Naeratus ja lahkus teeninduses

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 17 Juul 2025 18:54
No midagi ebasobivat ja ju ütles, kui patsient nii tundis. Seega ei ollnud tema käitumine viisakas. Oleks võinud kaevata, ehk siis järgmine lapsevanem poleks pidanud sellist nõmedust üle elama.
No mõnel inimesel on alati tunne, et kõik teenindajad põrnitsevad ja kõik arstid sõimavad. Ei ole välistatud, et see siin on samasugune juhtum.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Juul 2025 20:15
Guest kirjutas: 17 Juul 2025 18:54
No midagi ebasobivat ja ju ütles, kui patsient nii tundis. Seega ei ollnud tema käitumine viisakas. Oleks võinud kaevata, ehk siis järgmine lapsevanem poleks pidanud sellist nõmedust üle elama.
No mõnel inimesel on alati tunne, et kõik teenindajad põrnitsevad ja kõik arstid sõimavad. Ei ole välistatud, et see siin on samasugune juhtum.
Võib ka nii olla, aga kui mõne teenindaja peale korduvalt kaevatakse, siis ilmselt on tema suhtlemisstiiliga midagi viltu. Seega võikski alait teada anda, kui asi läheb üle piiri, tavaliselt kõik ju neelavad alla. Mina teiste hulgas.
Külaline

Ma pigem imestan selle üle, kui meditsiinitöötajad viisakad ja sõbralikud on. Käin arstil alati väga madalate ootustega, siis on pettumus väiksem ja tunne positiivsem, kui nad mind vastupidiselt üllatavad. Mõnikord võetakse kärkides vastu ja siis nähes minu andmeid, sh ilmselt elukutset, muutub suhtumine kardinaalselt, mis on iga kord selline veider kogemus. Paistab, et mitte kõik ei vääri ühtviisi austust.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Juul 2025 21:18 Ma pigem imestan selle üle, kui meditsiinitöötajad viisakad ja sõbralikud on. Käin arstil alati väga madalate ootustega, siis on pettumus väiksem ja tunne positiivsem, kui nad mind vastupidiselt üllatavad. Mõnikord võetakse kärkides vastu ja siis nähes minu andmeid, sh ilmselt elukutset, muutub suhtumine kardinaalselt, mis on iga kord selline veider kogemus. Paistab, et mitte kõik ei vääri ühtviisi austust.
Täpselt minu arvamus ja kogemus.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Juul 2025 21:18 Ma pigem imestan selle üle, kui meditsiinitöötajad viisakad ja sõbralikud on. Käin arstil alati väga madalate ootustega, siis on pettumus väiksem ja tunne positiivsem, kui nad mind vastupidiselt üllatavad. Mõnikord võetakse kärkides vastu ja siis nähes minu andmeid, sh ilmselt elukutset, muutub suhtumine kardinaalselt, mis on iga kord selline veider kogemus. Paistab, et mitte kõik ei vääri ühtviisi austust.
No aru ma ei saa, mis arstide juures sa käid või kui sageli. Mul on täiesti tavaline elukutse ja need vähesed korrad, mis arsti juurde asja on olnud, on kõik meditsiinitöötajad olnud lahked ja naeratavad.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Juul 2025 11:11
Guest kirjutas: 17 Juul 2025 10:13
Guest kirjutas: 17 Juul 2025 10:06

Meedik on nagu ülemus ja patsient alluv? Õpetaja on ülemus. Ema on ülemus.
Lugesin mingit artiklit. et haiglates on toksiline õhkkond ja väga hierarhiline kultuur. Et umbes vanemarstid mõnitavad nooremaid arste, nooremad arstid õdesid, õed siis sanitare jne. Ja siis mõtlesin, et kõigi selle pundi arvates on patsient siis veel kõige alamal pulgal, keda isegi mingi sanitar kamandab. Näiteks kloppis sanitar hommikul patsiendid üles ja ütles, et koristage palat ära. Ma ei tea, mida seal koristama pidi. Siis ütles, et istuge nüüd voodi peal ja ringi ei tohi käia, arstid tulevad. Siis ütles, pange telefonid ära, arstile ei meeldi telefonis istumine. No tere tali, nagu mingi lasteaed.
Huvitav jah, et nii paljudele on meelde jäänud just sanitaride ebaviisakad ütlemised ja käitumine. Kunagi aastaid tagasi sõbranna sünnitas enneaegse lapse, beebi lubati ikka tema juurde, aga oli kuvöösis juhtmetega. No ja järgmise päeva varahommikul kella kuue paiku sanitar tuli ja hakkas harjaga vastu voodijalgu lööma, ikka kõvasti, ja kui sõbranna silmad avas, siis käratas temale, silmadega ta lapsele osutades: "Noh jah, putitavad tänapäeval siin kah igasuguseid üles!" Äsjasünnitanud noor ema, keha ja hing hetkel ribadeks, ja pidi sellises seisus taluma sihukesi "mõttevälgatusi" kellegi suvalise võõra inimese poolt, ise voodis lamades. See jäi talle eluksajaks meelde. Olgu öeldud, et tänaseks on sellest "igasugusest kah ülesputitatust" kasvanud terve ja tubli noormees, kel ülikool selja taga ja saanud äsja ise isaks.
See harjaga oli pigem koristaja, kes tegi oma hommikust palatikoristusringi. Sanitarid ei pese põrandaid.
Külaline

Te ei tea kuidas vanasti oli. Sanitar pesi haigeid ja põrandaid. Nüüd jah on põetajad, hooldajad ja koristusteenus eraldi.
Siis saidki sõimata või kui otseselt ei sõimanud, siis öeldi igatahes. Vanem inimene, kui mina, võis öelda kõike. Nt läksin günekoloogole. Algatuseks nähvas midagi alati registraator (tartus). Täiesti legendaarne kuju. Siis said koristaja käest, et mis koperdad, ei näe et ta peseb. Siis õiendas günekoloog. Ja ei ole imestada, et enneaegse lapse kohta nii arvati. Tänavsuu arvas just ka meedikuna teise kontingendi kohta inetult. Ja üldse praegu käib arutlus, kas iga inimest peab surmani aitama, või peaks aitama surra.
Väga sage oli arvamus vanasti, et see laps ei hakka kunagi käima. Nt tartu laste ortopeed tulistas üle ühe seda. Õnneks ikka hakkasid käima.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Juul 2025 22:24
No aru ma ei saa, mis arstide juures sa käid või kui sageli. Mul on täiesti tavaline elukutse ja need vähesed korrad, mis arsti juurde asja on olnud, on kõik meditsiinitöötajad olnud lahked ja naeratavad.
Tore siis, et sul nii hästi on läinud. Mul on iga-aastane tervisekontroll töö poolt ette nähtud, mille käigus käin erinevate arstide juures, nii et kui muudel põhjustel haiglasse ei satu, siis see on miinimum. Praegu käin haiglas iga kuu, sest ma olen lapseootel. Kõiki põhjuseid ma loomulikult siin nimetama ei hakka, miks ma mingite arstide juures olen käinud või kui tihti. Sõltuvalt sellest, kus ma parasjagu paiknen, külastan peamiselt kolme erinevat kohta. Kõige hullem kogemus on olnud Paide haiglaga, kus oli vaja kopsuröntgenogramm teha. Uskumatu, milliseid närvihaigeid ikka tööle võetakse/tööl hoitakse, sain seal niimoodi sõimata ei millegi eest. Sellisel hetkel ei tule isegi pähe enda eest seista, ma olin lihtsalt šokis tema suhtlusest. Lõpuks jäigi see pilt tegemata, käisin oma tavapärases töökohalähedases haiglas, kus pole kunagi röntgeni tegemisega mingit probleemi olnud.
Külaline

Mul on tekkinud tunne, et on teatud isikud, kes saavad igal pool "sõimata". Pole vahet, kas nad lähevad poodi, arstile või juuksurisse. Huvitav, mis fenomen see on?
Mõni inimene ei saa mitt kuskil lambist sõimata.
Külaline

Guest kirjutas: 18 Juul 2025 10:01 Mul on tekkinud tunne, et on teatud isikud, kes saavad igal pool "sõimata". Pole vahet, kas nad lähevad poodi, arstile või juuksurisse. Huvitav, mis fenomen see on?
Ei ole kuulnud, et oleks inimesi, kes igal pool sõimata saavad, kuhu iganes nad ka ei läheks. Küll aga on ebaviisakaid töötajaid, kes oma tööd või inimesi vihkavad ja ennast nende peal välja elavad.
Külaline

Guest kirjutas: 18 Juul 2025 10:01 Mul on tekkinud tunne, et on teatud isikud, kes saavad igal pool "sõimata". Pole vahet, kas nad lähevad poodi, arstile või juuksurisse. Huvitav, mis fenomen see on?
Kui see situatsioon oleks olnud ümberpöördult, ehk et inimene nähvab midagi töötajale ja too jagab oma kogemust, siis ei seaks mitte keegi töötaja kogemust halva kliendiga kahtluse alla, ei vihjataks kunagi luuludele ega võimalikult rääkimata jätmisele. Kõik vaid noogutaksid nõustuvalt, et jaa-jaa, kliendid ongi sellised! Huvitav...?
Külaline

Guest kirjutas: 18 Juul 2025 11:57
Kui see situatsioon oleks olnud ümberpöördult, ehk et inimene nähvab midagi töötajale ja too jagab oma kogemust, siis ei seaks mitte keegi töötaja kogemust halva kliendiga kahtluse alla, ei vihjataks kunagi luuludele ega võimalikult rääkimata jätmisele. Kõik vaid noogutaksid nõustuvalt, et jaa-jaa, kliendid ongi sellised! Huvitav...?
Selles foorumis kipub see nii olema, et kui endal pole juhtunud, siis järelikult mitte kellelgi selliseid kogemusi olla ei saa. Ilmvõimatu! Meil siin Eestis on ikkagi tippkvaliteet teenindus igal pool. Inimesed on ainuüksi sellega rahul, kui teenindaja neid juba tolereerib.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juul 2025 13:10Inimesed on ainuüksi sellega rahul, kui teenindaja neid juba tolereerib.
Sellega seoses meenus see bitt "Fliisiga teenindajad": https://youtu.be/QRVCl8E2xbI?si=_GsHccnoNM5VTzm-
Külaline

Millisest tuntud muusikust jutt? Mul pole Delfi paketti.

https://epl.delfi.ee/artikkel/120391417 ... -kaitumist
Külaline

Guest kirjutas: 18 Juul 2025 18:24 Millisest tuntud muusikust jutt? Mul pole Delfi paketti.

https://epl.delfi.ee/artikkel/120391417 ... -kaitumist
https://elu24.postimees.ee/8286541/aegu ... sa-s-peaga
Külaline

Sõimamine on juba ekstreem. Päri nii hullu teenindust tõesti tänapäeval ei ole. Küll aga nähvamist, torkamist, torisemist jne.
Näiteks lähed vereproovi andma, ei pane kätte kohe õiges asendis lauale ja õde nähvab - kas esimest korda annad verd vä. Inimesed on erineva tundlikkusega. Jah on neid, kes ehk ei pane seda isegi tähele, mõni kehitab õlgu, aga tundlikum natuur saab haavata.

Jah kindlasti on ka neid inimesi, kes on ründava suhtlusstiiliga ja kellele mitte miski ei meeldi ja seetõttu satub alailma konfliktidesse. Hiljuti vaatasin ühe hotelli arvustusi google mapsis ja hakkas silma üks väga negatiivne ingliskeelne kommentaar. Huvi pärast klõpsasin tema profiilil, et mida ta veel kirjutanud ja oeh tõesti kuhu iganes tema oma jala tõstis, seal läks tal teenindajatega kismaks. Igas hotellis, kohvikus, restoranis jne. Ilmselgelt konfliktne iseloom.
Külaline

Olen absoluutselt nõus. On iskuid, kes solvuvad iga asja peale, neid söimatakse kõikide poolt lõppemata, vahet pole kus nad parajasti on või mida teevad.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Juul 2025 10:27 Esimest korda kuulen, et noorem põlvkond olevat viisakam ja naeratavam. Pigem on just noored tibid üleolevalt nähvajad.
Kumba sa oma postitusega nüüd taotlesidki - kas tahtsid põlvkondi lõhestada, tembeldades ühed ehk noored "headeks" ja teised ehk vanad "pahadeks", või oli su postituse tegelik eesmärk öelda, et teenindusvaldkonnas võiks olla rohkem viisakust ja naeratusi?
Nõus sinuga. Lisaks üritavad need noored peaaegu iga klienti sinatada.
Sorry, klient on sellest 20a müüjast umbes 3x vanem ning see plika või noormees hakkab lambist sinatama. kuhu odune kasvatus on jäänud? kui mõni noor teietab, siis see on tõeline ime.
aga 50-80a klienditeenindajad oskavad alati teietada klienti ja lugupidavalt käituda.
Külaline

On veel üks fenomen, miks paljud inimesed saavad "arstile minnes"sõimata. Sõimata saadakse peamiselt ikka med.õdede käest. Kes lähvad med.õeks õppima. Enamasti need, kes pole piisavalt intelligentsed, et minna kõrgharidust omandama, ei saa sisse hinnete pärast jm. Tänased medõed on valdavalt tulnud süsteemist, kus kõrgharidus oli 4 aastat, aga medõeks sai lihtsamalt. Eriti venelased armastavad medõeks minna - kindel riiklik palk, tööst ilmajäämise tõenäosus nullilähedane, kui just ei tee mingit viga, see viga ei tähenda suhtlusviga, vaid valet süstimist vmt.
Külaline

Nooremad on üldjuhul paremini koolitatud teeninduse osas. Vanematega tekib küll tihtipeale tunne, nagu segaks neid üldse oma eksistentsiga. Tülpinud ja torssis näod vahivad vastu, nagu klient oleks süüdi selles, et nad omale niisuguse töö on valinud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 2 külalist