Naabreid häiriv krossirada

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 01 Sept 2025 21:18 Naabrid pole pahandanud. Mõni teise pere poiss käib ka vahel sõitmas.
Kust sa tead, et pole pahandanud? Võib-olla üks naabritest just siia teema tegigi?
Külaline

Ants kirjutas: 01 Sept 2025 20:14
Külaline kirjutas: 01 Sept 2025 20:03
Ants kirjutas: 01 Sept 2025 18:41

Aga palun:
Korrakaitseseadus
§ 56. Ülemäärase müra ja valgusefektide tekitamise ning saastamise keeld
§ 57. Käitumise häirivuse hindamine

Eluruumile esitatavad nõuded
§ 4. Nõuded sisekliimale
(6) Väljastpoolt eluruumi paiknevast allikast lähtuva müra helirõhu tase eluruumis ei tohi päeval ületada 40 detsibelli ja öösel ületada 30 detsibelli taset.

Naabrusõigused
§ 143. Kahjulikud mõjutused
(1) Kinnisasja omanikul ei ole õigust keelata gaasi, suitsu, auru, lõhna, tahma, soojuse, müra, põrutuste ja muude seesuguste teiselt kinnisasjalt tulevate mõjutuste levimist oma kinnisasjale, kui see ei kahjusta oluliselt tema kinnisasja kasutamist ega ole vastuolus keskkonnakaitse nõuetega. Mõjutuste tahtlik suunamine naaberkinnisasjale on keelatud.
Te ei oska "näha puude taga metsa". Viidatud seadusepügalaga on mõeldud tavakasutust.
... kui see ei kahjusta oluliselt ...
Meenub anekas, kus Toomas Uba küsib Kose-Kloostrimetsa ringraja ääres elavalt tädikeselt, et kas see motikate müra ja pinin jne kuidagi ei mõju?
Vastus: "Eiiiiiiiiiiii ... iiiii ...."
Aitab juba, enne kui sa end veel lollimaks teed.
Külaline

Meil Pärnus Paikuse vahel lasevad ka nagu hullud, küll motikate, küll ATV-dega ja järjest juurde neid tuleb. Terve riigimets on nagu mudamülgas, üles küntud kõik. Maaklerid müüvad siia maju ilusate looduspiltidega, ega keegi ei ütle sulle, et tegelikult toimub siin igapäevane müraterror.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Sept 2025 21:18
Külaline kirjutas: 01 Sept 2025 20:46Aga samas ma saan ka teemaalgatajast aru. Kuldne keskee oleks minu arust see, kus naabrid omavajel lepivad kokku nädalas teatud päevad ja kellaaja vahemiku, kus need lapsed saavad krossikatega täristada. Iga jumala päev sellega leppida oleks ka mulle liig.
Paar-kolm tundi päevas oleks väga ok.
Äkki nad on ka võistlevad sportlased, harjutavad kodus ja õpivad oma masinate hingeelu tundma?
Mu sõbrad tegid samuti krossiraja oma maale. Isa ja pojad võistlevad mingites harrastajate(?) klassides. Enamus aega veedavad garaažis, ehitavad ja putitavad ja parandavad. Mõned tunnid päevas ka sõidavad. Oi nad on vaimustuses, pojad eriti. Naabrid pole pahandanud. Mõni teise pere poiss käib ka vahel sõitmas.
Teemaalgataja ütles, et ülepäeva ja tunde. Talle ei sobi üldse. Lapsed ja nende vanemad on lollid ja vaesed, mitte nagu teemaalgataja, kes on kõrgelt haritud intelligent.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Sept 2025 21:29
Guest kirjutas: 01 Sept 2025 21:18 Naabrid pole pahandanud. Mõni teise pere poiss käib ka vahel sõitmas.
Kust sa tead, et pole pahandanud? Võib-olla üks naabritest just siia teema tegigi?
No kui ka on pahandanud, siis igatahes ca 7-8 aasta jooksul pole ükski ametkond seda tegevust ära keelanud. Ühtki trahvi pole ka maksma pidanud.
Rahulikelu
Kontakt:

Postitus Postitas Rahulikelu »

Guest kirjutas: 01 Sept 2025 21:18
Külaline kirjutas: 01 Sept 2025 20:46Aga samas ma saan ka teemaalgatajast aru. Kuldne keskee oleks minu arust see, kus naabrid omavajel lepivad kokku nädalas teatud päevad ja kellaaja vahemiku, kus need lapsed saavad krossikatega täristada. Iga jumala päev sellega leppida oleks ka mulle liig.
Paar-kolm tundi päevas oleks väga ok.
Äkki nad on ka võistlevad sportlased, harjutavad kodus ja õpivad oma masinate hingeelu tundma?
Mu sõbrad tegid samuti krossiraja oma maale. Isa ja pojad võistlevad mingites harrastajate(?) klassides. Enamus aega veedavad garaažis, ehitavad ja putitavad ja parandavad. Mõned tunnid päevas ka sõidavad. Oi nad on vaimustuses, pojad eriti. Naabrid pole pahandanud. Mõni teise pere poiss käib ka vahel sõitmas.
Naabrid on vägagi õnnetud, eriti pensionärid, kes aasta vanusest rallirajast 100 m kaugusel peavad elama, seda taluma, on teatud tüüpi inimesi, kes ei jaksa kõrges vanuses lauslolluse ja ebaõiglusega enam võidelda, paneb kasvõi kõrvatropid kõrva ja kannatab. Aga kui nendega rääkida, siis on nördinud ja õnnetud, et peavad oma talus sellist asja kannatama.
Külaline

Rahulikelu kirjutas: 01 Sept 2025 22:00Naabrid on vägagi õnnetud, eriti pensionärid, kes aasta vanusest rallirajast 100 m kaugusel peavad elama, seda taluma, on teatud tüüpi inimesi, kes ei jaksa kõrges vanuses lauslolluse ja ebaõiglusega enam võidelda, paneb kasvõi kõrvatropid kõrva ja kannatab. Aga kui nendega rääkida, siis on nördinud ja õnnetud, et peavad oma talus sellist asja kannatama.
Kui teie end kogukonnas kokku võtta ei saa, et kõik koos nende naabritega ühiselt vestelda ja mingi kokkulepe sõlmida, vald ega politsei ei leia, et seadust rikutakse ja nemad midagi teha ei saa, no siis peadki kohtusse pöörduma. Las mõõdavad kõik detsibellid üle, vaatavad kellaaegu ja siis otsustavad.
Külaline

Minul sõidavad naabri lapsed elektriliste atv-dega ja mingite krossiratastega meie tänaval Tallinna linnas edasi-tagasi aedade taga ja teevad kohutavat lärmi. Iga jumala päev. Mina pean siis koera toas hoidma, sest muidu ta veel haugub kogu sellele lärmile lisaks lakkamatult. Muidu ta ei haugu üldse. Lisaks sõidavad nad autode vahel, on ka mõne auto ära mõlkinud. Issi arust nii armas.
Külaline

Polegi midagi teha kui oodata kuniks lapsed neil nii suureks saavad, laia maailma lähevad või mõni end ATV alla keerab. Mu naabril oli ka mitu poega, kellel sada sõpra ja käis pidev maja vahet paarutamine kõikvõimalike sõidukitega. Nüüd on nad kodust lahkunud ja rahu maa peal.

Erinevalt muust maailmast meil ei kaitse seadused müraterrori eest. Mujal on isegi muruniidukitele reeglid a la pühapäeval keelatud.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Sept 2025 22:28
Rahulikelu kirjutas: 01 Sept 2025 22:00Naabrid on vägagi õnnetud, eriti pensionärid, kes aasta vanusest rallirajast 100 m kaugusel peavad elama, seda taluma, on teatud tüüpi inimesi, kes ei jaksa kõrges vanuses lauslolluse ja ebaõiglusega enam võidelda, paneb kasvõi kõrvatropid kõrva ja kannatab. Aga kui nendega rääkida, siis on nördinud ja õnnetud, et peavad oma talus sellist asja kannatama.
Kui teie end kogukonnas kokku võtta ei saa, et kõik koos nende naabritega ühiselt vestelda ja mingi kokkulepe sõlmida, vald ega politsei ei leia, et seadust rikutakse ja nemad midagi teha ei saa, no siis peadki kohtusse pöörduma. Las mõõdavad kõik detsibellid üle, vaatavad kellaaegu ja siis otsustavad.
Ma arvan, et tasuks mõni juriidiline nõustaja palgata. Peate tõestama, et olete abi otsinud piirkonna politseinikult, omavalitsuselt, olete naabritega vestelnud. Lindistage need kohtumised, lindistage need põllu peal sõitmised. Küll mõistus pähe tuleb, kui selgub, et tuleb kohtusse minna ja teie kulud kinni taguda.
Külaline

Proovige mingi kompromiss leida. Mitte, et nad üldse ei tohiks seal krossi sõita ja kogu aeg peab vaikus olema, vaid teatud päevadel ja kella ajavahemikus te olete nõus taluma seda müra. Sest kui see putitamine ja moto värk on nende huvi, hobi ja rõõm, siis oleks inimlik neile anda võimalus normaalsetes piirides huvialaga tegeleda.
Külaline

Meil ka naabripoistel oli põllu peal rada ja pläristasid seal igapäevaselt krossitsiklitega. Nad käisid küll ka ametlikus trennis ja võistlemas, kuid see kodus oli lisatrenn. Üldiselt, ma püüan igasugu nn. elamise häältega (niitmine, trimmerdamine, saagimine, kopsimine, haukumine jne. ) lihtsalt ära harjuda. Pole mõtet ennast üles kütta. Kui ennast üles kütad, siis muutudki lõpuks kõige naabrite tehtava suhtes ülitundlikuks ja endal on raske elada.

Mida ma ei salliks, oleks liiklusohutuse eiramine (kui lapsed sõidaks üldkasutatavatel teedel oma igasugu masinatega) või siis öörahu mitte arvestamine. Kui pläristatkse päeval ja rada on põllu peal, siis olgu. Selle mõningase müra elab üle. Lastel peab ka mingist tegevust olema.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: xqwerty ja 6 külalist