Mis loll jutt see on nüüd. Õeks on väga raske õppima minna, mitte et mingi lollikari sinna võetaks. Mingil aastal oli 900 kandidaati, ma ei tea, palju praegu on. Ja neid venelasi võetakse paremini vastu jah, sest oskavad vene keelt. Patsiendid ju ka suuremalt jaolt venelased. Ma olin haiglas, siis terve osakond oli venelasi täis. Patsiendid, õed ja sanitarid venelased, arstid eestlased ja mõni üksik patsient ka.Guest kirjutas: ↑18 Juul 2025 22:01 On veel üks fenomen, miks paljud inimesed saavad "arstile minnes"sõimata. Sõimata saadakse peamiselt ikka med.õdede käest. Kes lähvad med.õeks õppima. Enamasti need, kes pole piisavalt intelligentsed, et minna kõrgharidust omandama, ei saa sisse hinnete pärast jm. Tänased medõed on valdavalt tulnud süsteemist, kus kõrgharidus oli 4 aastat, aga medõeks sai lihtsamalt. Eriti venelased armastavad medõeks minna - kindel riiklik palk, tööst ilmajäämise tõenäosus nullilähedane, kui just ei tee mingit viga, see viga ei tähenda suhtlusviga, vaid valet süstimist vmt.
Naeratus ja lahkus teeninduses
-
Külaline
-
Külaline
Kandidaate võib palju olla, aga sissesaamislävend on oluliselt madalam kui kõrgkooli enamiku erialade puhul. Ehk siis nende hinded on oluliselt viletsamad. Sellise tasemega näiteks psühholoogia või ajaloo erialale sisse ei saaks.
-
Külaline
Ma tean paari keskpärast õpilast meie lennust, kes läksid õeks õppima. TikTokist üks neiu, kes teeb OnlyFansi, on osalenud ka tõsielusaadetes ja jäänud silma ääretult rumala jutuga, sai ka õenduse erialale sisse (jättis küll õpingud pooleli). Ei tundu ausalt öeldes just raske sinna rakenduskõrgharidusõppesse saada.Guest kirjutas: ↑18 Juul 2025 23:18 Kandidaate võib palju olla, aga sissesaamislävend on oluliselt madalam kui kõrgkooli enamiku erialade puhul. Ehk siis nende hinded on oluliselt viletsamad. Sellise tasemega näiteks psühholoogia või ajaloo erialale sisse ei saaks.
-
Külaline
Õe erialale saamiseks pole vaja isegi riigieksamit teha, kooli oma kohapealne test ja vestlus, mõnel juhul vaadatakse ka keskmist hinnet koolis. Kõik see on tüüpiline just kutsekatele. Varemalt saadigi õeks kutsekoolides. Kui muidu peetakse kutseka läbinuid selliseks madalama taseme hariduseks, siis valge kittel seljas - patsiendi silmis ühed arstid kõik.
-
Külaline
Nii on. Ma ei käi sageli arsti juures, aga peaaegu alati jätab õdede suhtlemisoskus soovida. Ei, mina ei ole pretensioonikas, arsti juures madalam kui muru, ei nõua midagi ja püüan alati püüdliult teha nagu kästakse. Aga ikka ja jälle kogen, kuidas mõni õde pööritab silmi, nähvab, kui ma kohe esimese sekundiga pihta ei saa, kuidas mingisse aparaati vaadata, kätt või jalga hoida. Broneerisin omale tasulise aja, aga vastuvõtus selgus, et makseaparaat ei tööta ja anti mulle hiljem maksmiseks arve. Kabinetis puuris õde mind nagu kelmi ja ei suutnud uskuda, et mismõttes maksmata. Arst pidi suisa tema eest vabandama, mil too kabinetist välja kontrollima tormas. Paraku jah enamasti on nad olnud nö aktsendiga õed.Guest kirjutas: ↑18 Juul 2025 22:01 On veel üks fenomen, miks paljud inimesed saavad "arstile minnes"sõimata. Sõimata saadakse peamiselt ikka med.õdede käest. Kes lähvad med.õeks õppima. Enamasti need, kes pole piisavalt intelligentsed, et minna kõrgharidust omandama, ei saa sisse hinnete pärast jm. Tänased medõed on valdavalt tulnud süsteemist, kus kõrgharidus oli 4 aastat, aga medõeks sai lihtsamalt. Eriti venelased armastavad medõeks minna - kindel riiklik palk, tööst ilmajäämise tõenäosus nullilähedane, kui just ei tee mingit viga, see viga ei tähenda suhtlusviga, vaid valet süstimist vmt.
No ei peagi sinna meditsiinikooli ainult oivikud saama, aga suhtlemisoskus on küll väga oluline kriteerium, mille järgi valida. Paraku jah tean ka mina neiut, kes on kohe äärmiselt tujukas, aga läks õeks õppima.
-
Külaline
Ma käisin hiljuti silmaarsti juures ja arst määras mingi aparaadiga uuringu, mida pidi õde sealsamas siis läbi viima. Eesti keel oli tal väga kehv, seega ta ei saanud mind ka väga hästi juhendada, mis ma tegema pean. Üritasin olla nii ja naa, jälle pahurdas, et pilt ei tulnud välja, sest mina liigutan ja pilgutan silmi ja teen kõike valesti. Mitmeid ja mitmeid kordi proovis, ikka halvasti minu süü tõttu. Lõpuks tuli arst vaatama, et miks nii kaua sellega läheb. Tuli tegi kahe sekundiga ise pildi, ennäe, ma ei pidanudki kuidagi eriliselt olema või midagi tegema, nagu õde mulle väitis. Arstil õnnestus pilt esimese korraga. Selle peale heitis õde mulle kohe eriti vihkava pilgu, loomulikult olin mina süüdi. et ta arstile kobakäpa mulje jättis. Hakkas seal veel vabandavalt seletama arstile midagi, et patsient keerutas jne, arst ütles, et hea küll ja ei hakanud kuulama. Siis mõtlesin, et milleks sellised tööl on, peaks nagu arsti tööd lihtsamaks tegema, aga tegelikult pidurdab seal protsessi, mitte ei aita kuidagi.Aga ikka ja jälle kogen, kuidas mõni õde pööritab silmi, nähvab, kui ma kohe esimese sekundiga pihta ei saa, kuidas mingisse aparaati vaadata, kätt või jalga hoida.
-
Külaline
Ojaa minagi pean käima regulaarselt silmaarstil ja kardan juba ette seda valel ajal aparaati pilgitamist, mille peale õde teeb pahaselt mähh ja mõhh ja mina tunnen end nagu rahvavaenlane.Guest kirjutas: ↑19 Juul 2025 10:28Ma käisin hiljuti silmaarsti juures ja arst määras mingi aparaadiga uuringu, mida pidi õde sealsamas siis läbi viima. Eesti keel oli tal väga kehv, seega ta ei saanud mind ka väga hästi juhendada, mis ma tegema pean. Üritasin olla nii ja naa, jälle pahurdas, et pilt ei tulnud välja, sest mina liigutan ja pilgutan silmi ja teen kõike valesti. Mitmeid ja mitmeid kordi proovis, ikka halvasti minu süü tõttu. Lõpuks tuli arst vaatama, et miks nii kaua sellega läheb. Tuli tegi kahe sekundiga ise pildi, ennäe, ma ei pidanudki kuidagi eriliselt olema või midagi tegema, nagu õde mulle väitis. Arstil õnnestus pilt esimese korraga. Selle peale heitis õde mulle kohe eriti vihkava pilgu, loomulikult olin mina süüdi. et ta arstile kobakäpa mulje jättis. Hakkas seal veel vabandavalt seletama arstile midagi, et patsient keerutas jne, arst ütles, et hea küll ja ei hakanud kuulama. Siis mõtlesin, et milleks sellised tööl on, peaks nagu arsti tööd lihtsamaks tegema, aga tegelikult pidurdab seal protsessi, mitte ei aita kuidagi.Aga ikka ja jälle kogen, kuidas mõni õde pööritab silmi, nähvab, kui ma kohe esimese sekundiga pihta ei saa, kuidas mingisse aparaati vaadata, kätt või jalga hoida.
-
Külaline
Astud sa ise naeratades sisse ning oled lahke olemisega? Minuga ei käitu eales keegi nii, nagu kirjutasid.Külaline kirjutas: ↑18 Juul 2025 09:27Tore siis, et sul nii hästi on läinud. Mul on iga-aastane tervisekontroll töö poolt ette nähtud, mille käigus käin erinevate arstide juures, nii et kui muudel põhjustel haiglasse ei satu, siis see on miinimum. Praegu käin haiglas iga kuu, sest ma olen lapseootel. Kõiki põhjuseid ma loomulikult siin nimetama ei hakka, miks ma mingite arstide juures olen käinud või kui tihti. Sõltuvalt sellest, kus ma parasjagu paiknen, külastan peamiselt kolme erinevat kohta. Kõige hullem kogemus on olnud Paide haiglaga, kus oli vaja kopsuröntgenogramm teha. Uskumatu, milliseid närvihaigeid ikka tööle võetakse/tööl hoitakse, sain seal niimoodi sõimata ei millegi eest. Sellisel hetkel ei tule isegi pähe enda eest seista, ma olin lihtsalt šokis tema suhtlusest. Lõpuks jäigi see pilt tegemata, käisin oma tavapärases töökohalähedases haiglas, kus pole kunagi röntgeni tegemisega mingit probleemi olnud.Guest kirjutas: ↑17 Juul 2025 22:24No aru ma ei saa, mis arstide juures sa käid või kui sageli. Mul on täiesti tavaline elukutse ja need vähesed korrad, mis arsti juurde asja on olnud, on kõik meditsiinitöötajad olnud lahked ja naeratavad.Guest kirjutas: ↑17 Juul 2025 21:18 Ma pigem imestan selle üle, kui meditsiinitöötajad viisakad ja sõbralikud on. Käin arstil alati väga madalate ootustega, siis on pettumus väiksem ja tunne positiivsem, kui nad mind vastupidiselt üllatavad. Mõnikord võetakse kärkides vastu ja siis nähes minu andmeid, sh ilmselt elukutset, muutub suhtumine kardinaalselt, mis on iga kord selline veider kogemus. Paistab, et mitte kõik ei vääri ühtviisi austust.
-
Külaline
Kusjuures mina ka sain röntgeniipildi tegemisel pahandada, aga Tartus, ei osanud kohe täpselt õiges asendis olla, vihastas. Ei aita see naeratades sisse astumine midagi.Guest kirjutas: ↑19 Juul 2025 10:51Astud sa ise naeratades sisse ning oled lahke olemisega? Minuga ei käitu eales keegi nii, nagu kirjutasid.Külaline kirjutas: ↑18 Juul 2025 09:27Tore siis, et sul nii hästi on läinud. Mul on iga-aastane tervisekontroll töö poolt ette nähtud, mille käigus käin erinevate arstide juures, nii et kui muudel põhjustel haiglasse ei satu, siis see on miinimum. Praegu käin haiglas iga kuu, sest ma olen lapseootel. Kõiki põhjuseid ma loomulikult siin nimetama ei hakka, miks ma mingite arstide juures olen käinud või kui tihti. Sõltuvalt sellest, kus ma parasjagu paiknen, külastan peamiselt kolme erinevat kohta. Kõige hullem kogemus on olnud Paide haiglaga, kus oli vaja kopsuröntgenogramm teha. Uskumatu, milliseid närvihaigeid ikka tööle võetakse/tööl hoitakse, sain seal niimoodi sõimata ei millegi eest. Sellisel hetkel ei tule isegi pähe enda eest seista, ma olin lihtsalt šokis tema suhtlusest. Lõpuks jäigi see pilt tegemata, käisin oma tavapärases töökohalähedases haiglas, kus pole kunagi röntgeni tegemisega mingit probleemi olnud.Guest kirjutas: ↑17 Juul 2025 22:24
No aru ma ei saa, mis arstide juures sa käid või kui sageli. Mul on täiesti tavaline elukutse ja need vähesed korrad, mis arsti juurde asja on olnud, on kõik meditsiinitöötajad olnud lahked ja naeratavad.
-
Külaline
Äkki täna käitub, kui sa just kodus nurgas ei istuGuest kirjutas: ↑19 Juul 2025 10:51Astud sa ise naeratades sisse ning oled lahke olemisega? Minuga ei käitu eales keegi nii, nagu kirjutasid.Külaline kirjutas: ↑18 Juul 2025 09:27Tore siis, et sul nii hästi on läinud. Mul on iga-aastane tervisekontroll töö poolt ette nähtud, mille käigus käin erinevate arstide juures, nii et kui muudel põhjustel haiglasse ei satu, siis see on miinimum. Praegu käin haiglas iga kuu, sest ma olen lapseootel. Kõiki põhjuseid ma loomulikult siin nimetama ei hakka, miks ma mingite arstide juures olen käinud või kui tihti. Sõltuvalt sellest, kus ma parasjagu paiknen, külastan peamiselt kolme erinevat kohta. Kõige hullem kogemus on olnud Paide haiglaga, kus oli vaja kopsuröntgenogramm teha. Uskumatu, milliseid närvihaigeid ikka tööle võetakse/tööl hoitakse, sain seal niimoodi sõimata ei millegi eest. Sellisel hetkel ei tule isegi pähe enda eest seista, ma olin lihtsalt šokis tema suhtlusest. Lõpuks jäigi see pilt tegemata, käisin oma tavapärases töökohalähedases haiglas, kus pole kunagi röntgeni tegemisega mingit probleemi olnud.Guest kirjutas: ↑17 Juul 2025 22:24
No aru ma ei saa, mis arstide juures sa käid või kui sageli. Mul on täiesti tavaline elukutse ja need vähesed korrad, mis arsti juurde asja on olnud, on kõik meditsiinitöötajad olnud lahked ja naeratavad.
-
Külaline
Viimati käisin arsti juures eelmisel kuul, mitte midagi sellist.Külaline kirjutas: ↑19 Juul 2025 11:03Äkki täna käitub, kui sa just kodus nurgas ei istuGuest kirjutas: ↑19 Juul 2025 10:51Astud sa ise naeratades sisse ning oled lahke olemisega? Minuga ei käitu eales keegi nii, nagu kirjutasid.Külaline kirjutas: ↑18 Juul 2025 09:27
Tore siis, et sul nii hästi on läinud. Mul on iga-aastane tervisekontroll töö poolt ette nähtud, mille käigus käin erinevate arstide juures, nii et kui muudel põhjustel haiglasse ei satu, siis see on miinimum. Praegu käin haiglas iga kuu, sest ma olen lapseootel. Kõiki põhjuseid ma loomulikult siin nimetama ei hakka, miks ma mingite arstide juures olen käinud või kui tihti. Sõltuvalt sellest, kus ma parasjagu paiknen, külastan peamiselt kolme erinevat kohta. Kõige hullem kogemus on olnud Paide haiglaga, kus oli vaja kopsuröntgenogramm teha. Uskumatu, milliseid närvihaigeid ikka tööle võetakse/tööl hoitakse, sain seal niimoodi sõimata ei millegi eest. Sellisel hetkel ei tule isegi pähe enda eest seista, ma olin lihtsalt šokis tema suhtlusest. Lõpuks jäigi see pilt tegemata, käisin oma tavapärases töökohalähedases haiglas, kus pole kunagi röntgeni tegemisega mingit probleemi olnud.
-
Külaline
No loomulikult, introvertse ja vaikse inimesena olen ma viimane, kes kellelegi ette jääda tahab. Mina tulen heas usus, tahan lihtsalt oma asjad ära teha ja minema minna, mitte kellegi süljetops olla, kelle peale enda halvad emotsioonid välja elada.Guest kirjutas: ↑19 Juul 2025 10:51Astud sa ise naeratades sisse ning oled lahke olemisega? Minuga ei käitu eales keegi nii, nagu kirjutasid.Külaline kirjutas: ↑18 Juul 2025 09:27Tore siis, et sul nii hästi on läinud. Mul on iga-aastane tervisekontroll töö poolt ette nähtud, mille käigus käin erinevate arstide juures, nii et kui muudel põhjustel haiglasse ei satu, siis see on miinimum. Praegu käin haiglas iga kuu, sest ma olen lapseootel. Kõiki põhjuseid ma loomulikult siin nimetama ei hakka, miks ma mingite arstide juures olen käinud või kui tihti. Sõltuvalt sellest, kus ma parasjagu paiknen, külastan peamiselt kolme erinevat kohta. Kõige hullem kogemus on olnud Paide haiglaga, kus oli vaja kopsuröntgenogramm teha. Uskumatu, milliseid närvihaigeid ikka tööle võetakse/tööl hoitakse, sain seal niimoodi sõimata ei millegi eest. Sellisel hetkel ei tule isegi pähe enda eest seista, ma olin lihtsalt šokis tema suhtlusest. Lõpuks jäigi see pilt tegemata, käisin oma tavapärases töökohalähedases haiglas, kus pole kunagi röntgeni tegemisega mingit probleemi olnud.Guest kirjutas: ↑17 Juul 2025 22:24
-
Külaline
Minuga ei ole arsti juures halvasti käitutud ja ega ma ei laseks ka! Kui keegi hakkab seal mähh ja mõhh tegema, ma küsiksin "Kas te tunnete ennast halvasti? Kui mitte, siis miks te neid hääli teete?!" Halvemal juhul kirjutaksin õe kohta kaebuse, kui käitub lugupidamatult. Kui keegi vastu ei hakka ja ainult anonüümses foorumis julgetakse podiseda, siis ei muutugi kunagi midagi. Viie aasta pärast on ikka sama teema, et õed nähvavad ja pööritavad silmi. Ärge laske endaga niimoodi käituda! Poemüüjal te ju ei laseks, miks arstiõel lasete siis?
-
Külaline
Ausalt öeldes ega poemüüjale ka midagi vastu ei ütleks, sest ei taha konflikti. Saad ju mõistusega aru, et sina pole midagi teinud ja tal on mingi isiklik probeleem. Kuna teenindus on meil niivõrd halval tasemel, siis inimesed on sellega harjunud ega tule kaebamise pealegi.Guest kirjutas: ↑19 Juul 2025 12:49 Minuga ei ole arsti juures halvasti käitutud ja ega ma ei laseks ka! Kui keegi hakkab seal mähh ja mõhh tegema, ma küsiksin "Kas te tunnete ennast halvasti? Kui mitte, siis miks te neid hääli teete?!" Halvemal juhul kirjutaksin õe kohta kaebuse, kui käitub lugupidamatult. Kui keegi vastu ei hakka ja ainult anonüümses foorumis julgetakse podiseda, siis ei muutugi kunagi midagi. Viie aasta pärast on ikka sama teema, et õed nähvavad ja pööritavad silmi. Ärge laske endaga niimoodi käituda! Poemüüjal te ju ei laseks, miks arstiõel lasete siis?
-
Külaline
Inetu ja halvustavas toonis kirjutatud tiraad. "Läti nimega piff" ja muud halvustavad sõnad. Madal.Külaline kirjutas: ↑18 Juul 2025 18:36https://elu24.postimees.ee/8286541/aegu ... sa-s-peagaGuest kirjutas: ↑18 Juul 2025 18:24 Millisest tuntud muusikust jutt? Mul pole Delfi paketti.
https://epl.delfi.ee/artikkel/120391417 ... -kaitumist
-
Külaline
Täpselt samamoodi näeb mõni teenindaja kliente ainult sõimukottide kujul. Et küll ikka see klient oli nii ebaviisakas ja too sõimas mind ja kolmas vaatas mind tigeda pilguga ja neljas ei saanud aru, mida ta tegema peab... Tekib küsimus, miks on mõne teenindaja meelest kõik kliendid halvad, äkki viskaks pilgu korraks peeglisse ka?Guest kirjutas: ↑18 Juul 2025 19:55Sõimamine on juba ekstreem. Päri nii hullu teenindust tõesti tänapäeval ei ole. Küll aga nähvamist, torkamist, torisemist jne.Guest kirjutas: ↑18 Juul 2025 10:01 Mul on tekkinud tunne, et on teatud isikud, kes saavad igal pool "sõimata". Pole vahet, kas nad lähevad poodi, arstile või juuksurisse. Huvitav, mis fenomen see on?
Mõni inimene ei saa mitt kuskil lambist sõimata.
Näiteks lähed vereproovi andma, ei pane kätte kohe õiges asendis lauale ja õde nähvab - kas esimest korda annad verd vä. Inimesed on erineva tundlikkusega. Jah on neid, kes ehk ei pane seda isegi tähele, mõni kehitab õlgu, aga tundlikum natuur saab haavata.
Jah kindlasti on ka neid inimesi, kes on ründava suhtlusstiiliga ja kellele mitte miski ei meeldi ja seetõttu satub alailma konfliktidesse. Hiljuti vaatasin ühe hotelli arvustusi google mapsis ja hakkas silma üks väga negatiivne ingliskeelne kommentaar. Huvi pärast klõpsasin tema profiilil, et mida ta veel kirjutanud ja oeh tõesti kuhu iganes tema oma jala tõstis, seal läks tal teenindajatega kismaks. Igas hotellis, kohvikus, restoranis jne. Ilmselgelt konfliktne iseloom.
-
Külaline
Nüüd on see gen z, kes noored, ja üldse ei naeratavat. Eestisse vist jõuab kõik hilinemisega. meil noored veel püüavad olla lahke ilmega.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist