Miilises riigis tahaksite elada?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 14 Aug 2025 01:46
Külaline kirjutas: 14 Aug 2025 00:52Ma ise olen Rhodose saarel puhkamas käinud ja väga meeldis. Okt-november oli veel väga soe j
Rhodose elanikud räägivad, et kuna on soe, siis kütet majades pole. Aga talvisel ajal on üliniiske. Ja see niiskus ongi väga külm. Väljas on päeval 20 kraadi ja õhtul toas sama palju. Aga riided seljas on nii niisked, et väga külm tundub. Päeval käid kleidiga väljas, õhtul on toas jope seljas.
Õudne! Kui on midagi, mida minu keha ei talu, siis niiskus. Selline pidev, nädalaid kestev niiskus on ju igas mõttes tervisele halb. Toas hallitab ja keha ka kannatab.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Aug 2025 11:16 Pole nii naiivne ka enam, et arvaks nagu kuskil teisel maal oleks elu nagu roosamanna.
Mitmel maal oled siis ka elanud, et kohe selline
kindel teadmine?

See, millised on riigikord ja elutingimused, ei ole enamasti ju piisavad argumendid paljude jaoks. Paljud venelased näiteks elavad ise mingis jõleda tööstuslinna paneelikas, aga ei jõua oma head ja toredat riiki ära ülistada.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Aug 2025 11:10
Külaline kirjutas: 11 Aug 2025 11:16 Pole nii naiivne ka enam, et arvaks nagu kuskil teisel maal oleks elu nagu roosamanna.
kindel teadmine?

See, millised on riigikord ja elutingimused, ei ole enamasti ju piisavad argumendid paljude jaoks. Paljud venelased näiteks elavad ise mingis jõleda tööstuslinna paneelikas, aga ei jõua oma head ja toredat riiki ära ülistada.
ei saa aru... Inimene on ilmselt piisavalt elanud/näinud/lugenud/reisinud/inimestega suhelnud ja seepärast puuduvad illusioonid sellest nagu oleks mujal parem elu. Võibolla teistsugune, aga siiski vigadega. Ei pea tingimata elama kohapeal.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Eks vead on igal pool, aga kui oled soojalembene, siis sul on soojas kliimas ikka parem elada, kui siin, ehk et nendes riikides on siis nö elu parem külmavarese jaoks. Ikka kellegi jaoks on kuskil elu parem, kui mujal. Ei saa öelda, et igal pool on ühtlaselt sitt või tavaline olla.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Aug 2025 11:22 Inimene on ilmselt piisavalt elanud/näinud/lugenud/reisinud/inimestega suhelnud ja seepärast puuduvad illusioonid sellest nagu oleks mujal parem elu.
Eks igaüks ju arva, et ta on elanud, lugenud, suhelnud ja reisinud, kes see ikka arvab, et on rumal ja näeb asju natuke vildakalt. Aga on ülimalt vähetõenäoline, et ükskõik millist mõõdupuud kasutades ja vähegi objektiivselt võttes, Tallinn nüüd see maailma parim koht elamiseks on.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Aug 2025 12:00
Eks igaüks ju arva, et ta on elanud, lugenud, suhelnud ja reisinud, kes see ikka arvab, et on rumal ja näeb asju natuke vildakalt. Aga on ülimalt vähetõenäoline, et ükskõik millist mõõdupuud kasutades ja vähegi objektiivselt võttes, Tallinn nüüd see maailma parim koht elamiseks on.
Inimeste valikukriteeriumid elukoha valikul ei olegi objektiivsed ega pea vastama mingitele üldistele mõõdupuudele. Need on iga inimese puhul erinevad ja täiesti subjektiivsed. On päris kindlasti täiesti arvestatav hulk inimesi, kelle jaoks on justnimelt Tallinn see maailma parim koht elmiseks. Küsiti isiklikku arvamust.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Aug 2025 11:22 Inimene on ilmselt piisavalt elanud/näinud/lugenud/reisinud/inimestega suhelnud ja seepärast puuduvad illusioonid sellest nagu oleks mujal parem elu.
väidaks küll, et arvestades nii globaalset olukorda, kliimat kui isiklikku elu (töö, lähedased, eelistused jne) on Tallinn just see ideaalne koht mulle.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Aug 2025 13:01
väidaks küll, et arvestades nii globaalset olukorda, kliimat kui isiklikku elu (töö, lähedased, eelistused jne) on Tallinn just see ideaalne koht mulle.
Ideaalne linn on siis maailma suurima agressoriigi lähinaabruses asuvas linn, kus pool elanikest on selle agressorriigi keelsuse ja osad ka meelsusega. Rõske kliima ja 9 kuu sita ilmaga, väikse linna kohta üleautostunud, halva ühistranspordi ja kergliiklusteedega, ülehinnatud kinnisvarahindadega (eriti piirkondades, mis on veel enamvähem veel eestikeelsed). Päris omapärased strandardid …
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Aug 2025 13:42

Ideaalne linn on siis maailma suurima agressoriigi lähinaabruses asuvas linn, kus pool elanikest on selle agressorriigi keelsuse ja osad ka meelsusega. Rõske kliima ja 9 kuu sita ilmaga, väikse linna kohta üleautostunud, halva ühistranspordi ja kergliiklusteedega, ülehinnatud kinnisvarahindadega (eriti piirkondades, mis on veel enamvähem veel eestikeelsed). Päris omapärased strandardid …
Loodan, et sa Eestis ei ela, sest kes elaks riigis, mis pole tema jaoks parim, eks!
Külaline

Guest kirjutas: 14 Aug 2025 15:42

Loodan, et sa Eestis ei ela, sest kes elaks riigis, mis pole tema jaoks parim, eks!
Tallinn on muidugi see maailma säravaim pärl. Üle 200 000 venelase ei saa ka eksida. Tore, et sa seal Tallinnas oma mõttekaaslastega kõik kenasti ühel meelel olete.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Aug 2025 16:21Tallinn on muidugi see maailma säravaim pärl. Üle 200 000 venelase ei saa ka eksida. Tore, et sa seal Tallinnas oma mõttekaaslastega kõik kenasti ühel meelel olete.
Kas oled kuskil Hispaania 40-kraadise päikese all?
Külaline

Guest kirjutas: 14 Aug 2025 16:24
Külaline kirjutas: 14 Aug 2025 16:21Tallinn on muidugi see maailma säravaim pärl. Üle 200 000 venelase ei saa ka eksida. Tore, et sa seal Tallinnas oma mõttekaaslastega kõik kenasti ühel meelel olete.
Kas oled kuskil Hispaania 40-kraadise päikese all?
Ilmselt on ja tugeva päikesepiste saanud :D
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Aug 2025 11:10
kindel teadmine?

Oled sa mõelnud, et äkki see paneelikas elav inimene polegi elus muud näinud? Nõme on selline halvustamine ja teiste üle irvitamine, eriti, kui need kehvades tingimustes elajad ise oma viletsuses süüdi pole.
Külaline

Ma see, kes Rhodose elamise kohta küsis. Ma nüüd väheke googeldasin ja tuleb välja, et elekter seal on kallis ja gaasiküte talvisel ajal lausa piiratud.
Ilmselt seepärast ka see niiskus talvisel perioodil.
Ja saared, ka Rhodos, suuresti elatuvad turismist ja töö on hooajaline.

Eks vist kannataks kolida sinna vaid siis, kui on kaugtöötamisega kindel sissetulek.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Aug 2025 16:21
Guest kirjutas: 14 Aug 2025 15:42

Tallinn on muidugi see maailma säravaim pärl. Üle 200 000 venelase ei saa ka eksida. Tore, et sa seal Tallinnas oma mõttekaaslastega kõik kenasti ühel meelel olete.
Jah, on. Ma ei näe ega kuule venelasi, kus ma neid nägema peaks? Selveris nad ei lõuga ja tänaval ma ei ela. Piirkond on hea, kalleim Tallinnas, kinnisvara hind aina tõuseb. Oma maja, rahu, vaikus, linnulaul. Muide, mul on venelastest üürnikud ja töökaaslased-imelised inimesed! Kindlasti etemad, kui mistahes eestlane. Miks sa oma koduriiki vihkad? Ilmselt elad juba aastaid Monacos või Singapuris, kas oled rahul?
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Aug 2025 19:05Ja saared, ka Rhodos, suuresti elatuvad turismist ja töö on hooajaline.
Oota veidi selle kolimisega. Praegu on turistidevastased demonstratsioonid väga menukad ja aktuaalsed. Juba mõneski kohas on turismindusest teenimisele punkt pandud.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Aug 2025 20:05
Külaline kirjutas: 14 Aug 2025 19:05Ja saared, ka Rhodos, suuresti elatuvad turismist ja töö on hooajaline.
Oota veidi selle kolimisega. Praegu on turistidevastased demonstratsioonid väga menukad ja aktuaalsed. Juba mõneski kohas on turismindusest teenimisele punkt pandud.
Ei ma hakkagi kuhugi kolima. Lihtsalt selle teema peale mõtlesin, kui millises riigis, siis äkki sinna.
Ega ma hetkel ka kodumaal ela. Elan juba 13 aastat Soomes.
Juba suurema lapse pärast oleks keeruline kolida, mitmel põhjusel. Vb, kui ta täiselaine on ja oma elu peal, siis mõtlen uuesti seda mõtet.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Aug 2025 20:05
Üks asi on turism, teine asi kuhugi elama kolimine.
Kus on turismindusele punkt pandud? Kanaarid protestisid, aga said ise ka aru, et ilma turistita nad sureks nälga.
Veneetsiat üritatakse kaitsta, mingit punkti küll pandud pole.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Aug 2025 20:59Üks asi on turism, teine asi kuhugi elama kolimine.
Kus on turismindusele punkt pandud? Kanaarid protestisid, aga said ise ka aru, et ilma turistita nad sureks nälga.
Veneetsiat üritatakse kaitsta, mingit punkti küll pandud pole.
Kui ta sinna tööle tahab minna, siis on ju töökohtade pärast suurem rabelemine, kui turiste enam ei käi nii palju.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Aug 2025 19:05 Ma see, kes Rhodose elamise kohta küsis. Ma nüüd väheke googeldasin ja tuleb välja, et elekter seal on kallis ja gaasiküte talvisel ajal lausa piiratud.
Ilmselt seepärast ka see niiskus talvisel perioodil.
No näed siis, igal pool on omad probleemid, millest kõva häälega ei räägita vaid tuuakse välja vaid glamuursem pool.

Ka Hispaania saartel on see elekter-on-kallis-probleem, tean seda seal talvituvate eesti pensiokate kaudu. Lisaks on kuumaperioodidel probleemid veega ja seda juba mitmeid aastaid. Seega pole see elu seal nii lill midagi. Pakun, et varsti hakkavad nad sealt kõik tilinal tagasi koju tulema, sest kliima on elamiseks võimatu.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot] ja 5 külalist