Lemmikloomad restoranis/kohvikus

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Allergikutel ongi alati väga raske. Ise peab oma tervise ja heaolu eest hoolitsema.
Paljudele siiski aitavad ravimid, mida enne manustada, kui on teada, et võib mõne allergeeniga kokku puutuda.
Ühistranspordis, mõnes kontoris, kellelgi külas käies. Igal pool võib ju loomi kohata ette teadmata.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Ma mõtleks, et ega see polegi mingi võitlusküsimus, et tingimata õige on nii või naa. See pole isegi väärtusküsimus ju.
Pigem on lihtsalt nii, et osa söögikohti hindab suuremaks seda tulu, mis tõuseb, kui lemmikloomaga ringiliikuvaid inimesi ka sisse lubada ja väiksemaks seda kahju, mis tekib mitteloomafännidest klientide võimaliku vähenemisega - ja teised söögikohad usuvad, et rohkem on neid, kes loomi kohvikusse ei soovi, ja elavad üle selle, et kaotavad mõned lemmikloomaomanikest kliendid. Praegu on küll väga palju söögikohti, kus koerad on lubatud, samas tean ka mitut, kus pole, seega valikut on ja söömata ei jää küll kellelgi. 100% nõus olen aga sellega, et kui loomad on lubatud, siis peab omanik hoidma sedasama looma enda ahetus läheduses ning kui koer liigselt ähib, ilastab, niutsub, ammugi haugub või uriseb, siis temaga kohvikusse asja pole. Ja no ammugi ei peaks keegi koera panema inimestele mõeldud istmetele (nagu ei peaks seal jalgupidi ronima ka inimesed).
Külaline

Varsti ilmselt istub operatsioonisaalis ka mingi karvane emotional support koer patsiendi toetuseks voodi kõrval. Keda see puhas loom ikka segab, ainult loomavihkajaid.
Külaline

Ma arvan, et see koerad ja restoran poleks probleemiks, KUI koeraomanik järgiks reegleid, hoiaks koera enda lähedal ega lubaks teda toolile istuma. Mina kirjutasin sellest situatsioonist, kus hotelli hommikusöögilauas istus perega koos laua ääres toolil ka koer. Kusjuures kohti oli niigi vähe. Vot see on minu arvates matslik ja nõme.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2025 08:23 Varsti ilmselt istub operatsioonisaalis ka mingi karvane emotional support koer patsiendi toetuseks voodi kõrval. Keda see puhas loom ikka segab, ainult loomavihkajaid.
Sa pead kõiki loomavihkajaks. Ma pean sind siis inimeste vihkajaks. Sööda oma looma kodus
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Guest kirjutas: 05 Sept 2025 08:28 Ma arvan, et see koerad ja restoran poleks probleemiks, KUI koeraomanik järgiks reegleid, hoiaks koera enda lähedal ega lubaks teda toolile istuma. Mina kirjutasin sellest situatsioonist, kus hotelli hommikusöögilauas istus perega koos laua ääres toolil ka koer. Kusjuures kohti oli niigi vähe. Vot see on minu arvates matslik ja nõme.
Normaalsete inimeste puhul jah, aga siin osale vastajatest või vähemalt ühele ma ütleks hüsteerilisele kodanikule näikse küll ka siis probleem olevat, kui koer oleks mänguasjaosakonnast ostetud plüüsist kaisukas. Ikkagi koer! Kirbud ja puugid!
Külaline

Ma huvipärast vaatasin aga ei leidnud ühtset kindlat seadust, mis asja reguleeriks. Küll aga on paljudel kohalikel omavalitsustel võetud vastu eeskirjad lemmikloomade pidamisel (leitavad Riigi Teatajast). Mõned näited:

(2) Lemmikloomapidajal on keelatud:
2) viibida lemmikloomaga staadionitel, mänguväljakutel, spordirajatistes, liivakastides, üldkasutatavates hoonetes (ametiasutused, koolid, lasteaiad, rahvamajad, raamatukogud, spordihooned, kauplused, kirikud vms), kortermajade üldkasutatavates ruumides (pööningud, keldrid, v.a trepikoda)

(13) Koera ja kassi omanikul on keelatud:
1) koera või kassi ujutamine supluskohtades;
2) avalikus kohas nakkusohtlikult haige koera või kassiga viibimine;
3) viibimine koera või kassiga supluskohas (1. maist kuni 1. septembrini), kaubandus- või toitlustusettevõtte territooriumil, spordi- või mänguväljakul, v.a selleks ette nähtud kohad;
4) lasta koeral või kassil reostada tänavat ja muud avalikku või üldkasutatavat kohta. Kui koer või kass on reostanud eelnimetatud kohti, on looma omanik kohustatud selle kohe koristama;
5) viibimine koera või kassiga haridusasutuse territooriumil v a territooriumi valdaja loal.

