Lemmikloomad restoranis/kohvikus

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 04 Sept 2025 12:29
Külaline kirjutas: 04 Sept 2025 12:10 Me elame maal, linna 50 kilomeetrit. Kui nädalavahetusel otsustame linna jalutama minna, siis muidugi võtame koera kaasa ja käime temaga ka kohvikus. Kuhu ma ta seniks panema peaks siis, kui kohvikus istun? Oleme eraldi vaeva näinud, et koer käituda oskaks. Samuti käib koer meiega reisidel, ta on pereliige ja ei pea nädalaid sel ajal kuskil koertehotelli puuris veetma. Jällegi, muidugi käime temaga koos ka reisil olles söömas. Kui see kedagi häirib - no mis teha? Mind jälle kohtuvavalt häirivad inimesed, keda kõik siin ilmas häirib, aga näe, pean nendega kuidagi leppima...
Siis seod ta õue seniks, kuni siseruumis sööd. Sa ei vii teda toidukohta, kus inimesed istuvad. Teine naljakas asi on mingite kääbusjunnidega ringi kõndimine, need siis kuskil käekotis või süles. Anna abi. Mis sa võtad sellist, kes ei suuda kodus oodata.
Päris kindlasti ei seo ma oma koera kuhugi õue, kui see sind häirib, siis see on sinu, mitte meie probleem. Minu koer lesib kohvikus minu jalgade juures, ei jää sulle kuidagi ette. Sellepärast, et sul on idiootlikud põhimõtted ja vast ka rikutud närvikava, ei pea maailm sinu järgi kohanduma. Maailm liigub edasi, lemmikloom ei ole enak ketiloom.
Külaline

Ma pole veel siit teemast lugenud ühtegi asjalikku põhjendust, miks loom ei tohiks kohvikus käia - peale mõne lolli ajusünnitise. Parasiidid? Mu koeral pole suve jooksul olnud ühtegi puuki, eile lugesin Facebookist, kuidas üks inimene hädaldas, et leidis endalt korraga 20, uuris naljaga, kas inimestele pole puugirihma. Muud parasiidid? Jälgige teinekord kohvikus inimesi -paljud neist käivad ennem sööki käsi pesemas? Selge vähemus, kus siin see parasiitide hirm on? Kui põrandal lamav koer teid nakatab, siis hoolitsege oma immuunsüsteemi eest tiba paremini. Ehk siis ma saan aru, et on olemas üks veidrikust teemaalgataja, aga et sihuke kari leidub inimesi, kes kaasa targutavad, vot see paneb imestama. Milleks üldse kohvikusse minna, kui need nii ohtlikud kohad on? On teil ikka keeruline elu küll, tõesti.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Sept 2025 17:36 Päris kindlasti ei seo ma oma koera kuhugi õue, kui see sind häirib, siis see on sinu, mitte meie probleem. Minu koer lesib kohvikus minu jalgade juures, ei jää sulle kuidagi ette. Sellepärast, et sul on idiootlikud põhimõtted ja vast ka rikutud närvikava, ei pea maailm sinu järgi kohanduma. Maailm liigub edasi, lemmikloom ei ole enak ketiloom.
Milleks minna teise äärmusse? Loomulikult pole lemmikloom ketiloom, aga tema koht pole ka kohvikus. Sinu koer võibolla tõesti lamab see paar tundi rahulikult su jalge ees, aga mina olen näinud ka väga rikutud närvikavaga koeri, kes tõesti iga liigutuse peale rahutuks lähevad, urisevad või lihtsalt ei suuda paigal püsida. See on teistele külastajatele ebameeldiv, kui su kõrvallauas niutsub koer, kes ilmselgelt ei tunne ennast hästi seal, kus ta on. See on ka koera suhtes ebaaus.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Sept 2025 17:43 Ma pole veel siit teemast lugenud ühtegi asjalikku põhjendust, miks loom ei tohiks kohvikus käia - peale mõne lolli ajusünnitise. Parasiidid? Mu koeral pole suve jooksul olnud ühtegi puuki, eile lugesin Facebookist, kuidas üks inimene hädaldas, et leidis endalt korraga 20, uuris naljaga, kas inimestele pole puugirihma. Muud parasiidid? Jälgige teinekord kohvikus inimesi -paljud neist käivad ennem sööki käsi pesemas? Selge vähemus, kus siin see parasiitide hirm on? Kui põrandal lamav koer teid nakatab, siis hoolitsege oma immuunsüsteemi eest tiba paremini. Ehk siis ma saan aru, et on olemas üks veidrikust teemaalgataja, aga et sihuke kari leidub inimesi, kes kaasa targutavad, vot see paneb imestama. Milleks üldse kohvikusse minna, kui need nii ohtlikud kohad on? On teil ikka keeruline elu küll, tõesti.
Kohvikud peavad endale sptsiaalsed köögid paigaldama, kraaniveeproove andma, tagama toiduohutuse, läbima tervisekoolitusi, töötajatel peab olema tervisetõend jne jne, et nad saaks kasvõi klaasi mahla müüa kliendile, sest kõik on ju nii ohtlik ja saastunud PTA arvates. Siis ronib aga lambist mingi loomaomanik karva ajava, kirpe, usse või puuke levitava nässakaga kohale ja arvab, et head isu aga kõigile.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Sept 2025 15:24
Külaline kirjutas: 04 Sept 2025 12:10 Me elame maal, linna 50 kilomeetrit. Kui nädalavahetusel otsustame linna jalutama minna, siis muidugi võtame koera kaasa ja käime temaga ka kohvikus. Kuhu ma ta seniks panema peaks siis, kui kohvikus istun? Oleme eraldi vaeva näinud, et koer käituda oskaks. Samuti käib koer meiega reisidel, ta on pereliige ja ei pea nädalaid sel ajal kuskil koertehotelli puuris veetma. Jällegi, muidugi käime temaga koos ka reisil olles söömas. Kui see kedagi häirib - no mis teha? Mind jälle kohtuvavalt häirivad inimesed, keda kõik siin ilmas häirib, aga näe, pean nendega kuidagi leppima...
Siis seod ta õue seniks, kuni siseruumis sööd. Sa ei vii teda toidukohta, kus inimesed istuvad. Teine naljakas asi on mingite kääbusjunnidega ringi kõndimine, need siis kuskil käekotis või süles. Anna abi. Mis sa võtad sellist, kes ei suuda kodus oodata.
Iga kell eelistan karja koertega kohvikus istumist inimestele.
Asotsiaalne, teistega toimetulematu introvert on rääkinud :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Sept 2025 17:36
Päris kindlasti ei seo ma oma koera kuhugi õue, kui see sind häirib, siis see on sinu, mitte meie probleem. Minu koer lesib kohvikus minu jalgade juures, ei jää sulle kuidagi ette. Sellepärast, et sul on idiootlikud põhimõtted ja vast ka rikutud närvikava, ei pea maailm sinu järgi kohanduma. Maailm liigub edasi, lemmikloom ei ole enak ketiloom.
Ei, see on sinu probleem ja ükski normaalne koht ei luba ilastavat looma inimeste sekka. Minu närvikava on korras. Hoia oma loom kodus.
Külaline

Mulle meeldivad lehmad ja ma tulen nendega su koju ja töö juurde.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Sept 2025 18:30
Ei, see on sinu probleem ja ükski normaalne koht ei luba ilastavat looma inimeste sekka. Minu närvikava on korras. Hoia oma loom kodus.
Sinu tigedaid kommentaare on kõik teemad täis. Päris kindlasti valiks igaüks kohvikus kaaslaseks pigem koera kui sapise ja kibestunud tädi.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Sept 2025 18:34

Mulle meeldivad lehmad ja ma tulen nendega su koju ja töö juurde.
Tule! Welcome! Aga kuidas ma neil ja sinul vahet teen?
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Sept 2025 17:56Siis ronib aga lambist mingi loomaomanik karva ajava, kirpe, usse või puuke levitava nässakaga kohale ja arvab, et head isu aga kõigile.
Sul on tõesti mingi häire küljes. Sinu juttu lugedes arvaks, et söögikohtades käivad kodutud hulkurkoerad. Inimesed, kes oma loomade eest ei hoolitse, ei käi nendega kindlasti ka kuskil avalikes kohtades hängimas.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Sept 2025 17:56Kohvikud peavad endale sptsiaalsed köögid paigaldama, kraaniveeproove andma, tagama toiduohutuse, läbima tervisekoolitusi, töötajatel peab olema tervisetõend jne jne, et nad saaks kasvõi klaasi mahla müüa kliendile, sest kõik on ju nii ohtlik ja saastunud PTA arvates. Siis ronib aga lambist mingi loomaomanik karva ajava, kirpe, usse või puuke levitava nässakaga kohale ja arvab, et head isu aga kõigile.
Ei roni keegi lambist kohale, kui kohvik pole lubanud.
Vaatamata kõigile neile proovidele ja karmidele nõuetele ja toiduohutuse tagamisele kohvikupidajad ise annavad teada, neile on ka lemmikloomad oodatud.
Hooletusse jäetud koerad (need kes tõesti kirpe, usse ja puuke levitavad) ei käi oma pererahvaga enamasti ka kohvikus. Neist ei hoolita nii palju.
Külaline

Keegi peab linnas elavaid koeri tohutuks parasiitide kandjateks. No puuke levitavad linnalooduses kõige rohkem siiski närilised ja linnud. Ja rotte olla Tallinnas uhkelt!
Külaline

Parasiitidest ja mustusest rääkis siin üks, kes nägi koera tooli peal istumas.
Sellisel juhul need tõesti võivad levida ja on õigustatud mure. Ja see on ka ebaeetiline, lasta koeral kohvikus tooli peal istuda.

Ma loomavihkaja pole. Aga ausaltöeldes võiks lubatud olla söögikohtades sees vaid juht ja abikoerad. Need on ilusti treenitud ja oskavad olla. Ja osadel küladtajatel võib olla näiteks allergia. Siis kahjuks peab allergiaga klient lahkuma.

Välikohvikus ka muud normaalselt käituvad koerad on okei.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Sept 2025 19:21 Keegi peab linnas elavaid koeri tohutuks parasiitide kandjateks. No puuke levitavad linnalooduses kõige rohkem siiski närilised ja linnud. Ja rotte olla Tallinnas uhkelt!
Närilised liiguvad ja elavad ikka seal, kus on inimene oma toidujäätmete ja mõnusate elukohtadega- toitlustusasutuste, majade ja prügikastide ümbruses. Need puukidele eriti ei sobi. Mida neil rottidel seal pargis heina sees süüa ja kuhu varjuda oleks?
Külaline

Guest kirjutas: 04 Sept 2025 19:24 Parasiitidest ja mustusest rääkis siin üks, kes nägi koera tooli peal istumas.
Sellisel juhul need tõesti võivad levida ja on õigustatud mure. Ja see on ka ebaeetiline, lasta koeral kohvikus tooli peal istuda.

Siis kahjuks peab allergiaga klient lahkuma.

Head teed!
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Sept 2025 19:52Närilised liiguvad ja elavad ikka seal, kus on inimene oma toidujäätmete ja mõnusate elukohtadega- toitlustusasutuste, majade ja prügikastide ümbruses. Need puukidele eriti ei sobi. Mida neil rottidel seal pargis heina sees süüa ja kuhu varjuda oleks?
Kogu linn on prügikaste täis. Ka pargid jm haljasalad. Enamasti on neis ka toidujäätmeid, inimesed ju söövad tihti ka kodust väljas.
Pesitsevad, kes kuskil, oleneb närilisest. Kõrge hein on hea koht pesa tegemiseks mitmele liigile. Asfaldile nad pesa ei tee tõesti. Ja nad on väga liikuvad. Nagu linnudki.
Külaline

Koera koht ei ole söögikohas! Mingist väliterrassist saan veel aru aga siseruumis kindel ei. Isegi kui koer istub ilusti jalgade juures ja on vaikselt, ei, ka siis ei ole okei. Mis edasi? Teatrisse, kooli, arsti kabinetti? Istub ju vaikselt teine?
Külaline

Guest kirjutas: 04 Sept 2025 20:12 Koera koht ei ole söögikohas! Mingist väliterrassist saan veel aru aga siseruumis kindel ei. Isegi kui koer istub ilusti jalgade juures ja on vaikselt, ei, ka siis ei ole okei. Mis edasi? Teatrisse, kooli, arsti kabinetti? Istub ju vaikselt teine?
Ja kui istubki, mis see sinu asi on? Tegele oma asjadega.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Sept 2025 20:12 Koera koht ei ole söögikohas! Mingist väliterrassist saan veel aru aga siseruumis kindel ei. Isegi kui koer istub ilusti jalgade juures ja on vaikselt, ei, ka siis ei ole okei. Mis edasi? Teatrisse, kooli, arsti kabinetti? Istub ju vaikselt teine?
Miks ei ole OK? Sul mingi asjalik põhjendus ka on peale su iganenud põhimõtete? (Mind muide ei segaks vaikselt istuv koer ka teatris, tööl ega isegi mitte arsti kabinetis.)
Külaline

Ma arvan ka, et korea koht pole inimeste söögikohas.
Ja milleks neid koeri piinata korteris.
Põhjendage, miks peaks koer olema kaasas söögikohas?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 11 külalist