Autoostuloaga sai odavamalt, aga must turg oli ka olemas, kus auto said, aga lihtsalt mitu korda kallimalt. Minu vanematel oli ka auto, kuigi erilised sahkerdised ega KGB agendid nad ei olnud. Ju siis ikka oli võimalik saada kuidagi.
PALUN ABI
-
Külaline
-
Külaline
Ei lähe, arvestades ka pensionäride suurt osakaalu meie riigis - pensionid on väga palju tõusnud, mu emal on pension suurem kui minu palk ja erinevalt minust ei maksa ta elukoha eest. Ka lastetoetused on võrreldes 5 aasta tagusega hoogsalt tõusnud. Nii et rahulolevaid inimesi on Eestis tegelikult väga palju, hoolimata mõnede poliitiliselt laetud aktivistide kisast.Guest kirjutas: ↑29 Juul 2025 15:00Väga tore, aga suurem osa inimesi pole nii palju palgatõusu saanud. Kindlasti paljud on selle inflatsiooniga ka rahul, väga paljud inimesed on muutunud selle suure hinnatõusu tuules palju rikkamaks. Minu firmal läheb ka väga hästi, hindu on saanud tõsta rohkem, kui minu kulud tegelikult on tõusnud. See ei takista mul aru saamast, mis ümbeeringi toimub ja mõistmast neid inimesi, kelle palk pole nii palju tõusnud. Ja pikemas perspektiivis läheb kõigi elu halvemaks, kui hädas inimesi on riigis rohkem.Olen küsinud kahe aasta jooksul kahel korral palgatõusu olulisemalt suuremas summas, mis katab ära kõik maksutõusud-k.a. inflatsiooni ja automaksu+ jääb ülegi.
-
Külaline
Kolmelapselised said jah 200 eurot juurde, see on küll suur summa, aga 60 euro pealt 80 euro peale lapsetoetuse tõusu ma mingiks meeletuks rikastumisallikaks ei peaks. Et 800 eurot pensionärile on ka meeletu summa, no okei siis jah. Tore, et oled rahul.Guest kirjutas: ↑29 Juul 2025 15:49Ei lähe, arvestades ka pensionäride suurt osakaalu meie riigis - pensionid on väga palju tõusnud, mu emal on pension suurem kui minu palk ja erinevalt minust ei maksa ta elukoha eest. Ka lastetoetused on võrreldes 5 aasta tagusega hoogsalt tõusnud. Nii et rahulolevaid inimesi on Eestis tegelikult väga palju, hoolimata mõnede poliitiliselt laetud aktivistide kisast.Guest kirjutas: ↑29 Juul 2025 15:00Väga tore, aga suurem osa inimesi pole nii palju palgatõusu saanud. Kindlasti paljud on selle inflatsiooniga ka rahul, väga paljud inimesed on muutunud selle suure hinnatõusu tuules palju rikkamaks. Minu firmal läheb ka väga hästi, hindu on saanud tõsta rohkem, kui minu kulud tegelikult on tõusnud. See ei takista mul aru saamast, mis ümbeeringi toimub ja mõistmast neid inimesi, kelle palk pole nii palju tõusnud. Ja pikemas perspektiivis läheb kõigi elu halvemaks, kui hädas inimesi on riigis rohkem.Olen küsinud kahe aasta jooksul kahel korral palgatõusu olulisemalt suuremas summas, mis katab ära kõik maksutõusud-k.a. inflatsiooni ja automaksu+ jääb ülegi.
-
Külaline
Kogu aeg räägitakse oi-oi kui väike on see 800 pension. Aga väljaspool suurlinnu on pension pea sama suur kui palk ja see on hea summa. Mediaanpalk Jõgevamaal netos on praegu 1150, ehk siis pooled töötajad saavad vähem. Ja ka minu palk on väiksem kui mu ema pension. Nii et ma ei näe, et pensionärid (kelle osakaal rahvastikust on väga suur) kuidagi raskustes oleks, eriti võrreldes tööealistega.Guest kirjutas: ↑29 Juul 2025 15:52Kolmelapselised said jah 200 eurot juurde, see on küll suur summa, aga 60 euro pealt 80 euro peale lapsetoetuse tõusu ma mingiks meeletuks rikastumisallikaks ei peaks. Et 800 eurot pensionärile on ka meeletu summa, no okei siis jah. Tore, et oled rahul.Guest kirjutas: ↑29 Juul 2025 15:49Ei lähe, arvestades ka pensionäride suurt osakaalu meie riigis - pensionid on väga palju tõusnud, mu emal on pension suurem kui minu palk ja erinevalt minust ei maksa ta elukoha eest. Ka lastetoetused on võrreldes 5 aasta tagusega hoogsalt tõusnud. Nii et rahulolevaid inimesi on Eestis tegelikult väga palju, hoolimata mõnede poliitiliselt laetud aktivistide kisast.Guest kirjutas: ↑29 Juul 2025 15:00
Väga tore, aga suurem osa inimesi pole nii palju palgatõusu saanud. Kindlasti paljud on selle inflatsiooniga ka rahul, väga paljud inimesed on muutunud selle suure hinnatõusu tuules palju rikkamaks. Minu firmal läheb ka väga hästi, hindu on saanud tõsta rohkem, kui minu kulud tegelikult on tõusnud. See ei takista mul aru saamast, mis ümbeeringi toimub ja mõistmast neid inimesi, kelle palk pole nii palju tõusnud. Ja pikemas perspektiivis läheb kõigi elu halvemaks, kui hädas inimesi on riigis rohkem.
-
Külaline
Mina elasin ka seitsmekümnendatel juba. Tallinnas, eraldi sissepääsuga omaette korter väikese aialapiga. Majas oli 3 korterit, keegi midagi naabriga jagama ei pidanud, va autovärav. Meil oli pigem nagu iluaed, söödavast kraamist oli vaid 1 tikripõõsas, 2 mustsõstrapõõsast, natuke vaarikad ja paar maasikapeenart. Telefon oli minu kodus juba sellest ajast, kui mu ema väike oli, ehk siis 1950ndate algusest, päris alguses olevat olnud Telefoninumber 2-kohaline (igal linnaosal oli tollal oma numbrisüsteem, helistades pidi helistaja keskjaama töötajale linnaosa nime ja numbri ütlema ema väitel), siis muudkui number pikenes, minu lapsepõlves olid juba tallinnas ülelinnalised automaatsed keskjaamad ja tel.number algul 5-, hiljem 6-kohaline.Külaline kirjutas: ↑29 Juul 2025 14:16 Selge siis kes su vanemad olid. 70-datel ei saanud parteile teeneid mittetegev isik omaette korteritki, elati ühes korteris, igas toas perekond. Autot ei saanud osta, kuna neid müüdi ainult lubade alusel ja luoa saamiseks pidi kuulua parteisse ja sellele ka teeneid osutama. Järelturul maksis see sellist hinda, mida tavainimene endale lubada ei saanud. Mis me siin autost räagime, isegi telefoni, sektsiooni, pesumasinat, tolmuimejat ega õmblusmasinat ei saanud. Süüa tegid kõik kodus ja kõik kasvatasid toitu, kel vähegi maal lapike oli.
"Lollidekoolis" käinud inimestel olnuks häbi olla see, kes olid su vanemad. Pole siin millegagi uhkustada.
Õmblusmasinad on meie suguvõsa naisperel olnud juba eesti ajast peale, sest kõik on alati osanud õmmelda. meil oli kodus algul mingi vanaema vana vändaga masin, hiljem ostsime kuskil 80ndate algul mingi elektrilise. poest. isa ostis omale auto - vana sapaka - 1970ndate lõpul. see oli kasutatud ja ilma loata. autoostuloaga tuli alles järgmine - uus sapikas - otse autopoest ja neid lubasid jagati töökoha kaudu, järjekorras said olla kõik, ei pidanud parteis olema. minu vanemad ei olnud kunagi parteis, ainult ema oli komsomolis, sest ilma selleta ei lastud ema välismaale (poola, tšehhi) turismireisile. ema töötas telefonikeskjaamas, isa oli projekteerimisinsener, seega täitsa tavalised inimesed. Koolis käisime vendadega ühes kesklinna praeguses nn eliitkoolis, sest sinna oli bussiga meie kodust lihtsam minna, kui nn piirkonnakooli, kuhu oli vaja minna 2 bussiga ja ümberistumisega. Palju aastaid, hiljem kui meie puumaja avariiohtlikuks tunnistati, pani ema end korterijärjekorda töö juures ja 1980ndate keskel saime lasnakale kõigi mugavustega korteri. Uude korterisse ostsime ka sektsioonkapi, sest siis nad alles tulid moodi. Mööblimajast. Öö läbi oli vaja järjekorras seista.
-
Külaline
Sa vist ei tea, et neile, kes töötasid enne 1998a, läheb üks tööassta arvesse 1 pensionistaaži aastana, aga alates 1998a sõltub aasta eest saadud pensionistaaž sellest, kuidas oli sinu palga ja tollase keskmise palga suhe. Need, kes juba on pensionil, neil on pensionid suuremad, need, kes alles nüüd ja lähiaastatel hakkavad pensionile lähevad, hakkavad saama väikseimaid pensioni, kui nende palgad olid väiksemad riigi keskmisest. Kui sina ise pensionile jääd, on sinu pension tõenäoliselt su ema pensionist väiksem.Külaline kirjutas: ↑29 Juul 2025 15:49 Ei lähe, arvestades ka pensionäride suurt osakaalu meie riigis - pensionid on väga palju tõusnud, mu emal on pension suurem kui minu palk ja erinevalt minust ei maksa ta elukoha eest. Ka lastetoetused on võrreldes 5 aasta tagusega hoogsalt tõusnud. Nii et rahulolevaid inimesi on Eestis tegelikult väga palju, hoolimata mõnede poliitiliselt laetud aktivistide kisast.
nt mina just hakkasin saama pensioni sel aastal. Ma olen terve elu töötanud õpetajana, tavalise koormusega, mitte ülekoormusega. Saanud tavalist õpetajapalka, aga kuna õpetajate palk on olnud alati alla riigi keskmise, siis alates 1998a töötatud aastate eest arvestati mulle pensionistaaži iga aasta eest null-koma-midagi (enne 1998 ja lapsepuhkusel oldud aastate eest sain 1,0). Seega mina hakkasin algul saama 650+€ kuus ja nüüd alates aprillist 702€. Kuna selle raha eest ma niimoodi, nagu harjunud olen, ära ei elaks, siis jätkan õpetajana töötamist vähemalt 5a kindlasti veel ja võimalikult palju säästa vanaduspõlveks.
-
Külaline
Miinimumpalk on 886 eurot, seega väga palju väiksem sinu ema pensionist ei saa olla, kui ta just väga suurt pensioni ei saa. Keskmine pension on miinimumpalgast väiksem. Miinimumpalka teenib ChatGPT andmetel 3,4 protsenti tööealisest elanikkonnast. Seega mida sa seletad, et küll pensionärid elavad hästi ja töölkäijad halvasti.Ja ka minu palk on väiksem kui mu ema pension. Nii et ma ei näe, et pensionärid (kelle osakaal rahvastikust on väga suur) kuidagi raskustes oleks, eriti võrreldes tööealistega.
-
Külaline
Tõesti? Minu ema töötas justnimelt õpetajana ja ma ütlen - väljaspool suurlinnu elavad võrreldes teiste inimestega suhtelistelt hästi just õpetajad ja ka vallaametnikud. Seda siis naistest rääkides. Muidugi ka need, kel hea pension, sest pension ei sõltu elukohast. Jah, tõesti, mida kauem on inimene pensionil olnud, seda parem on tema pension, olgugi, et töötati kas või lihttöölisena.Guest kirjutas: ↑29 Juul 2025 16:16Sa vist ei tea, et neile, kes töötasid enne 1998a, läheb üks tööassta arvesse 1 pensionistaaži aastana, aga alates 1998a sõltub aasta eest saadud pensionistaaž sellest, kuidas oli sinu palga ja tollase keskmise palga suhe. Need, kes juba on pensionil, neil on pensionid suuremad, need, kes alles nüüd ja lähiaastatel hakkavad pensionile lähevad, hakkavad saama väikseimaid pensioni, kui nende palgad olid väiksemad riigi keskmisest. Kui sina ise pensionile jääd, on sinu pension tõenäoliselt su ema pensionist väiksem.Külaline kirjutas: ↑29 Juul 2025 15:49 Ei lähe, arvestades ka pensionäride suurt osakaalu meie riigis - pensionid on väga palju tõusnud, mu emal on pension suurem kui minu palk ja erinevalt minust ei maksa ta elukoha eest. Ka lastetoetused on võrreldes 5 aasta tagusega hoogsalt tõusnud. Nii et rahulolevaid inimesi on Eestis tegelikult väga palju, hoolimata mõnede poliitiliselt laetud aktivistide kisast.
nt mina just hakkasin saama pensioni sel aastal. Ma olen terve elu töötanud õpetajana, tavalise koormusega, mitte ülekoormusega. Saanud tavalist õpetajapalka, aga kuna õpetajate palk on olnud alati alla riigi keskmise, siis alates 1998a töötatud aastate eest arvestati mulle pensionistaaži iga aasta eest null-koma-midagi (enne 1998 ja lapsepuhkusel oldud aastate eest sain 1,0). Seega mina hakkasin algul saama 650+€ kuus ja nüüd alates aprillist 702€. Kuna selle raha eest ma niimoodi, nagu harjunud olen, ära ei elaks, siis jätkan õpetajana töötamist vähemalt 5a kindlasti veel ja võimalikult palju säästa vanaduspõlveks.
-
Külaline
Kõigi kolme sambaga kokku?Külaline kirjutas: ↑29 Juul 2025 16:16Sa vist ei tea, et neile, kes töötasid enne 1998a, läheb üks tööassta arvesse 1 pensionistaaži aastana, aga alates 1998a sõltub aasta eest saadud pensionistaaž sellest, kuidas oli sinu palga ja tollase keskmise palga suhe. Need, kes juba on pensionil, neil on pensionid suuremad, need, kes alles nüüd ja lähiaastatel hakkavad pensionile lähevad, hakkavad saama väikseimaid pensioni, kui nende palgad olid väiksemad riigi keskmisest. Kui sina ise pensionile jääd, on sinu pension tõenäoliselt su ema pensionist väiksem.Külaline kirjutas: ↑29 Juul 2025 15:49 Ei lähe, arvestades ka pensionäride suurt osakaalu meie riigis - pensionid on väga palju tõusnud, mu emal on pension suurem kui minu palk ja erinevalt minust ei maksa ta elukoha eest. Ka lastetoetused on võrreldes 5 aasta tagusega hoogsalt tõusnud. Nii et rahulolevaid inimesi on Eestis tegelikult väga palju, hoolimata mõnede poliitiliselt laetud aktivistide kisast.
-
Külaline
Ma ei ütelnud, et mu ema saab just nimelt keskmist pensioni, ja ma ei ütelnud ka, et mina just miinimumpalka saan.Guest kirjutas: ↑29 Juul 2025 16:32Miinimumpalk on 886 eurot, seega väga palju väiksem sinu ema pensionist ei saa olla, kui ta just väga suurt pensioni ei saa. Keskmine pension on miinimumpalgast väiksem. Miinimumpalka teenib ChatGPT andmetel 3,4 protsenti tööealisest elanikkonnast. Seega mida sa seletad, et küll pensionärid elavad hästi ja töölkäijad halvasti.Ja ka minu palk on väiksem kui mu ema pension. Nii et ma ei näe, et pensionärid (kelle osakaal rahvastikust on väga suur) kuidagi raskustes oleks, eriti võrreldes tööealistega.
-
Külaline
ei, ilma.Külaline kirjutas: ↑29 Juul 2025 16:35Kõigi kolme sambaga kokku?Külaline kirjutas: ↑29 Juul 2025 16:16Sa vist ei tea, et neile, kes töötasid enne 1998a, läheb üks tööassta arvesse 1 pensionistaaži aastana, aga alates 1998a sõltub aasta eest saadud pensionistaaž sellest, kuidas oli sinu palga ja tollase keskmise palga suhe. Need, kes juba on pensionil, neil on pensionid suuremad, need, kes alles nüüd ja lähiaastatel hakkavad pensionile lähevad, hakkavad saama väikseimaid pensioni, kui nende palgad olid väiksemad riigi keskmisest. Kui sina ise pensionile jääd, on sinu pension tõenäoliselt su ema pensionist väiksem.Külaline kirjutas: ↑29 Juul 2025 15:49 Ei lähe, arvestades ka pensionäride suurt osakaalu meie riigis - pensionid on väga palju tõusnud, mu emal on pension suurem kui minu palk ja erinevalt minust ei maksa ta elukoha eest. Ka lastetoetused on võrreldes 5 aasta tagusega hoogsalt tõusnud. Nii et rahulolevaid inimesi on Eestis tegelikult väga palju, hoolimata mõnede poliitiliselt laetud aktivistide kisast.
teise ja kolmanda samba plaanin välja võtta ja võlakirjadesse investeerida. sest kui 2.samba fondipension valida, siis sulab see põhisumma kindlustusfirma käes väga kiiresti nulliks. kui ise investeerida, jääb põhisumma alles ja lisaks annab intressidena igas kvartalis kena boonust.
aga ma tegin kolmanda samba kahjuks liiga hilja, enne kui 3.samba avamisest 5a täis saab, ei saa 3.sambast raha väljavõtmisel kahjuks mittemingit TM soodustust, isegi siis, kui reaalselt oled juba pensionil, nii et pean ootama
-
Külaline
Sa üldistasid, et pensionäridel pole häda midagi võrreldes töölkäivate inimestega. Kui sinu ema pension on kõvasti keskmisest kõrgem, siis sa ei saa teda näiteks tuues öelda, et küll pensionärid elavad ikka hästi, nagu sa varasemalt just ütlesid.Guest kirjutas: ↑29 Juul 2025 16:36Ma ei ütelnud, et mu ema saab just nimelt keskmist pensioni, ja ma ei ütelnud ka, et mina just miinimumpalka saan.Guest kirjutas: ↑29 Juul 2025 16:32Miinimumpalk on 886 eurot, seega väga palju väiksem sinu ema pensionist ei saa olla, kui ta just väga suurt pensioni ei saa. Keskmine pension on miinimumpalgast väiksem. Miinimumpalka teenib ChatGPT andmetel 3,4 protsenti tööealisest elanikkonnast. Seega mida sa seletad, et küll pensionärid elavad hästi ja töölkäijad halvasti.Ja ka minu palk on väiksem kui mu ema pension. Nii et ma ei näe, et pensionärid (kelle osakaal rahvastikust on väga suur) kuidagi raskustes oleks, eriti võrreldes tööealistega.
-
Külaline
Elu näitas, et mida madalama haridustasemega inimene, seda tõenäolisemalt võeti teine sammas välja. Nii piinlik.Külaline kirjutas: ↑29 Juul 2025 16:57ei, ilma.Külaline kirjutas: ↑29 Juul 2025 16:35Kõigi kolme sambaga kokku?Külaline kirjutas: ↑29 Juul 2025 16:16
Sa vist ei tea, et neile, kes töötasid enne 1998a, läheb üks tööassta arvesse 1 pensionistaaži aastana, aga alates 1998a sõltub aasta eest saadud pensionistaaž sellest, kuidas oli sinu palga ja tollase keskmise palga suhe. Need, kes juba on pensionil, neil on pensionid suuremad, need, kes alles nüüd ja lähiaastatel hakkavad pensionile lähevad, hakkavad saama väikseimaid pensioni, kui nende palgad olid väiksemad riigi keskmisest. Kui sina ise pensionile jääd, on sinu pension tõenäoliselt su ema pensionist väiksem.
teise ja kolmanda samba plaanin välja võtta ja võlakirjadesse investeerida. sest kui 2.samba fondipension valida, siis sulab see põhisumma kindlustusfirma käes väga kiiresti nulliks. kui ise investeerida, jääb põhisumma alles ja lisaks annab intressidena igas kvartalis kena boonust.
aga ma tegin kolmanda samba kahjuks liiga hilja, enne kui 3.samba avamisest 5a täis saab, ei saa 3.sambast raha väljavõtmisel kahjuks mittemingit TM soodustust, isegi siis, kui reaalselt oled juba pensionil, nii et pean ootama
-
Külaline
Meie ettevõttes ka-kõik madalamalt haritud inimesed, kui kuulsid, et 5-25 000 saab võtta, võtsid. Häbi. Kolmas Eesti. Pärast jälle inisevad, miks raha pole ja riik on paha.Külaline kirjutas: ↑29 Juul 2025 19:42Elu näitas, et mida madalama haridustasemega inimene, seda tõenäolisemalt võeti teine sammas välja. Nii piinlik.Külaline kirjutas: ↑29 Juul 2025 16:57ei, ilma.
-
Külaline
kallikene, sul on vist arusaamisega probleemid? Antud juhul on tegemist inimesega, kes on juba pensionil, seega on tal vabalt otsustada, kas ta nõustub oma 2.sambasse kogunenud raha edasi kinkima kindlustusseltsile ja see siis jagab talle vahel natuke jaopärast kui tuju tuleb, aga ei kasvata seda summat edasi. Või pensionär võtab kogusumma korraga välja, maksab pensionärina selle pealt 10% TM ja investeerib ise edasi. Põhisumma jääb talle tasku (vajadusel tulevikus edasi pärandamiseks või hooldekodu kuludeks), lihtsalt see raha teenib intressi kas tähtajalisel hoiusel või väärtpaberites või ostab hoopis väikese korteri, mis üüritulu teeniks.Külaline kirjutas: ↑29 Juul 2025 19:42
Elu näitas, et mida madalama haridustasemega inimene, seda tõenäolisemalt võeti teine sammas välja. Nii piinlik.
3.sambasse investeerivad eestis põhilised nö noored ja edukad, vanemad inimesed või pensionieelikud on selle avastanud enda jaoks alles üsna hiljuti. Aga kahjuks ei ütle ükski pensionifond pensionieelikule, kes omale 3.samba avab, et kui te vahepeal pensionile jääte, siis seda raha te enne 10% tulumaksuga kätte ei saa, kui pole 3.samba avanemisest vähemalt 5a möödas. Kui tahate varem kätte saada, peate maksma tulumaksu kogu täiega, antud hetkel siis isegi rohkem, kui sissemakset tehes tagasi sai, sest tulumaksu % hiljuti muutus.
-
Külaline
Plää-plää-plää. Mida vanem inimene, seda enam võimalusi. Jään ise pensionile 10 aasta pärast, lisaks esimesele, teisele ja kolmandale sambale on dividendiaktsiaportfell. Eesmärk on see kasvatada selliseks, et keskmine pension tuleb ära.Külaline kirjutas: ↑29 Juul 2025 20:13kallikene, sul on vist arusaamisega probleemid? Antud juhul on tegemist inimesega, kes on juba pensionil, seega on tal vabalt otsustada, kas ta nõustub oma 2.sambasse kogunenud raha edasi kinkima kindlustusseltsile ja see siis jagab talle vahel natuke jaopärast kui tuju tuleb, aga ei kasvata seda summat edasi. Või pensionär võtab kogusumma korraga välja, maksab pensionärina selle pealt 10% TM ja investeerib ise edasi. Põhisumma jääb talle tasku (vajadusel tulevikus edasi pärandamiseks või hooldekodu kuludeks), lihtsalt see raha teenib intressi kas tähtajalisel hoiusel või väärtpaberites või ostab hoopis väikese korteri, mis üüritulu teeniks.Külaline kirjutas: ↑29 Juul 2025 19:42
Elu näitas, et mida madalama haridustasemega inimene, seda tõenäolisemalt võeti teine sammas välja. Nii piinlik.
3.sambasse investeerivad eestis põhilised nö noored ja edukad, vanemad inimesed või pensionieelikud on selle avastanud enda jaoks alles üsna hiljuti. Aga kahjuks ei ütle ükski pensionifond pensionieelikule, kes omale 3.samba avab, et kui te vahepeal pensionile jääte, siis seda raha te enne 10% tulumaksuga kätte ei saa, kui pole 3.samba avanemisest vähemalt 5a möödas. Kui tahate varem kätte saada, peate maksma tulumaksu kogu täiega, antud hetkel siis isegi rohkem, kui sissemakset tehes tagasi sai, sest tulumaksu % hiljuti muutus.
-
Külaline
heade dividendiaktsiate keskmine dividend jääb 3-5% vahele aastas. selleks et praegusel hetkel teenida dividendiaktsiatega keskmist pensionit juurde (8400€ aastas), peaks su portfelli maht olema veerand miljoni kanti.Külaline kirjutas: ↑29 Juul 2025 20:21 Plää-plää-plää. Mida vanem inimene, seda enam võimalusi. Jään ise pensionile 10 aasta pärast, lisaks esimesele, teisele ja kolmandale sambale on dividendiaktsiaportfell. Eesmärk on see kasvatada selliseks, et keskmine pension tuleb ära.
-
Külaline
Miinimumpalk on netos 810 eurotGuest kirjutas: ↑29 Juul 2025 16:32Miinimumpalk on 886 eurot, seega väga palju väiksem sinu ema pensionist ei saa olla, kui ta just väga suurt pensioni ei saa. Keskmine pension on miinimumpalgast väiksem. Miinimumpalka teenib ChatGPT andmetel 3,4 protsenti tööealisest elanikkonnast. Seega mida sa seletad, et küll pensionärid elavad hästi ja töölkäijad halvasti.Ja ka minu palk on väiksem kui mu ema pension. Nii et ma ei näe, et pensionärid (kelle osakaal rahvastikust on väga suur) kuidagi raskustes oleks, eriti võrreldes tööealistega.
-
Külaline
Täpselt miinimumpalka 3,4%, aga sinna alla ei lähe 20 eurot rohkem saavad. Kui Jõgevamaal on mediaanpalk netos 1150, siis ikka kohutav ju mõelda, et 50% täiskohaga töötajatest saavad palka vahemikus 810-1150 eurot. Pensionärid saavad küll suts vähem, aga nemad reeglina ei maksa ka elukoha eest ning neil on pooled hinnad pensionärisoodukaga.Guest kirjutas: ↑29 Juul 2025 16:32Miinimumpalk on 886 eurot, seega väga palju väiksem sinu ema pensionist ei saa olla, kui ta just väga suurt pensioni ei saa. Keskmine pension on miinimumpalgast väiksem. Miinimumpalka teenib ChatGPT andmetel 3,4 protsenti tööealisest elanikkonnast. Seega mida sa seletad, et küll pensionärid elavad hästi ja töölkäijad halvasti.Ja ka minu palk on väiksem kui mu ema pension. Nii et ma ei näe, et pensionärid (kelle osakaal rahvastikust on väga suur) kuidagi raskustes oleks, eriti võrreldes tööealistega.
-
Külaline
Nemad elavad sinu arust mingist õhust ja armastusest. Mis pensionärisoodukatega. Neil on ravimid, mida jälle noorematel inimestel pole vaja osta. Mingi jutt, et kuidas pensionärid elavad meeletult hästi, on ikka täisjama.Guest kirjutas: ↑29 Juul 2025 23:59Täpselt miinimumpalka 3,4%, aga sinna alla ei lähe 20 eurot rohkem saavad. Kui Jõgevamaal on mediaanpalk netos 1150, siis ikka kohutav ju mõelda, et 50% täiskohaga töötajatest saavad palka vahemikus 810-1150 eurot. Pensionärid saavad küll suts vähem, aga nemad reeglina ei maksa ka elukoha eest ning neil on pooled hinnad pensionärisoodukaga.Guest kirjutas: ↑29 Juul 2025 16:32Miinimumpalk on 886 eurot, seega väga palju väiksem sinu ema pensionist ei saa olla, kui ta just väga suurt pensioni ei saa. Keskmine pension on miinimumpalgast väiksem. Miinimumpalka teenib ChatGPT andmetel 3,4 protsenti tööealisest elanikkonnast. Seega mida sa seletad, et küll pensionärid elavad hästi ja töölkäijad halvasti.Ja ka minu palk on väiksem kui mu ema pension. Nii et ma ei näe, et pensionärid (kelle osakaal rahvastikust on väga suur) kuidagi raskustes oleks, eriti võrreldes tööealistega.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 1 külaline