Nõksud, et mitte mutiks muutuda

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 02 Sept 2025 07:00 Teemaalgatuses esile toodud naturaalsed riided tõid mulle silme ette tõelise muti. Minu jaoks on ehtne mutt selline:
-veidi ülekaaluline, seega taljet pole (nn täissale)
-natuke jämedavõitu sääred, päevitunud
-seljas kortsunud linane vormitu kleit mingis maalähedases värvitoonis, poolde säärde, ilma varrukateta
-jalas sandaalid või tossud
-üle õla suur vormitu märss või ka vormihoidev kott, aga kindlasti suur
-kõrvas Veenre kõrvarõngad 'kosmilise tolmuga'
-poisipea, punane või triibutatud
-prillid
-kotis suur rahakott, mille vahel on laste ja/või lastelaste fotod
Sinu väärastunud standardite järgi on selline naine mutt, minu jaoks aga endaga rahujalal olev naine, kes ei hooli sellest, mis temast mōeldakse vōi arvatakse. Eestist väljaspool kohtab selliseid naisi palju. Nad teavad oma väärtust ega pea enesehinnangut tōstma lehvikripsmete ega punnhuulte vōi mitte eakohaste riiete abil.

Eesti on selles mōttes ikka veel nii Ida-Euroopa ja nii meestel kui naistel on vananemisega seoses väga suured eelarvamused, mida Lääne-Euroopas ei kohta. Naistele oleks justkui kehtestatud mingid haiged aptiitsuse standardid, et meestele meeldida ning teiste naistega konkureerida. Mingist vanusest alates hakatakse inimesi nende vanuse tōttu lihtsalt halvustama. Eriti naljakas on, et need mutivihkajad pole aru saanud, et ka nemad jäävad kord vanaks...
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Sept 2025 10:29
Külaline kirjutas: 02 Sept 2025 07:00 Teemaalgatuses esile toodud naturaalsed riided tõid mulle silme ette tõelise muti. Minu jaoks on ehtne mutt selline:
-seljas kortsunud linane vormitu kleit mingis maalähedases värvitoonis, poolde säärde, ilma varrukateta
-prillid
Sinu väärastunud standardite järgi on selline naine mutt, minu jaoks aga endaga rahujalal olev naine, kes ei hooli sellest, mis temast mōeldakse vōi arvatakse. Eestist väljaspool kohtab selliseid naisi palju. Nad teavad oma väärtust ega pea enesehinnangut tōstma lehvikripsmete ega punnhuulte vōi mitte eakohaste riiete abil.

Eesti on selles mōttes ikka veel nii Ida-Euroopa ja nii meestel kui naistel on vananemisega seoses väga suured eelarvamused, mida Lääne-Euroopas ei kohta. Naistele oleks justkui kehtestatud mingid haiged aptiitsuse standardid, et meestele meeldida ning teiste naistega konkureerida. Mingist vanusest alates hakatakse inimesi nende vanuse tōttu lihtsalt halvustama. Eriti naljakas on, et need mutivihkajad pole aru saanud, et ka nemad jäävad kord vanaks...
Oi ei nemad vanaks jää. Mul oli kolleeg kes täiesti siiralt uskus, et tema peaaegu 60. aastasena on meil ainus kes vanaks küll ei saa. Mitte mingeid muutusi ju ei ole : D Teised jah, aga tema küll mitte.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Sept 2025 10:39Oi ei nemad vanaks jää. Mul oli kolleeg kes täiesti siiralt uskus, et tema peaaegu 60. aastasena on meil ainus kes vanaks küll ei saa. Mitte mingeid muutusi ju ei ole : D Teised jah, aga tema küll mitte.
Kui enda ealistega kokkutulekutel ei käi, siis enda vanusest aru ei saagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Sept 2025 07:00

Nii armas, et sinu jaoks on kõige enesekindlam naine tänaval magav kodutu. Tal pole vaja oma enesehinnangut tõsta isegi naabrist parema majaga.
Lehvikripsmetest ja punnhuultest räägib teatud kontingent-välimuseta, värvimata juuste ning näoga Harju keskmine mutt, keda mitte keegi ei märka.
Külaline

Väga õige. Ma olen selliseid naisi väga imetlenud, aga Eestis olen neid vähe kohanud, pigem välismaal. Ongi juba vanem naine, aga õnnelik ja kiirgab rahulolu. Milleks talle enda piinamine, kui tal on kindlustatud elu, töö, perekond, lapselapsed. Siin keskealised naised punnitavad naba paigast, aga õnne ega rahulolu silmis ei ole. Pigem kurbus ja kompleksid. Hirm, et aga ma ei leiagi meest, aga ma ei saagi tööle, kõik alavääristavad ja põlastavad.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Sept 2025 19:44
Väga õige. Ma olen selliseid naisi väga imetlenud, aga Eestis olen neid vähe kohanud, pigem välismaal. Ongi juba vanem naine, aga õnnelik ja kiirgab rahulolu. Milleks talle enda piinamine, kui tal on kindlustatud elu, töö, perekond, lapselapsed. Siin keskealised naised punnitavad naba paigast, aga õnne ega rahulolu silmis ei ole. Pigem kurbus ja kompleksid. Hirm, et aga ma ei leiagi meest, aga ma ei saagi tööle, kõik alavääristavad ja põlastavad.
No ma ei tea, kuidas käivad asjad seal suurepärasel "välismaal", aga siin kui tööle ei saa ja pensionär ka veel ei ole, siis oledki pekkis omadega. Toimetulekutoetus on nii väike summa, et sellega saab mõne kuu hakkama, aga kui tuleb juba muid väljaminekuid peale toidu, siis sellest ei jätku millekski. Muidugi on hirm!
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Sept 2025 21:07 No ma ei tea, kuidas käivad asjad seal suurepärasel "välismaal", aga siin kui tööle ei saa ja pensionär ka veel ei ole, siis oledki pekkis omadega. Toimetulekutoetus on nii väike summa, et sellega saab mõne kuu hakkama, aga kui tuleb juba muid väljaminekuid peale toidu, siis sellest ei jätku millekski. Muidugi on hirm!
Just seetõttu ongi oluline, et meie, naised üksteist toetaks, selle asemel, et mutiks sõimata. Me saame niigi pidevalt kriitikat meestelt, tööandjalt, eratreenerilt, sõbrannadelt ja kellelt iganes. Miks me ei võiks lihtsalt üksteise vastu head ja toetavad olla?
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Sept 2025 19:44

Ma ei tea, kus seltskonnas sa liigud, aga minu tuttavad keskealised on õnnelikud, rahulolevad, heas suhtes või rõõmsalt üksi, majanduslikult kindlustatud hoolitsetud naised. Käivad teatris, shoppamas, sõbrannadega istumas, reisil ning elavad oma parimat elu.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Sept 2025 14:25
Külaline kirjutas: 02 Sept 2025 07:00

Nii armas, et sinu jaoks on kõige enesekindlam naine tänaval magav kodutu. Tal pole vaja oma enesehinnangut tõsta isegi naabrist parema majaga.
Lehvikripsmetest ja punnhuultest räägib teatud kontingent-välimuseta, värvimata juuste ning näoga Harju keskmine mutt, keda mitte keegi ei märka.
Näh, kodututel on ju enamusel mingi sõltuvus (akoholism), mis enesekindlus.

Enne siis mingi selline tegelane nagu Kristina-Maria Luite, https://maaleht.delfi.ee/artikkel/89815 ... kiviasemel Kas tema on pead vaevanud selle üle, kas ta tundub tänu sellele, mida ta teeb või mida seljas kannab, teistele mutt või mitte mutt või kas keegi teda ikka tähele paneb?
Külaline

Guest kirjutas: 02 Sept 2025 21:07
Guest kirjutas: 02 Sept 2025 19:44
No ma ei tea, kuidas käivad asjad seal suurepärasel "välismaal", aga siin kui tööle ei saa ja pensionär ka veel ei ole, siis oledki pekkis omadega. Toimetulekutoetus on nii väike summa, et sellega saab mõne kuu hakkama, aga kui tuleb juba muid väljaminekuid peale toidu, siis sellest ei jätku millekski. Muidugi on hirm!
Sellest ma räägingi, sellest tuleb see ebakindlus ja naba paigast hüppamine, aga see ei aita ikka midagi. See ongi nõme ühiskond, kus inimesi diskrimineeritakse vanuse põhjal. Siin tõmmatakse muttide välimust taga ja tööandjad arvavad, et muutusid nüüd äkitselt lolliks, kes midagi tehtud ei saa.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Sept 2025 07:00 Teemaalgatuses esile toodud naturaalsed riided tõid mulle silme ette tõelise muti. Minu jaoks on ehtne mutt selline:
-prillid
TA olen. päris hea :D
- ülekaaluline ei ole ja talje on
- sääred ei ole ka jämedad :D
- kleit on linane küll, kuna linane kortsub, on kortsunud ka. varrukad täitsa olemas
- sandaalid võivad täitsa olla, aga teine variant on pigem kollased tennised
- üleõla suur vormitu märss - mhmh
- kuna kannan ainult kulda, siis kõrvas seda imetabast "tolmu" ei ole
- pea on küll punane, aga juuksed sirged ja õlgadeni
- prillid - vahel on, kui päike paistab on suht kindlalt päikeseprillid
- kotis suur rahakott lapselaste piltidega - bingo!
Külaline

Guest kirjutas: 03 Sept 2025 18:19
- kleit on linane küll, kuna linane kortsub, on kortsunud ka. varrukad täitsa olemas
Siis oli su teemaalgatus valesti püstitatud: sul pole enam midagi muutuda, sa ju oled mutt.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Sept 2025 21:20
Guest kirjutas: 03 Sept 2025 18:19
Siis oli su teemaalgatus valesti püstitatud: sul pole enam midagi muutuda, sa ju oled mutt.
Üldiselt, seda teemat "nõksud, et mitte mutiks muutuda" lugedes olen aru saanud, et mulle on sümpaatsemad inimesed, kes ei "nõksuta".

Jah, ebameeldiv on küll liigne jäikus, näiteks iga asja puhul ütlemine: "See on jube, seda ei olnud siis, kui mina (misiganes)..." Mõne puhul juba ette tead, et enamus juttu ongi, kuidas enne oli kõik nii õigesti, nüüd on kõik nii valesti jne. No ei suuda siiralt kaasa kiita, et jaa, jaa. Teisalt, kes eelueest ruttab oma punast poisipead või suurt rahakotti välja vahetama, kuna kuskilt kuulis "see olevat nüüd mutilik" ja kõik muu samas vaimus... Teine äärmus. Jällegi, ma ei suudaks kaasa kiita sellisele.

Hea, kui keskealine vaatab avatud pilguga, et kas mingi kaasaegne asi on selline, kust võibolla oleks midagi võtta. Aga pole midagi katki ka, kui inimene rahulikult nendib, et see või too uus asis, las ta olla, aga tunne, et see ei ole siiski minu jaoks ja mina jään oma punasele poisipeale truuks, näiteks. Või et linane on suvel mugav ja vot kannangi.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Sept 2025 22:16Miks me ei võiks lihtsalt üksteise vastu head ja toetavad olla?
Sest paljud naised pole üheski vanuses üksteise suhtes kuigi toetavad. Seesama teemagi ehe tunnistus sellest. Üks mutt sõimab aga teist mutiks jne. Muti vanuses oled selle nähtusega juba rahu teinud ja oledki täpselt selline nagu ise tahad.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Sept 2025 10:41
Külaline kirjutas: 02 Sept 2025 22:16Miks me ei võiks lihtsalt üksteise vastu head ja toetavad olla?
Sest paljud naised pole üheski vanuses üksteise suhtes kuigi toetavad. Seesama teemagi ehe tunnistus sellest.
Miks see nii on, et naised ise üksteise vastu õelad on?
Külaline

Konkurents. 100 muti kohta on 1-2 norm meest.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Sept 2025 12:33 Konkurents. 100 muti kohta on 1-2 norm meest.
Enamik mutte on abielus või suhtes. Milles sellisel juhul asi on? Oskad seletada?
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Sept 2025 12:48
Guest kirjutas: 04 Sept 2025 12:33 Konkurents. 100 muti kohta on 1-2 norm meest.
Enamik mutte on abielus või suhtes. Milles sellisel juhul asi on? Oskad seletada?
See ju ajabki tigedaks, et normaalseid mehi ei ole ja koju sai ka lolli peaga üks munesügav mõttetu jorss soetatud.
kana
Kontakt:

Postitus Postitas kana »

inimeste mutidefinitsioonid on ilmselt erinevad. minu nägemus mutist:
- keemilised lokid ja pealael hall rott
- sünteetilisest riidest halvasti istuv kostüüm
- töntsakas figuur
- kunstnahast sangadega käekott
- jalas kobakad kontsakingad, võimalik, et lakk-kingad
- veidrad ehted - plastmassist pärlid või sünteetiline lipsu seotud sall
- liiga mustad kulmud, liiga eredat värvi suu, vahel ka liigselt värvitud silmad (tükkis ripsemetušš)
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Hakkasin mõtlema, et on vist kohe olemas nn mutitüübid. Et seal ei aita ükski nõks, ta juba sünnib mutina. Ja siis teine naisetüüp, kes vananedes paistab ikka nö eatu, olgu ta nii vana, kui tahes, väga ta kohta ikka mutt ei ütleks. Kuigi, mingil määral, vanamutt on nagunii mutt, nagu juba nimigi ütleb.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Roosad tulbid ja 6 külalist