Nõksud, et mitte mutiks muutuda

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 29 Aug 2025 12:52
Guest kirjutas: 29 Aug 2025 12:48 Miks te ise värvite, käige juuksuris. Hallide juuste jaoks on spetsiaalsed värvid. Hennaga värviti nõuka-ajal, kui midagi muud saada polnud.
värvin sellepärast hennaga, et ei taha mingit räiget keemiat püsivärvi näol omale pähe uhada. olen eluaeg hennaga värvinud ja mul on paksud ja terved juuksed. juuksur ütleb alati, et aus oleks minult kahe lõikuse raha võtta, kuna materjali on kahe pea jagu :D
Olen eluaeg juuksuris värvinud ja mul on paksud ning terved juuksed.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Aug 2025 14:18
Minul hall kasvab väga ruttu välja või kulub värv maha, ma ei teagi. Igatahes pean korra kuus värvima, et tulemus ühtlane püsiks. Mina küll ei viitsi iga kuu 1,5 tundi juuksuris istuda ja võõraste inimeste mõttetut mula kuulata. Parem värvin kodus ise ja paar korda aastas käin juuksuris.
Külaline

See püsib peal, aga välja kipuvad tüütult kiiresti kasvama
Pilt
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Aug 2025 14:33
Minul hall kasvab väga ruttu välja või kulub värv maha, ma ei teagi. Igatahes pean korra kuus värvima, et tulemus ühtlane püsiks. Mina küll ei viitsi iga kuu 1,5 tundi juuksuris istuda ja võõraste inimeste mõttetut mula kuulata. Parem värvin kodus ise ja paar korda aastas käin juuksuris.
Mina viitsin. Maniküüris, pediküüris ka. Minu jaoks on mu juuksur ja maniküürija omad inimesed, keda ma ei nimeta võõraks ja nende mula pole mõttetu. Räägime isiklikest asjadest ning väga huvitav on. Ei käi ju mingis suvalises kohas juuksuris, et astud tänavalt sisse ja iga kuu erinevas.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Aug 2025 14:53 See püsib peal, aga välja kipuvad tüütult kiiresti kasvama
Pilt
ma arvan, et see kulub halli pelat lihtsalt maha. hennat seal sees arvatavasti just üleliia palju ei ole.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Aug 2025 15:16
Külaline kirjutas: 29 Aug 2025 14:33
Mina viitsin. Maniküüris, pediküüris ka. Minu jaoks on mu juuksur ja maniküürija omad inimesed, keda ma ei nimeta võõraks ja nende mula pole mõttetu. Räägime isiklikest asjadest ning väga huvitav on. Ei käi ju mingis suvalises kohas juuksuris, et astud tänavalt sisse ja iga kuu erinevas.
tubli!
Külaline

Guest kirjutas: 29 Aug 2025 12:47 Mu jaoks välimus mutti ei defineeri.
Võid kanda kauneid riideid, olla üliheas vormis ja hoolitseda enda eest parimal moel, aga kui su meelelaad hakkab negatiivseks muutuma, mis vanemas eas tihti juhtub, tahaks kõike arvustada, kiruda, mida vähegi kiruda annab (valitsus, naabrid, ülemused), igas asjas leiad esmalt üles halva külje, su naljad pole enam lihtsalt lõbusad vaid pigem iroonilised - siis oled mutt mis mutt. Näe pealegi välja nagu suurilmadaam.
Mul on samad mõtted. Siin tähtsustatakse välimust kõige rohkem, kuigi tegelikult on suurem mõju hoiakul/olekul ja jutul, millest saad aru, et aastad on inimesele mõjuma hakanud. Riietust, soengut ja muud välist on väga lihtne tänapäeva moe järgi valida, aga oma suhtumist, suhtlusmaneere ja käitumist endale teadvustada on väga raske.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Aug 2025 12:47 Mu jaoks välimus mutti ei defineeri.
Võid kanda kauneid riideid, olla üliheas vormis ja hoolitseda enda eest parimal moel, aga kui su meelelaad hakkab negatiivseks muutuma, mis vanemas eas tihti juhtub, tahaks kõike arvustada, kiruda, mida vähegi kiruda annab (valitsus, naabrid, ülemused), igas asjas leiad esmalt üles halva külje, su naljad pole enam lihtsalt lõbusad vaid pigem iroonilised - siis oled mutt mis mutt. Näe pealegi välja nagu suurilmadaam.
Ei ole nõus. See on samast kategooriast ütlus, et ilu on vaataja silmades. Tegelikult määravad ilu näojoonte harmoonia, näo ja keha proportsioonid, juuste paksus, jms. Jah, seda kõike on võimalik korrgeerida tänapäeval, aga mitte lõputult. Ilusatel inimestel on tihti nagu Jumala puudutus, mida ei ole võimalik kunstlikult omandada. Neid on hea vaadata. Mõtlen nii mehi kui naisi.

"Mutt" olek sõltub 50-70% välimusest. Guugelda näiteks Ali MacGraw now ja saad aru, mida ma mõtlen. Muide, ta on praegu 85 aastane.
Külaline

Ei käi ju mingis suvalises kohas juuksuris, et astud tänavalt sisse ja iga kuu erinevas.
Ei, käin ühe ja sama juuksuri juures, kuid sellest hoolimata ei huvita mind tema elu ja tegemised karvavõrdki. Täpselt sama palju kui kõrvaltoolides istuvate kundede ja juuksurite omavaheline muljetamine.
Külaline

Olen ka hennat vahel proovinud,aga lõpuks ikka poolpüsivärvile üle läinud (olen 60). Väljakasvu saab edukalt ise ka kodus värvida. Juuksuris kohal käin harva, pikemad juuksed, aga iluravis viitsin küll 2 tundi iga kuu istuda. Viitsin ka iga päev oma 7000-8000 sammu kiirkõnnis ära käia ja võimlen - mitte mutivõimlemist. Riideid ostan vähe, aga mitte iial mutiriideid, eelistan klassikalisi ja kallima hinnaklassi valikut. Saledal inimesel on tegelikult alati võimalik stiilne välja näha, kui natukenegi maitset on. Selle asemel, et osta 3 odavat hilpu Temust vm, millest kiiresti ära tüdib, võib osta ühe kalli, ajastades sedagi soodusmüügi perioodile. Lõpuks on kena valik klassikalisi esemeid, mida ühendades saab alati kena välja näha. See siis välimusest, mis puutub vaimsesse poole, tuleb leiutada uusi elamusi, et hoida aju aktiivsena. Reise uutesse kohtadesse, õppida midagi uut, kasvõi kokakursused, trenn, ühingud vm. Mõte on selles, et aju harjub kõigega, nii passiivse, kui aktiivse eluga, tuleb lihtsalt valida.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Aug 2025 12:42
Guest kirjutas: 29 Aug 2025 12:36
Minu jaoks tähendab mutt vanurit, st eakat naist. Ja see "kuidas vältida mutistumist" tähendab seda, et kuidas mitte enneaegu vanur välja näha. Mõni on ju selline, et vaatad, et eakas tädi, aga kui vanust kuuled, siis kukud pikali - täitsa noor inimene ju. Ja siin ei loe minu arvates üldse, kas on paks või peenike, vaid see, milline on su olek. See, kuidas sa ise ennast näed, see kumab läbi igast riietusest ja soengust.
Kahjuks seda, et tundub mutt, aga tegelikult on noor inimene, juhtub sagedamini, kui seda, et tundub noor, aga vanuse poolest on mutt.
Miks kahjuks?
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Aug 2025 15:43
Ei käi ju mingis suvalises kohas juuksuris, et astud tänavalt sisse ja iga kuu erinevas.
Ei, käin ühe ja sama juuksuri juures, kuid sellest hoolimata ei huvita mind tema elu ja tegemised karvavõrdki. Täpselt sama palju kui kõrvaltoolides istuvate kundede ja juuksurite omavaheline muljetamine.
Päris mõttetu inimene oled siis, egotsentriline. Mind huvitavad mulle kallid inimesed.
Minu kõrvaltoolis pole kedagi, ma ei käi kuskil laudas vaid privaatses kohas, kus lobiseme, joome kohvi, näksime. Pärast istume veel kohviga pool tunnikest.
Külaline

Ma olin kuni menopausini (51a hakkas) vägagi sile ja sale ja tegus. Siis tuli menokas peale kõige oma täiega, kuumahood iga 3h tagant, närvi pekkis, +15kg kahe aastaga. Ja nüüd olengi suht mutt. Ei viitsi midagi teha, riided ostan mugavad, töö juures käivad kõik töökaaslased närvidele. Kui mingi sünna või suurem üritus on ajan ennas jälle lille ja näen üsna kobe välja, aga üldse ei viitsiks enam kuhugi minna ja ilus olla. Täitsa lõpp tegelt :)
Külaline

No ja miks siis mutt olla ei tohi. Mulle tundub, et mutt on tunduvalt stressivabam olla kui tibi forever.
Külaline

kui ma selle eelmise teema peale mõtlen, siis arvestades, et mu vanus on juba 60+, siis ju ma siis mutt juba olengi, sest ega vanust muuta ei saa.
Mida ma mutistumise vastu teen ja mida ei tee?
+ Lõikasin pikad sorakad juuksed maha, on hästilõigatud poisipea. Halli pole juuksur veel avastanud. Võtsin viimase aastaga ca 20kg alla. Rasvunud enam pole, kergelt ülekaaluline aga küll (peaks veel 10kg alla saama). Jälgin oma söömist. Kõhtu ees pole, on nähtav vöökoht (liigsed kilod on puusal ja rinnus). Liigun võimalikult palju jalgsi. Hoolimata sellest, et sain pensionäriks, töötan edasi õpitud erialal.
- ei ole juba ammu ennast värvinud. eelistan madalaid jalatseid. tööl kannan põhiliselt mugavaid veniva värvliga teksaseid või pikki pükse (kleit või seelik + kontsad vaid pidulikel üritustel). kübar ja villane mantel umbes korra aastas (nt matusel), muidu soojad vateeritud mantlid. vihmase ilmaga julgelt kummikud jalas.
mutt? vist küll :)
Külaline

Guest kirjutas: 29 Aug 2025 20:59
- ei ole juba ammu ennast värvinud. eelistan madalaid jalatseid. tööl kannan põhiliselt mugavaid veniva värvliga teksaseid või pikki pükse (kleit või seelik + kontsad vaid pidulikel üritustel). kübar ja villane mantel umbes korra aastas (nt matusel), muidu soojad vateeritud mantlid. vihmase ilmaga julgelt kummikud jalas.
mutt? vist küll :)
Mitte vist, vaid päris kindlasti.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Aug 2025 10:38 Ajendatuna mutiks olemise teemast. Kuidas väldite mutistumist?
Mina viiekümnendate teises pooles püüan palju liikuda, kasutan kvaliteetset ja tagasihoidlikku kosmeetikat "nii vähe, kui võimalik ja nii palju, kui vajalik", värvin juukseid hennaga. väldin pekivolte. käin regulaarselt tervisekontrollis. kannan naturaalseid ja isikupäraseid riideid. puhkan ja magan palju.
Soeng sobiv, värskendatud ja vahepeal ka muudetud (et ei käiks mitukümmned aastat sama soenguga, mis noorena sobis), HEA VORM (no ei pea bikiinifitnessmiss olema, normkaal ja -toonus), Riided, mis kehakujuga sobivad, kingad, mis poleks karjuvalt mutikingad (aga enamasti pole see moe, vaid vajaduse pärast- jalad ei kannata enam igasugust kinga). Oled kindel, et see hennapunane juba 50+ vanuses vastupidist efekti ei anna, et "äge mutt"? Aga "me kõik saame vanaks", niiet mis seal ikka.
Külaline

Ma hakkasin mõtlema, kes see mutt siis õieti on. Mul on naabrinaine, keda ma kutsusin mutiks. Lillemutiks, sest ta oli lillehull ja terve korteri võimalik ümbrus oli tema lilli täis istutatud. Aga miks ma mutiks teda kutsusin, oli see, et ta mölises absoluutselt kõigiga. Ka külalistega, kui tal paha tuju oli. Mõnikord oli täitsa meeldiv vestelda aga samas võis lambist ka viriseda tühiasjade üle.
Ta oli veidi üle 60ne.

Kas te teate kes on uueaja "Karen"? Karen is a pejorative slang term typically used to refer to a middle class woman who is perceived as entitled or excessively demanding. The term is often portrayed in memes depicting middle-class white women who "use their white and class privilege to demand their own way".

Minu arvates see Karen täitsa hästi iseloomustab mutti. Ja ei ole üldse välimuses asi. Pigem suhtumine ja mõtlemislaad.
Külaline

Õnne 13 Alma
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Aug 2025 21:19Kas te teate kes on uueaja "Karen"? Karen is a pejorative slang term typically used to refer to a middle class woman who is perceived as entitled or excessively demanding. The term is often portrayed in memes depicting middle-class white women who "use their white and class privilege to demand their own way".

Minu arvates see Karen täitsa hästi iseloomustab mutti. Ja ei ole üldse välimuses asi. Pigem suhtumine ja mõtlemislaad.
Nii ongi. Loen siinseid kommentaare erinevates teemades ja need on enamasti ju muttide tehtud. Otsivad üles iga sõna või mõtte, mida aga saaks halvustada ja muudkui torust tuleb!
Kuna siin pole just väga palju igapäevaseid kasutajaid, siis ilmselt samad inimesed, kes muretsevad mutistumise pärast 😄
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: dmy, Kirile ja 5 külalist