Külaline kirjutas: ↑25 Juul 2025 18:04
ise plaanin oma firmas sügisest samuti hindu tõsta ca 14% (teenus, mis enne maksis 7€, on siis 8€ (sest sentidega ei viitsi arveldada)), kuna ettevõtte kulud on samuti kasvanud.
No täpselt, väga paljud nn firmaomanikud mõtlevad samamoodi. Et noh, kõik hinnad tõusevad, ma tõstan siis ka. Aga minul teenuse tarbijana on juba see täiesti üle visanud. Ja kui tulevad jälle mingi hinnatõusu jutuga, siis olengi osad teenused ära katkestanud, ei ole mul seda nii hädasti tarvis. Oleks nad hinna tõstmata jätnud, oleks edasi tellija olnud. Küünetehnik ka teatas, et tema paneb 5 eurot juurde. Ma otsisin uue tehniku. Helistas veel mulle, et kas selle viie euro pärast tõesti enam ei tule, ma ütlesin, et jah, ei tule, niigi oli hind kallis ja nüüd jälle hind tõuseb. Mul on allergia nende hinnatõusude vastu ja olen hakanud väga ümber vaatama oma tarbimist. Kõik võiks nii teha, siis poleks see hinnatõus ka nii suur, et igaüks muudkui arvab, et võiks tõsta, sest teised ka ju tõstavad.
mul on väikefirma. ei ole käibemaksukohuslane. Aga kui need käibemaksukohuslased, kellelt teenuseid (ruumi rent, komm.teenused, raamatupidamisteenus) või tööks vajalikke tooteid ostame, kõik käibemaksutõusu tõttu oma hindu tõstavad, siis me ei saa jätkata vanade hindadega, sest vastasel korral oleks meil kulud oluliselt suuremad ja peaksin selleks, et välja tulla, töötajate palkasid vähendama.
Ja ma arvan, et ka sina töötajana eelistaksid pigem näha oma asutuse teenuste hinnakirjas olevate numbrite pisikest tõusu, selle asemel, et palka vähendatakse või et sind koondatakse, sest erakorralistest majandusraskustest tingituna läheb su tööandja pankrotti.
Erandiks muidugi olukord, kui oled juba pensionär või elad vaid toimetulekutoetustest, sel juhul sa tõesti ei jaga udust aimu sellest, kuidas ettevõtted toime peaksid tulema.