On mõnes küll ka üks suurem kabiin. H&M poes näiteks. Aga seal on tihtipeale poekraam ette ladustatud ja kasutada ikka ei saa.Külaline kirjutas: ↑21 Aug 2025 11:56Kas mõnes poes on siis eri mõõtudega kabiinid? Pole märganud.Külaline kirjutas: ↑21 Aug 2025 11:24Suur kabiin. Sinna mahub ratastooliga. Käruga lapsevanemad.
Kas suur kabiin on võimalus või õigus. Kas invavets on võimalus või õigus.
Või on mõeldud ainilt neile, kes liiguvad käruga ja ratastooliga ja teistele pole see lubatud. Et nagu piinlikkus peaks olema see tunne, kui neid kasutad ilma suurema ruumi vajaduseta.
Invavetsu kasutamine
-
Külaline
-
Külaline
Kasutan nii invavetsu kui invagarderoobi, kui need vabad on. Ja ei näe, et see oleks probleem. Isegi kui tuleb invaliid - kõik ju peavad aeg-ajalt sabas ootama, mis siis on, kui ta ka ootab, kuni ma välja tulen? (Kui invaliid on kasvõi silmapiiril, siis loomulikult ma enne teda vetsu või garderoobi ei roni, sel juhul on tal muidugi eesõigus.)
-
Külaline
Jube mats.Guest kirjutas: ↑23 Aug 2025 21:43 Kasutan nii invavetsu kui invagarderoobi, kui need vabad on. Ja ei näe, et see oleks probleem. Isegi kui tuleb invaliid - kõik ju peavad aeg-ajalt sabas ootama, mis siis on, kui ta ka ootab, kuni ma välja tulen? (Kui invaliid on kasvõi silmapiiril, siis loomulikult ma enne teda vetsu või garderoobi ei roni, sel juhul on tal muidugi eesõigus.)
-
Külaline
Ja mis sind paneb arvama, et oled mingi prviligeeritud klass, kes võib neid invaliididele mõeldud asju kasutada? Miks sa oled teistest kuidagi kõrgemal? Kui kõik nii teeks nagu sina, siis ei saaks ju ükski invaliid löögile. Sina arvad, et teised ei või, aga sina küll. Kust sul selline ebaadekvaatne enesehinnang ja minapilt on tulnud, täitsa huvi tekkis?Guest kirjutas: ↑23 Aug 2025 21:43 Kasutan nii invavetsu kui invagarderoobi, kui need vabad on. Ja ei näe, et see oleks probleem. Isegi kui tuleb invaliid - kõik ju peavad aeg-ajalt sabas ootama, mis siis on, kui ta ka ootab, kuni ma välja tulen? (Kui invaliid on kasvõi silmapiiril, siis loomulikult ma enne teda vetsu või garderoobi ei roni, sel juhul on tal muidugi eesõigus.)
-
Külaline
Ratastool on tõestuseks või?Külaline kirjutas: ↑23 Aug 2025 22:19 (Kui invaliid on kasvõi silmapiiril,
-
Külaline
Asjakohane küsimus. Kui mõnel on näiteks Crohni tõbi, siis ta peab ootama (sest ega tal otsa ees ei ole, et invaliid), sest mõni tädi peab lihtsalt mugavamaks invavetsu. Ja on ise lausa uhke selle üle.
-
Külaline
Aga äkki kellelgi pole mingi diagnoositud haigus, aga lihtsalt suuremat sorti seedehäire?Külaline kirjutas: ↑23 Aug 2025 22:57Asjakohane küsimus. Kui mõnel on näiteks Crohni tõbi, siis ta peab ootama (sest ega tal otsa ees ei ole, et invaliid), sest mõni tädi peab lihtsalt mugavamaks invavetsu. Ja on ise lausa uhke selle üle.
Kas crohni tõbi annab puude või?
Ärge nüüd tõmmelge. Enamasti on need invavetsud täiesti tühjad ja kedagi pole järjekorras. Ei poodides ega lõbustusparkides ega tanklates.
-
Külaline
Ma ei saa, kuidas see matslus on. Kui tuleks korraga 7 invaliidi, siis ikka peaksid kuus ju järjekorras ootama. Invaliidsus ei tähenda ometi, et inimene oma järjekorda ei või oodata. See tähendab lihtsalt, et tema kasutatav ruum peab vastama teatud tingimustele. Võib-olla on mitteinvaliidil kõht lahti ja tal on palju kiirem vajadus vetsu jõuda. Ikka mõistusega peaks võtma seda. Reaalsuses on invaliide ikka ju tunduvalt vähem kui mitteinvaliide, seega võimalus, et keegi neist üldse peab ukse taga ootama, on praktiliselt olematu.Guest kirjutas: ↑23 Aug 2025 22:19Jube mats.Guest kirjutas: ↑23 Aug 2025 21:43 Kasutan nii invavetsu kui invagarderoobi, kui need vabad on. Ja ei näe, et see oleks probleem. Isegi kui tuleb invaliid - kõik ju peavad aeg-ajalt sabas ootama, mis siis on, kui ta ka ootab, kuni ma välja tulen? (Kui invaliid on kasvõi silmapiiril, siis loomulikult ma enne teda vetsu või garderoobi ei roni, sel juhul on tal muidugi eesõigus.)
Palju nõuate arutle foorumi kasutajatelt.Külaline kirjutas: ↑23 Aug 2025 23:59... Ikka mõistusega peaks võtma seda ...Guest kirjutas: ↑23 Aug 2025 22:19Jube mats.Guest kirjutas: ↑23 Aug 2025 21:43 Kasutan nii invavetsu kui invagarderoobi, kui need vabad on. Ja ei näe, et see oleks probleem. Isegi kui tuleb invaliid - kõik ju peavad aeg-ajalt sabas ootama, mis siis on, kui ta ka ootab, kuni ma välja tulen? (Kui invaliid on kasvõi silmapiiril, siis loomulikult ma enne teda vetsu või garderoobi ei roni, sel juhul on tal muidugi eesõigus.)
-
Külaline
Sa ikka oled elus neid tühjalt seisvaid invavetse kuskil maailmas näinud või? Suvalistes kiirtee tanklates Euroopas? Mingis Pariisi kohvikus või Taani loomaaias?Külaline kirjutas: ↑23 Aug 2025 22:21Ja mis sind paneb arvama, et oled mingi prviligeeritud klass, kes võib neid invaliididele mõeldud asju kasutada? Miks sa oled teistest kuidagi kõrgemal? Kui kõik nii teeks nagu sina, siis ei saaks ju ükski invaliid löögile. Sina arvad, et teised ei või, aga sina küll. Kust sul selline ebaadekvaatne enesehinnang ja minapilt on tulnud, täitsa huvi tekkis?
Või isegi meie suurpoodides märganud kuskil mingitki puudega inimeste järjekorda, nt Selveris või Prismas?
Kui vaid üksainuski invaliid oleks järjekorras, lastaks ta kohemaid sisse. Ei pea selleks ratastoolis olema, ei pea ometi ka mingit tõendit olema!
Mulle pole ametlikult puuet määratud, aga mul on raske tõusta. Invavetsu käetoed on suureks abiks. Käin invavetsus alati, kui see vaba on. Ja alati ka on.
-
Külaline
Puue pole jah ainus põhjus, miks inimesel kiiresti vetsu võib vaja olla. Näiteks minul on väga vererohked päevad, pidevalt on oht, et hetkega tekib uputus. Siis on vaja kiiresti sidet vahetama jõuda, enne kui see lekkima hakkab - ja lekkima hakkab ta tõesti poole minutiga mõnikord, kui tunnen, et hakkas voolama. Pealegi on siis enamasti vaja ka end veidi pesta, mõnikord ka pesu vahetada. Seda kõike pole võimalik tavalises kilukarbis teha.
Invavets on kõigile, kellel on mingi eriolukord. Isegi kohe minev rong või algav loeng on eriolukord ja minu arust täiesti aktsepteeritav, et siis kasutatakse eelisõigust. Vanus, nõrgad põlved, peapööritus, südamepaha, isegi palju asju, mida kempsus pole kuskile panna - kõik on aktsepteeritavad.
Invakohale parkimine on hoopis midagi muud, vähemalt juhul, kui parklas on teisi vabu kohti. Kuigi muidugi on ka siin küsitavusi - näiteks kord nädal enne sünnitust suvel palava ilmaga parkisin auto invakohale, sest see oli ainus varjulisse kohta parkimise võimalus ja mul oli probleeme palavuse ja peapööritusega. No kohe lippas turvamees ligi ja asus mõnitama a la kas rasedus on invaliidsus. No ei ole invaliidsus, aga ka tõsiseltvõetav põhjus. Eks ma siis läksin parkisin päikese kätte kaugemale, muidugi jäin ellu, aga mu õiglusmeel oli tõsiselt häiritud - muidu ei näe ju, et turvad läheks Mersu jeepidele järele ja neilt küsiks nende invaliidsust ... aga vat rase naine oli nüüd see õige sihtmärk, seda julges mõnitada.
Invavets on kõigile, kellel on mingi eriolukord. Isegi kohe minev rong või algav loeng on eriolukord ja minu arust täiesti aktsepteeritav, et siis kasutatakse eelisõigust. Vanus, nõrgad põlved, peapööritus, südamepaha, isegi palju asju, mida kempsus pole kuskile panna - kõik on aktsepteeritavad.
Invakohale parkimine on hoopis midagi muud, vähemalt juhul, kui parklas on teisi vabu kohti. Kuigi muidugi on ka siin küsitavusi - näiteks kord nädal enne sünnitust suvel palava ilmaga parkisin auto invakohale, sest see oli ainus varjulisse kohta parkimise võimalus ja mul oli probleeme palavuse ja peapööritusega. No kohe lippas turvamees ligi ja asus mõnitama a la kas rasedus on invaliidsus. No ei ole invaliidsus, aga ka tõsiseltvõetav põhjus. Eks ma siis läksin parkisin päikese kätte kaugemale, muidugi jäin ellu, aga mu õiglusmeel oli tõsiselt häiritud - muidu ei näe ju, et turvad läheks Mersu jeepidele järele ja neilt küsiks nende invaliidsust ... aga vat rase naine oli nüüd see õige sihtmärk, seda julges mõnitada.
-
Külaline
Kiidan turvameest, et julges midagi öelda. Tavaliselt pargivad igasugused sinna invaliidikohale ja kui kunagi mul endal oli jalg kipsis, siis polnud invaliidikohti vabu, kuigi mul oleks õigus olnud sinna parkida ja liikumine oli väga vaevaline. Eriti torkas see silma Maxima juures, sinna ma ei läinudki üldse. Kui palav ilm jalust võtab, äkki ei peaks siis just selle palavaga sinna poodi minema, mine hiljem.No kohe lippas turvamees ligi ja asus mõnitama a la kas rasedus on invaliidsus. No ei ole invaliidsus, aga ka tõsiseltvõetav põhjus. Eks ma siis läksin parkisin päikese kätte kaugemale, muidugi jäin ellu, aga mu õiglusmeel oli tõsiselt häiritud - muidu ei näe ju, et turvad läheks Mersu jeepidele järele ja neilt küsiks nende invaliidsust ... aga vat rase naine oli nüüd see õige sihtmärk, seda julges mõnitada.
Mõne arust on nüüd suur põhjus, et kohe hakkab loeng, vererohked päevad, kõik on ivaliidid. Kas oma elu kuidagi paremini planeerida ei oska siis, et need on suured eriolukorrad. Mõni on ikka lihtsalt väga saamatu. Kas loengu algusaeg tuli nii ootamatult sulle. Ja siin polnud juttu isegi sellest, mõne arvates ta lihtsalt võib invaliidivetsu kasutada, sest ega neid ivaliide ju nagunii pole ja temal on nii mugavam, meeldib lihtsalt. Siin on ikka meeletult pikk maa veel arenenud riigi hoiakuteni.
-
Külaline
Ma mingi kuu tagasi lugesin välismaisest lehest masendavalt pikka artiklit, transsoolistest meestest. Need mehed, kes on end naisteks muutnud. Suur draama oligi naistel kuidas mehed, endised mehed end siis naiste vetsudesse pressivad, perverdid. Lähevad sinna naisi jõllitama kuigi naistevetsudes on kõik kabiinid ja pissuaare ei ole. Ka transsoolistele meestele peaks selline asi olema seadusega keelatud. Aga ometi ei käi mehed naiste vetsudes, hoopis naised käivad ise meeste vetsudes. Ja paljud naised käivad või kas ongi naist kes pole veel käinud? Põhjuseks on: järjekorda ei ole, puhtam on kui naiste vets, naised pidid metsikult maha pissima. Nüüd siis käiakse juba invavetsudes, kuigi need ongi puuetega inimestele.Külaline kirjutas: ↑21 Aug 2025 00:08Maailm on invavetsusid täis, ei ole teema ilmselt vaid kohaliku poe kempsus.Külaline kirjutas: ↑20 Aug 2025 21:02 Need on ju alati lukus, võti infolauda peidetud.
Käisin viimati Legolandi omades, korduvalt. Polnud ka mujal saba, aga invavetsud olid lihtsalt palju mugavamad.
Probleem on siis naiste vetsude vähesuses või siis väiksuses, miks muidu naised massiliselt käivad meeste- või invavetsudes. Lahenduseks tuleks neid suurendada ja rohkem luua.
Lugesin ka, ja imestasin. Inimesele vist meeldivad probleemid, nt, kui hetkega uputus tekib. Kui tavaline mensilapp (olgu kasvõi night) kinni ei pea, siis saab kasutada Tena uriinipidamatuse sidet, see aitab. Mul oli enne mensi lõppu, et hakkas öösel tulema ja palju, mensilapist jäi väheseks, paningi Tena alla, see on nagu mähe, mitte mingi kitsas niru. Ajas asja ära küll.
-
Külaline
Mulle näib imelik. Kõrvuti on naisete ja invawc. Naisetevetsu taga seisab 10 naist. Invavetsus pole kedagi. Mis on see mis paneb naised seal järjekorras seisma?
-
Külaline
Probleem on selles, et naised teevad seal vetsus veel sada muud asja, mitte ainult ei tühjenda ennast nagu mehed. See on ju imelik, et mehi on sama palju kui naisi, aga meestevetsud on tühjad, nasitevetsudes on järjekorrad. Näiteks kui käin Viru keskuses vetsus, siis on vets paksult täis mingeid tütarlapsi, kes ennast peegli ees mukivad ja seal jutustavad. Käsi pesema ei mahu. Tallinna ülikoolis käin ka, seal jälle mõnikord vets mingeid lobisevaid tüdrukuid täis, kes istuvad ka kabiinides kaua, ei tea, mida nad teevad seal. Mõnikrod mõni seisab seal peegli ees, sööb hamburgerit ka veel, käsi pesema ei saa minna. Minu arust imelkke tegevusi tehakse seal vetsudes, mul näiteks kuskil uriinihaisu sees poleks isu, aga näe, mõnele meeldib seal seista kõigil ees.Probleem on siis naiste vetsude vähesuses või siis väiksuses, miks muidu naised massiliselt käivad meeste- või invavetsudes. Lahenduseks tuleks neid suurendada ja rohkem luua.
-
Külaline
Jah, raskematel juhtudel annab.Kas crohni tõbi annab puude või?
-
Külaline
Ausalt öeldes olen alati arvanud, et need kohad on puudetunnistusega inimestele. Kui olen ise karkudega olnud, pargin sinna, kus tavainimene. Invakohale pole kunagi parkinud.Külaline kirjutas: ↑24 Aug 2025 14:18Kiidan turvameest, et julges midagi öelda. Tavaliselt pargivad igasugused sinna invaliidikohale ja kui kunagi mul endal oli jalg kipsis, siis polnud invaliidikohti vabu, kuigi mul oleks õigus olnud sinna parkida ja liikumine oli väga vaevaline. Eriti torkas see silma Maxima juures, sinna ma ei läinudki üldse. Kui palav ilm jalust võtab, äkki ei peaks siis just selle palavaga sinna poodi minema, mine hiljem.No kohe lippas turvamees ligi ja asus mõnitama a la kas rasedus on invaliidsus. No ei ole invaliidsus, aga ka tõsiseltvõetav põhjus. Eks ma siis läksin parkisin päikese kätte kaugemale, muidugi jäin ellu, aga mu õiglusmeel oli tõsiselt häiritud - muidu ei näe ju, et turvad läheks Mersu jeepidele järele ja neilt küsiks nende invaliidsust ... aga vat rase naine oli nüüd see õige sihtmärk, seda julges mõnitada.
-
Külaline
Sinu kipsis jalg on samaväärne halb käitumine, kui rasedus.Külaline kirjutas: ↑24 Aug 2025 14:18Kiidan turvameest, et julges midagi öelda. Tavaliselt pargivad igasugused sinna invaliidikohale ja kui kunagi mul endal oli jalg kipsis, siis polnud invaliidikohti vabu, kuigi mul oleks õigus olnud sinna parkida ja liikumine oli väga vaevaline. Eriti torkas see silma Maxima juures, sinna ma ei läinudki üldse. Kui palav ilm jalust võtab, äkki ei peaks siis just selle palavaga sinna poodi minema, mine hiljem.No kohe lippas turvamees ligi ja asus mõnitama a la kas rasedus on invaliidsus. No ei ole invaliidsus, aga ka tõsiseltvõetav põhjus. Eks ma siis läksin parkisin päikese kätte kaugemale, muidugi jäin ellu, aga mu õiglusmeel oli tõsiselt häiritud - muidu ei näe ju, et turvad läheks Mersu jeepidele järele ja neilt küsiks nende invaliidsust ... aga vat rase naine oli nüüd see õige sihtmärk, seda julges mõnitada.
Mõne arust on nüüd suur põhjus, et kohe hakkab loeng, vererohked päevad, kõik on ivaliidid. Kas oma elu kuidagi paremini planeerida ei oska siis, et need on suured eriolukorrad. Mõni on ikka lihtsalt väga saamatu. Kas loengu algusaeg tuli nii ootamatult sulle. Ja siin polnud juttu isegi sellest, mõne arvates ta lihtsalt võib invaliidivetsu kasutada, sest ega neid ivaliide ju nagunii pole ja temal on nii mugavam, meeldib lihtsalt. Siin on ikka meeletult pikk maa veel arenenud riigi hoiakuteni.
-
Külaline
Tõesti või. Mulle anti ajutine tunnistus, et võin sinna parkida, kuna on liikumisraskus. Ma isegi ei küsinud seda, pakuti ise.Guest kirjutas: ↑24 Aug 2025 15:11Sinu kipsis jalg on samaväärne halb käitumine, kui rasedus.Külaline kirjutas: ↑24 Aug 2025 14:18Kiidan turvameest, et julges midagi öelda. Tavaliselt pargivad igasugused sinna invaliidikohale ja kui kunagi mul endal oli jalg kipsis, siis polnud invaliidikohti vabu, kuigi mul oleks õigus olnud sinna parkida ja liikumine oli väga vaevaline. Eriti torkas see silma Maxima juures, sinna ma ei läinudki üldse. Kui palav ilm jalust võtab, äkki ei peaks siis just selle palavaga sinna poodi minema, mine hiljem.No kohe lippas turvamees ligi ja asus mõnitama a la kas rasedus on invaliidsus. No ei ole invaliidsus, aga ka tõsiseltvõetav põhjus. Eks ma siis läksin parkisin päikese kätte kaugemale, muidugi jäin ellu, aga mu õiglusmeel oli tõsiselt häiritud - muidu ei näe ju, et turvad läheks Mersu jeepidele järele ja neilt küsiks nende invaliidsust ... aga vat rase naine oli nüüd see õige sihtmärk, seda julges mõnitada.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist