jääks järjest rohkem purju.
-
Külaline
Väga äge. Müts maha, kes seda teha ja tunnistada julgevad.
-
Külaline
See vist ongi nende pluss, et nad ei häbene üldse oma vigu ja möödalaskmisi tunnistada ja omaks võtta. Ja ka see, et nad viskavad iseenda üle musta huumorit või räägivad enda kohta selliseid asju, mida enamus inimesi maha vaikiks.
Näiteks, M-i ülestunnistus, et ta on tarbinud narkootikume. Või siis teistmoodi piinlik seik sellest, kuidas ta mustapesukorvi s..s.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist