Miilises riigis tahaksite elada?
-
Külaline
minul on Eestis väga hea elada. Pole nii naiivne ka enam, et arvaks nagu kuskil teisel maal oleks elu nagu roosamanna.
Absoluutselt igal pool on probleemid, enamasti palju suuremad kui meil.
Mulle sobib ka elu Tallinnas - pargin kesklinnas 10 eurot kuus (elanikuna), ja sõidan igapäevaselt bussiga tasuta (loogiline, et see on maksude arvelt, aga kuna kasutan ÜT-d, siis ok ju).
Riigilt olen (või pereliige on) saanud väga palju nii meditsiini osas kui näiteks töötuna. Olen andnud ka palju, aga ikkagi tänulik nii paljude asjade eest.
Absoluutselt igal pool on probleemid, enamasti palju suuremad kui meil.
Mulle sobib ka elu Tallinnas - pargin kesklinnas 10 eurot kuus (elanikuna), ja sõidan igapäevaselt bussiga tasuta (loogiline, et see on maksude arvelt, aga kuna kasutan ÜT-d, siis ok ju).
Riigilt olen (või pereliige on) saanud väga palju nii meditsiini osas kui näiteks töötuna. Olen andnud ka palju, aga ikkagi tänulik nii paljude asjade eest.
-
Külaline
Ja nagu peaks suvalistele inimestele jaotama või?Külaline kirjutas: ↑11 Aug 2025 11:02Ei tee seal mees tänavalt mingit karjääri. See hakkab ikka nii, et noorpoliitikuks pead minema kõigepealt, trollima internetis, jagama lendlehti, mängima lolli ilma tasuta, siis kui piisavalt lojaalsust üles näitad ja onukestele meeldid, alles siis võib midagi välja tulla. Kohad jaotatakse ikka oma jopedele, mitte mingitele suvalistele inimestele.
-
Külaline
See on vaid võimalus, mitte kohustus. Võib ka 24h sotsiaalmeedias iniseda. Vaba valik.Külaline kirjutas: ↑11 Aug 2025 06:31Huvitav retoorika, et kui poliitikaga ja igasugu riigis toimuvate jamadega rahul ei ole, siis mine poliitikuks. Vastasel korral hoia suu kinni.
-
Külaline
Enne ninna hüppamist tutvu, mille peale vastus oli. Soovitus oli, et mine ise poliitikuks. Ma vastasin, et see nii ei käi, et muudkui mine.Guest kirjutas: ↑11 Aug 2025 13:27Ja nagu peaks suvalistele inimestele jaotama või?Külaline kirjutas: ↑11 Aug 2025 11:02Ei tee seal mees tänavalt mingit karjääri. See hakkab ikka nii, et noorpoliitikuks pead minema kõigepealt, trollima internetis, jagama lendlehti, mängima lolli ilma tasuta, siis kui piisavalt lojaalsust üles näitad ja onukestele meeldid, alles siis võib midagi välja tulla. Kohad jaotatakse ikka oma jopedele, mitte mingitele suvalistele inimestele.
-
Külaline
Ja mis asi sul muidu nii käib, et muudkui mine ja saad?Külaline kirjutas: ↑11 Aug 2025 13:32Enne ninna hüppamist tutvu, mille peale vastus oli. Soovitus oli, et mine ise poliitikuks. Ma vastasin, et see nii ei käi, et muudkui mine.
-
Külaline
Muidugi käib. Liitud netis, millise erakonnaga soovid ja hakkad pihta. Asjaliku inisejana, nagu siit näha, hüppad kohe tegudele.Külaline kirjutas: ↑11 Aug 2025 13:32Enne ninna hüppamist tutvu, mille peale vastus oli. Soovitus oli, et mine ise poliitikuks. Ma vastasin, et see nii ei käi, et muudkui mine.Guest kirjutas: ↑11 Aug 2025 13:27Ja nagu peaks suvalistele inimestele jaotama või?Külaline kirjutas: ↑11 Aug 2025 11:02Ei tee seal mees tänavalt mingit karjääri. See hakkab ikka nii, et noorpoliitikuks pead minema kõigepealt, trollima internetis, jagama lendlehti, mängima lolli ilma tasuta, siis kui piisavalt lojaalsust üles näitad ja onukestele meeldid, alles siis võib midagi välja tulla. Kohad jaotatakse ikka oma jopedele, mitte mingitele suvalistele inimestele.
-
Külaline
Täpselt nii. Liitud ja asud siis tegudele. Pakud end potentsiaalsetele valijatele tasuta kartuleid või jõulukuuski jagama, jagad kaubanduskeskustes valimisreklaame jne. Soovitatavalt valimisringkondades, kus erakonnal eriti tegijaid pole. Mul tuttav liitus karuperses ekrega, aktiivitses mis hirmus ja muudkui liikus ülesmäge. Oleks peaaegu riigikokku asendusliikmena saanud.Külaline kirjutas: ↑11 Aug 2025 13:57Muidugi käib. Liitud netis, millise erakonnaga soovid ja hakkad pihta. Asjaliku inisejana, nagu siit näha, hüppad kohe tegudele.
-
Külaline
Muidugi on, kui oled palgatööline. Palgatöölistel polegi muud võimalust, nemad maksuametiga ei suhtle, kuhugi raha alla ei pane ja inimesi ei palka. Lihtsalt tiksud nagu Mishka.Külaline kirjutas: ↑08 Aug 2025 21:58Ma olen keskastmejuht väga suures ettevõttes, magistrikraad on TÜ-st, tänan küsimast. Ka puhta südametunnistusega on võimalik kenasti elada.Guest kirjutas: ↑08 Aug 2025 15:38Ma arvan, et sinu vanemad ja nende vanemad ja ilmselt ka ise olete tavalised riigitöötajad, mitte ettevõtjad. Selline lihtsa tööinimese jutt. Ettevõtlikud inimesed elavad iga riigikorra ajal kenasti, neil pea lõikab.Külaline kirjutas: ↑08 Aug 2025 15:25
Ma olen 50+. Pole elu sees mustalt töötanud. Meie peres nimetati selliseid, kellel "igal ajastul on erinevad kombed", šlikerdajateks.
-
Külaline
Selline asi ongi võimalik ainult EKREs. Teistel erakondade on aastakümnete jooksul väljakujunenud võimuhierarhia. Reformierakonnas ei saaks sa elu sees peaaegu riigikokku, kui paar aastat aktiivitsed.Guest kirjutas: ↑11 Aug 2025 15:48Täpselt nii. Liitud ja asud siis tegudele. Pakud end potentsiaalsetele valijatele tasuta kartuleid või jõulukuuski jagama, jagad kaubanduskeskustes valimisreklaame jne. Soovitatavalt valimisringkondades, kus erakonnal eriti tegijaid pole. Mul tuttav liitus karuperses ekrega, aktiivitses mis hirmus ja muudkui liikus ülesmäge. Oleks peaaegu riigikokku asendusliikmena saanud.Külaline kirjutas: ↑11 Aug 2025 13:57Muidugi käib. Liitud netis, millise erakonnaga soovid ja hakkad pihta. Asjaliku inisejana, nagu siit näha, hüppad kohe tegudele.
-
Külaline
Hanah Lahe ju sai.Guest kirjutas: ↑12 Aug 2025 23:05Selline asi ongi võimalik ainult EKREs. Teistel erakondade on aastakümnete jooksul väljakujunenud võimuhierarhia. Reformierakonnas ei saaks sa elu sees peaaegu riigikokku, kui paar aastat aktiivitsed.Guest kirjutas: ↑11 Aug 2025 15:48Täpselt nii. Liitud ja asud siis tegudele. Pakud end potentsiaalsetele valijatele tasuta kartuleid või jõulukuuski jagama, jagad kaubanduskeskustes valimisreklaame jne. Soovitatavalt valimisringkondades, kus erakonnal eriti tegijaid pole. Mul tuttav liitus karuperses ekrega, aktiivitses mis hirmus ja muudkui liikus ülesmäge. Oleks peaaegu riigikokku asendusliikmena saanud.Külaline kirjutas: ↑11 Aug 2025 13:57Muidugi käib. Liitud netis, millise erakonnaga soovid ja hakkad pihta. Asjaliku inisejana, nagu siit näha, hüppad kohe tegudele.
-
Külaline
Isegi see veider PPP saiKülaline kirjutas: ↑12 Aug 2025 23:05Reformierakonnas ei saaks sa elu sees peaaegu riigikokku, kui paar aastat aktiivitsed.
https://et.wikipedia.org/wiki/P%C3%A4rtel-Peeter_Pere
-
Külaline
Nad mõlemad ajasid õigel ajal õiget asja - kliimaasja. Paremat aega selleks pole olnud ja ei tule ka enam.. Olid õigel ajal õiges kohas.
-
Külaline
Ei hullused ilmast otsa lõpe.Külaline kirjutas: ↑13 Aug 2025 02:37 ja ei tule ka enam
-
Külaline
Oskab keegi öelda, kuidas Kreekas elada oleks? Keegi siin eelnevalt tõi välja, et seal altkäemaksu ikka jätkuvalt? Kas nii ka on?
Ma ise olen Rhodose saarel puhkamas käinud ja väga meeldis. Okt-november oli veel väga soe ja oh need kassid igalpool. Ma täiega kassiinimene.
Lennujaam ka kohe saarel olemas.
Ma ise olen Rhodose saarel puhkamas käinud ja väga meeldis. Okt-november oli veel väga soe ja oh need kassid igalpool. Ma täiega kassiinimene.
-
Külaline
Tuttav töötas ja elas Kreekas ligi kümme aastat, kuni koroona sellele lõpu tegi. Tööd leida polnud kerge, aga kui vene ja inglise keel vabalt suus, siis see on eelis.Külaline kirjutas: ↑13 Aug 2025 19:56 Oskab keegi öelda, kuidas Kreekas elada oleks? Keegi siin eelnevalt tõi välja, et seal altkäemaksu ikka jätkuvalt? Kas nii ka on?
-
Külaline
Rhodose elanikud räägivad, et kuna on soe, siis kütet majades pole. Aga talvisel ajal on üliniiske. Ja see niiskus ongi väga külm. Väljas on päeval 20 kraadi ja õhtul toas sama palju. Aga riided seljas on nii niisked, et väga külm tundub. Päeval käid kleidiga väljas, õhtul on toas jope seljas.Külaline kirjutas: ↑14 Aug 2025 00:52Ma ise olen Rhodose saarel puhkamas käinud ja väga meeldis. Okt-november oli veel väga soe j
-
Külaline
Guest kirjutas: ↑14 Aug 2025 01:46Kas siis ise elektriga ei või natuke kütta? Et niiskus välja ajada, pole ju palju vaja. Mis segab elektri- või õliradikat kasutamast?Külaline kirjutas: ↑14 Aug 2025 00:52
Rhodose elanikud räägivad, et kuna on soe, siis kütet majades pole. Aga talvisel ajal on üliniiske. Ja see niiskus ongi väga külm. Väljas on päeval 20 kraadi ja õhtul toas sama palju. Aga riided seljas on nii niisked, et väga külm tundub. Päeval käid kleidiga väljas, õhtul on toas jope seljas.
-
Külaline
Just, ma ka imestan, kui mu Lõuna-Euroopasse elama kolinud tuttavad sama asja kurdavad. Klassiõde on Hispaanias, kurdab et talveperioodil olevat maja külm ja niiske kui hundilaut. Mis takistab neil ostmast elektriradiaatori, mis käib tavalisse pistikusse, või ehitama väikese mõnusa kamina? Meil Eestis on suvilateski tihti kaminad, hea jahedal augustiööl tule paistel istuda. Mis kummaline põhimõte see lõunaeurooplastel siis on, et ei või elamisse ühtegi kütteseadet muretseda?
Radiaator maksab raha, ja elekter on tasuline. See ongi nende põhimõte, võimalikult palju raha kokku koida. Ennem istub külmas, kui rahakotirauad lahti teeb. Sugulasel oli tuttav, siin oli kuum suvi, mutt oigas ja halises, et palav ja palav, sugulane ütles, et osta ventilaator, kohe jäi hala kinni ja tuli vastuseks - aga see võtab ju elektrit. No siis istu oma kuumas toas edasi, ja halise, palju kulub, seda pole (kõrvalisel isikul) mõtet kuulata ega vaadata.
-
Külaline
jah, lõunapool inimesed on harjunud talvise toas külmetamisega. 4 kuud, mis see ära ei ole - õues ju päikse all saab sooja...
Kallist elektrit nad küll kasutama ei kipu, pigem paksud vammused.
Kreeka on turistile imeline, elamiseks peaks ikkagi olema kreeka keele oskus, töö ja valmidus suvise +40-ga toime tulla. Loe Aldo Maksimovi raamatut, nemad kolisid Kreekasse ja jäid sinna.
Kallist elektrit nad küll kasutama ei kipu, pigem paksud vammused.
Kreeka on turistile imeline, elamiseks peaks ikkagi olema kreeka keele oskus, töö ja valmidus suvise +40-ga toime tulla. Loe Aldo Maksimovi raamatut, nemad kolisid Kreekasse ja jäid sinna.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist