12 aastase lapse riietus kohutav

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 14 Aug 2025 15:06Ei valeta, vene kool.
Venelaste puhul normull. Mäletan üllatust, kui varastel tundidel Balti jaamas rongist väljudes jalutas vastu mustas pitspesus venelanna. Ta ise vist mõtles, et kannab negližee asemel minikleiti.
Külaline

Mina olen keskealine ja käiks hea meelega nende kottriietega ringi. Minu nooruse ajal 90ndatel oli tibistiil ja ma ei tundnud end sellisena hästi. MInu arvates sada korda parem, kui neiud on lohvakalt riides kui et käivad poolpaljalt.
Külaline

Parem kottpükste mood, kui et pepu paljas mood ja mingitel pervo-onudel tänaval suud vesised.

Kusjuures ükspäev vanalinnas ma vaatasin üht moslemite perekonda, kes ilmselt olid turimisreisil, et näe lõpuks ometi on selline mood, et isegi noored moslemineiud saavad modernsed olla minemata vastuollu oma traditsioonilisusega. Pereemal oli traditsiooniline pikk ürp, aga tütrel suur pusa ja kott-teksad nagu kõigil teistel neiudel praegu. No hijab muidugi ikka peas.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Aug 2025 12:04
Külaline kirjutas: 14 Aug 2025 11:36 Veider mõelda et kõik siin ongi nõus nii, et laps on kohe 13 ja võib kanda mida hing ihkab. Ema mingu kukele.
Hetkel olen 35 , kuid kui pubekas olin siis ema sõna ikka maksis ka midagi. Ostis ja mina kandsin. Ei olnud mingit vastuvaidlemist.
Need kõik emad kes siin kirjutavad, siis noh, palju õnne edaspidiseks. Laps 13 ja ise otsustab. Mis siis teete kui 16 on? Tõstab teid teie enda kodust välja 😁
Tänapäeva kasvatus. Ema sõna ei maksa midagi. Käi ja ole nagu kalkar.
Riided on nii odavad, et laps saab ka oma taskuraha eest osta, midaiganes tahab. Laiad teksad on moes, kas teemaalgataja siis neid ise ei kanna? Olen 50-ndates ja kannan isegi.
50+ ja ikka arvestad moega, mitte oma soovidega? Probleem ongi selles, et teismelised ei julge mitte midagi omanäolist kanda, vaid on nagu lastekodu väljasõidul. Ja täiskasvanud kiidavad takka. Masendav.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Aug 2025 21:13
Külaline kirjutas: 14 Aug 2025 11:36 Veider mõelda et kõik siin ongi nõus nii, et laps on kohe 13 ja võib kanda mida hing ihkab. Ema mingu kukele.
Hetkel olen 35 , kuid kui pubekas olin siis ema sõna ikka maksis ka midagi. Ostis ja mina kandsin. Ei olnud mingit vastuvaidlemist.
Need kõik emad kes siin kirjutavad, siis noh, palju õnne edaspidiseks. Laps 13 ja ise otsustab. Mis siis teete kui 16 on? Tõstab teid teie enda kodust välja 😁
Riided on nii odavad, et laps saab ka oma taskuraha eest osta, midaiganes tahab. Laiad teksad on moes, kas teemaalgataja siis neid ise ei kanna? Olen 50-ndates ja kannan isegi.
50+ ja ikka arvestad moega, mitte oma soovidega? Probleem ongi selles, et teismelised ei julge mitte midagi omanäolist kanda, vaid on nagu lastekodu väljasõidul. Ja täiskasvanud kiidavad takka. Masendav.
Masendav on minu arust see, et vanem oma lapse pärast lausa häbi tunneb
Külaline

Guest kirjutas: 14 Aug 2025 11:36 Veider mõelda et kõik siin ongi nõus nii, et laps on kohe 13 ja võib kanda mida hing ihkab. Ema mingu kukele.
Olen 48a. Oma lapsepõlvest mäletan ma haaknõelu täis ja kukeharjadega punkareid. Ja saadi ka elatud. Nüüd rääkida, et tänapäeva teismelise lotakamate pükste ja suurema kampsuni moes peaks nägema kohutavat mässu täiskasvanute autoriteedi vastu ja niisuguseid riideid kanda sooviva teismelisega surmtõsiselt meeletuid lahinguid lööma - ma ei tea, mind ajab see küll naerma.

Juba väikelaste puhul on minu meelest normaalne kasvatuse põhimõte, et laps ei ole perekonnas juht ja tähtsamad asja otsustab täiskasvanu, kuna lapsel pole veel piisav arengutase, et kõike otsustada. Teisalt, tasakaalu mõttes võiks lapsele jätta võimaluse otsustada mingeid temasse endasse puutuvaid väiksemaid asju - näiteks, kas panna selga sinine või punane pluus. Ühesõnaga, et juba väiksele lapsele piire kehtestades täiskasvanu ikkagi valib oma võitlusi, võitleb lapsega seal, kus see on oluline ning ei võitle lapsega seal, kus lapse oma tahtmise järgi teha lubamine mõistusega võttes mingit kahju ei põhjusta.

Kui rääkida 12a, siis 12a muidugi ei otsusta paljusid asju ise, vaid teeb vanemate tahtmise järgi ja nii on. Kuid riietus on minu meelest just see, millest ma põhimõtteliselt ei tee mingit enda võimu ja tahtmise pealesurumise teemat, vaid lasen teismelisel valida oma maitse järgi. Kui läheme poodi midagi ostma, siis alati küsin lapse arvamust, et kas sulle endale meeldib see, kas sa tunned ennast selles hästi - ja arvestan sellega. Minu meelest tobe ja nüri oleks teismelist suruda mingisse riietusse argumendiga ''vot mina, neljakümnendates inimene, pean ilusaks sellised pükse ja järelikult pead sina ka neid kandma ja mingit vastuvaidlemist ei ole''. Kuidas tegelikult teismeline ikkagi kahjustab mind, kandes näiteks suuremat kampsunit. Naerukoht on selline väide minu jaoks.
käguan
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas käguan »

Guest kirjutas: 14 Aug 2025 21:13
No ja kui ei julgegi omanäolist kanda - mida see mitte oma südamesoovi järgi valitud, vaid emme käsu korras selga surutud nö. omanäoline riietus siis juurde annaks. Ei anna see ju tegelikku, sisemist enesekindlust (mis paljudel kujuneb hiljem).

Isegi, kui teismeline lähtub hetkel natuke liiga palju kambavaimust, siis teismeliseiga on selles mõttes ilus iga, et teismelisel on kõik järgmised eluetapid - noorus, noorem keskiga, vanem keskiga jne. veel ees. Jõuab veel elada ja igasugu asju kanda.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Aug 2025 00:27
Guest kirjutas: 14 Aug 2025 11:36 Veider mõelda et kõik siin ongi nõus nii, et laps on kohe 13 ja võib kanda mida hing ihkab. Ema mingu kukele.
Olen 48a. Oma lapsepõlvest mäletan ma haaknõelu täis ja kukeharjadega punkareid. Ja saadi ka elatud. Nüüd rääkida, et tänapäeva teismelise lotakamate pükste ja suurema kampsuni moes peaks nägema kohutavat mässu täiskasvanute autoriteedi vastu ja niisuguseid riideid kanda sooviva teismelisega surmtõsiselt meeletuid lahinguid lööma - ma ei tea, mind ajab see küll naerma.

Juba väikelaste puhul on minu meelest normaalne kasvatuse põhimõte, et laps ei ole perekonnas juht ja tähtsamad asja otsustab täiskasvanu, kuna lapsel pole veel piisav arengutase, et kõike otsustada. Teisalt, tasakaalu mõttes võiks lapsele jätta võimaluse otsustada mingeid temasse endasse puutuvaid väiksemaid asju - näiteks, kas panna selga sinine või punane pluus. Ühesõnaga, et juba väiksele lapsele piire kehtestades täiskasvanu ikkagi valib oma võitlusi, võitleb lapsega seal, kus see on oluline ning ei võitle lapsega seal, kus lapse oma tahtmise järgi teha lubamine mõistusega võttes mingit kahju ei põhjusta.

Kui rääkida 12a, siis 12a muidugi ei otsusta paljusid asju ise, vaid teeb vanemate tahtmise järgi ja nii on. Kuid riietus on minu meelest just see, millest ma põhimõtteliselt ei tee mingit enda võimu ja tahtmise pealesurumise teemat, vaid lasen teismelisel valida oma maitse järgi. Kui läheme poodi midagi ostma, siis alati küsin lapse arvamust, et kas sulle endale meeldib see, kas sa tunned ennast selles hästi - ja arvestan sellega. Minu meelest tobe ja nüri oleks teismelist suruda mingisse riietusse argumendiga ''vot mina, neljakümnendates inimene, pean ilusaks sellised pükse ja järelikult pead sina ka neid kandma ja mingit vastuvaidlemist ei ole''. Kuidas tegelikult teismeline ikkagi kahjustab mind, kandes näiteks suuremat kampsunit. Naerukoht on selline väide minu jaoks.
Olen 54-aastane. Ja enda noorusest mäletan lisaks punkaritele ka emosid. Emod olid riietatud otsast lõpuni sügavasse musta. Kui mälu ei peta, siis olid ka needitud ja meigitud. Neid nii palju ei olnud, kui punkareid, aga mäletan üsna hästi, kui meie väikelinnas paar sellist tänava peal ringi liikusid. Mõjusid morbiidselt ja ängitekitavalt. Üsna võimalik, et neil oligi depressioon ka, sest iga nende keharakk ja käitumine viitas sellele.
Külaline

Miks peaks tüdrukul ümber teksad olema?
Ja ema on kurb, kui tütar teistele oma figuuri ei näita?
Kohe näha, et ema ise oli noor 90.-tel, kus oli moes, mida napim, seda ilusam (ja meie emadele see siis üldse ei meeldinud!).
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Aug 2025 21:13
Need ongi minu soovid. Kas peaks mingite rõvedate retuuside ja tuunikaga käima, nagu osad ülekaalulised mutid? Igas moes leidub midagi sobivat, millega oma garderoobi värskendada. Mul on umbes 500 erinevat riietuseset, pool neist klassika.
Külaline

Varemalt ei saanudki lapsed taskuraha nii palju, et riideid-jalanõusid osta. Aga noh, tänapäeval on lasterahad ja taskurahad nii suured, et pole ime, et Euroopas on kõige rohkem mitte töölkäivaid noori Eestis. Samas on ilmajäetus võrreldes teiste vanusegruppidega kõige väiksem.
Külaline

Ma laseks lapsel kanda seda, mida tahab. Las katsetab nooruses. Jäävad ka head suhted. Tööl võid ju töökaaslastele jutustada, et laps ei käi riides kalkari moodi mitte sellepärast, et sa ei raatsi talle korralikke riideid osta. Ma usun, et töökaaslastele pakub teema lihtsalt nalja ja sa ei peaks häbi tundma.
Külaline

Lohvakas riietus kaitseb neidusid seksuaalse vägivalla eest. Las kannab, kui tunneb nii end mugavalt. Siis ei vaata perverdid teda kui lihakeha.
Külaline

Tööl võid ju töökaaslastele jutustada, et laps ei käi riides kalkari moodi mitte sellepärast, et sa ei raatsi talle korralikke riideid osta.
Miks peaks töökaaslastele midagi sellist rääkima ja oma last vabandama.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Aug 2025 22:12
Tööl võid ju töökaaslastele jutustada, et laps ei käi riides kalkari moodi mitte sellepärast, et sa ei raatsi talle korralikke riideid osta.
Kui talle tundub, et töökaaslased tagaselja seda arutavad, siis on parem ise teemast rääkida.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Aug 2025 22:18
Kui talle tundub, et töökaaslased tagaselja seda arutavad, siis on parem ise teemast rääkida.
Miks sa arvad, et töökaaslased on kuskilt kuu pealt ja ei tea, kuidas tänapäeval noored riides käivad? Või miks nad peaks kellegi lapse riietust arutama? Väga imelik jutt sul.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Aug 2025 22:20
Guest kirjutas: 15 Aug 2025 22:18
Miks sa arvad, et töökaaslased on kuskilt kuu pealt ja ei tea, kuidas tänapäeval noored riides käivad? Või miks nad peaks kellegi lapse riietust arutama? Väga imelik jutt sul.
Kui TA jaoks on see nagu kuu pealt ja tahab arutada, siis kindlasti on ka töökaaslaste seas selliseid.
Külaline

Töökaaslased võivad öelda küll midagi. Aga mul oli just kogemus, mis pani mind väga imestama. Kui mul olid lapsed kasvamas, siis töökaaslased aina õpetasid, mida ma pean tegema, kuidas on õige, kui teemaks tulid lapsed. Mis ma pean tegema.
Nüüd on ka töökaaslastel lapsed ja ikka räägime lastest ka, nende käitumisest ja tegemustest. Ja keegi ei õpeta ega targuta enam nii, nagu mulle omal ajal.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Aug 2025 18:23 Mina olen keskealine ja käiks hea meelega nende kottriietega ringi. Minu nooruse ajal 90ndatel oli tibistiil ja ma ei tundnud end sellisena hästi. MInu arvates sada korda parem, kui neiud on lohvakalt riides kui et käivad poolpaljalt.
Keegi sundis sind tibi olema? Ise olin ka sel ajal teismeline ja käisin nii riides nagu ise tahtsin. Üsna sarnaselt sellele, mis praegu noortel seljas. Poleks uskunud, et sellest kunagi kuum moevool saab.
Külaline

Küllalt palju on oma noorepõlve riietesse kinni jäänud naisi, kes ei oskagi muudmoodi riietuda, pakun, et see TA ise on 90.aastate stiili jäänud ja arvab, et see ongi nüüd ka 40-50 seljas sobilik ja "ilus"! :lol: Jumal tänatud, kui laps seda üle ei võta, koolis oleks nagu valge vares. Las inimene käib sellega, milles end mugavalt tunneb! Kui ei ole paljas, ilmastikule karjuvalt ebasobiv (mida emme miniseelik talvel oli küll) ja muidu tervisele ohtlik, las kannab. 12-13 hakkabki oma stiil ja isikupära välja kujunema, massimood on üks äärmus ja teine on emme valitud riided, mis ajast ja arust.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 3 külalist