Õpetajate palk

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 24 Aug 2025 15:35 20 eurot ka raha, eriti veel kui midagi minnakse soodukaga ostma.
Alati eksisteerib piir, millest väiksema soodustuse saamine enam ei tasu ära. 100 eurot odavamalt läpakat ostan küll, aga 20 euroga mind poodi kohale enam küll ei meelita, hindan oma aega kõrgemalt.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Aug 2025 15:42
Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 15:41
Guest kirjutas: 24 Aug 2025 13:52

Oleksid e-esmaspäeval salongi läinud, oleksid soodukaga veel 10% alla saanud, sest iga müüa võib teha 10% soodustust kui ostja seda küsib. :lol:
E-esmaspäev puudutab ju e-poodide soodukaid, ei?
E-poes on üks hind ja kohapeal teine?
Ehituspoodides on pidevalt nii, et e-poes on odavam kui kohapeal. Loogiline ka.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 15:49
E-smaspäev on Eesti E-kaubanduse Liidu poolt korraldatav e-ostlemise päev, kus Eesti E-kaubanduse Liidu liikmed ja erinevad veebipoed teevad 24 tunni jooksul tarbijatele sooduspakkumisi.
Et siis veebikeskkonnas on üks hind ja poes teine? Jah, e-ostlemine on veebipoes ja paljudel füüsilist poodi ei ole. Aga minu jutt oli hoopis teine.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 15:52
Guest kirjutas: 24 Aug 2025 15:35 20 eurot ka raha, eriti veel kui midagi minnakse soodukaga ostma.
Alati eksisteerib piir, millest väiksema soodustuse saamine enam ei tasu ära. 100 eurot odavamalt läpakat ostan küll, aga 20 euroga mind poodi kohale enam küll ei meelita, hindan oma aega kõrgemalt.
Erilised inimesed nii teevadki.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 15:53
Ehituspoodides on pidevalt nii, et e-poes on odavam kui kohapeal. Loogiline ka.
Ehituspoes võtad projektimüügi ja saad veel rohkem alla.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Aug 2025 15:56
Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 15:52
Ei, ma arvan, et kõik teevad nii. Aga üks siin püüdis mulle selgeks teha, et poes oleks ikka veel hinnast alla saanud kaubelda.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 16:33
Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 15:52 Alati eksisteerib piir, millest väiksema soodustuse saamine enam ei tasu ära. 100 eurot odavamalt läpakat ostan küll, aga 20 euroga mind poodi kohale enam küll ei meelita, hindan oma aega kõrgemalt.
Ei, ma arvan, et kõik teevad nii. Aga üks siin püüdis mulle selgeks teha, et poes oleks ikka veel hinnast alla saanud kaubelda.
Muidugi, milleks mingi 10% pärast tõmmelda, ainult vaesed vehivad.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Aug 2025 16:39
Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 16:33

Kui 10% on 20€, siis tõesti vehivad ainult need, kelle aeg vähem maksab.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 16:41
Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 16:33 Ei, ma arvan, et kõik teevad nii. Aga üks siin püüdis mulle selgeks teha, et poes oleks ikka veel hinnast alla saanud kaubelda.
Ma olen ka seda meelt. 20 euro eest ei saa poest midagi.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Aug 2025 16:45
Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 16:41

Noh, minu jaoks on see 20 eurot ligi 2 töötundi, ehk neljandik tööpäeva. 20 euroga saab pere uhkesti päevas ära toita.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 17:19
Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 16:41 Kui 10% on 20€, siis tõesti vehivad ainult need, kelle aeg vähem maksab.
Noh, minu jaoks on see 20 eurot ligi 2 töötundi, ehk neljandik tööpäeva. 20 euroga saab pere uhkesti päevas ära toita.
Ah mis sa hakkad nüüd kiitlema.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Aug 2025 17:26

Siin pole kiidelda midagi. Täiesti lõdva randmega tehtav, kui väljas ei söö ja bensukast 3-eurost kohvi ei osta.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Aug 2025 17:52
Guest kirjutas: 24 Aug 2025 17:26

Siin pole kiidelda midagi. Täiesti lõdva randmega tehtav, kui väljas ei söö ja bensukast 3-eurost kohvi ei osta.
Alati seda räägin.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Aug 2025 11:48
Guest kirjutas: 23 Aug 2025 10:15
Guest kirjutas: 22 Aug 2025 15:47 Jah, õpetajaid on igasuguseid. Aga on igasuguseid ka lapsi ja lapsevanemaid.
Näiteks mina olen pähe võtnud, et kui üks väga konkreetne lapsuke jõuab selle vanuseklassini, kust minu aine algab, siis panen mina enne ameti maha ja jään pensionile.
Tegu lapsega, kes peaks käima erikoolis, aga kelle vanemad ei taha sellest aru saada. Lisaks on vanemad ise ka mingite hälvetega ja kõikide õpetajate vastu, kes selle lapse klassis kunagi õpetanud on, on nad esitanud mustmiljon kaebust kõikvõimalikesse ametkondadesse. Ühe õpetaja suhtes, kes julges käe ette panna, kui see laps teda rusikatega näkku peksis, nõudsid need vanemad vallandamist ja korduvalt. Sest õpetaja oleks pidanud lubama end peksta, mitte julgema end kaitsta.
Miks on siin arutle-foorumis nii, et kui keegi julgeb kaitsta last, nii pekstakse ta surnuks, seevastu õpetaja võib siin anonüümses foorumis halvustada lapsi ja nende peresid nii palju kui jaksab? Vanemad olevat sul ka "mingite hälvetega ja kõikide õpetajate vastu"? Julgen kahtlustada, et sa jätad midagi rääkimata.
Siin foorumis ega kuskil mujalgi ei ole nii, nagu kirjeldad. Sulle tundub vaid nii, sest oled ühele poole kaldu. Proovi olla objektiivne. Palun selgita, miks ei või olla, et ühe (!! mitte pole siin üldistatud) lapse vanemad ongi imelikud ja hälbivad? Ma pole õpetaja, aga olen oma laste klassi lastevanemate suust küll väga imelikke arvamusi kuulnud ja just selles samas suunas, et miks õpetaja ei pane tema lapsele kulbiga tarkust pähe, ega mina kodus ometi pea jälgima, et laps kodutöid teeks? Rääkimata pidevatest protestidest, kui õpetaja midagi boonusena pakub - näiteks üks matemaatikaõpetaja kunagi pakkus, et kuna klass edeneb kiiresti, siis võivad nad võtta lisamaterjali, aga see eeldaks mingite töövihikute ostmist - päris mitu lapsevanemat said kohe päris vihaseks, et mis asja, ise olete selle põhihariduse kohustuslikuks teinud, seega ei ole koolil õigust mingit raha küsida mitte millegi eest, ka mitte boonusõppe eest. No kas sa hindad selle suhtumise normaalseks? Mina mitte.
"Ükskord keegi kusagil ütles, et..." Järgneb järjekordne emasid-isasid halvustav looke. Et näe, halvad ja rumalad lapsevanemad keelduvad ostmast oma lapsele töövihikut, neile ju nii kangesti meeldib, et nende laps jääks rumalaks ja elus toimetulematuks, see on kõikide lapsevanemate suurim soov ja unistus! Imelikus seltskonnas liigud siis, mina ei ole küll iial näinud ühtegi sellist lapsevanemat, rääkimata terve klassi vanematest. Aga pruugib vaid kellelgi rääkida veidigi kriitilisem juhtum, kus õpetaja osas ei ole vaid ülim kiidulaul, nii tormatakse teda mutta tampima. Kui see ei ole kallutatus, mis see siis on? Kui sina tahad rääkida emadest ja isadest halba, siis mina tahan rääkida ka mõnede õpetajate käitumisest ja suhtumisest. Mul on selleks täpselt sama palju õigust kui sinulgi.
Külaline

Guest kirjutas: 25 Aug 2025 09:38
Guest kirjutas: 23 Aug 2025 11:48
Guest kirjutas: 23 Aug 2025 10:15

Miks on siin arutle-foorumis nii, et kui keegi julgeb kaitsta last, nii pekstakse ta surnuks, seevastu õpetaja võib siin anonüümses foorumis halvustada lapsi ja nende peresid nii palju kui jaksab? Vanemad olevat sul ka "mingite hälvetega ja kõikide õpetajate vastu"? Julgen kahtlustada, et sa jätad midagi rääkimata.
Siin foorumis ega kuskil mujalgi ei ole nii, nagu kirjeldad. Sulle tundub vaid nii, sest oled ühele poole kaldu. Proovi olla objektiivne. Palun selgita, miks ei või olla, et ühe (!! mitte pole siin üldistatud) lapse vanemad ongi imelikud ja hälbivad? Ma pole õpetaja, aga olen oma laste klassi lastevanemate suust küll väga imelikke arvamusi kuulnud ja just selles samas suunas, et miks õpetaja ei pane tema lapsele kulbiga tarkust pähe, ega mina kodus ometi pea jälgima, et laps kodutöid teeks? Rääkimata pidevatest protestidest, kui õpetaja midagi boonusena pakub - näiteks üks matemaatikaõpetaja kunagi pakkus, et kuna klass edeneb kiiresti, siis võivad nad võtta lisamaterjali, aga see eeldaks mingite töövihikute ostmist - päris mitu lapsevanemat said kohe päris vihaseks, et mis asja, ise olete selle põhihariduse kohustuslikuks teinud, seega ei ole koolil õigust mingit raha küsida mitte millegi eest, ka mitte boonusõppe eest. No kas sa hindad selle suhtumise normaalseks? Mina mitte.
"Ükskord keegi kusagil ütles, et..." Järgneb järjekordne emasid-isasid halvustav looke. Et näe, halvad ja rumalad lapsevanemad keelduvad ostmast oma lapsele töövihikut, neile ju nii kangesti meeldib, et nende laps jääks rumalaks ja elus toimetulematuks, see on kõikide lapsevanemate suurim soov ja unistus! Imelikus seltskonnas liigud siis, mina ei ole küll iial näinud ühtegi sellist lapsevanemat, rääkimata terve klassi vanematest. Aga pruugib vaid kellelgi rääkida veidigi kriitilisem juhtum, kus õpetaja osas ei ole vaid ülim kiidulaul, nii tormatakse teda mutta tampima. Kui see ei ole kallutatus, mis see siis on? Kui sina tahad rääkida emadest ja isadest halba, siis mina tahan rääkida ka mõnede õpetajate käitumisest ja suhtumisest. Mul on selleks täpselt sama palju õigust kui sinulgi.
Mina ei tea, millest sa räägid. Mis mutta trampimine, mis kallutatus? Jah, muidugi on olemas imelikke õpetajaid - ja on olemas imelikke lapsevanemaid. Milles su probleem on? Ja kas sul on lugemispuue? Mina kirjutasin, et mitu lapsevanemat said vihaseks ja protesteerisid TV ostmise vastu - aga sina väidad, et ma väitsin, et terve klassi kõik vanemad nii arvasid (sinu tsitaat "rääkimata terve klassi vanematest")? See vist seletab, miks sa siin kakled - sa ei suuda eristada, kas räägitakse osast või tervikust.
Külaline

Guest kirjutas: 25 Aug 2025 10:08
Guest kirjutas: 25 Aug 2025 09:38
Guest kirjutas: 23 Aug 2025 11:48 Siin foorumis ega kuskil mujalgi ei ole nii, nagu kirjeldad. Sulle tundub vaid nii, sest oled ühele poole kaldu. Proovi olla objektiivne. Palun selgita, miks ei või olla, et ühe (!! mitte pole siin üldistatud) lapse vanemad ongi imelikud ja hälbivad? Ma pole õpetaja, aga olen oma laste klassi lastevanemate suust küll väga imelikke arvamusi kuulnud ja just selles samas suunas, et miks õpetaja ei pane tema lapsele kulbiga tarkust pähe, ega mina kodus ometi pea jälgima, et laps kodutöid teeks? Rääkimata pidevatest protestidest, kui õpetaja midagi boonusena pakub - näiteks üks matemaatikaõpetaja kunagi pakkus, et kuna klass edeneb kiiresti, siis võivad nad võtta lisamaterjali, aga see eeldaks mingite töövihikute ostmist - päris mitu lapsevanemat said kohe päris vihaseks, et mis asja, ise olete selle põhihariduse kohustuslikuks teinud, seega ei ole koolil õigust mingit raha küsida mitte millegi eest, ka mitte boonusõppe eest. No kas sa hindad selle suhtumise normaalseks? Mina mitte.
Mina ei tea, millest sa räägid. Mis mutta trampimine, mis kallutatus? Jah, muidugi on olemas imelikke õpetajaid - ja on olemas imelikke lapsevanemaid. Milles su probleem on? Ja kas sul on lugemispuue? Mina kirjutasin, et mitu lapsevanemat said vihaseks ja protesteerisid TV ostmise vastu - aga sina väidad, et ma väitsin, et terve klassi kõik vanemad nii arvasid (sinu tsitaat "rääkimata terve klassi vanematest")? See vist seletab, miks sa siin kakled - sa ei suuda eristada, kas räägitakse osast või tervikust.
Minu laps tuli eile koolist õpikutejagamiselt koju nii õnnelikuna, nagu oleks seitsmendas taevas. Rääkis, et vist saab nende klass endale nende lemmikõpetaja - selle, kes mitte kunagi lapsi idiootideks ei sõima, ei karju klassi ees ja abiküsimise peale ainet rahulikult selgitab. Ütlesin talle, et kui see tõesti nii peaks olema, siis avame 1. septembril alkovaba šampuse.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist