PALUN ABI

Vasta
arizona
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas arizona »

Guest kirjutas: 03 Juul 2025 17:54
Külaline kirjutas: 03 Juul 2025 17:44
Guest kirjutas: 03 Juul 2025 17:38
Loomulikult mulle ei meeldi masutõusud. Aga kui on vaja, siis on vaja.
Idikas, kes ainult oma mätta otsast vaatab. Väikesepalgalistel ei jää pärast küüru kaotamist rohkem raha kätte. Lisaks suretatakse välja väikeettevõtlus.
Jõuamegi Ligi öeldu juurde-jalad tagumiku alt välja ja suuremat raha teenima. Minu teada on meil veel kõrgharidus tasuta.
Tasuta ei tähenda seda, et vahepeal 3-5 aastat arveid ega makse maksma, sööma ega muid kulutusi tegema ei pea. Täiskohaga töö ja pere kõrvalt ülikoolis käimine on peaaegu võimatu, kui kogu ülejäänud suguvõsa just õppuri asemel majapidamist korras ei hoia ja lapsi ei kantselda, mis tähendab, et perele on inimene mitu aastat järjest koormaks.
Ise olen juba osakoormusega töö ja lastega pere kõrvalt õppides omadega üsna läbi, suuremat tulu ei paista omandatavast erialast tulevikus tõusvat. Kui ma nii kangekaelne ei oleks, jätaksin ülikooli pooleli.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

arizona kirjutas: 25 Juul 2025 21:36Jõuamegi Ligi öeldu juurde-jalad tagumiku alt välja ja suuremat raha teenima. Minu teada on meil veel kõrgharidus tasuta.
Kõrgharidus pole kaugeltki tasuta. Keegi inimese lähikondsetest maksab selle aja kinni. On alasid, kus saab õppida nii, et käid kord-paar kuus 3 päeva kohal, ülejäänud aja õpid kodus. Aga ka see aeg on kellegi arvelt, kui oled pereinimene.
Paljudel aladel siiski võtab õppimine kogu aja. Hea, kui leiad mõne väikese töökese, mis veidi raha sisse toob.
Kui ei ela ka samas linnas, siis veel ühika või üürika tasud, toit (kui ka väljas ei söö, siis isegi kodus ühele tehes on kulukam), riideid vajad sel ajal samuti jne.
Ja omandatud kõrgharidus ei taga üldse kõrgepalgalist töökohta! See on mingi luul, et kõrgharitud inimene teenib igal juhul hästi.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juul 2025 18:04
ise plaanin oma firmas sügisest samuti hindu tõsta ca 14% (teenus, mis enne maksis 7€, on siis 8€ (sest sentidega ei viitsi arveldada)), kuna ettevõtte kulud on samuti kasvanud.
No täpselt, väga paljud nn firmaomanikud mõtlevad samamoodi. Et noh, kõik hinnad tõusevad, ma tõstan siis ka. Aga minul teenuse tarbijana on juba see täiesti üle visanud. Ja kui tulevad jälle mingi hinnatõusu jutuga, siis olengi osad teenused ära katkestanud, ei ole mul seda nii hädasti tarvis. Oleks nad hinna tõstmata jätnud, oleks edasi tellija olnud. Küünetehnik ka teatas, et tema paneb 5 eurot juurde. Ma otsisin uue tehniku. Helistas veel mulle, et kas selle viie euro pärast tõesti enam ei tule, ma ütlesin, et jah, ei tule, niigi oli hind kallis ja nüüd jälle hind tõuseb. Mul on allergia nende hinnatõusude vastu ja olen hakanud väga ümber vaatama oma tarbimist. Kõik võiks nii teha, siis poleks see hinnatõus ka nii suur, et igaüks muudkui arvab, et võiks tõsta, sest teised ka ju tõstavad.
mul on väikefirma. ei ole käibemaksukohuslane. Aga kui need käibemaksukohuslased, kellelt teenuseid (ruumi rent, komm.teenused, raamatupidamisteenus) või tööks vajalikke tooteid ostame, kõik käibemaksutõusu tõttu oma hindu tõstavad, siis me ei saa jätkata vanade hindadega, sest vastasel korral oleks meil kulud oluliselt suuremad ja peaksin selleks, et välja tulla, töötajate palkasid vähendama.
Ja ma arvan, et ka sina töötajana eelistaksid pigem näha oma asutuse teenuste hinnakirjas olevate numbrite pisikest tõusu, selle asemel, et palka vähendatakse või et sind koondatakse, sest erakorralistest majandusraskustest tingituna läheb su tööandja pankrotti.
Erandiks muidugi olukord, kui oled juba pensionär või elad vaid toimetulekutoetustest, sel juhul sa tõesti ei jaga udust aimu sellest, kuidas ettevõtted toime peaksid tulema.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Juul 2025 13:39
Külaline kirjutas: 25 Juul 2025 18:04
ise plaanin oma firmas sügisest samuti hindu tõsta ca 14% (teenus, mis enne maksis 7€, on siis 8€ (sest sentidega ei viitsi arveldada)), kuna ettevõtte kulud on samuti kasvanud.
No täpselt, väga paljud nn firmaomanikud mõtlevad samamoodi. Et noh, kõik hinnad tõusevad, ma tõstan siis ka. Aga minul teenuse tarbijana on juba see täiesti üle visanud. Ja kui tulevad jälle mingi hinnatõusu jutuga, siis olengi osad teenused ära katkestanud, ei ole mul seda nii hädasti tarvis. Oleks nad hinna tõstmata jätnud, oleks edasi tellija olnud. Küünetehnik ka teatas, et tema paneb 5 eurot juurde. Ma otsisin uue tehniku. Helistas veel mulle, et kas selle viie euro pärast tõesti enam ei tule, ma ütlesin, et jah, ei tule, niigi oli hind kallis ja nüüd jälle hind tõuseb. Mul on allergia nende hinnatõusude vastu ja olen hakanud väga ümber vaatama oma tarbimist. Kõik võiks nii teha, siis poleks see hinnatõus ka nii suur, et igaüks muudkui arvab, et võiks tõsta, sest teised ka ju tõstavad.
mul on väikefirma. ei ole käibemaksukohuslane. Aga kui need käibemaksukohuslased, kellelt teenuseid (ruumi rent, komm.teenused, raamatupidamisteenus) või tööks vajalikke tooteid ostame, kõik käibemaksutõusu tõttu oma hindu tõstavad, siis me ei saa jätkata vanade hindadega, sest vastasel korral oleks meil kulud oluliselt suuremad ja peaksin selleks, et välja tulla, töötajate palkasid vähendama.
Ja ma arvan, et ka sina töötajana eelistaksid pigem näha oma asutuse teenuste hinnakirjas olevate numbrite pisikest tõusu, selle asemel, et palka vähendatakse või et sind koondatakse, sest erakorralistest majandusraskustest tingituna läheb su tööandja pankrotti.
Erandiks muidugi olukord, kui oled juba pensionär või elad vaid toimetulekutoetustest, sel juhul sa tõesti ei jaga udust aimu sellest, kuidas ettevõtted toime peaksid tulema.
Tee mis tahad, aga natuke enne mõtle ka, kas tõstad tõstmise pärast või tõesti muidu ei saa. Mina olen näinud ka palju neid ettevõtjaid, kes tõstavad, sest ootus on selline, kõik ju tõstavad. Ja lõpuks on tal hoopis vähem kliente, sest inimesed hakkavad mõtlema, kas tema teenust on niiväga tarvis ja võib-olla saab kuskilt ka odavamalt. 14 protsenti pole mingi pisuke tõus.
Külaline

Need, kes taovad nagu mantrat, et kõrgharidus on tasuta, ei kujuta ette, kui paljudel akadeemiliste võimete lagi saabub veel enne põhikooli lõppu. Nii mõnigi veab end (veetakse) gümnaasiumist läbi. Mina õpetajana näen seda. Ka nemad peavad kusagil töötama ja oma arveid tasuma.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Juul 2025 17:07 Need, kes taovad nagu mantrat, et kõrgharidus on tasuta, ei kujuta ette, kui paljudel akadeemiliste võimete lagi saabub veel enne põhikooli lõppu. Nii mõnigi veab end (veetakse) gümnaasiumist läbi. Mina õpetajana näen seda. Ka nemad peavad kusagil töötama ja oma arveid tasuma.
Mina nende pärast isegi ei muretseks, sest pigem saab lihttöö eest palju rohkem raha kui kõrgharidusega inimesed teenivad, näiteks õpetajad. Selle palgaga oledki Eestis vaene. Küll aga imestan, mis arveid esitatakse iga väikese töö eest autoparanduses, ehituses paari liistu panemise eest jne, jne. Üks mingi umbkeelne ukrainlane käis nõudepesumasinat vaatamas, väljakutse oli 85 eurot pluss 5 minutit urgitsemist 30 eurot juurde. Tema kiitis ka, et Eestis saab ikka väga hästi arveid esitada.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Juul 2025 18:03
Guest kirjutas: 26 Juul 2025 17:07
Mina nende pärast isegi ei muretseks, sest pigem saab lihttöö eest palju rohkem raha kui kõrgharidusega inimesed teenivad, näiteks õpetajad. Selle palgaga oledki Eestis vaene. Küll aga imestan, mis arveid esitatakse iga väikese töö eest autoparanduses, ehituses paari liistu panemise eest jne, jne. Üks mingi umbkeelne ukrainlane käis nõudepesumasinat vaatamas, väljakutse oli 85 eurot pluss 5 minutit urgitsemist 30 eurot juurde. Tema kiitis ka, et Eestis saab ikka väga hästi arveid esitada.
nojah, ja siis sa kisasid eespool nagu pöörane, kui ma julgesin mainida, et tahan järgmisel õppeaastal meie huviringide tunnitasu tõsta 7€-lt 8€-ni, et täielik nöörimine...
Külaline

Guest kirjutas: 26 Juul 2025 20:45
Külaline kirjutas: 26 Juul 2025 18:03
Guest kirjutas: 26 Juul 2025 17:07
nojah, ja siis sa kisasid eespool nagu pöörane, kui ma julgesin mainida, et tahan järgmisel õppeaastal meie huviringide tunnitasu tõsta 7€-lt 8€-ni, et täielik nöörimine...
Nojah, ega ma enam seda tüüpi ei kutsu endale ja teistele ka ei soovita.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Juun 2025 10:11
Guest kirjutas: 29 Juun 2025 10:03 Mul on kass ja koer. Ka nende toitude hinnad on kolossaalselt tõusnud. Kui oma kõhu pealt hoiad veel kokku, nosid võileib ja jood teed, siis nemad peavad ikka korralikult süüa saama ja neid kõige odavama rämpsuga toites maksad hiljem 10-kordselt loomaarstile. Julgen väita, et loomapidamine praeguste toidu - ja ravihindadega ning keskmist palka teenides, on teatud sorti masohhism. Aga mis sa siis nüüd teed, viid nad varjupaika või?!
Kassi- ja koeratoitu müüvad ärimehed kasutavad just sedasama demagoogiat nahaalselt ära, mille tulemusel on kassi- ja koeratoidud juba ammu oluliselt kallimad kui lastetoidud. Oma lapsele ostan turult kartuleid (kilohind 39 senti) ja hakkliha (poolekilose paki hind u 3 eurot) ja valmistan talle lõunasöögi. Kuid kass peab saama toitu, mille kilohind on 20 eurot. Samuti pistetakse lapsele pihku pulgakomm, pisut suuremad ostavad endale ise pitsat jms, aga vot kass ja koer peavad sööma üksnes apteegitoitu. Ja veel. Kui lapsele toit ei maitse, siis temaga riieldakse ja öeldakse, et muud pole ja kui ei sobi, siis istugu näljas. Kui aga kass või koer täpselt samamoodi toiduga pirtsutab, siis tõttabki perenaine jooksujalu vetapteeki ostma talle teisi krõbinaid, mis temale paremini maitsevad.
Okei, pisut teemast mööda, vabandan. Aga lihtsalt selline vastuolu äratab tähelepanu.
See kassidele ja koertele ülehinnatud sodi söötmine ületab igasuguseid piire. Kui ma laps olin, ei ostnud mitte keegi kassile ja koerale eraldi toitu, kui ostetigi siis oli selleks naturaalne maks, kont, süda vms. Nüüd lemmikutele normaalset toitu enam ei antagi. Olete lugenud ka mis nendes "tasakaalustatud" toitude koostistes on? Südamele, maksale või värskele räimele ei pane keegi peale silti "tasakaalustatud", ometi on see loomale märksa tervislikum sest sinna ei pea lisama sünteetiliselt neid aineid, mis "tasakaalustatud" toitudesse on pandud ja loom saab neid süües vajaliku ning kasuliku kätte. Kes keelab visata naturaalse südame potti, sinna juurde natuke kaerahelvest või aedvilja ja hiljem see soovi korral ära blenderdada? Karv läigib ja tervis on korras. Selle asemel aga ostetakse nüüd jäätmetest toodetud sodi ja terviseprobleemidega käiakse arsti juures sest lemmikloomad on märksa haigemad kui vanasti.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Juul 2025 17:29
Külaline kirjutas: 03 Juul 2025 17:13
Külaline kirjutas: 03 Juul 2025 15:58
Lisaks sellele alates 1.01 jääb maksuküüru kaotamisega seoses netona 120 eur kuus veelgi rohkem kätte.
Laskmata karu nahka jagad.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Juul 2025 13:39
Külaline kirjutas: 02 Juul 2025 12:46
Sündisin 1971 kahetoalisesse kõigi mugavustega kesklinna korterisse. 1974 ostsid vanemad tutika auto. Meil oli ka suvila, välibasseiniga, jõeäärne suur krunt Tallinnast 25 km, kus kasvatasime kõike, mis toona kombeks- must-, punane-valge sõstar, õuna-ja kirsipuud, maasikad, vaarikad, kartul, porgand, erinevad salatilised ja maitsetaimed. Klaaskasvuhoone, kus tomatid ja kurgid. Käisin heas koolis, kuhu sai katsetega sisse, mitte kodu vastas olevas nn. lollidekoolis, nagu seda kutsuti. Külmik oli head-paremat täis-suitsuvorstid, sink, silmud, angerjas-tutvuse kaudu liikus kõike. Isa tegi ise maksast pasteedimasinaga pasteeti-konjak sees, mmm. Poed olid tõesti tühjad, aga nn leti alt sai kõike~, kui vähegi tutvuseid oli.
Mina isiklikult ei tundnud mitte millestki puudust. Moekad riided ostsin komisjonikauplustest.

Selge siis kes su vanemad olid. 70-datel ei saanud parteile teeneid mittetegev isik omaette korteritki, elati ühes korteris, igas toas perekond. Autot ei saanud osta, kuna neid müüdi ainult lubade alusel ja luoa saamiseks pidi kuulua parteisse ja sellele ka teeneid osutama. Järelturul maksis see sellist hinda, mida tavainimene endale lubada ei saanud. Mis me siin autost räagime, isegi telefoni, sektsiooni, pesumasinat, tolmuimejat ega õmblusmasinat ei saanud. Süüa tegid kõik kodus ja kõik kasvatasid toitu, kel vähegi maal lapike oli.
"Lollidekoolis" käinud inimestel olnuks häbi olla see, kes olid su vanemad. Pole siin millegagi uhkustada.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Juul 2025 14:02
Külaline kirjutas: 03 Juul 2025 17:13
Lisaks sellele alates 1.01 jääb maksuküüru kaotamisega seoses netona 120 eur kuus veelgi rohkem kätte.
Umbes sama raha on ju ka juba ära võetud tulumaksu tõusuga, mina kaotasin esimesel korral 50+ eurot ja nüüd 2026 algusest jälle umbes sama summa oma keskpärase palgaga. Seega ei võida maksuküürust midagi. Samas on lisandnud kaks korda käibemaksu tõus ja üldine hinnatõus, mida käibemaksu tõstmise varjus on saanud teha. Igasugu aktsiitõusud, automaks ja muu jama ka veel otsa. Seega mina oleks väga palju vähem kaotanud, kui oleks jäänud endine olukord kui seda maksuküüru ei kaotataks, aga kõik teised asjad oleks jäänud tõstmata. Sa oled oäris naljakas, et kiidad sellist olukorda, kus ma tulen võtan sinu käest 3000 eurot ja siis pärast kiida mind, et ma 1000 maksan tagasi.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2025 14:16
Guest kirjutas: 02 Juul 2025 13:39
Külaline kirjutas: 02 Juul 2025 12:46
Sündisin 1971 kahetoalisesse kõigi mugavustega kesklinna korterisse. 1974 ostsid vanemad tutika auto. Meil oli ka suvila, välibasseiniga, jõeäärne suur krunt Tallinnast 25 km, kus kasvatasime kõike, mis toona kombeks- must-, punane-valge sõstar, õuna-ja kirsipuud, maasikad, vaarikad, kartul, porgand, erinevad salatilised ja maitsetaimed. Klaaskasvuhoone, kus tomatid ja kurgid. Käisin heas koolis, kuhu sai katsetega sisse, mitte kodu vastas olevas nn. lollidekoolis, nagu seda kutsuti. Külmik oli head-paremat täis-suitsuvorstid, sink, silmud, angerjas-tutvuse kaudu liikus kõike. Isa tegi ise maksast pasteedimasinaga pasteeti-konjak sees, mmm. Poed olid tõesti tühjad, aga nn leti alt sai kõike~, kui vähegi tutvuseid oli.
Mina isiklikult ei tundnud mitte millestki puudust. Moekad riided ostsin komisjonikauplustest.

Selge siis kes su vanemad olid. 70-datel ei saanud parteile teeneid mittetegev isik omaette korteritki, elati ühes korteris, igas toas perekond. Autot ei saanud osta, kuna neid müüdi ainult lubade alusel ja luoa saamiseks pidi kuulua parteisse ja sellele ka teeneid osutama. Järelturul maksis see sellist hinda, mida tavainimene endale lubada ei saanud. Mis me siin autost räagime, isegi telefoni, sektsiooni, pesumasinat, tolmuimejat ega õmblusmasinat ei saanud. Süüa tegid kõik kodus ja kõik kasvatasid toitu, kel vähegi maal lapike oli.
"Lollidekoolis" käinud inimestel olnuks häbi olla see, kes olid su vanemad. Pole siin millegagi uhkustada.
Ära aja lolli juttu. Polnud nad mingis parteis. Kodus tähistasime jõule ja ma ei astunud komsomolikski. Mõlemad olid kõrgharitud inimesed ja töötasid juhtivatel kohtadel, eks seetõttu oli ka rohkem võimalusi.
Nõme inimene oled.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2025 14:20
Guest kirjutas: 29 Juul 2025 14:02
Umbes sama raha on ju ka juba ära võetud tulumaksu tõusuga, mina kaotasin esimesel korral 50+ eurot ja nüüd 2026 algusest jälle umbes sama summa oma keskpärase palgaga. Seega ei võida maksuküürust midagi. Samas on lisandnud kaks korda käibemaksu tõus ja üldine hinnatõus, mida käibemaksu tõstmise varjus on saanud teha. Igasugu aktsiitõusud, automaks ja muu jama ka veel otsa. Seega mina oleks väga palju vähem kaotanud, kui oleks jäänud endine olukord kui seda maksuküüru ei kaotataks, aga kõik teised asjad oleks jäänud tõstmata. Sa oled oäris naljakas, et kiidad sellist olukorda, kus ma tulen võtan sinu käest 3000 eurot ja siis pärast kiida mind, et ma 1000 maksan tagasi.
Olen küsinud kahe aasta jooksul kahel korral palgatõusu olulisemalt suuremas summas, mis katab ära kõik maksutõusud-k.a. inflatsiooni ja automaksu+ jääb ülegi.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2025 14:16Selge siis kes su vanemad olid. 70-datel ei saanud parteile teeneid mittetegev isik omaette korteritki, elati ühes korteris, igas toas perekond. Autot ei saanud osta, kuna neid müüdi ainult lubade alusel ja luoa saamiseks pidi kuulua parteisse ja sellele ka teeneid osutama. Järelturul maksis see sellist hinda, mida tavainimene endale lubada ei saanud. Mis me siin autost räagime, isegi telefoni, sektsiooni, pesumasinat, tolmuimejat ega õmblusmasinat ei saanud. Süüa tegid kõik kodus ja kõik kasvatasid toitu, kel vähegi maal lapike oli.
Tegelikult ei pidanud parteis olema, et autot osta või telefoni saada.
