Vabateema: Ükski postitus pole siin teemaväline

vana hea klassika
TurvaSiil
Teerajaja
Kontakt:

Vabateema: Ükski postitus pole siin teemaväline

Postitus Postitas TurvaSiil »

Siin võib rääkida kõigest, mille kohta te uut teemat mingil põhjusel teha ei taha.
Andke minna nii, nagu jutt parajasti jookseb :D
Kui teistes teemades kisub arutlus teemaväliseks, suunan teid siia edasi :D
Kes muidugi tahab, võib ise ka siin otsa lahti teha :)
Katerin
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Katerin »

Täna on mul esimene puhkusepäev ja vihma kallab nagu oavarrest! :P

Mõtlen kevadele ja suve hakule tagasi vaadates muigega, kuidas pea iga päev unistasin, et vaat kui puhkus ükskord algab, mida kõike siis alles teeks! Kuhu kõikjale lastega koos läheks, viiks nad igasugu vahvatesse paikadesse ja naudiks täiel rinnal ja... Nüüd aga on vesi majatrepi ees põlvini ja lapsed magavad nagu notid ikka veel. Las nad magavad, koolivaheaeg ju. Aga vihma tõttu peab küll oma plaanid ümber tegema. Küpsetaks hoopis koos kooki ja mängiks lauamänge... Ei tea, polegi paha mõte vast :)
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Igatsen päevadevabu aegu…iga kolme nädala tagant saabuv mõttetu ebavajalik nuhtlus. Valud, krambid, külmavärinad, tugev voolus. Lapsi ei taha, milleks selline hirmus protsess vajalik on.
Külaline

Mina jälle ei saa aru sellest suurest kustutamisest, et kui natuke teemast välja, siis kohe peab teema sulgema ja vastused ära kustutama. Selge ju, et kui läheb üle kahe lehekülje vastuseid, siis teema laieneb ja räägitakse ka muust, sest esialgne teema on ammendunud. Samas võib see jutt ju olla siiski kaudselt ka teemaga seotud. Kui kedagi konkreetselt solvatakse või midagi sellist, siis ma saan aru, aga et lihtsalt ei ole teemasse või on seda kaudselt, miks peab teema siis kinni panema. Lisaks on see arusaam, mis on teemakohane ja mis teemaväline nagunii subjektiivne ja siis ongi, et halvustamine on alles, aga mingi muu arutlus on ära kustutatud ja teema suletud. Milleks.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 10:21 Mina jälle ei saa aru sellest suurest kustutamisest, et kui natuke teemast välja, siis kohe peab teema sulgema ja vastused ära kustutama. Selge ju, et kui läheb üle kahe lehekülje vastuseid, siis teema laieneb ja räägitakse ka muust, sest esialgne teema on ammendunud. Samas võib see jutt ju olla siiski kaudselt ka teemaga seotud. Kui kedagi konkreetselt solvatakse või midagi sellist, siis ma saan aru, aga et lihtsalt ei ole teemasse või on seda kaudselt, miks peab teema siis kinni panema. Lisaks on see arusaam, mis on teemakohane ja mis teemaväline nagunii subjektiivne ja siis ongi, et halvustamine on alles, aga mingi muu arutlus on ära kustutatud ja teema suletud. Milleks.
Jh mõistlik arutelu võiks alles hoida, 100% teemas ei saa olla, igavaks läheb
Külaline

Kramplik teemas hoidmine on foorumite surm. Kas naabrinaisega juteldes ka kui üks teema lõpeb, siis jätkate järgmisel päeval, sest teemasid ei saa ju segamine rääkida :lol:
Külaline

Ma ei saa aru kuidas eesti Reddit nii hästi saab toimida. Keegi seal ei karjata: püsi teemas! tegid andestamatu kirjavea! Ei halvustata üksteise arvamusi, kuitahes totra küsimuse peale tulevad sõbralikud vastused, aitamised. Ei aeta kirves seljas enda õigust taga nagu siin. Kirjutatakse segamini eesti ja inglise keeles, kedagi ei häiri. Teemad laienevad, arenevad kuidas kunagi, keegi ei halvusta, ega sule neid.
Kas tõesti noorem põlvkond on nii palju intelligentsem?
TurvaSiil
Teerajaja
Kontakt:

Teemades püsimine tagab parema ülevaate asjadest, mulle tundub. Teema vahetumisel saab jällegi uue teema teha. Aga saan ka teist aru.
Mu enda ettepanek oleks selline, et veel nädala lõpuni ma jälgiks rangemat joont teemades püsimisega aga peale seda, kui üldine arvamus jääb samaks, kui praegu, siis võtan natuke vabamalt ja lasen olla. Välja arvatud muidugi siis kui juba 2 või rohkem lehekülge muud juttu tuleb.
Miks nädala lõpuni? Sest nädalavahetustel on tavaliselt rohkem rahvast siin ja saab rohkem arvamusi kokku. Arvan, et homme õhtul panen tagasiside teema ülesse.
Kuidas tundub selline idee? Nädala lõpuni kannatate füüreri ära? :lol:
Külaline

TurvaSiil kirjutas: 03 Juul 2024 10:45 Teemades püsimine tagab parema ülevaate asjadest, mulle tundub. Teema vahetumisel saab jällegi uue teema teha. Aga saan ka teist aru.
Mu enda ettepanek oleks selline, et veel nädala lõpuni ma jälgiks rangemat joont teemades püsimisega aga peale seda, kui üldine arvamus jääb samaks, kui praegu, siis võtan natuke vabamalt ja lasen olla. Välja arvatud muidugi siis kui juba 2 või rohkem lehekülge muud juttu tuleb.
Miks nädala lõpuni? Sest nädalavahetustel on tavaliselt rohkem rahvast siin ja saab rohkem arvamusi kokku. Arvan, et homme õhtul panen tagasiside teema ülesse.
Minu kaks senti: orgaanilise teemast areneva arutelu peaks alles hoidma, mõttetu ärplemise ja ärapanemise kustutama.
Tekib liigselt lasteaiaklassi lapse tunne keda õpetaja suunab puud joonistama….
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 10:44 Ma ei saa aru kuidas eesti Reddit nii hästi saab toimida. Keegi seal ei karjata: püsi teemas! tegid andestamatu kirjavea! Ei halvustata üksteise arvamusi, kuitahes totra küsimuse peale tulevad sõbralikud vastused, aitamised. Ei aeta kirves seljas enda õigust taga nagu siin. Kirjutatakse segamini eesti ja inglise keeles, kedagi ei häiri. Teemad laienevad, arenevad kuidas kunagi, keegi ei halvusta, ega sule neid.
Kas tõesti noorem põlvkond on nii palju intelligentsem?
Ei ole. Foorumi ülesehitus on teine, reddit on rohkem woke ja liberaalne. Üldistes foorumites süüakse teisiti arvajad välja, miinustatakse kommentaari mille tulemusel kommentaar liigub lehekülje allossa, vahel peidetuna kui on liigselt miinuseid kogunud. Liigsed miinused kuhjuvad profiilil, mõnda subredditisse ei saa sissegi kui profiilil olev punktisumma teatud summas plussis ple.
Echo chamber. Ei kirjuta ega käi seal enam, on õige arvamus ja vale arvamus. Vale arvamuse korral saad miinuseid, bänne, blokeeringuid. Uusi vaatenurki sinna ei taheta.
Külaline

TurvaSiil kirjutas: 03 Juul 2024 09:59 Siin võib rääkida kõigest, mille kohta te uut teemat mingil põhjusel teha ei taha.
Tee üks juustu topic ka. Muidu igas teemas räägib oma eraelust, paneks ühte kokku ja saaks mujal ka asjadest rääkida.
TurvaSiil
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 10:56
TurvaSiil kirjutas: 03 Juul 2024 09:59 Siin võib rääkida kõigest, mille kohta te uut teemat mingil põhjusel teha ei taha.
Tee üks juustu topic ka. Muidu igas teemas räägib oma eraelust, paneks ühte kokku ja saaks mujal ka asjadest rääkida.
Juustup peab selleks kõigepealt loa andma või teeb ta ise selleks teema. Samas võib ta täiesti vabalt siin oma seiklustest rääkida.
Külaline

Las Juustup räägib, hoiab foorumi aktiivsena. Vähemalt on ta enamasti viisakas ja ei haugu igat mööduvad naist nähes, mida ei saa siin mõne meesterahva kohta öelda.
Külaline

Juustu võiks küll siia suunata, kui jälle endast patrama kukub, kuigi keegi pole küsinud.
මම වැටෙන කුරුල්ලෙක්
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් »

Juustupi kirjutised on just huvitavad. Kõike natuke meie konnatiigi igavast igapäevaelust erinevat ei pea ometi nii paaniliselt kartma.
Ka siia on tekkinud pk-le omane jälitamismaania: aga sa oled kirjutanud a, kuidas nüüd b :|
Viimati muutis මම වැටෙන කුරුල්ලෙක්, 03 Juul 2024 11:25, muudetud 1 kord kokku.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene.
Kõuts
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kõuts »

Olen ka seda meelt, et teemad võivad areneda igas suunas, eriti sellised hobi-, ajaviite- ja perejutud. Las nad keeravad end pealegi, kuni asi veel aruteluks jääb. Jutt ju ikka veereb siia-sinna ka päriselus.
Mõttetu möla ja üksteise lausalandamise võiks küll kustutada. Kui keegi lihtsalt natuke halvustav on, sellest pole lugu, aga päris nõmetsemist ka lugeda ei tahaks.
Külaline

මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් kirjutas: 03 Juul 2024 11:10 Juustupi kirjutised on just huvitavad. Kõike natuke meie konnatiigi igavast igapäevaelust erinevat ei pea ometi nii paaniliselt kartma.
Ka siia on tekkinud pk-le omane jälitamismaania: aga sa oled kirjutanud a, kuidas nüüd b :|
Kuidas see jälitamismaania on, kui inimene pidevalt igas teemas endast jutustab, kuigi keegi pole seda küsinud ega palunud. Mis mõttes on siis see inimene jälitaja, kes seda loeb ja ütleb, et imelik, nüüd räägid ühte juttu, aga teises teemas ütlesid enda kohta hoopis seda. See jääb ju lihtsalt silma, tahad või ei taha. Ja pidev valetamine tõesti käib närvidele, miks seda peab tegema. Võiks ju vaikida teatud asjadest, aga ei saa.
Külaline

Teemavälistest kommentaaridest - liigne agarus muutub teatavasti kergesti ka ogaruseks. Arvan, et päris lasteaiatasemel siin tõesti inimesi karjatada pole vaja, a la hoidke nüüd kõik ilusti nöörist kinni ja ei astu sammugi kõrvale. Kustutada tuleks isiklikud solvangud, st kui keegi ikka päris ülbeks kätte läheb. Mis teemakohasust puudutab, siis võiks selles osas olla oma sõna ka teemaalgatajal. Näiteks mõnes nõuküsimise teemas võib küll muutuda häirivaks, kui inimene asjakohaste soovituste asemel mingi suvalise laialivalguva plära saab. Et kui teemaalgataja annab märku, et teema läheb liiga käest ära, siis võib küll moderaator talle appi minna. Aga mõnel muul juhul võib ju ka teemaalgatajale lausa meeldida, kui tema teema laiemat arutelu tekitab.
Külaline

TurvaSiil kirjutas: 03 Juul 2024 10:45 Teemades püsimine tagab parema ülevaate asjadest, mulle tundub. Teema vahetumisel saab jällegi uue teema teha. Aga saan ka teist aru.
Minu meelest võiks teemadel lasta voolata, ka 7 lk on on. Modereerimist vajavad vaid halvastiütlemised, labasused ja sihilikud solvangud, ebaseaduslikud postitused. Neid ilmselt ka raporteeritakse.
මම වැටෙන කුරුල්ලෙක්
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් »

Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 11:28
මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් kirjutas: 03 Juul 2024 11:10 Juustupi kirjutised on just huvitavad. Kõike natuke meie konnatiigi igavast igapäevaelust erinevat ei pea ometi nii paaniliselt kartma.
Kuidas see jälitamismaania on, kui inimene pidevalt igas teemas endast jutustab, kuigi keegi pole seda küsinud ega palunud. Mis mõttes on siis see inimene jälitaja, kes seda loeb ja ütleb, et imelik, nüüd räägid ühte juttu, aga teises teemas ütlesid enda kohta hoopis seda. See jääb ju lihtsalt silma, tahad või ei taha. Ja pidev valetamine tõesti käib närvidele, miks seda peab tegema. Võiks ju vaikida teatud asjadest, aga ei saa.
Väidad, et keegi ei ole Juustupilt rääkimist palunud, aga kes sinult tõeotsimist on palunud :roll:
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Triibu ja 6 külalist