Jah, ma olen kaks meetrit pikk musklimägi ja käin kõiki tagumas. Kõik, mida sa internetist loed, on 100% tõsi ja otseselt võetav.Guest kirjutas: ↑25 Juul 2025 10:42Ma arvan samamoodi kui sina - et selline vanusevahe on ebanormaalne. Aga see, kuidas sina reageerid, on täiesti ebanormaalne, et mitte öelda hirmutav.Guest kirjutas: ↑24 Juul 2025 19:37Ma tunneks muret, kas sul on peas kõik korras, aga sinu seisukohta arvesse võttes ei vaja see küsimus enam vastust. Kui sa natuke jälgiks ka seda lõime, millele sa vastasid, siis ma olen Karl Madise naisega peaaegu ühevanune ja minu isa on selle lauljaga enam-vähem samas vanuses. Minu isa oli mu sündides 36 ja nende vanusevahe on 38. Ning jah, kui isa tuleks minuvanusega koju, siis ta absoluutselt saaks teada, kes ta kõik on ja mida ma sellisest asjast arvan. Õnneks pole mu isa ei idioot ega pervert, nii et sellist olukorda nagunii ei teki.Guest kirjutas: ↑24 Juul 2025 19:02
Mingi loll moor hakkab peksma oma isa ja tema naist? Otsi abi, selliste kohta öeldakse inimvärd. Täiesti kontrolli alt väljas ohtlik ja haige mutt.
"...siis keegi neist saab sirgelt jalaga näkku sellise perverssuse harrastamise ees..."
No, ma ei kujuta ette, milline naiselik naisterahvas räägib sellist juttu? Täiesti jube! Käid kuskil ööklubides või pimedatel tänavatel ka kaklemas? Või oled hoopis mees (mitte, et meeste puhul oleks selline kõnepruuk ja käitumine kuidagi normaalsem).
Karl Madis ja tema naine
-
Külaline
-
Külaline
See ei pea kirjas olema, vaata inimesi enda ümber.
-
Külaline
Kas käid päriselt või ei käi, aga ainuüksi selline kõnepruuk viitab, et sul on midagi väga halvasti.Guest kirjutas: ↑25 Juul 2025 11:08Jah, ma olen kaks meetrit pikk musklimägi ja käin kõiki tagumas. Kõik, mida sa internetist loed, on 100% tõsi ja otseselt võetav.Guest kirjutas: ↑25 Juul 2025 10:42Ma arvan samamoodi kui sina - et selline vanusevahe on ebanormaalne. Aga see, kuidas sina reageerid, on täiesti ebanormaalne, et mitte öelda hirmutav.Guest kirjutas: ↑24 Juul 2025 19:37
Ma tunneks muret, kas sul on peas kõik korras, aga sinu seisukohta arvesse võttes ei vaja see küsimus enam vastust. Kui sa natuke jälgiks ka seda lõime, millele sa vastasid, siis ma olen Karl Madise naisega peaaegu ühevanune ja minu isa on selle lauljaga enam-vähem samas vanuses. Minu isa oli mu sündides 36 ja nende vanusevahe on 38. Ning jah, kui isa tuleks minuvanusega koju, siis ta absoluutselt saaks teada, kes ta kõik on ja mida ma sellisest asjast arvan. Õnneks pole mu isa ei idioot ega pervert, nii et sellist olukorda nagunii ei teki.
"...siis keegi neist saab sirgelt jalaga näkku sellise perverssuse harrastamise ees..."
No, ma ei kujuta ette, milline naiselik naisterahvas räägib sellist juttu? Täiesti jube! Käid kuskil ööklubides või pimedatel tänavatel ka kaklemas? Või oled hoopis mees (mitte, et meeste puhul oleks selline kõnepruuk ja käitumine kuidagi normaalsem).
