Nõksud, et mitte mutiks muutuda

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Tolmukübe kirjutas: 30 Aug 2025 09:43 Ei siin muud nõksu polegi, kui elada edasi nii, nagu noorena elasid (kui muidugi tervis lubab). Vanemas eas võib ka nooruslik olla, ei pea tingimata ära mutistuma. Aga üldiselt, mutt on laialt levinud sõna, mul näiteks sugulane kasutas tütre kolleegide suhtes sõna mutid, aga need olid keskealised või nooremad naised. Nii et see mutt võib ka suhteline olla. No ja kui vanus on muti näitaja, siis see mutt ootab meid ees kõiki, iseasi, kas sa oled nooruslik mutt, normaalne mutt, muti moodi mutt, või mis iganes. Või kas sa tunned ennast mutina, see ka tähtis.
Sina oma heietustega ja nõukaihalusega oled juba ammu mutt valmis.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Aug 2025 12:36
iiR kirjutas: 29 Aug 2025 11:19 Võibolla tuleb esmalt defineerida "mutt"?
Minu jaoks tähendab mutt vanurit, st eakat naist. Ja see "kuidas vältida mutistumist" tähendab seda, et kuidas mitte enneaegu vanur välja näha. Mõni on ju selline, et vaatad, et eakas tädi, aga kui vanust kuuled, siis kukud pikali - täitsa noor inimene ju. Ja siin ei loe minu arvates üldse, kas on paks või peenike, vaid see, milline on su olek. See, kuidas sa ise ennast näed, see kumab läbi igast riietusest ja soengust.
Minu arust osade jaoks on mutt lihtsalt naisterahva sünonüüm. Sealt ka need väljendid, et lahe mutt, keskealine mutt, tige mutt jne. Aga muidu eesti keelde on see hag tulnud saksakeelsest sõnast Mutti, mis on umbes nagu emps. Seda kasutati kuni II maailmasõja lõpuni vist eesti keeles üsna palju. Meil on säilinud mu vanavanaema poegade sõjaaaegsed kirjad emale, mis kõik algavad ühtmoodi: Kallis Muti!

Sealt edasi ilmselt vanamuti öeldi algselt vanaema kohta, hiljem hakkas see suvalist vanatädikest tähendama ja tõenäoliselt nõukogude ajal omandas halvustava varjundi.
Külaline

Eks need, kes kunagi oma laste beebieas Perekooli leidsid ja siia edasi imbusid, ongi nüüd juba mutiea künnisel, seega pole midagi imetsada, et mutiteemad ruulivad. Endalgi see südamel, sest mutistumine terendab :)
Külaline

Guest kirjutas: 30 Aug 2025 08:56
Guest kirjutas: 30 Aug 2025 01:28 Issand halasta, Karen on ingliskeelses maailmas mingi bitchi sünonüüm olnud vist vähemalt viimased 100 aastat. Tundub, et mõni siin elab kott peas.
Tundub küll, et elad kott peas, et ei taipa enne lõugama hakkamist vähekegi kontrollida oma "teadmisi", Karen.

Karen is a pejorative slang term typically used to refer to a middle class woman who is perceived as entitled or excessively demanding. The term is often portrayed in memes depicting middle-class white women who "use their white and class privilege to demand their own way".Depictions include demanding to "speak to the manager", being racist, or wearing a particular bob cut hairstyle. It was popularized in the aftermath of the Central Park birdwatching incident in 2020, when a woman called the police during a disagreement over the requirement for her og to be leashed in an area of the park.
See on suht vananenud definitsioon. Tänapäeval on mustanahaliste hulgas minu arvates Kareneid rohkem.
Eks pange youtube otsingusse "Karen at the airport" ja näete keda selle all mõeldakse.
Külaline

Karen võib ka mees olla. Eelkõige ingliskeelses maailmas peetakse silmas inimest, kes tühja pärast lamenti lööb ja sageli läheb nii hüsteeriasse, et tuleb politseiga ära viia. Ka siis ei rahune, vaid teeb end täiega lolliks.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Aug 2025 12:52

See on suht vananenud definitsioon. Tänapäeval on mustanahaliste hulgas minu arvates Kareneid rohkem.
Eks pange youtube otsingusse "Karen at the airport" ja näete keda selle all mõeldakse.
Vaatasin Youtbest, seal on ju püstihullud koos! Mutiteemaga pole nendel Karenitel küll mingit pistmist, pigem on tegu vaimselt haigete inimestega. Isegi kahju, et niimoodi YouTube üles on riputatud neid.
Külaline

Karen on rumal ülbik.
Mutt on elukogenud naine, kes on alati olukorra kõrgusel. Mutt paneb iga Kareni paika.

Ma olen iga kell pigem Mutt kui Karen. :lol:
Külaline

Guest kirjutas: 29 Aug 2025 10:38 Ajendatuna mutiks olemise teemast. Kuidas väldite mutistumist?
Mina viiekümnendate teises pooles püüan palju liikuda, kasutan kvaliteetset ja tagasihoidlikku kosmeetikat "nii vähe, kui võimalik ja nii palju, kui vajalik", värvin juukseid hennaga. väldin pekivolte. käin regulaarselt tervisekontrollis. kannan naturaalseid ja isikupäraseid riideid. puhkan ja magan palju.
See on kõige klassikalisema muti kirjeldus.
Külaline

Noortele tunduvad kõik nendest 5-10 aastat vanemad ühtmoodi VANAD.
Keegi ei näe oma east oluliselt noorem välja ka vanale silmale
https://youtu.be/DhzCffo-_CM
Külaline

Guest kirjutas: 30 Aug 2025 13:48

Vaatasin Youtbest, seal on ju püstihullud koos! Mutiteemaga pole nendel Karenitel küll mingit pistmist, pigem on tegu vaimselt haigete inimestega. Isegi kahju, et niimoodi YouTube üles on riputatud neid.
Ameerika on selles mõttes avatum. Seal avalikustatakse paljud politsei vormikaamerate salvestised. Vajadustel muidugi udustatakse ja päris kõike ei näidata a la laipa maas.
Külaline

Guest kirjutas: 31 Aug 2025 10:09

Ameerika on selles mõttes avatum. Seal avalikustatakse paljud politsei vormikaamerate salvestised. Vajadustel muidugi udustatakse ja päris kõike ei näidata a la laipa maas.
Kas karen on lärmav ja bravuurikas naine?
Külaline

Guest kirjutas: 31 Aug 2025 13:33
Guest kirjutas: 31 Aug 2025 10:09

Kas karen on lärmav ja bravuurikas naine?
Jah kindlasti. Muidu ei tunneks Karenit ära, sest ta võib olla mis iganes vanuses ja riietuses.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Aug 2025 15:37Kas karen on lärmav ja bravuurikas naine?
Seega mitte eestlane. Meie susiseme tasa.
Külaline

Guest kirjutas: 31 Aug 2025 16:53
Külaline kirjutas: 31 Aug 2025 15:37Kas karen on lärmav ja bravuurikas naine?
Seega mitte eestlane. Meie susiseme tasa.
Oi on ikka eestlaste hulgas ka. Mul just praegu tuli silme ette üks kaader aastate tagant, kuidas üht naist minema lohistati. Ajakirjanduses ikka vahel on kirjeldatud juhtumeid a la Karen loopis oma essu naabri terrassile jne.
Külaline

Need pigem sõltlased või hullumeelsed.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Aug 2025 11:05
Guest kirjutas: 29 Aug 2025 10:38 Mina viiekümnendate teises pooles püüan palju liikuda, kasutan kvaliteetset ja tagasihoidlikku kosmeetikat "nii vähe, kui võimalik ja nii palju, kui vajalik", värvin juukseid hennaga. väldin pekivolte. käin regulaarselt tervisekontrollis. kannan naturaalseid ja isikupäraseid riideid. puhkan ja magan palju.
Sorry, aga sa oled juba half way there (mitte, et ma ise ei oleks).

Kui ma noor olin, siis oli mul enamasti suvaline krunn peas, meiki ei kasutanud kunagi, v.a huuled, selga panin esimesed ettejuhtuvad puhtad teksad ja topi, lidusin ühelt sündmuselt teisele ja magasin siis, kui aega oli. :lol:
Ma ei tea, ma (48) olen olnud juba noorest saadik selline... "pensionärilik". Mulle on meeldinud 8t magada (st. mitte eriti käia mööda öiseid üritusi). Üldse, mulle meeldib aeglane elu, st. kõiki tavalisi asju (näiteks toidupoes käimist jne.) teha aeglaselt. Ma oleks ilmselt ideaalne pensionär, mul ei tekiks mitte iial probleemi, et on igav või ei oska vaba ajaga mitte midagi peale hakata. Meiki ei kasutanud ega kasuta ka nüüd - ei meeldi meikida, ei taha ja ei viitsi. Riideid ostsin noorena ja ostan ka nüüd mingi enda mulje järgi, et see või too riideese on päris nunnu (näiteks vaatan poes, et "nii ilusat värvi ja nii armsa pildiga pluus"), aga samas, mingist stiilsusest vms. ei jaga ma suurt midagi. Noorena sportisin, hiljem jäi see sportimine kuidagi maha, jalgsi liigun ja mõningast füüsilist tööd teen, nii et ilmselt kõige lõdvem ei ole.

Üldiselt, kuna ma niikuinii ei jookse ühiskonnaga kaasa mingit võidujooksu seksikas ja ilus olemise nimel (loobusin sellest juba noorena), siis tegelikult minu jaoks ei ole ka suur probleem, kas ma olen mutt või mitte mutt. Oma lähedased on minuga ilmselt sellisena, nagu olen, harjunud ja... Küll tuleb oma vanu fotosid vaadates, kus olen teismeline või kahekümnendates, mingi nostalgia peale, et "oi jaa, näe, nii noor nägu peas". Eks oma nooruse suhtes on ikka kõigil mingi magusvalus nostalgia.
Külaline

Endast nooremate jaoks olen enamasti niikuinii vanamutt. Objektiivne tõde, kuna vanust 65 aastat. See ei häiri mind. Oma mees ikka armastab ja hellitab.
Mingi teema on ajakirjanduses üleval, et mingist vanusest alates muutub naine nähtamatuks. No ei ole nii.
Kui sul on midagi öelda ja teha, ei muutu sa mõttetuks olendiks, ei meeste ega naiste hulgas. Noortest rääkimata. Tore on olla mõnus mutt.
Külaline

Mingi teema on ajakirjanduses üleval, et mingist vanusest alates muutub naine nähtamatuks. No ei ole nii.
Eks sa selliste primitiivsete meeste jaoks oledki nähtamatu, keda huvitab elus vaid söök, jook ja suguelu. Naine on nende jaoks abivahend sekssuaalse rahulduse saamiseks, mitte midagi inimeselaadset. No kodus teenindamiseks kõlbab ka. Selliste jaoks on naine juba 40+ maha kantud. Aga ega ei tahtnud selliste huviorbiidis ka 20 aastaselt olla, seega pole eriline kaotus.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Sept 2025 06:48
Eks sa selliste primitiivsete meeste jaoks oledki nähtamatu, keda huvitab elus vaid söök, jook ja suguelu. Naine on nende jaoks abivahend sekssuaalse rahulduse saamiseks, mitte midagi inimeselaadset. No kodus teenindamiseks kõlbab ka. Selliste jaoks on naine juba 40+ maha kantud. Aga ega ei tahtnud selliste huviorbiidis ka 20 aastaselt olla, seega pole eriline kaotus.
Oh jumal küll. Maailmas on muudki kui seksinäljas mehed. See hõlmab siiski igasugust eiramist sotsiaalses ja tööalases elus, ka meedias jne.
Külaline

Teemaalgatuses esile toodud naturaalsed riided tõid mulle silme ette tõelise muti. Minu jaoks on ehtne mutt selline:
-veidi ülekaaluline, seega taljet pole (nn täissale)
-natuke jämedavõitu sääred, päevitunud
-seljas kortsunud linane vormitu kleit mingis maalähedases värvitoonis, poolde säärde, ilma varrukateta
-jalas sandaalid või tossud
-üle õla suur vormitu märss või ka vormihoidev kott, aga kindlasti suur
-kõrvas Veenre kõrvarõngad 'kosmilise tolmuga'
-poisipea, punane või triibutatud
-prillid
-kotis suur rahakott, mille vahel on laste ja/või lastelaste fotod
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: kaegu ja 12 külalist