Ehk siis päris suvaliselt oma lemmikuid igale poole kaasa vedada ei tohigi.
Külaline

Õnneks on vähemalt Tallinnas söögikohtades hästi käituvad koerad lubatud, neile on kausid ja vahel maiusedki. Sama Tartus, Haapsalus.
Välja on meid aetud näiteks Jäneda Musta Täku tallist - mis on naljanumber, sest see koht ise on ju täielik hobutall... Pole isegi terrassi kus suvel olla.

Siit saab ikka uskumatut jura lugeda - koerad kui puugilevitajad? No linnakoertel on küll puugirihmad või -tilgad, pole mingeid puuke näinud ammu.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2025 14:20Siit saab ikka uskumatut jura lugeda - koerad kui puugilevitajad?
Mitte ainult, vaid ka kirpe jm parasiite täis, suud vahutavad, ila voolab, karvu ja kõõma lendab igasse ilmakaarde. 😆
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2025 14:20 Õnneks on vähemalt Tallinnas söögikohtades hästi käituvad koerad lubatud, neile on kausid ja vahel maiusedki. Sama Tartus, Haapsalus.
Välja on meid aetud näiteks Jäneda Musta Täku tallist - mis on naljanumber, sest see koht ise on ju täielik hobutall... Pole isegi terrassi kus suvel olla.

On sul mingi probleem käia üksi söömas? Koer käib tööl ka kaasas? Miks sa vead mingeid loomi kaasa?
Külaline

Guest kirjutas: 05 Sept 2025 14:56
Külaline kirjutas: 05 Sept 2025 14:20Siit saab ikka uskumatut jura lugeda - koerad kui puugilevitajad?
Mitte ainult, vaid ka kirpe jm parasiite täis, suud vahutavad, ila voolab, karvu ja kõõma lendab igasse ilmakaarde. 😆
Koeraomanikud ise seda vist ise enam ei märka jah, aga kui viibida mõne koeraomaniku autos/kodus, siis spetsiifiline hais, karvad, mingid tekid iga mööblieseme peal jne on üsna silmatorkavad teiste jaoks. Oma kodu, elagu kuidas tahavad. Mõni asjadekoguja ka ei saa aru, miks tema 20 aasta kilekotikogu kellegi jaoks imelik tundub.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2025 15:04
Guest kirjutas: 05 Sept 2025 14:56
Koeraomanikud ise seda vist ise enam ei märka jah, aga kui viibida mõne koeraomaniku autos/kodus, siis spetsiifiline hais, karvad, mingid tekid iga mööblieseme peal jne on üsna silmatorkavad teiste jaoks. Oma kodu, elagu kuidas tahavad. Mõni asjadekoguja ka ei saa aru, miks tema 20 aasta kilekotikogu kellegi jaoks imelik tundub.
Nii on. Ükskõik kui hästi kasvatatud loom on, võõra jaoks on koeral spetsiifiline hais, lisaks ila ja karvad. Mõni on veel rõõmus ja kargab vastu põlvi, jäkk. Mul ei tekita ükski koer mingit emotsiooni, pole nunnu ega midagi. Kassid on armsad ja ei haise.
Katerin
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Katerin »

Mina olen seda meelt, et kõik, absoluutselt kõik elusolendid peaksid avalikus kohas viisakalt käituma. St, mitte karjuma ega sõimlema, mitte niutsuma, mitte haukuma, mitte lagastama jne. Ükskõik, olgu nad täiskasvanud, lapsed või loomad. See on põhimõte, millest lähtun. Seepärast ei pea ma õigeks hakata kedagi keelama liigiti. Sest kui mul on valida, kas valjuhäälne purjus mees naaberlauas, kes mööduvate daamide riietuse kohta allavööd märkusi teeb, või vaikselt kellegi jalgade juures magav koer, siis raudselt valiksin ma viimase.

Ma ei pea õigeks keelata üleüldse lastega restorani minekut, kuna kellegi laps olevat jooksnud restoranis. Samamoodi ei keelaks ma otseselt koera kui sellist mõnda lihtsamasse söögikohta kaasa võtta, kui koer käitub viisakalt. Kui palju on mehi, kes avalikus kohas teisi häirinud on - miks siis ei ole keelatud meestel söögikohta sisenemist ära? Miks ühe liigi puhul kaldutakse kohe üldistama, ent teise liigi puhul mitte?
Külaline

Katerin kirjutas: 06 Sept 2025 10:24 Kui palju on mehi, kes avalikus kohas teisi häirinud on - miks siis ei ole keelatud meestel söögikohta sisenemist ära? Miks ühe liigi puhul kaldutakse kohe üldistama, ent teise liigi puhul mitte?
Minu jaoks on koerad ja mehed siiski eri kategooriates.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Sept 2025 12:16
Katerin kirjutas: 06 Sept 2025 10:24 Kui palju on mehi, kes avalikus kohas teisi häirinud on - miks siis ei ole keelatud meestel söögikohta sisenemist ära? Miks ühe liigi puhul kaldutakse kohe üldistama, ent teise liigi puhul mitte?
Minu jaoks on koerad ja mehed siiski eri kategooriates.
Minu jaoks ka, aga ju mõni on üksik ja peab oma looma juba kaaslaseks.
Külaline

Katerin kirjutas: 06 Sept 2025 10:24 Ma ei pea õigeks keelata üleüldse lastega restorani minekut, kuna kellegi laps olevat jooksnud restoranis. Samamoodi ei keelaks ma otseselt koera kui sellist mõnda lihtsamasse söögikohta kaasa võtta, kui koer käitub viisakalt. Kui palju on mehi, kes avalikus kohas teisi häirinud on - miks siis ei ole keelatud meestel söögikohta sisenemist ära? Miks ühe liigi puhul kaldutakse kohe üldistama, ent teise liigi puhul mitte?
Väga huvitav. Aga mida sa kastreerimisest arvad? Et poleks vaja üldistada, mees või koer, üks liik kõik?
Külaline

Guest kirjutas: 06 Sept 2025 19:39
Katerin kirjutas: 06 Sept 2025 10:24 Ma ei pea õigeks keelata üleüldse lastega restorani minekut, kuna kellegi laps olevat jooksnud restoranis. Samamoodi ei keelaks ma otseselt koera kui sellist mõnda lihtsamasse söögikohta kaasa võtta, kui koer käitub viisakalt. Kui palju on mehi, kes avalikus kohas teisi häirinud on - miks siis ei ole keelatud meestel söögikohta sisenemist ära? Miks ühe liigi puhul kaldutakse kohe üldistama, ent teise liigi puhul mitte?
Väga huvitav. Aga mida sa kastreerimisest arvad? Et poleks vaja üldistada, mees või koer, üks liik kõik?
Kas sa ei suuda aru saada, mida võrreldi või kuidas sinu arvates käitumine ja kastreerimine omavahel seotud on?
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Sept 2025 20:23Kas sa ei suuda aru saada, mida võrreldi või kuidas sinu arvates käitumine ja kastreerimine omavahel seotud on?
Tõesti ei saa. Kas saaksid selgitada? Hästi pikalt ja suurte tähtedega.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Sept 2025 00:27 Allergikutel ongi alati väga raske. Ise peab oma tervise ja heaolu eest hoolitsema.
Paljudele siiski aitavad ravimid, mida enne manustada, kui on teada, et võib mõne allergeeniga kokku puutuda.
Ühistranspordis, mõnes kontoris, kellelgi külas käies. Igal pool võib ju loomi kohata ette teadmata.
Võib küll loomi kohata. Aga on vast ka ette teada ka. On olukordi, mida ei saa vältida. Nt peab loomaga minema arstile aga autot pole ja siis tuleb minna bussiga. Bussiga sõidab ka allergik, kellele tuleb see loom bussis ikka ootamatult. Pole ravimit kaasas. Ta ei osanud sellega arvestada. Oma viga?
Meil on pereliikmel allergia kassi vastu. Selles valguses ma olen mõelnud ukraina põgenikele, kes põgenedid lemmikloomadega. Kõik ühes bussis. Pikka aega. Kas kõik allergikud märkasid võtta kaasa oma tabletid? Või saavad need teel otsa.
Loom on pereliige küll. Aga inimene on ka pereliige. Kumb on sellises bussis tähtsam.
Külaline

Kas kõik allergikud märkasid võtta kaasa oma tabletid?
Kui inimene põgeneb teisele maale, eks ta siis ikka märkab oma ravimid kaasa võtta. Mis sa ise siis oleks teinud? Jätad oma koerad ja kassid sinna koju üksi nälgima või? Allergiku jaoks paha lugu küll, aga koeri ja kasse on ju igal pool, neid pole võimalik vältida mitte kuidagi. Mul on näiteks hallituse vastu allergia, olen pidanud töökohta vahetama sellepärast, et mõnes töökohas õhkkond pole sobiv. Praegu ka pean niisutama õhku, võtma ravimeid, et saaks tööl käia. Kui on veidi vanem maja, hakkavad silmad punetama ja vett jooksma, midagi pole sinna teha. Mu koeral on allergia tolmu vastu, ka võtab ravimeid igapäevaselt. Midagi pole sinna teha, sa ei saa oma keskkonda alati kontrollida ja allergik peab sellega arvestama.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 10 külalist