Kuigi, kui ma noorena kõrtsudes käisin, siis sellised naistüübid olid täiesti olemas, kes avalikult, kõigi silme all kaklesid nagu viimased kalkarid. Nad ei pidanud seda sugugi imelikuks. Veel olen olnud sunnitud suhtlema ühe naisterahvaga, kes lausa uhkelt tunnistas, kuidas ta kutsekoolis õppimise ajal käis ühikas koos teise kambajõmmiga teisi tütarlapsi mõnitamas ja peksmas. Kui küsisin, et miks ta ometi nii tegi, siis vastas, et alati polnudki mingit põhjust - lihtsalt, nii lahe oli! Sain oma ülemvõimu näidata ja ennast välja elada.
Ma ei hakanud talle ütlema, et selline käitumine reedab hoopis tema madalat enesehinnangut ja viitab otseselt mingisugustele puudujääkidele lapsepõlvest ja ka hilisemast elust. Ta oli nii labane ja harimatu inimene, et ta poleks nagunii suutnud nende asjade vahel mingit seost ära tunda.
Mitte ükski enesekindel ja väärikas inimene niimoodi ei käitu ega mõtle. Ja niimoodi ka ei väljenda ennast. Nagu mingi tegelane (a la Linkmann) "Eestlaste kolmnurgast".
-
Külaline
Paljud inimesed minu ümber elavad ühe ja ainsaga kogu elu. Mina sealhulgas. Ei ole küll aru saanud, et see on mingi reegel, et elu jooksul tuleb pidevalt partnereid vahetada. Enamus inimesi astub koosellu/abiellu siiski mõttega - olla koos kuni elu lõpuni. Iseasi muidugi see, kui see mingil põhjusel ei õnnestu.
Minu vanemad olid abielus 68 aastat. Äi ja ämm pea sama kaua. Kellelgi neist ei olnud rohkem elukaaslaseid.
-
Külaline
Tavaliselt see ei õnnestugi. Keegi petab, keegi sureb, keegu armub kellessegi teise, keegi kasvab lahku, kellestki saab joodik või vägivaldur. Kõik need on põhjused, mille tõttu see suhe on läbi.Külaline kirjutas: ↑25 Juul 2025 13:25Paljud inimesed minu ümber elavad ühe ja ainsaga kogu elu. Mina sealhulgas. Ei ole küll aru saanud, et see on mingi reegel, et elu jooksul tuleb pidevalt partnereid vahetada. Enamus inimesi astub koosellu/abiellu siiski mõttega - olla koos kuni elu lõpuni. Iseasi muidugi see, kui see mingil põhjusel ei õnnestu.
Minu vanemad olid abielus 68 aastat. Äi ja ämm pea sama kaua. Kellelgi neist ei olnud rohkem elukaaslaseid.
Koosellu astudes on täiesti reaalne mõelda, et see isik pole lapsevanemaks sobiv, pikas perspektiivis sobiv. Samas armastus on, miks mitte siis aastakest 5-10 koos olla?
-
Külaline
Koosellu astudes on täiesti reaalne mõelda, et see isik pole lapsevanemaks sobiv, pikas perspektiivis sobiv. Samas armastus on, miks mitte siis aastakest 5-10 koos olla?Guest kirjutas: ↑25 Juul 2025 13:41Tavaliselt see ei õnnestugi. Keegi petab, keegi sureb, keegu armub kellessegi teise, keegi kasvab lahku, kellestki saab joodik või vägivaldur. Kõik need on põhjused, mille tõttu see suhe on läbi.Külaline kirjutas: ↑25 Juul 2025 13:25Paljud inimesed minu ümber elavad ühe ja ainsaga kogu elu. Mina sealhulgas. Ei ole küll aru saanud, et see on mingi reegel, et elu jooksul tuleb pidevalt partnereid vahetada. Enamus inimesi astub koosellu/abiellu siiski mõttega - olla koos kuni elu lõpuni. Iseasi muidugi see, kui see mingil põhjusel ei õnnestu.
Koosellu astudes on täiesti reaalne mõelda, et see isik pole lapsevanemaks sobiv, pikas perspektiivis sobiv. Samas armastus on, miks mitte siis aastakest 5-10 koos olla?
Vot see mõtteviis on minu jaoks küll täiesti arusaamatu - astuda teadlikult ajutiselt suhtesse-koosellu. No milleks panna ennast 5-10 aastaks kellegi pärast kinni? See on ju tegelikult väga pikk aeg. Selle aja jooksul võiksid ju kohata seda ainsat ja õiget.
Ja võib ka mitte kohata. Parem pool muna, kui tühi koor, ütleb eesti rahva vanasõna.
-
Külaline
Mis selle ainsa ja õige väärtus on? Kui armastad oma kaaslast ja tema armastab sind, on see piisav. See ei ole enda raiskamine mitte mingil moel. Elu eesmärk pole ühe inimesega olla, kust sa selle peale üldse tuled?Külaline kirjutas: ↑25 Juul 2025 14:03Koosellu astudes on täiesti reaalne mõelda, et see isik pole lapsevanemaks sobiv, pikas perspektiivis sobiv. Samas armastus on, miks mitte siis aastakest 5-10 koos olla?Guest kirjutas: ↑25 Juul 2025 13:41Tavaliselt see ei õnnestugi. Keegi petab, keegi sureb, keegu armub kellessegi teise, keegi kasvab lahku, kellestki saab joodik või vägivaldur. Kõik need on põhjused, mille tõttu see suhe on läbi.Külaline kirjutas: ↑25 Juul 2025 13:25
Paljud inimesed minu ümber elavad ühe ja ainsaga kogu elu. Mina sealhulgas. Ei ole küll aru saanud, et see on mingi reegel, et elu jooksul tuleb pidevalt partnereid vahetada. Enamus inimesi astub koosellu/abiellu siiski mõttega - olla koos kuni elu lõpuni. Iseasi muidugi see, kui see mingil põhjusel ei õnnestu.
Vot see mõtteviis on minu jaoks küll täiesti arusaamatu - astuda teadlikult ajutiselt suhtesse-koosellu. No milleks panna ennast 5-10 aastaks kellegi pärast kinni? See on ju tegelikult väga pikk aeg. Selle aja jooksul võiksid ju kohata seda ainsat ja õiget.
-
Külaline
Just. Tervet muna pole mul kunagi olnud.
-
Külaline
Ja, kust sa selle peale tuled, et elu jooksul peaks mitmeid partnereid olema? Kui teisiti ei saa, siis vaheta pealegi neid partnereid, aga minu jaoks on sellised inimesed pealiskaudsed, kes teadlikult niimoodi elavad. Ja, kui sul on lapsed, siis on ideaalis elamine see, kui seda tehakse ühe ja sama partneriga, mitte nii, et lastel on iga 5 aasta tagant uus issi (või emme) kodus.Guest kirjutas: ↑25 Juul 2025 14:18Mis selle ainsa ja õige väärtus on? Kui armastad oma kaaslast ja tema armastab sind, on see piisav. See ei ole enda raiskamine mitte mingil moel. Elu eesmärk pole ühe inimesega olla, kust sa selle peale üldse tuled?Külaline kirjutas: ↑25 Juul 2025 14:03Koosellu astudes on täiesti reaalne mõelda, et see isik pole lapsevanemaks sobiv, pikas perspektiivis sobiv. Samas armastus on, miks mitte siis aastakest 5-10 koos olla?Guest kirjutas: ↑25 Juul 2025 13:41
Tavaliselt see ei õnnestugi. Keegi petab, keegi sureb, keegu armub kellessegi teise, keegi kasvab lahku, kellestki saab joodik või vägivaldur. Kõik need on põhjused, mille tõttu see suhe on läbi.
Ehk siis, jah - partnereid võib elu jooksul vahetada, aga mingi ideaalne elu või elu eesmärk see kohe kindlasti ka ei ole.
-
Külaline
Äkki sellepärast ei olegi tervet muna olnud, et oled olnud samal ajal hõivatud selle pooliku munaga? Ja terve muna ei ole saanud seetõttu löögile? See ongi mitte niivõrd enese raiskamine (nagu keegi paar kommi tagasi ütles), kuivõrd enese kinni panemine. Uus ja parem suhe ei saagi tulla, kuna oled selle poolikuga juba hõivatud.
Aga paljudel meil siis seda ideaalset elu on? Inimesed saavad ikka kokku, ja lähevad lahku, ma mäletan, kunagi Kirsti Timmer ütles niiviisi, ja eks see ole ka õigus. Muidugi tahavad kõik ühega terve elu veeta, aga ega paljudel see ikka ei õnnestu küll. Kui ma oma trepikojast (15 korterit) vaatan, siis 6 paari on lahku läinud, üksikud inimesed veel lisaks, kellel polegi mingil põhjusel partnerit. Nii et väga roosiline olukord ei tundu, parem leppida sellega, mis elu ette veeretab, mitte hakata unelmate printsi ootama. Printse kõigile ei jagu, nii lihtne see asi ongi. Ja ega kõik kooselud ka roosilised pole.
-
Külaline
Sa siis näiteks leiad mehe, kellega on vastastikune armastus, samas on tal mingid omadused, mille tõttu oled kindel, et lapsi temaga ei soovi, siis jätad ta maha ja passid uhkes õndsuses 10 aastat üksi, et alustada nn. õigega elu kuskil 35-40-aastasena?Külaline kirjutas: ↑25 Juul 2025 15:03Ja, kust sa selle peale tuled, et elu jooksul peaks mitmeid partnereid olema? Kui teisiti ei saa, siis vaheta pealegi neid partnereid, aga minu jaoks on sellised inimesed pealiskaudsed, kes teadlikult niimoodi elavad. Ja, kui sul on lapsed, siis on ideaalis elamine see, kui seda tehakse ühe ja sama partneriga, mitte nii, et lastel on iga 5 aasta tagant uus issi (või emme) kodus.Guest kirjutas: ↑25 Juul 2025 14:18Mis selle ainsa ja õige väärtus on? Kui armastad oma kaaslast ja tema armastab sind, on see piisav. See ei ole enda raiskamine mitte mingil moel. Elu eesmärk pole ühe inimesega olla, kust sa selle peale üldse tuled?Külaline kirjutas: ↑25 Juul 2025 14:03
Ehk siis, jah - partnereid võib elu jooksul vahetada, aga mingi ideaalne elu või elu eesmärk see kohe kindlasti ka ei ole.
-
Külaline
Sinu puhul on siis tegemist naisega, kes elab teiste pärast koos, isegi kui mees on vägivaldne, magab teistega, pidutseb või käitub halvasti. Kõik sellepärast, et nui neljaks peab sellisega koos olema, kuna lapsed juba majas ja mida kõik teised arvavad, onju.Külaline kirjutas: ↑25 Juul 2025 15:03Ja, kust sa selle peale tuled, et elu jooksul peaks mitmeid partnereid olema? Kui teisiti ei saa, siis vaheta pealegi neid partnereid, aga minu jaoks on sellised inimesed pealiskaudsed, kes teadlikult niimoodi elavad. Ja, kui sul on lapsed, siis on ideaalis elamine see, kui seda tehakse ühe ja sama partneriga, mitte nii, et lastel on iga 5 aasta tagant uus issi (või emme) kodus.Guest kirjutas: ↑25 Juul 2025 14:18Mis selle ainsa ja õige väärtus on? Kui armastad oma kaaslast ja tema armastab sind, on see piisav. See ei ole enda raiskamine mitte mingil moel. Elu eesmärk pole ühe inimesega olla, kust sa selle peale üldse tuled?Külaline kirjutas: ↑25 Juul 2025 14:03
-
Külaline
Miks peab uhkes õndsuses 10 aastat üksi passima? Sellest ma ju räägingi, et see õige ei saagi ju sinu ellu tulla, kui oled suhtes selle pooliku munaga, kellega lapsi ei kõlba saada. Pealegi, üsna tõenäoliselt ma ei armastakski sellist meest ega soovikski koos elada mehega, kellel on mingi nii halb omadus, et temaga ei sooviks lapsi saada.Guest kirjutas: ↑25 Juul 2025 15:28Sa siis näiteks leiad mehe, kellega on vastastikune armastus, samas on tal mingid omadused, mille tõttu oled kindel, et lapsi temaga ei soovi, siis jätad ta maha ja passid uhkes õndsuses 10 aastat üksi, et alustada nn. õigega elu kuskil 35-40-aastasena?Külaline kirjutas: ↑25 Juul 2025 15:03Ja, kust sa selle peale tuled, et elu jooksul peaks mitmeid partnereid olema? Kui teisiti ei saa, siis vaheta pealegi neid partnereid, aga minu jaoks on sellised inimesed pealiskaudsed, kes teadlikult niimoodi elavad. Ja, kui sul on lapsed, siis on ideaalis elamine see, kui seda tehakse ühe ja sama partneriga, mitte nii, et lastel on iga 5 aasta tagant uus issi (või emme) kodus.Guest kirjutas: ↑25 Juul 2025 14:18
Mis selle ainsa ja õige väärtus on? Kui armastad oma kaaslast ja tema armastab sind, on see piisav. See ei ole enda raiskamine mitte mingil moel. Elu eesmärk pole ühe inimesega olla, kust sa selle peale üldse tuled?
Ehk siis, jah - partnereid võib elu jooksul vahetada, aga mingi ideaalne elu või elu eesmärk see kohe kindlasti ka ei ole.![]()
Ja, kui sina ootad oma õiget meest, kellega soovid lapsi saada 40nda eluaastani, siis võid üsna kindel olla, et laste saamine on selles vanuses juba oluliselt raskem kui näiteks 20-30ndates aastates. Milleks peaks tahtma oodata vanuseni, kus võib-olla kõrvalise abita ei saagi enam lapsi?
-
Külaline
Miks minu puhul on sellise naisega tegemist?Guest kirjutas: ↑25 Juul 2025 15:30Sinu puhul on siis tegemist naisega, kes elab teiste pärast koos, isegi kui mees on vägivaldne, magab teistega, pidutseb või käitub halvasti. Kõik sellepärast, et nui neljaks peab sellisega koos olema, kuna lapsed juba majas ja mida kõik teised arvavad, onju.Külaline kirjutas: ↑25 Juul 2025 15:03Ja, kust sa selle peale tuled, et elu jooksul peaks mitmeid partnereid olema? Kui teisiti ei saa, siis vaheta pealegi neid partnereid, aga minu jaoks on sellised inimesed pealiskaudsed, kes teadlikult niimoodi elavad. Ja, kui sul on lapsed, siis on ideaalis elamine see, kui seda tehakse ühe ja sama partneriga, mitte nii, et lastel on iga 5 aasta tagant uus issi (või emme) kodus.Guest kirjutas: ↑25 Juul 2025 14:18
Mis selle ainsa ja õige väärtus on? Kui armastad oma kaaslast ja tema armastab sind, on see piisav. See ei ole enda raiskamine mitte mingil moel. Elu eesmärk pole ühe inimesega olla, kust sa selle peale üldse tuled?
Sa arvad tõsiselt, et kõikidel naistel on esimene mees selline? Ja et alles 35-40-aastaselt on võimalik leida omale normaalne mees?
-
Külaline
Arvad tõega, et ajakirjanik pressis ennast sinna voodi kõrvale?Külaline kirjutas: ↑25 Juul 2025 01:11Vaevalt, et lausa ronivad. Lihtsalt ei keeldu ajakirjanike soovidest.
-
Külaline
Seda on kurb lugeda, aga kõigil ei lähe nii halvasti.Külaline kirjutas: ↑25 Juul 2025 13:25Minu vanemad olid abielus 68 aastat. Äi ja ämm pea sama kaua. Kellelgi neist ei olnud rohkem elukaaslaseid.
-
Külaline
Ära üldista. Mina näiteks ei taha (olen naine ja ema).
-
Külaline
Miks sa ei taha? ATH?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot], kaegu, käguan, Semrush [Bot] ja 8 külalist