Varasatamine

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 10 Aug 2025 20:28
Külaline kirjutas: 10 Aug 2025 20:19
Guest kirjutas: 10 Aug 2025 19:52
Loll jutt. Sinu arust inimesed, kes ei maksa 100% korrektselt makse, varastavad poest, avalikust kohast ja teiste inimeste tagant? Väga eluvõõras suhtumine.
Ei usu küll, et inimene, kes peab poest varastamiseks normaalseks, ei pea normaalseks maksudest kõrvale hiilimist.
Niipidi tõesti, aga mitte vastupidi.
Mis sellega tahad öelda? Et kes makse ei maksa, on igati korralik inimene ja kohe palju parem poevargast?
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Aug 2025 21:49
Ei usu küll, et inimene, kes peab poest varastamiseks normaalseks, ei pea normaalseks maksudest kõrvale hiilimist.
Mis sellega tahad öelda? Et kes makse ei maksa, on igati korralik inimene ja kohe palju parem poevargast?
Loomulikult, pole küsimustki.
Külaline

Ei ole parem. Vargus on vargus. Vaadake, mis Kreekaga omal ajal juhtus. Seal riigis käis ja ilmselt käib siiani kõik mustalt. Altkäemaksu andmata ei saa sa midagi, ei maja ehitada ega arsti vastuvõtule. Sealsed inimesed ei mõelnud aga ühe elementaarse seose peale- kui oled mustalt töötanud, siis pole sul tulevikus ka mingit pensionit loota. Ja siis oligi neil korraga p*rse majas ja ülejäänud Euroopa riigid pidid neid sellest jamast välja aitama. Seda me ju ei taha.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Aug 2025 23:30
Ei ole parem. Vargus on vargus. Vaadake, mis Kreekaga omal ajal juhtus. Seal riigis käis ja ilmselt käib siiani kõik mustalt. Altkäemaksu andmata ei saa sa midagi, ei maja ehitada ega arsti vastuvõtule. Sealsed inimesed ei mõelnud aga ühe elementaarse seose peale- kui oled mustalt töötanud, siis pole sul tulevikus ka mingit pensionit loota. Ja siis oligi neil korraga p*rse majas ja ülejäänud Euroopa riigid pidid neid sellest jamast välja aitama. Seda me ju ei taha.
Seda räägib inimene, kes pole kunagi olnud ettevõtja?
Külaline

Sa oled mingi põrandaalune sahkerdaja, mitte mingi ettevõtja. Häbi võiks olla.
Külaline

Siin koputatakse hoolega inimeste südametunnistusele ja süüdistatakse hirmsas patus, kui keegi julgeb endale aeda värvima kutsuda appi turuvarblase ega maksa selle varblase eest riigile maksu.
Samas aga riik ise võib meie raskelt kogutud maksurahaga ümber käia nii süüdimatult kui ise tahab, lennutab miljoneid vasakule ja paremale ning meie siin kaasa rääkida ei saa. Tango tantsimiseks on siiski vaja kahte, ehk mõlema osapoole ausust ja head tahet! Ja mis puutub hirmutamisesse, et oi-oi, aga siis sul pole ju pensionipõlves palju raha! - no vaevalt mul ka seda riigiaparaati nuumates ka eriti mingeid miljoneid pihku jääks. Küsimus on, kas vireleda ja sente veeretada praegu või tulevikus. Pigem kindlustan oma elu praegu ära ja kogun sukasäärde - meie Eesti riigi lähiajalugu on selgelt näidanud viimase variandi eeliseid.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Aug 2025 09:52
Sa oled mingi põrandaalune sahkerdaja, mitte mingi ettevõtja. Häbi võiks olla.
Hoia oma hinnangud endale. Teoorias oled sa kõva, targutamises ka. Elukogemus null.
Külaline

Olin nadalavahetusel Antsla laadal boksiga väljas ja minu müüa oli mõõdult ja hinnalt suuri esemeid müüva ettevõtte kõrvalsegment, mis pidi lihtsalt laadakulu tagasi teenima.
Ühel laual oli meil nii kaupa, flaiereid kui ka firma logoga väikemeened, ütleme, helkurid (tegelikult oli midagi muud). Meil kulus meeneid kokku üle 3000 ja see oli päriselt oudne silmanurgast näha-vaadata, kuidas inimesed tulid, jälgisid, et ma teeks muud ja peitsid neid asju pihku, toppisid salaja taskusse, kotti jne. Mõnda kõnetasin ka stiilis, et meene on, kas midagi soovite veel vaadata… osad siis kobisesid, et oh äkki homme tulen veel… Vaid umbes paarkümmend inimest küsis, kas tohib võtta ja need on tasuta.
Ma ei teagi, mis ajendab inimesi poes 20 senti maksvat eset sona otses mottes varastama (kuskil polnud kirjas ega keegi ka ei öelnud, et need on tasuta, algselt plaanisime ostuga kaasa anda, siis lõime käega.)
Külaline

Ma ei teagi, mis ajendab inimesi poes 20 senti maksvat eset sona otses mottes varastama (kuskil polnud kirjas ega keegi ka ei öelnud, et need on tasuta, algselt plaanisime ostuga kaasa anda, siis lõime käega.)
Mina kunagi korraldasin konverentse ja seal oli samamoodi, et kõike aeti endale kotti nii palju kui võimalik. Mõni väga kõrgel kohal olev isik pani oma asju kokku ja ajas ühtlasi ka kõik laual olevad asjad endale kotti. Mitte ainult pastakad ja paberid, vaid ka sellised asjad, mis tegelikult ei olnud jagamiseks. Ühe ülikooli prorektor ladus endale kotti 100 harilikku.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Aug 2025 11:17
Mina kunagi korraldasin konverentse ja seal oli samamoodi, et kõike aeti endale kotti nii palju kui võimalik. Mõni väga kõrgel kohal olev isik pani oma asju kokku ja ajas ühtlasi ka kõik laual olevad asjad endale kotti. Mitte ainult pastakad ja paberid, vaid ka sellised asjad, mis tegelikult ei olnud jagamiseks. Ühe ülikooli prorektor ladus endale kotti 100 harilikku.
Imelik küll, mis seltskonnas teie siis liigute? Mina ise olen samuti korraldanud küll konverentse, küll laatu, ja sihukest asjade kottiajamist pole näinud. Mõni muidugi võtab ettevõtte logoga tasuta pastaka või kleepsu, aga jagamiseks nad mõeldud ongi. Aga et lausa ülikooli prodessor sada harilikku endale kotti ajaks...? Ega sa vähe liialda?
Külaline

Tartu juhtum kus pulmaauto kindalaekast varastati pulmakingiks saadud ümbrikud, ütleb mees et inimestel on rasked ajad....
See mõte on juba nii juurdumas, seda saab iga päev kuskilt lugeda.
Mul on vaja peenar kaevata, mul pole labidat. Lähen varastan naabrilt. Rasked ajad ju.
Minu arust ei tohiks neist raskestest aegadest enam kirjutada, seostades neid varguste põhjendusega. See on haige mõtteviis.
Aga varastatud kraamile peab leiduma ka ostjaid. Kas need on vaesed kes ostavad neid asju? Kas vaesed on need kes varastavad? Pigem siis kajastada seda nii, et vaesed ajad muudavad vaesed pätiks ja vargaks. Pätt ja varas on selgelt hukkamõistvad sõnad. Muidu tekibki tunne et vaja veel kaasa tunda varastele, et on ju rasked ajad.
Külaline

Kreekas ei saa ühtegi ostu teha ilma, et sulle tsekk kaasa antaks, olgu siis poes või söögikohas. Nii on juba oma 10 aastat!
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Aug 2025 14:28 Kreekas ei saa ühtegi ostu teha ilma, et sulle tsekk kaasa antaks, olgu siis poes või söögikohas. Nii on juba oma 10 aastat!
Jah, viimased kümme aastat on tõesti nii, aga enne seda oli suur kriis ja riik oli pankroti äärel, sest KÕIK äritegevus käis mustalt. Guugelda. Ma olin toona palju Kreekaga seotud ja mäletan seda ülimalt hästi.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Aug 2025 11:02 Olin nadalavahetusel Antsla laadal boksiga väljas ja minu müüa oli mõõdult ja hinnalt suuri esemeid müüva ettevõtte kõrvalsegment, mis pidi lihtsalt laadakulu tagasi teenima.
Ühel laual oli meil nii kaupa, flaiereid kui ka firma logoga väikemeened, ütleme, helkurid (tegelikult oli midagi muud). Meil kulus meeneid kokku üle 3000 ja see oli päriselt oudne silmanurgast näha-vaadata, kuidas inimesed tulid, jälgisid, et ma teeks muud ja peitsid neid asju pihku, toppisid salaja taskusse, kotti jne. Mõnda kõnetasin ka stiilis, et meene on, kas midagi soovite veel vaadata… osad siis kobisesid, et oh äkki homme tulen veel… Vaid umbes paarkümmend inimest küsis, kas tohib võtta ja need on tasuta.
…ja suurem osa inimesi ilmselt ei teegi selle nodiga pärast midagi, jääb lihtsalt sahtlisse vedelema või lendab mingi aja pärast, kui see kodus tüütuks muutub, prügikasti.Ilmselt on see lihtsalt mingi nõuka ajast jäänud, et kui siis mõni lõbusas tujus soome turist jättis mingid pastakad, kommipaberid, kilekotid või muud vedelema, siis tuli kohe krabada, sest mine tea, millal selliseid asju jälle saab. Ilmselt meened ja kribu-krabu seostub meie inimesestele siiani “välismaa asjadega”, mida tuli krabada.See on nii lihasmälus, et inimene isegi ei mõtle, see vidin on tänapäeval kergesti saadav ja maksab väga vähe.
Külaline

Guest kirjutas: 10 Aug 2025 15:13
Ei see eetiline käitumine rahakoti paksusest nüüd küll ei sõltu. Kui oled ikka ihne, ja maksta ei raatsi, siis ole sa nii rikas kui tahes, ikka vaatad, kust odavamalt saab. Ja vbl sõltub, millele selline rikkur raha kulutab. Auto olgu uhke, uus ja kallis, aga lapsele ratta ostab althõlma suvalise Vasja käest (nagunii lõhub ära, või laseb ära varastada, siis ostame samamoodi uue). Jne.
Sa räägid mõnest üksikisikust, mina räägin üldiselt. Loomulikult on rikkamates riikides eetilisemad inimesed, sest nad saavad seda endale lubada. Mida vähem ressurssi, seda rohkem varastatakse ja muid kuritegusid sooritatakse. Ka meie ühiskond on muutunud palju turvalisemaks. Üheksakümnendatel läksin Pärnusse randa, monteerisin välja automaki ja võtsin kaasa, sest muidu oleks see ära varastatud. Kas sa praegu kujutad seda ette? Kui mul praegu tööl midagi ära kaob, rahakott, päikeseprillid vms, saan selle sajaprotsendilise tõenäosusega tagasi, siis olid igaveseks ilma. Ka praegused rikkurid alustasid paljud kuritegevuse ja ebaeetilise äriga, nüüd saavad lubada endale heategevust, eetilisust ja kõike muudki.
Vanasti, tõesti, jätsid midagi kooli ja see võis kaduda nagu vits vette. Nüüd on aga nooremal põlvkonnal vastupidi, tekkinud komme jätta täiesti kandmiskõlblikud riided- jalanõud kooli - ja jättagi need sinna. Kool on nende lademetega hädas, pidevalt on kirjad, et palun võtke oma riided ja jalanõud ära. Tavaline kool, mitte eliitkool (et oleks eriti jõukate lapsed). Selle järgi, kuidas paljudel lastel ja peredel on oma asjadest savi, ei ütleks küll, et inimesed nii-nii vaesed on. Samas, vandalismi ( midagi avalikus ruumis lõhutakse või pannakse pihta) esineb. Ilmselt ikkagi väärtushinnangutest, ahnusest -ihnsusest ( miks ma maksan, kui ma olen kaval ja osav ja varastan hoopis) tulenevalt varastatakse rohkem kui suure vaesuse tõttu. Ilmselt osa naudib “küll ma olen osav, varastan ja maksma ei pea nagu need teised lambad, vahele ka ei jää” tunnet midagi varastades, ma arvan.
Külaline

Vanasti, tõesti, jätsid midagi kooli ja see võis kaduda nagu vits vette. Nüüd on aga nooremal põlvkonnal vastupidi, tekkinud komme jätta täiesti kandmiskõlblikud riided- jalanõud kooli - ja jättagi need sinna.
Kui mu laps oli väiksem, kaotas mitmeid asju koolis ära. Aga kätte ma ei saanud neist mitte ühtegi, kuigi käisin otsimas. Viibati mingi meeletu hunniku poole, mida tuhlasin tund aega, siis öeldi, et me peame nüüd ära minema, et lõpetage ära ja siis jäigi sinnapaika. Jalanõud olid kümnes kastis laiali, tuhlasin seal poolteist tundi ja ei leidnud oma lapse asju. Siis lasti juba ära viia need asjad. Ja siis öeldakse, et keegi ei tunne mingit huvi. Tunnen küll, aga sealt ei olnud võimalik midagi üles leida. Kõik oli visatud mingitesse kastidesse läbisegi.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Aug 2025 17:49
Vanasti, tõesti, jätsid midagi kooli ja see võis kaduda nagu vits vette. Nüüd on aga nooremal põlvkonnal vastupidi, tekkinud komme jätta täiesti kandmiskõlblikud riided- jalanõud kooli - ja jättagi need sinna.
Kui mu laps oli väiksem, kaotas mitmeid asju koolis ära. Aga kätte ma ei saanud neist mitte ühtegi, kuigi käisin otsimas. Viibati mingi meeletu hunniku poole, mida tuhlasin tund aega, siis öeldi, et me peame nüüd ära minema, et lõpetage ära ja siis jäigi sinnapaika. Jalanõud olid kümnes kastis laiali, tuhlasin seal poolteist tundi ja ei leidnud oma lapse asju. Siis lasti juba ära viia need asjad. Ja siis öeldakse, et keegi ei tunne mingit huvi. Tunnen küll, aga sealt ei olnud võimalik midagi üles leida. Kõik oli visatud mingitesse kastidesse läbisegi.
Koolides nendesse hunnikutesse jäävad "tavalised" asjad. Kõik millel, on mingi märk küljes veetakse kohe ära. Üldjuhul sinna kasti või hunnikusse ei jõuagi.
Meil eelmine aasta tuli mitu kirja koolist, kus mõni õpilane pidi keset talve ilma jope või jalanõudeta koju minema, sest firmaasjad olid ära varastatud.
Külaline

Guest kirjutas: 12 Aug 2025 17:57
Koolides nendesse hunnikutesse jäävad "tavalised" asjad. Kõik millel, on mingi märk küljes veetakse kohe ära. Üldjuhul sinna kasti või hunnikusse ei jõuagi.
Meil eelmine aasta tuli mitu kirja koolist, kus mõni õpilane pidi keset talve ilma jope või jalanõudeta koju minema, sest firmaasjad olid ära varastatud.
Äkki siis olid minu lapse asjad ära võetud, igatahes mitte üks kord ma ühtki asja tagasi ei saanud.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Aug 2025 17:11
Guest kirjutas: 11 Aug 2025 11:02 Olin nadalavahetusel Antsla laadal boksiga väljas ja minu müüa oli mõõdult ja hinnalt suuri esemeid müüva ettevõtte kõrvalsegment, mis pidi lihtsalt laadakulu tagasi teenima.
…ja suurem osa inimesi ilmselt ei teegi selle nodiga pärast midagi, jääb lihtsalt sahtlisse vedelema või lendab mingi aja pärast, kui see kodus tüütuks muutub, prügikasti.Ilmselt on see lihtsalt mingi nõuka ajast jäänud, et kui siis mõni lõbusas tujus soome turist jättis mingid pastakad, kommipaberid, kilekotid või muud vedelema, siis tuli kohe krabada, sest mine tea, millal selliseid asju jälle saab. Ilmselt meened ja kribu-krabu seostub meie inimesestele siiani “välismaa asjadega”, mida tuli krabada.See on nii lihasmälus, et inimene isegi ei mõtle, see vidin on tänapäeval kergesti saadav ja maksab väga vähe.
Ilmselt ja ilmselt... sul oli nii? Mina olen nõuka-aja inimene ja vihkan träni. Loobin kõik minema, minimalism ruulib,
Külaline

Guest kirjutas: 12 Aug 2025 17:57
No aga miks need “tavalised” siis sinna hunnikute kaupa jäävad, ka nende eest on ju poes raha makstud. 90.-tel nii ükskõikset suhtumist asjadesse ei mäleta.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 5 külalist