Naeratus ja lahkus teeninduses

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 16 Juul 2025 17:52 Aga miks ainult teenindused ja kaubanduses? Igasugune kolleegidega suhtlemine võiks täpselt sama viisakas ja abivalmis olla.
Sama võiks ka arstide kohta käia. Nad on ju ka mingil määral klienditeenindajad. Mõnikord on kohati ka nendega kokku puutudes tunne, nagu tuleks neid tööpostile segama.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Juul 2025 18:17
Külaline kirjutas: 16 Juul 2025 17:52 Aga miks ainult teenindused ja kaubanduses? Igasugune kolleegidega suhtlemine võiks täpselt sama viisakas ja abivalmis olla.
Sama võiks ka arstide kohta käia. Nad on ju ka mingil määral klienditeenindajad. Mõnikord on kohati ka nendega kokku puutudes tunne, nagu tuleks neid tööpostile segama.
Käi tasuliste arstide juures, on teine suhtumine.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Juul 2025 18:19
Kui sul midagi päriselt viga on, maandud ikka riiklikus.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Juul 2025 10:29 Ei, ma ei soovi kaubanduslikku naeratust, hindan ehedust, mul pole tarvis kellegi kohustuslikku naeratust. Poest soovin saada vajalikke tooteid ja viisakat suhtlust, aga mitte võltsnaeratusi.
Ja mina jälle leian, et kellelgi pole õigust tööd tehes oma paha tuju või elumuresid teiste (klientide) peal välja elada. Üle pingutama ei pea, aga sõbralik nägu ja naeratus tükki ka küljest ei võta.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Juul 2025 18:19
Ega erilist vahet pole. Arstid teevad topeltkoormusega tööd(samad arstid on nii riiklikus kui ka erakas) ja on lihtsalt väsinud. Sellepärast ka see tülpimus.
Külaline

Minul on arstidega ainult head kogemused, keegi pole olnud ebaviisakas. Küll aga on ebaviisakad olnud venkudest õed haiglas. Mõnel pole tõesti mingeid kombeid, kamandab ja kärgib. Arvab, et patsient on tal mingi alluv seal, kelle peal võib igaüks ennast välja elada. Eriti PERH-is torkas see silma.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Juul 2025 18:28

Mis tähendab päriselt viga? Maandud seal, kus soovid, miks sinna riiklikusse peaks minema?
Külaline

Guest kirjutas: 16 Juul 2025 20:19
Mis tähendab päriselt viga? Maandud seal, kus soovid, miks sinna riiklikusse peaks minema?
No vot, tõsiseid haigusi sul pole olnud, siis arvadki, et lähed lobised veidi seal eraarsti juures ja ongi kõik korras. Olen ka kogu aeg eraarstide juures käinud, aga kui oli vaja tõsisem operatsioon teha, saadeti ikka PERH-i. Nii on kõigi tõsisemate hädadega, eraarstidel pole võimekust nendega tegeleda.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Juul 2025 20:19
Kiirabi sind küll kuhugi erakasse viima ei hakka.
Nätakas
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Nätakas »

Kuskohas te neid ebaviisakaid inimesi kohtate teeninduses? Eks seda kindlasti on aastate jooksul olnud, aga hetkel küll ei meenu, et kuskil poes või kohvikus poleks naeratatud või muidu kena oldud, pigem on töötajad just väga abivalmid.
Külaline

Nätakas kirjutas: 16 Juul 2025 20:45 Kuskohas te neid ebaviisakaid inimesi kohtate teeninduses? Eks seda kindlasti on aastate jooksul olnud, aga hetkel küll ei meenu, et kuskil poes või kohvikus poleks naeratatud või muidu kena oldud, pigem on töötajad just väga abivalmid.
Üldiselt ikka on päris raske halba teenindust tõesti kohata, aga ükspäev oli ehituspoes küll selline mats müüjaks, et täitsa naerma ajas. Rääkis inimestega niimoodi, et kuule sina, löö läbi nüüd, kaks tükki on sul või, liigu edasi, mis sa seisad siin. Täpselt niimoodi rääkis inimestega. Mingi selline robustsevõitu nooremat sorti naisterahvas oli.
Külaline

50-57 enamasti ei sobi teenindajaks. Menopausiga harjujad. Kõik teised vanusegrupid sobivad. Eestlastest teenindajad viisakamad kui Eestis töötavad väljamaalased. Mida noorem teenindaja, seda toredam.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Juul 2025 21:44 50-57 enamasti ei sobi teenindajaks. Menopausiga harjujad. Kõik teised vanusegrupid sobivad. Eestlastest teenindajad viisakamad kui Eestis töötavad väljamaalased. Mida noorem teenindaja, seda toredam.
Vanamehed ei sobi üldse millekski. Nägin üht vanatoid Rimi kassas kuskil maal, seal vist pole tööd. No hullemat kobakäppa pole veel nähtud, ebaviisakas oli ka.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Juul 2025 20:24
Külaline kirjutas: 16 Juul 2025 20:19

Kiirabi sind küll kuhugi erakasse viima ei hakka.
Kiirabi vajavad oma elu jooksul üksikud inimesed. Enamik inimesi ei puutu kordagi sellega kokku.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Juul 2025 20:23
Guest kirjutas: 16 Juul 2025 20:19

No vot, tõsiseid haigusi sul pole olnud, siis arvadki, et lähed lobised veidi seal eraarsti juures ja ongi kõik korras. Olen ka kogu aeg eraarstide juures käinud, aga kui oli vaja tõsisem operatsioon teha, saadeti ikka PERH-i. Nii on kõigi tõsisemate hädadega, eraarstidel pole võimekust nendega tegeleda.
Kui lähed südameopile, siis vist tõesti. Mingid liigeste vahetused jm ikka erakas, tasuta jäädki ootama, mingi 2 aastat.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Juul 2025 16:08
Külaline kirjutas: 16 Juul 2025 15:59
Ise ma teenindajalt naeratamist ei oota, küll aga ootan professionaalsust ja kauba/teenuse tundmist. Kui küsin prae kõrvale sobivat veini, siis võiks osata soovitada.
Mina ikka ootan sõbralikku suhtumist küll, naeratus käib sinna juurde. Kui ikka olen restoranis ja seal on mingi sellise olekuga teenindaja, et oi kuidas mulle ei meeldi seda tööd teha ja miks mina pean siin sõbralik olema, siis see rikub tuju ja sellisesse kohta rohkem ei tule.
Mina ka. Inimese kehakeel tihtipeale räägib sama palju kui sõnad. Päris nii ikka ei tohiks olla, et klienditeenindaja jätab mulje, nagu klient tuleks teda segama. Olgu siis kassapidaja või kelner. Tema töö ongi olla viisakas ja teha oma tööd. Mitte iga oma ihurakuga väljendada, et ta ei tahaks selles kohas(tööl) üldse viibida.
Kassapidaja palk ei sõltu vähimalgi määral sellest, kui palju ta naeratab või kui palju on kliente. Mida vähem kliente, seda parem talle. Nii on. Temal ei ole neid kliente vaja.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Juul 2025 22:07
Külaline kirjutas: 16 Juul 2025 15:59

Mina ikka ootan sõbralikku suhtumist küll, naeratus käib sinna juurde. Kui ikka olen restoranis ja seal on mingi sellise olekuga teenindaja, et oi kuidas mulle ei meeldi seda tööd teha ja miks mina pean siin sõbralik olema, siis see rikub tuju ja sellisesse kohta rohkem ei tule.
Mina ka. Inimese kehakeel tihtipeale räägib sama palju kui sõnad. Päris nii ikka ei tohiks olla, et klienditeenindaja jätab mulje, nagu klient tuleks teda segama. Olgu siis kassapidaja või kelner. Tema töö ongi olla viisakas ja teha oma tööd. Mitte iga oma ihurakuga väljendada, et ta ei tahaks selles kohas(tööl) üldse viibida.
Kassapidaja palk ei sõltu vähimalgi määral sellest, kui palju ta naeratab või kui palju on kliente. Mida vähem kliente, seda parem talle. Nii on. Temal ei ole neid kliente vaja.
Keegi ei olegi ju seda väitnud, et sellest palk sõltuks.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Juul 2025 22:09
Külaline kirjutas: 16 Juul 2025 22:07

Keegi ei olegi ju seda väitnud, et sellest palk sõltuks.
Aga milleks siis on vaja ette kirjutada, mis näoga keegi olema peaks või missuguseid emotsioone tundma. Viisakast jutust peaks kliendile piisama, sest kliendil on kassapidajat rohkem vaja kui kassapidajal klienti.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Juul 2025 22:07 Kassapidaja palk ei sõltu vähimalgi määral sellest, kui palju ta naeratab või kui palju on kliente. Mida vähem kliente, seda parem talle. Nii on. Temal ei ole neid kliente vaja.
Rumal jutt.
Kui kassapidajal pole kliente, kelle kaupa kassast läbi lüüa, siis pole kauplusel käivet.

Naeratus naeratuseks, aga jahe suhtumine kliendisse sellele kassapidajale head küll ei tee. Klient maksab teenindaja palga, nii on.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Juul 2025 00:22
Külaline kirjutas: 16 Juul 2025 22:07 Kassapidaja palk ei sõltu vähimalgi määral sellest, kui palju ta naeratab või kui palju on kliente. Mida vähem kliente, seda parem talle. Nii on. Temal ei ole neid kliente vaja.
Rumal jutt.
Kui kassapidajal pole kliente, kelle kaupa kassast läbi lüüa, siis pole kauplusel käivet.

Naeratus naeratuseks, aga jahe suhtumine kliendisse sellele kassapidajale head küll ei tee. Klient maksab teenindaja palga, nii on.
Milline jama! Arvad, et Maximas jääb kliente vähemaks, kui kassapidaja ei naerata, ise ka usud seda :D
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Triibu, මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 5 külalist