Külaline

Olen küsinud kahe aasta jooksul kahel korral palgatõusu olulisemalt suuremas summas, mis katab ära kõik maksutõusud-k.a. inflatsiooni ja automaksu+ jääb ülegi.
Väga tore, aga suurem osa inimesi pole nii palju palgatõusu saanud. Kindlasti paljud on selle inflatsiooniga ka rahul, väga paljud inimesed on muutunud selle suure hinnatõusu tuules palju rikkamaks. Minu firmal läheb ka väga hästi, hindu on saanud tõsta rohkem, kui minu kulud tegelikult on tõusnud. See ei takista mul aru saamast, mis ümbeeringi toimub ja mõistmast neid inimesi, kelle palk pole nii palju tõusnud. Ja pikemas perspektiivis läheb kõigi elu halvemaks, kui hädas inimesi on riigis rohkem.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2025 14:56 Tegelikult ei pidanud parteis olema, et autot osta või telefoni saada.
Tutika auto saadi autoostuloaga.
Pakun, et olidi KGB tegelased.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2025 15:03
Külaline kirjutas: 29 Juul 2025 14:56 Tegelikult ei pidanud parteis olema, et autot osta või telefoni saada.
Tutika auto saadi autoostuloaga.
Pakun, et olidi KGB tegelased.
Oled oma pea ikka kõvasti ära löönud.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2025 15:00
Väga tore, aga suurem osa inimesi pole nii palju palgatõusu saanud. Kindlasti paljud on selle inflatsiooniga ka rahul, väga paljud inimesed on muutunud selle suure hinnatõusu tuules palju rikkamaks. Minu firmal läheb ka väga hästi, hindu on saanud tõsta rohkem, kui minu kulud tegelikult on tõusnud. See ei takista mul aru saamast, mis ümbeeringi toimub ja mõistmast neid inimesi, kelle palk pole nii palju tõusnud. Ja pikemas perspektiivis läheb kõigi elu halvemaks, kui hädas inimesi on riigis rohkem.
Vaat siis, sa pole ju nii tore inimene, kui ilmaasjata hindu tõstad. Mina tõstsin viimati hindu koroona ajal, viimased aastad on olnud rasked, kuna inimestel raha pole. Otsustasin tõsta kvaliteeti ning seoses sellega tõstsin käivet 50% ja jätsin konkurendid kuivale.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2025 13:58 See kassidele ja koertele ülehinnatud sodi söötmine ületab igasuguseid piire. Kui ma laps olin, ei ostnud mitte keegi kassile ja koerale eraldi toitu, kui ostetigi siis oli selleks naturaalne maks, kont, süda vms. Nüüd lemmikutele normaalset toitu enam ei antagi. Olete lugenud ka mis nendes "tasakaalustatud" toitude koostistes on? Südamele, maksale või värskele räimele ei pane keegi peale silti "tasakaalustatud", ometi on see loomale märksa tervislikum sest sinna ei pea lisama sünteetiliselt neid aineid, mis "tasakaalustatud" toitudesse on pandud ja loom saab neid süües vajaliku ning kasuliku kätte. Kes keelab visata naturaalse südame potti, sinna juurde natuke kaerahelvest või aedvilja ja hiljem see soovi korral ära blenderdada? Karv läigib ja tervis on korras. Selle asemel aga ostetakse nüüd jäätmetest toodetud sodi ja terviseprobleemidega käiakse arsti juures sest lemmikloomad on märksa haigemad kui vanasti.
Absoluutselt nõus sinuga. Käisin just eile koeraga vaktsineerimas, arst kiitis, et hoolimata koera kõrgest vanusest on tal liigesed ja hambad korras, karv läigib ja on kohev, igati traksis eakas koerapiiga. Seda kõike hoolimata sellest, et terve elu on ta söönud hommikusöögiks piimaga putru, õhtusöögiks suht odavat konservi (1,5-1,8€ 1250g purk), pidevalt on juurdepääs ka toidupoest ostetud krõbinatele, aegajalt turult värsket hakkliha jmt kraami, lisaks kõik kodused toidujäägid, (eriti armastab koer ahjuliha jääke ja küpsetatud lõhet) + aiast vabalt korjab marju lisaks. Ei mingeid udupeeneid loomapoe toite, max kulub meil päris suure koera toidule alla 50€ kuus
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 2 külalist