Ei usu, et see nii lihtne on, kui tõesti oleks huvi minna.
Mina uurisin talt ka, miks ta just N-Liidus elada sooviks, aga ju siis ininene ei soovi vastata. Lihtsalt huvi pärast oleks tahtnud teada. Ei ole ka plaanis su valikut kritiseerida.
Ei usu, et see nii lihtne on, kui tõesti oleks huvi minna.
Elasid seal üldse? Kui midagi mäletad, siis peaksid olema üle 70a ja ma ei tea ühtegi vanainimest, kes tegelikku nõukaaega taga nutaks. Kui oled noorem, et ta sa õigest nsvl ajast s**tagi.Guest kirjutas: ↑04 Aug 2025 23:36 Riigis, mida enam pole.. NSVLiidus.
Lolliks läinud või?Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2025 09:13Elasid seal üldse? Kui midagi mäletad, siis peaksid olema üle 70a ja ma ei tea ühtegi vanainimest, kes tegelikku nõukaaega taga nutaks. Kui oled noorem, et ta sa õigest nsvl ajast s**tagi.
Kas 55aastastel on sinu arust mälukaotus teataval perioodil elamisest?Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2025 09:13Elasid seal üldse? Kui midagi mäletad, siis peaksid olema üle 70a ja ma ei tea ühtegi vanainimest, kes tegelikku nõukaaega taga nutaks. Kui oled noorem, et ta sa õigest nsvl ajast s**tagi.
Lapsepõlvemälestused ei ole nüüd küll adekvaatne alus otustamiseks. Täiskavanuelu nõuukaajast selles eas inimesel tõesti ei ole meenutada. 85-91 oli see nsvl ikka juba igast otsast murenemas.Guest kirjutas: ↑05 Aug 2025 10:34
Kas 55aastastel on sinu arust mälukaotus teataval perioodil elamisest?
nad on mõnusad just sellepärast, et oled seal külaline. Kui sinust saab keegi, kes võib ära võtta nende töö, kellega peab suhtlema võõras keeles (kuigi elad seal), kes ei mõista asjade toimimist rohujuure tasandil - siis polegi nad nii mõnusad enam.Guest kirjutas: ↑05 Aug 2025 10:44 Mina elaks Itaalias, just lõuna Itaalias. Seal on ilus loodus, soodne ja mõnusad inimesed. Olen Itaalias lugematu arv kordi käinud, aga eks elu on ikka Eestis - pere, sõbrad, sugulased. Pole see lihtsalt ära minemine nii lihtneja lisaks peaks võõrsil ka töö leidma, kohalikku keelt oskama.
Just nii ja sellepärast ma ütlengi, et see võõrsile minek ei ole nii lihtne, nagu siin keegi küsis, et miks te siis juba ei ela oma unistuste riigis? Ei oota meid keegi kuskile tegelikultGuest kirjutas: ↑05 Aug 2025 10:50nad on mõnusad just sellepärast, et oled seal külaline. Kui sinust saab keegi, kes võib ära võtta nende töö, kellega peab suhtlema võõras keeles (kuigi elad seal), kes ei mõista asjade toimimist rohujuure tasandil - siis polegi nad nii mõnusad enam.Guest kirjutas: ↑05 Aug 2025 10:44 Mina elaks Itaalias, just lõuna Itaalias. Seal on ilus loodus, soodne ja mõnusad inimesed. Olen Itaalias lugematu arv kordi käinud, aga eks elu on ikka Eestis - pere, sõbrad, sugulased. Pole see lihtsalt ära minemine nii lihtneja lisaks peaks võõrsil ka töö leidma, kohalikku keelt oskama.
Parima kogemuse annab teise riigi naistefoorumi lugemine - näed, et inimesed on ikka väääga sarnased igal pool.
Elan viimased 17 aastat Skandinaavias. Mina tunnen küll, et mind on hästi omaks võetud, võimalik, et seda seetõttu, et olen valge ja Euroopast pärit. Mul on ka keeleoskus väga hea, see on kõige alus ja suur pluss. Kui kohalikud näevad, et sa püüad sulanduda ja ise hakkama saada, mitte abirahade peal peesitada, siis tullakse sulle alati nõu ja jõuga appi.Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2025 10:50nad on mõnusad just sellepärast, et oled seal külaline. Kui sinust saab keegi, kes võib ära võtta nende töö, kellega peab suhtlema võõras keeles (kuigi elad seal), kes ei mõista asjade toimimist rohujuure tasandil - siis polegi nad nii mõnusad enam.Guest kirjutas: ↑05 Aug 2025 10:44 Mina elaks Itaalias, just lõuna Itaalias. Seal on ilus loodus, soodne ja mõnusad inimesed. Olen Itaalias lugematu arv kordi käinud, aga eks elu on ikka Eestis - pere, sõbrad, sugulased. Pole see lihtsalt ära minemine nii lihtneja lisaks peaks võõrsil ka töö leidma, kohalikku keelt oskama.
Ma olen 53 ja mäletan NSVL väga hästi. Ehkk olin vene ajal laps, teismeline ja noor, sain ikka väga selgelt aru, mida see riigikord endast kujutas. Millised olid reeglid, piirangud, käsud, tsensuur, tühjad poeletid jne. Ei pea selleks 70+ olema, et sellest riigikorrast midagi mäletada ja taibata.
Ta on ju korduvalt siin foorumis teistes teemades sellest kirjutanud ja taga nutnud vene aega. Koos Eesti aja tulekuga kaotas ta kõik. Nüüd pidi olema vaene ja töötu. Vene ajal oleks ta pärast kooli saanud suunamise kuhugile tööle. Ilma mingite murede ja probleemideta oleks töökoht olemas olnud. Oleme ju korduvalt seda jama siit lugenud. Kas me tahame ikka ja jälle uuesti seda hala lugeda?Guest kirjutas: ↑05 Aug 2025 00:18Ei usu, et see nii lihtne on, kui tõesti oleks huvi minna.
Mina uurisin talt ka, miks ta just N-Liidus elada sooviks, aga ju siis ininene ei soovi vastata. Lihtsalt huvi pärast oleks tahtnud teada. Ei ole ka plaanis su valikut kritiseerida.
kindlasti aitab keeleoskus palju kaasa, lisaks ühiskondlik aktiivsus ja see, kui oled ise avatud.Guest kirjutas: ↑05 Aug 2025 11:58Elan viimased 17 aastat Skandinaavias. Mina tunnen küll, et mind on hästi omaks võetud, võimalik, et seda seetõttu, et olen valge ja Euroopast pärit. Mul on ka keeleoskus väga hea, see on kõige alus ja suur pluss. Kui kohalikud näevad, et sa püüad sulanduda ja ise hakkama saada, mitte abirahade peal peesitada, siis tullakse sulle alati nõu ja jõuga appi.Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2025 10:50nad on mõnusad just sellepärast, et oled seal külaline. Kui sinust saab keegi, kes võib ära võtta nende töö, kellega peab suhtlema võõras keeles (kuigi elad seal), kes ei mõista asjade toimimist rohujuure tasandil - siis polegi nad nii mõnusad enam.Guest kirjutas: ↑05 Aug 2025 10:44 Mina elaks Itaalias, just lõuna Itaalias. Seal on ilus loodus, soodne ja mõnusad inimesed. Olen Itaalias lugematu arv kordi käinud, aga eks elu on ikka Eestis - pere, sõbrad, sugulased. Pole see lihtsalt ära minemine nii lihtneja lisaks peaks võõrsil ka töö leidma, kohalikku keelt oskama.
Mitte sellepärast, et valge ja Euroopast, vaid sellepärast, et põhjaeurooplane. Paljud rootslased näiteks teavad ka suurepäraselt, et ajalooliselt oli Eesti pikalt Rootsi osa ning aastasadu ka rannarootslaste kodumaa. Me oleme pigem nagu kaugelt sugulased, mitte suvalised sisserändajad. Eriti kui keel suus. Aktsendi järgi nad pakuvad alati esimesena, et kas Soomest pärit. Muide, Tallinnas on järjest suurenev rootslaste kogukond, kes armastavad öelda, et Eesti on nagu Rootsi 20 aastat tagasi: mõnusalt rahulik, ilma tuhandete sisserändajate, gängide ja tulistamisteta.Guest kirjutas: ↑05 Aug 2025 11:58 Elan viimased 17 aastat Skandinaavias. Mina tunnen küll, et mind on hästi omaks võetud, võimalik, et seda seetõttu, et olen valge ja Euroopast pärit. Mul on ka keeleoskus väga hea, see on kõige alus ja suur pluss. Kui kohalikud näevad, et sa püüad sulanduda ja ise hakkama saada, mitte abirahade peal peesitada, siis tullakse sulle alati nõu ja jõuga appi.
Olin hiljuti Stockholmis 5 päeva ja huvitaval kombel nägin mina just peamiselt kohalikke ning valgeid turiste igal pool, nii tänavatel kui ühistranspordis. Võõra kultuuri esindajaid oli pigem üksikuid näha ja need olid ka rohkem turistide moodi, tegid vaatamisväärsuste juures selfisid. Eeldasin, et neid on tänavapildis ikka palju rohkem.
55 aastane inimene sai 1990 alles kahekümneseks, eks teismeliseea elu-olu tagaigatsemine võib vast mõnel juhul tõesti mõistetav olla. Mina rääkisin täielikult iseseisvast täiskasvanuelu kogemuse puudumisest, seda vene aja lõpus "noor" või hilisteimeline ei tõesti ei oma. Beebi-täiskasvanu.Guest kirjutas: ↑05 Aug 2025 12:12
Ma olen 53 ja mäletan NSVL väga hästi. Ehkk olin vene ajal laps, teismeline ja noor, sain ikka väga selgelt aru, mida see riigikord endast kujutas. Millised olid reeglid, piirangud, käsud, tsensuur, tühjad poeletid jne. Ei pea selleks 70+ olema, et sellest riigikorrast midagi mäletada ja taibata.
Murrang toimus pigem siiski 1987-1991, mitte 1985.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist