Anonüümid

vana hea klassika
Vasta
TurvaSiil
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas TurvaSiil »

Tere, kõigile!

Tegin Vabateema, kus teemaväliseid poste ei ole ja saab rääkida millest iganes, mis parajasti pähe tuleb.
Teema ise asub siin: viewtopic.php?t=435
Kui jutt mõnes teemas kisub teemaväliseks, suunan postitajad edaspidi Vabateemasse.
See, kui kellelegi ei ole mõni teema huvitav või on lausa igav, ei tähenda, et ei leidu inimesi, kelle jaoks võiks just see teema parajasti põnev olla. Teemade kaaperdamine teemavälise jutuga, on ebaviisakas teiste foorumlaste suhtes ning postitused lähevad kustutamisele.

PS! Soovitan jätkata ka nüüd teemavälist juttu Vabateemas, sest hakkan lähima poole tunni sees üle vaatama teemaväliseid postitusi.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Juustup kirjutas: 03 Juul 2024 09:31
iiR kirjutas: 03 Juul 2024 09:16 Point pole selles, kellele Juustup meeldib või ei, vaid selles, et kui siin rohkelt avaldatud detailid (ma nii jälginud pole, aga no silma jäi kasvõi Jeemenis elamine) tõele vastavad, siis oled kõigi tuttavate ja nende tuttavate jaoks ülilihtsalt äratuntav isik, sama hästi võiksid oma reaalset nime kasutada :) Kui aga midagi natuke hämanud oled, siis see võib aidata jälgi segada küll ja anonüümsust säilitada. Ehk siis on küll mõtet valetada foorumis, kui ei soovi, et naabri-Mann aru saaks, et see oled sina. Millest muidu pole midagi, aga kui järgmises teemas midagi väga isiklikku jagad, siis võib ikkagi tobedasse olukorda sattuda. See foorumite anonüümsus on nimelt üsna näiline, nimedega kasutajate puhul veel eriti näiline (nt Perekoolist oli võimalik mitme kasutaja ja isegi käo puhul pikemates teemades aru saada, kui mingi tuttav kirjutas).
Mõistan täielikult millest sa räägid, aga mul ei ole seda hirmu- kes mind pikemalt ja isiklikumalt tunnevad tunnevad mu kasutajanime järgi naguinii kohe ära. Ja siin kus ma elan pole mul mingitki ohtu, et keegi mind kuskilt ära tunneks- kõik on ju kohalik rahvas, siia foorumisse ei satu nad iialgi.
Mina olen elu jooksul perekooli foorumis ühe inimese jutu ning kasutajanime põhjal tuvastanud, aga ta on ka minu hea sõber ja seetõttu see polnud keeruline. Üldiselt ma väga nuhkida ei viitsi- see on mõttetu. Samas nõustun, elaksin ma Eestis,oleks nii mõnigi isiklik detail ilmselt saladuseks jäänud.

/Juustup
Ja veel natu aega tagasi väitsid sa, et Perekooli kasutaja sa polnud ning seal ei käinud.
Külaline

Ja veel natu aega tagasi väitsid sa, et Perekooli kasutaja sa polnud ning seal ei käinud.
Inimene luuletab pidevalt ja kui sellele tähelepanu juhid, siis oled jälitaja.
Külaline

Juustup kirjutas: 03 Juul 2024 10:21 Jah, ta tõesti elab välismaal, kuid siiski Eestile lähedal. Mina tundsin ta ära, sest ma teadsin tema kasutajanime üheat teisest portaalist juba ammu enne kui ta perekooli kasutama hakkas. Kui ta mu ära tunneks(ja kui ta siin on, siis tunneb ka) aga see ei morjenda mind, sest me oleme aastaid sõbrad olnud ja ma usaldan teda. Tänaseks me palju just ei suhtle, aga üksteise eludega oleme kursis ning vahel ikka räägime.
Eestisse tahan ma kunagi tagasi minna kindlasti- ma juba praegu igatsen Eestist selliseid asju mille peale ma poleks iialgi tulnud, näiteks värskelt niidetud muru lõhn või linnulaul. Samuti kõik mis on roheline- alates samblast lõpetades männiokastega. Seentest ja üleüldse toidust ma ei hakka rääkimagi. Sõpru igatsen ka väga. Paraku mina kuulun nende inimeste hulka, kellel ei ole Eestisse naasmine niisama lihtne ning lisaks kardan ma sealset potensiaalset sõda. Ma tõesti kardan igasugust verevalamist. Maailma poliitika on nii õudsaks kujunenud, et vahepeal tahaks planeeti vahetada.

/Juustup
Kui sa sõda ja konflikte nii pelgad, siis on küll kummaline, et sa just sellise vägagi ebastabiilse riigi konfliktirohkes piirkonnas oma elupaigaks valisid. Maailmas on ometigi palju turvalisemaid ja rahumeelsemaid kohti.
Külaline

Inimene, kes kardab sõda, kolib Jeemenisse :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 12:01 Inimene, kes kardab sõda, kolib Jeemenisse :lol:
Ja kes on puruhaige ning vajab tõenäoliselt mingil hetkel ravi.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 12:11
Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 12:01 Inimene, kes kardab sõda, kolib Jeemenisse :lol:
Ja kes on puruhaige ning vajab tõenäoliselt mingil hetkel ravi.
Ja kes joob, aga elab riigis, kus alkohol on keelatud. Ikka väga jaburaks lähevad need väljamõeldised.
Külaline

iiR kirjutas: 03 Juul 2024 09:16 Point pole selles, kellele Juustup meeldib või ei, vaid selles, et kui siin rohkelt avaldatud detailid (ma nii jälginud pole, aga no silma jäi kasvõi Jeemenis elamine) tõele vastavad, siis oled kõigi tuttavate ja nende tuttavate jaoks ülilihtsalt äratuntav isik, sama hästi võiksid oma reaalset nime kasutada :) Kui aga midagi natuke hämanud oled, siis see võib aidata jälgi segada küll ja anonüümsust säilitada. Ehk siis on küll mõtet valetada foorumis, kui ei soovi, et naabri-Mann aru saaks, et see oled sina. Millest muidu pole midagi, aga kui järgmises teemas midagi väga isiklikku jagad, siis võib ikkagi tobedasse olukorda sattuda. See foorumite anonüümsus on nimelt üsna näiline, nimedega kasutajate puhul veel eriti näiline (nt Perekoolist oli võimalik mitme kasutaja ja isegi käo puhul pikemates teemades aru saada, kui mingi tuttav kirjutas).
Eks ta loob siin endast mingit konkreetset kuvandit. Samamoodi nagu näiteks Ahv, kes oli enda sõnul Jaana, kes elas Mustamäel ja oli vanatüdruk. Ilmselgelt ei olnud ta see, kellena ta meile end esitles. Ja eks perekoolis kerkis ka aegajalt välja tegelasi, kes olid alati kasutajanimega just selle eesmärgiga, et jääda teistele kasutajatele meelde mingisuguste (tavaliselt heade) omaduste pärast.

Ja, kui Juustupea ütleb, et elab Jeemenis, siis ta ka ilmselgelt luuletab. Mitte, et Eestlasel ei oleks võimalik kuskil eksootilises riigis elada, vaid sellepärast, et ilmselgelt ta segab jälgi enda isiku varjamiseks.
Külaline

Vahepeal jääb küll mulje, et siin kustutakse täiesti huupi ja subjektiivse hinnangu põhjal.

Mina kirjutasin kommentaari, kus põhjendasin, miks minu arvates mõned inimesed soovivad kommenteerida anonüümselt, aga see lihtsalt kustutati ära. Ehkki peaks ju igas mõttes teemasse olema.

Ei solvanud ega mõnitanud ma selle kommentaariga mitte kedagi.

Ja ühes teises teemas kustutati ka mu täiesti neutraalne kommentaar ära. Ma ei saa aru, miks selline asi vajalik on? Kustutada võiks siiski ilmselgelt viha ja vaenu jmt külvavaid kommentaare. Või kus konkreetselt kedagi mõnitatakse või halvustatakse.
TurvaSiil
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas TurvaSiil »

Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 21:47 Vahepeal jääb küll mulje, et siin kustutakse täiesti huupi ja subjektiivse hinnangu põhjal.

Mina kirjutasin kommentaari, kus põhjendasin, miks minu arvates mõned inimesed soovivad kommenteerida anonüümselt, aga see lihtsalt kustutati ära. Ehkki peaks ju igas mõttes teemasse olema.

Ei solvanud ega mõnitanud ma selle kommentaariga mitte kedagi.

Ja ühes teises teemas kustutati ka mu täiesti neutraalne kommentaar ära. Ma ei saa aru, miks selline asi vajalik on? Kustutada võiks siiski ilmselgelt viha ja vaenu jmt külvavaid kommentaare. Või kus konkreetselt kedagi mõnitatakse või halvustatakse.
Oskad sa täpsustada kuupäeva, millal kustutatud postitus oli kirjutatud siin teemas? Proovin selle üles leida ja saan üle täpsustada, miks see kustutatud sai. Eriarvamuste tõttu kindlasti ma postitusi ei kustuta.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 21:32 Ja, kui Juustupea ütleb, et elab Jeemenis, siis ta ka ilmselgelt luuletab. Mitte, et Eestlasel ei oleks võimalik kuskil eksootilises riigis elada, vaid sellepärast, et ilmselgelt ta segab jälgi enda isiku varjamiseks.
Jälgede segamiseks on minu meelest mõttekas just mingeid väga tavapäraseid ja usutavaid fakte kasutada, mitte midagi nii erilist ja silmatorkavat, et see igal juhul tähelepanu äratab. Kui keegi ütleb näiteks, et ta elab Soomes või Hispaanias, mis tegelikult tõele ei vasta, siis see on jälgede segamiseks palju parem viis kui mõni ekstra eksootiline riik letti lüüa, sest need esimesed variandid ei tekita tõenäoliselt mingeid kahtlusi ega erilisi küsimusi. Perekooli aegadel (siin pole sellist olukorda veel tekkinud) ma samaaegselt mõne tõese fakti avaldamisega enda kohta muutsin alati mõnda teist, ebaolulist fakti. Nt ütlesin, et mul on kolm last kui tegelikult on kaks (või vastupidi), mainisin midagi venna pere kohta, ehkki tegelikkuses mul on hoopis õde jne. Selline vähe silmatorkav ja ebaoluline info, mis samas vähendab võimalust, et keegi mind päriselt ära tunneb.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 22:57
Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 21:32 Ja, kui Juustupea ütleb, et elab Jeemenis, siis ta ka ilmselgelt luuletab. Mitte, et Eestlasel ei oleks võimalik kuskil eksootilises riigis elada, vaid sellepärast, et ilmselgelt ta segab jälgi enda isiku varjamiseks.
Jälgede segamiseks on minu meelest mõttekas just mingeid väga tavapäraseid ja usutavaid fakte kasutada, mitte midagi nii erilist ja silmatorkavat, et see igal juhul tähelepanu äratab. Kui keegi ütleb näiteks, et ta elab Soomes või Hispaanias, mis tegelikult tõele ei vasta, siis see on jälgede segamiseks palju parem viis kui mõni ekstra eksootiline riik letti lüüa, sest need esimesed variandid ei tekita tõenäoliselt mingeid kahtlusi ega erilisi küsimusi. Perekooli aegadel (siin pole sellist olukorda veel tekkinud) ma samaaegselt mõne tõese fakti avaldamisega enda kohta muutsin alati mõnda teist, ebaolulist fakti. Nt ütlesin, et mul on kolm last kui tegelikult on kaks (või vastupidi), mainisin midagi venna pere kohta, ehkki tegelikkuses mul on hoopis õde jne. Selline vähe silmatorkav ja ebaoluline info, mis samas vähendab võimalust, et keegi mind päriselt ära tunneb.
Seda küll! Aga mina saan aru, et tegemist on tähelepanuvajava inimesega, kellel hiigelpalju vaba aega. Ja, nagu eelnevalt ütlesin, siis teadlikult kujundab siin endast mingit konkreetset kuvandit.
Vanas foorumis olid samasugused Ahv, Kollane kass (traagilise elusaatusega arst, kellele kõik kaasa tundsid), Verbatim (kelle kolmikute sünnile ja kasvamisele kõik kaasa elasid), Agathe (ju mäletate tausta isegi)?

Nad ei olnud lihtsalt niisama kasutajanimega tegelased, vaid tegelased, kes lihtsalt fantaseerisid ning tahtsid meelega poetada killukesi oma elust, mille põhjal saaks neist konkreetse pildi luua.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 23:10
Seda küll! Aga mina saan aru, et tegemist on tähelepanuvajava inimesega, kellel hiigelpalju vaba aega. Ja, nagu eelnevalt ütlesin, siis teadlikult kujundab siin endast mingit konkreetset kuvandit.
Vanas foorumis olid samasugused Ahv, Kollane kass (traagilise elusaatusega arst, kellele kõik kaasa tundsid), Verbatim (kelle kolmikute sünnile ja kasvamisele kõik kaasa elasid), Agathe (ju mäletate tausta isegi)?

Nad ei olnud lihtsalt niisama kasutajanimega tegelased, vaid tegelased, kes lihtsalt fantaseerisid ning tahtsid meelega poetada killukesi oma elust, mille põhjal saaks neist konkreetse pildi luua.
Nojaa, aga sellisel juhul ongi tegemist lihtsalt fantaseerimisega, mitte jälgede segamisega. Jälgi segad ju siis, kui tahad enda päris isiku äratundmist vältida, aga täieliku fantaasiamaailma loomisel pole nagunii hirmu, et keegi võiks mõne konkreetse isiku selle taga ära tunda.
Külaline

Aga miks ei võiks seda teha? Tähelepanuvajadus ja muinasjutuvestmine pole ju keelatud. Las mõtlevad oma lugusid välja, miks see peaks kedagi häirima? Mina olen näiteks kodune ema Jõgevalt, mul on kaks last, kass ja koer. Mees töötab Soomes. Mõista-mõista, arva ära, mis on tõsi, mille ma mõtlesin välja.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 23:21

Aga miks ei võiks seda teha? Tähelepanuvajadus ja muinasjutuvestmine pole ju keelatud. Las mõtlevad oma lugusid välja, miks see peaks kedagi häirima? Mina olen näiteks kodune ema Jõgevalt, mul on kaks last, kass ja koer. Mees töötab Soomes. Mõista-mõista, arva ära, mis on tõsi, mille ma mõtlesin välja.
Seda võib teha aga nende puhul (vabalt võib see ju sama isik olla) on näha, et nad naudivad ka seda, et kui ise enda jutu vastuoluliseks on keeranud siis heauskne tähelepanujuhtija tembeldatakse solvajaks, pahatahtlikuks, jälitajaks, kiusajaks. Nagu see juba siingi on mitmel korral. Kirjutatakse "jätke ta rahule!". Ühes teemas, kus isa koha pealt küsiti, nimetab Juustup küsijat ilkujaks (kuigi ilkumist polnud) ja lõpetab kommentaari, et "nokkimine on nõme", kuigi ka nokkimist polnud. Tundub, et ta püüab luua ohvrirolli. Kuvandit, et teda hirmsasti kiusatakse ja samas ülevoolavalt paarist-kolmest isikust mingit fänniklubi. Ilmselgelt on sel isikul häire, ent ärme siis selle foonil teisi hakka alusetult süüdistama või materdama. Väldime häiret toitvaid kommentaare, nagu "las ta olla", "see pole ju keelatud", "mulle ta meeldib".
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 23:21

Võib küll muinasjutte vesta. Aga olen siiski aru saanud, et paljude jaoks on see siiski häiriv ja tüütu. Ja kummaliseks läheb asi siis, kui selgub, et inimene räägib iseendale vastu (eriti koomiline, et asjade kohta, mida tegelikult keegi polegi küsinud) ning on aru saada, et ta ilmselgelt blufib.

Kuigi, seal teises teemas oli mitmeid, kes siiralt uskusid ka, et ta elab Jeemenis jne.
Hatik
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Hatik »

No, lisaks Ahv Jaanale oli Perekoolis ju veel selline tegelane nagu Kollane Kass, kes hiljem modifitseeerus ümber tegelaseks Aus Berlin, ja mingi kolmas tüüp oli tal veel. Oi neid muinasjutte, mis ta seal ajas! Kusjuures esimese hooga inimesed algul elasidki talle kaasa ja puha. Hiljem hakkasid lood mustri poolest korduma.
Mina pole küll Juustuka lugusid jälginud ja need mind ei huvitagi, lihtsalt teie kirjelduse peale tuli see kõik väga tuttav ette :D On ta siis nüüd samane Kollane Kass või muidu "copycat", kes seda teab ja minu arust pole oluline ka. Eks sarnaseid vahutajaid tüüpe leidub teisigi.
Külaline

Siin on veel üks väga rikas naine kellel on 16 a noorem mees ja kõik muu mudru mis sinna juurde kuulub.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 01:25 Tundub, et ta püüab luua ohvrirolli. Kuvandit, et teda hirmsasti kiusatakse ja samas ülevoolavalt paarist-kolmest isikust mingit fänniklubi. Ilmselgelt on sel isikul häire, ent ärme siis selle foonil teisi hakka alusetult süüdistama või materdama. Väldime häiret toitvaid kommentaare, nagu "las ta olla", "see pole ju keelatud", "mulle ta meeldib".
Sina seevastu paistad võtvat õpetajarolli ja üritad teistele kasutajatele selgitada, kuidas nad Juustupit kohtlema peavad. Las tal olla see fänniklubi, mind see ei häiri. Mulle ta meeldib. 🙂
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 09:54
Külaline kirjutas: 04 Juul 2024 01:25 Tundub, et ta püüab luua ohvrirolli. Kuvandit, et teda hirmsasti kiusatakse ja samas ülevoolavalt paarist-kolmest isikust mingit fänniklubi. Ilmselgelt on sel isikul häire, ent ärme siis selle foonil teisi hakka alusetult süüdistama või materdama. Väldime häiret toitvaid kommentaare, nagu "las ta olla", "see pole ju keelatud", "mulle ta meeldib".
Sina seevastu paistad võtvat õpetajarolli ja üritad teistele kasutajatele selgitada, kuidas nad Juustupit kohtlema peavad. Las tal olla see fänniklubi, mind see ei häiri. Mulle ta meeldib. 🙂
Ehk siis, meeleldi toidad kellegi häiret, jättes talle väärmulje, et tema jutukesed on igati ok?

Ma ei tea miks, aga mulle tundub, et ta on pärast luulejuttude väljatulemist siin järsku vait jäänud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 5 külalist