Mul sama! Siin ongi ju see, kas jään koju ja tellin teenuse või lähen mujale. Oma tavapärasest elamisest allapoole ei taha minna.Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2025 20:05Ühe puruvana muti pärast (endast räägin) ei ole ometi vaja mingit terrassi, kaminat ja lilleaeda üleval pidada. Mul ei ole midagi ühe kobeda pansionaaditoa vastu (vannituba peab loomulikult ainult minu päralt olema, mitte vets koridoris vmt) või siis äärmisel juhul tuba mõne rikka järeltulija kodus kusagil eraldiseisvas nurgas. Peaasi, et mind jäetakse rahule, ei käida pidevalt voodiserval istumas, ei oodata, et kogu aeg mingis ühistoas aega käin veetmas vmt. Mulle meeldib omaette olla. Vaevalt, et see vanuigi muutub.Guest kirjutas: ↑05 Aug 2025 19:42Nõus! Aga siis tulebki jääda oma koju, oma terrassile, oma kamina ja lillede juurde ning lihtsalt keegi palgata.Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2025 17:24
Ma rääkisin endast (hetkel 50+), mitte neist, kes praegu 80 on. Ja seda pööningut võib võtta ülekantud tähenduses kui eraldatud kohta, mitte et tingimata peaks viis korrust üles ronima. Lihtsalt ma ei ole selline inimene, kes igatseks mingit vahmiili enda ümber ja tahaks kangesti nooremaid põlvkondi õpetada ja oma vanaduspõlve targutades mööda saata. Ma tahan täiega rahus omaette olla ja Netflixi vaadata või mida iganes.
Vanurite aitamine õe- või vennalaste poolt
-
Külaline
-
Külaline
Jajah, nii tore, surid seal kusehaisus ja igasuguse tähelepanuta. Sul on selektiivne mälu, kui sa ei mäleta, kuidas kõik sellised asutused vanasti lehkasid. Isegi veel 90-ndatel lehkasid.Guest kirjutas: ↑05 Aug 2025 00:40 Nõukaaja viimastel aastakümnetel (1970-1980ndad) olid asjad rohkem riigi peal Minu esivanemad surid siis vähki ja nad olidki enne surma umbespool aastat haiglas, olgugi et mingit ravi ei toimunud, palliatiivne hooldus oli vaid. Aga keegi ei suunanud koju, peeti normaalseks, et ravimatu surev haige sureb haiglas. Ei pidanud hooldama ei pensioniealine abikaasa ega ka lapsed (noored täisealised, kelle esmane kohus oli tööl käia, ainult loodrid ju ei töötanud)
-
Külaline
Keegi pani siia lingi, et oma koju teenuse palkamine maksab 4225 eurot kuus. Paljudel vanuritel, ka jõukamatel, pole isegi laste toetusega sellist summat iga kuu võtta. Enamus ei saa sarnast palka brutos, rääkimata netost.Külaline kirjutas: ↑05 Aug 2025 20:07Mul sama! Siin ongi ju see, kas jään koju ja tellin teenuse või lähen mujale. Oma tavapärasest elamisest allapoole ei taha minna.
-
Külaline
Kui ööpäevaringset hooldust ei vaja, siis vast saab 1000 eurot mustalt kätte hakkama.Külaline kirjutas: ↑06 Aug 2025 08:45Keegi pani siia lingi, et oma koju teenuse palkamine maksab 4225 eurot kuus. Paljudel vanuritel, ka jõukamatel, pole isegi laste toetusega sellist summat iga kuu võtta. Enamus ei saa sarnast palka brutos, rääkimata netost.
-
Külaline
Minu lapsele sündis onu näiteksGuest kirjutas: ↑04 Aug 2025 15:47Minu laps (kärgpere) sai tädiks 8-kuusena.Guest kirjutas: ↑03 Aug 2025 23:46 Oleneb vanusevahest. Vahel võib see tegelikult olla üpris väike kui lapsed on kõige vanemal õel või vennal ja ta sai need üpris noorelt. Mul oli klassikaaslasi, kes said põhikoolis juba onuks või tädiks. Seega nad saavad oma õe või venna lastega samal ajal vanaks.
-
Külaline
Ah, see on hooldekodufännide hirmujutt. Eks muidugi saa alati kallimalt ja veel kallimalt.Guest kirjutas: ↑06 Aug 2025 08:45Keegi pani siia lingi, et oma koju teenuse palkamine maksab 4225 eurot kuus. Paljudel vanuritel, ka jõukamatel, pole isegi laste toetusega sellist summat iga kuu võtta. Enamus ei saa sarnast palka brutos, rääkimata netost.
Samas lõviosa eakatest, kes mõõdukalt abi vajavad, saavad väga ilusti hakkama mitu korda väiksemate kuludega. Ja eriti veel, kui tegemist on vanapaariga, siis endale koju söögitegija ja poeskäija palkamine tuleb juba odavam kui kahe eaka hooldekodusse paigutamine. Hooldekodus tuleks ju maksta kahe eaka eest näiteks kaks korda 3000 eurot kuus ehk seega juba 6000 eurot.
-
Külaline
mis summad :O ? mõõduka abi saab ikka väga palju soodsamat. kord nädalas koristaja 30-50.- kord. toidu tellimine selverist. no oletame, et võtavad poolfabrikaate ka, ei jaksa/viitsi ise kokata - 150.- nädal. kokku alla 1000.- kahepeale, mahub veel koduõe visiit kord nädalas ka ära.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 9 külalist