Külaline kirjutas: ↑24 Juun 2025 15:18Ma saan aru, et see pole mingi heategevus, vaid pigem tööandja poolt võimaldatud boonus töötajatele, siis pole vist töötajatel siin kamandada, et tehku nii või naa.
Väga rumal selliselt rahulolematust tekitavalt boonust korraldada.
Tööandja enda asi, mida teeb, ju siis see heategevuseks sobib. Ma ei saa aru, mida need töölolijad vinguvad. Ma ei tahaks eales olla fekalist või hooldaja, isegi kui saaks selle eest terve nädala vabu päevi.
Mis fekalist?
Meil käidi kasside turvakodus kasse kallistamas. Ja eelmisel aastal käisime ühes lastekodus lastega tegelemas - küpsetasime kooki koos, mängisime mälumängu jne.
Ei ole just kontimurdev või vastik töö neljaks tunniks. Pigem just sellised toredad lõbuüritused.
Jessus, vot see on alles heategevus! Sel abivajajal oleks vast rohkem abi, kui tööandja oma töötajate lõbustamise raha hoopis talle kannaks. Ma saaks aru, kui see heateo päev oleks laupäeval, töötajate oma kulu ja söögiga. On ikka ilmas imelike firmasid ja arusaamisi...
Guest kirjutas: ↑24 Juun 2025 20:03
Jessus, vot see on alles heategevus! Sel abivajajal oleks vast rohkem abi, kui tööandja oma töötajate lõbustamise raha hoopis talle kannaks. Ma saaks aru, kui see heateo päev oleks laupäeval, töötajate oma kulu ja söögiga. On ikka ilmas imelike firmasid ja arusaamisi...
No mis heategevus on lastega mängimine või kassi kallistamine? Ma saaks aru, kui koristatakse kassipuure, remonditakse midagi, tehakse või korjandus kuskil poe juures.. midagi, millest reaalselt kasu on. See on ju naeruväärne.
Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2025 22:26
No mis heategevus on lastega mängimine või kassi kallistamine? Ma saaks aru, kui koristatakse kassipuure, remonditakse midagi, tehakse või korjandus kuskil poe juures.. midagi, millest reaalselt kasu on. See on ju naeruväärne.
Ei ole naeruväärne. Kassitubades/varjupaikades on kassid stressis, sest kõigi töötajate hellust ja pai ega mängimist ei pruugi kõikide kasside juurde jõuda.
Kass ja koet vajavad samamoodi lähedust/tähelepanu nagu inimene(lapsed).
Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2025 22:48Kassitubades/varjupaikades on kassid stressis, sest kõigi töötajate hellust ja pai ega mängimist ei pruugi kõikide kasside juurde jõuda.
Nagu sa ütlesid, kassid on seal juba stressis. Kass ei vaja järjest ja järjest võõraid inimesi teda katsuma! Kassid on väga iseseisvad loomad ja paljud neist ei talu, kui täiesti tundmatu teda näppima tuleb.
Kui kass su käe all nurruma hakkab, ei pruugi see üldse tähendada meeldivat emotsiooni. Nad nurruvad enda rahustamiseks. Ka valudes või haavatud kassid teevad seda. Nurruvad.
Ei tasu mõelda, et te täiskasvanud kassile meeldite, kui ta nurrub pai saades. Või et tal sellest hea tunne tekib.
Mul on 35 aastat kassidega kogemusi, tunnen nende hingeelu päris hästi.
Vabatahtlik töö ongi väga kasulik. Pidage seda meeles, kui järgmine kord heategevusfirmadele raha annetate. Vabatahtlikud abistajad on need kõige suuremad kasusaajad, mitte need, kelle heaks tööd tehakse.
Guest kirjutas: ↑29 Juun 2025 03:13
Vabatahtlik töö ongi väga kasulik. Pidage seda meeles, kui järgmine kord heategevusfirmadele raha annetate. Vabatahtlikud abistajad on need kõige suuremad kasusaajad, mitte need, kelle heaks tööd tehakse.
Maailma mastaabis - enamus heategevusele annetatud raha varastatakse ära, kuluvad ära abistajate töötasudeks. Poolte abistajate tööülesanne on lihtsalt maavärina ohvrite kallistamine vmt.
Esiteks, enamik vabatahtlikke ei saa mitte midagi.
Teiseks, mul ei ole absoluutselt kahju nende pärast, kes saavad. Minul ei oleks aega ega ka võimekust selliste probleemidega tegeleda, millega nemad iga päev rinda pistavad ja millele oma eluaega kulutavad. Rääkimata veel nendest, kes teevad seda täiskohaga tööna.
Kolmandaks, sinusugused pole niikuinii annetajad ega oska ka hinnata teiste panust ja pingutusi, nii et mis sinul siin üldse kobiseda on?
Teiseks, mul ei ole absoluutselt kahju nende pärast, kes saavad. Minul ei oleks aega ega ka võimekust selliste probleemidega tegeleda, millega nemad iga päev rinda pistavad ja millele oma eluaega kulutavad. Rääkimata veel nendest, kes teevad seda täiskohaga tööna.
Kolmandaks, sinusugused pole niikuinii annetajad ega oska ka hinnata teiste panust ja pingutusi, nii et mis sinul siin üldse kobiseda on?
Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2025 22:26
Ei ole naeruväärne. Kassitubades/varjupaikades on kassid stressis, sest kõigi töötajate hellust ja pai ega mängimist ei pruugi kõikide kasside juurde jõuda.
Mul endal on eluaeg kassid olnud ja tegelikult on kassid väga inimest valivad loomad. Minu enda kassi suurim stressiallikas on see, kui võõra inimese käsi teda puudutab. Samas oma perega on ta täielik kaisukas. Samamoodi ka inimeselaps - ta vajab hellust ja lähedust, kuid mitte sadade võhivõõraste inimeste oma! Nii ikka ei ole, et igaüks võib tulla ja teda katsuda palju tahab.
Seega tõeline abi oleks see, kui sellised hoogtöö korras läbikõndivad inimesed abistaksid just suuremate töödega (koristaksid kasside liivakaste, puhastaksid ruume, ehitaksid uue mänguasja või aediku vms), aga tänu sellele jätkuks varjupaiga püsivtöötajatel aega kiisusid paitada. Osa kasse elab varjupaigas aastaid, seega saab see koht nende koduks ja sealsed püsitöötajad nende põhilisteks omainimesteks.
Guest kirjutas: ↑24 Juun 2025 10:44
Ise te ju olite nõus tavapärasele tööpäevale jääma. Oli ju teada, mis teisi ees ootab ja nüüd tagantjärgi kadetseda on natuke kohatu.
Keegi pidi ju jääma. Ei oleks see mina olnud, siis oleks keegi teine vabast päevast ilma jäänud. Kade ma ei ole, aga natukene ebavõrdsuse tunne on küll.
Mis tähsust sellel on, et keegi pidi niikuinii jääma. Kui sina tahtsid kangesti neid lisahüvesid, oleksid võinud esimesena ennast sinna sokutada ja jätnud töötegemine kellelegi, keda see poleks morjendanud. Praegu on küll veits imelik, et sa ise ju vabatahtlikult eelistasid olla selles pundis, kes mingeid hüvesid ei saa ja siis hakkasid pärast nõudma, et miks ikka ei saa.
Guest kirjutas: ↑24 Juun 2025 10:44
Ise te ju olite nõus tavapärasele tööpäevale jääma. Oli ju teada, mis teisi ees ootab ja nüüd tagantjärgi kadetseda on natuke kohatu.
Keegi pidi ju jääma. Ei oleks see mina olnud, siis oleks keegi teine vabast päevast ilma jäänud. Kade ma ei ole, aga natukene ebavõrdsuse tunne on küll.
Mis tähsust sellel on, et keegi pidi niikuinii jääma. Kui sina tahtsid kangesti neid lisahüvesid, oleksid võinud esimesena ennast sinna sokutada ja jätnud töötegemine kellelegi, keda see poleks morjendanud. Praegu on küll veits imelik, et sa ise ju vabatahtlikult eelistasid olla selles pundis, kes mingeid hüvesid ei saa ja siis hakkasid pärast nõudma, et miks ikka ei saa.
Sa lugesid mu teemaalgatust väga lohakalt ja meelevaldset. Ma ei ole mitte midagi nõudnud. Lihtsalt küsisin, ja ei enamat...