Lemmikloomad restoranis/kohvikus

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 07 Sept 2025 13:45 Söögikohas olevad koerad mind ei häiri, ma pole kohanud mitte ühtegi halvasti käituvat tegelast. Kõik sotsialiseeritud ja silmnähtavalt kära-müraga harjunud, ei tee väljagi ümberringi toimuvast. Sellist vaatepilti pole veel ette tulnud, et kellegi koer laua taga sööks, inimesi tüütaks vms. Käitumisprobleemidega koer oleks tüütu eelkõige tema omanikule ja ilmselt ei võetakski teda jalutuskäikudele avalikku kohta kaasa, sest temast on rohkem muret, kui asi väärt on.

Minu jaoks on kahtlased hoopis inimesed, kellele loomad ei meeldi, sest see tundub nagu mingisugune isiksusehäire. See omakorda muudab ettevaatlikuks, sest inimene, kel on mingi rike empaatiavõimega, tundub automaatselt kuidagi ebausaldusväärne ja ohtlik. Siin on ka selgelt üks väga häiritud tegelane, kes ei jäta endast meeldiva inimese muljet. Ennem kardaks selliseid kui söögikohast koeralt puuki/kirpu saada vm totrat.
Igaühe tundeid ja hirme tuleb austada. Kes kardab puuke, kes teisi inimesi. Nii võib täitsa olla.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Sept 2025 13:45Söögikohas olevad koerad mind ei häiri, ma pole kohanud mitte ühtegi halvasti käituvat tegelast. Kõik sotsialiseeritud ja silmnähtavalt kära-müraga harjunud, ei tee väljagi ümberringi toimuvast. Sellist vaatepilti pole veel ette tulnud, et kellegi koer laua taga sööks, inimesi tüütaks vms. Käitumisprobleemidega koer oleks tüütu eelkõige tema omanikule ja ilmselt ei võetakski teda jalutuskäikudele avalikku kohta kaasa, sest temast on rohkem muret, kui asi väärt on.
Jaa-jaa, sama räägite ka oma röökivate ja läbustavate tittede kohta.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Sept 2025 14:06
Külaline kirjutas: 07 Sept 2025 13:45Söögikohas olevad koerad mind ei häiri, ma pole kohanud mitte ühtegi halvasti käituvat tegelast. Kõik sotsialiseeritud ja silmnähtavalt kära-müraga harjunud, ei tee väljagi ümberringi toimuvast. Sellist vaatepilti pole veel ette tulnud, et kellegi koer laua taga sööks, inimesi tüütaks vms. Käitumisprobleemidega koer oleks tüütu eelkõige tema omanikule ja ilmselt ei võetakski teda jalutuskäikudele avalikku kohta kaasa, sest temast on rohkem muret, kui asi väärt on.
Jaa-jaa, sama räägite ka oma röökivate ja läbustavate tittede kohta.
Sinusugune ei saa ju käiagi kuskil, peaksidki kodus istuma. Kui kõik häirib, on asi sinus.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Sept 2025 14:06Jaa-jaa, sama räägite ka oma röökivate ja läbustavate tittede kohta.
Mine lase end psühhiaatril kontrollida.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Sept 2025 10:17 Mu tuttaval on pisike nunnu koer. Peale jalutust peab ta iga kord puuke kontrollima. Ja leiab ka.
Kui ta nüüd peale jalutuskäiku läheb hoopis kohvikusse, siis transpordib puugid sinna ka. Mõni võib maha pudeneda. Sama võib olla ju ka inimesega kes peale metsas käiku teel koju käib läbi söögikohast ja istub toolile.
Ka teiste koertega kohtudes võib su koer saada kirbud.
Nii et vabalt võib saada kohvikust kirbud või puugi. Aga sel juhul ei saa süüdistada kohvikut küll, kuigi see tuleks mõttesse.
Meil toob kõige rohkem puuke tuppa mu mees. Käib metsatööl, võtab esikus töötunked jalast ära, puugid pudenevad põrandale.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Sept 2025 17:45
Guest kirjutas: 07 Sept 2025 10:17 Mu tuttaval on pisike nunnu koer. Peale jalutust peab ta iga kord puuke kontrollima. Ja leiab ka.
Kui ta nüüd peale jalutuskäiku läheb hoopis kohvikusse, siis transpordib puugid sinna ka. Mõni võib maha pudeneda. Sama võib olla ju ka inimesega kes peale metsas käiku teel koju käib läbi söögikohast ja istub toolile.
Ka teiste koertega kohtudes võib su koer saada kirbud.
Nii et vabalt võib saada kohvikust kirbud või puugi. Aga sel juhul ei saa süüdistada kohvikut küll, kuigi see tuleks mõttesse.
Meil toob kõige rohkem puuke tuppa mu mees. Käib metsatööl, võtab esikus töötunked jalast ära, puugid pudenevad põrandale.
Puugirihm kaela mehele 😃(loe irooniaga).

Loomade puhul see kirpude ja puukide levitamine on lihtsalt mingi väljamõeldud põhjus.
Keelame siis lapsed ka ära avalikes kohtades? Levitavad sügelisi, tuulerõugeid ja peatäisid samamoodi ja vb isegi edukamalt, kui loomad kirpe.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Sept 2025 19:08Loomade puhul see kirpude ja puukide levitamine on lihtsalt mingi väljamõeldud põhjus.
Keelame siis lapsed ka ära avalikes kohtades? Levitavad sügelisi, tuulerõugeid ja peatäisid samamoodi ja vb isegi edukamalt, kui loomad kirpe.
Tulebki ju mingi põhjus välja mõelda, sest ega neil fanaatilistel loomaomanikel endil ju mõistust pole, et ise aru saada, kuhu oma looma kaasa vedada, kuhu mitte.
Külaline

iiR kirjutas: 04 Sept 2025 08:39 Noh, oleneb kohast ja koerast. Mu loom nt ei haugu (kunagi) ega niutsu ning lamab mu jala juures.
See on täpselt samasugune ettekujutus nagu väikelaste vanematel, kes usuvad surmkindlalt, et nende lapsed ei tee kusagil piuksugi, püsivad vagusi mitu tundi kontserdil ja teatrietendusel, ei roni külla kaasa võttes asju kiskuma jne.

Tõde on: ükski neist ei püsi nähtamatuna seal, kuhu ta on pandud. Nad on elusolendid, kes liiguvad, teevad häält, ja nendega tuleb tegeleda. Kui omanikud/vanemad ei viitsi (kujutades ette, et see kedagi ei häiri), siis on sunnitud seda tegema ümberkaudsed. Ja uskuge mind, see häirib, väga häirib.
Külaline

Mul on viisakas ja hästi käituv madu. Ei aja karvu ega ilasta, ei haise, püsib hea meelega omaniku kaelas ja põues. Ei näe ühtki põhjust, miks ma oma lemmikloomaga söömas või ülikoolis loengus ei võiks käia. Või siiski?
Mõned aastad tagasi olid mul rotid, väga sotsiaalsed, meeldis kapuutsi ja taskusse pugeda ning seal magada... Ülinunnu.
Lemmikloom ju, ikka võtan restorani kaasa, kellele ei meeldi, on loomavihkaja.
Tarantel on mul samuti, aga teda väga terraariumist väljas käimine ei huvita. Kui just söögikohas talle prussakaid ei pakuta.

Tahan öelda, et kusagil on siiski piir. Lemmiklooma omanik on loomulikult oma lemmikust vaimustuses, aga looma vaimse tervise huvides võiks temast rohkem hoolida ja mitte teda igale poole kaasa tarida, kus loom end halvasti võib tunda.
Nätakas
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Nätakas »

Guest kirjutas: 07 Sept 2025 22:11 Mul on viisakas ja hästi käituv madu. Ei aja karvu ega ilasta, ei haise, püsib hea meelega omaniku kaelas ja põues. Ei näe ühtki põhjust, miks ma oma lemmikloomaga söömas või ülikoolis loengus ei võiks käia. Või siiski?
Mõned aastad tagasi olid mul rotid, väga sotsiaalsed, meeldis kapuutsi ja taskusse pugeda ning seal magada... Ülinunnu.
Tarantel on mul samuti, aga teda väga terraariumist väljas käimine ei huvita. Kui just söögikohas talle prussakaid ei pakuta.

Tahan öelda, et kusagil on siiski piir. Lemmiklooma omanik on loomulikult oma lemmikust vaimustuses, aga looma vaimse tervise huvides võiks temast rohkem hoolida ja mitte teda igale poole kaasa tarida, kus loom end halvasti võib tunda.
Ja mille põhjal sa otsustad, et minu koer end söögikohas halvasti tunneb? Ma arvan, et omanikuna saan ma ikkagi paremini aru, kuidas mu loomal parajasti läheb. Minu poolest võid sa oma mao või tarantliga vabalt kohvikusse tulla. Rotid mulle tõesti ei meeldi, aga ma kannataks ära. Igatahes ei tuleks ma sulle epistlit lugema.
Külaline

Veelkord, teie endi jalad ja püksisääred on samal kõrgusel, kus loomad liiguvad. Teie endi küljes pole kohvikusse tulles sugugi vähem baktereid, kui loomade küljes. Te istute pesemata kätega lauda ja ootate, millal kõrval laua alt koera küljest puuk teid purema tuleb? Tulge mõistusele ometi kord.
Külaline

Ei maksa neid hüsteerikuid tähele panna. Enamikul inimestel (mittehälbivatel) pole midagi ei laste ega loomade vastu.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Sept 2025 22:11 Mul on viisakas ja hästi käituv madu. Ei aja karvu ega ilasta, ei haise, püsib hea meelega omaniku kaelas ja põues. Ei näe ühtki põhjust, miks ma oma lemmikloomaga söömas või ülikoolis loengus ei võiks käia. Või siiski?

Ma siin eelnevalt ka tõin välja erinevad lemmikud. Üks siis selle peale väitis, et see ongi okei neid kaasa vedada 🤦‍♀️🤪🤷‍♀️
Külaline

Mul pole loomade vastu mitte midagi, küll aga ei meeldi mulle nende närvilised ja ülbed omanikud.
Kuid ega koer omanikku valida saa.
Nagu lapsedki pole süüdi, kui nende vanemad peast vähe lihtsamad on.
Külaline

kohvikusse võetakse kaasa need koerad, kelle eest hoolitsetakse väga hästi - on pestud, kammitud, süstitud, parasiiditõrje tehtud, koolitatud ja sotsialiseeritud.
Ja enamasti on kaasavõtmise põhjus see, et kohvikuskäik lihtsalt ühtib koera jalutuskäiguga. Tore ju, kui mõlemad koos saavad tehtud.
Kui ma elan Koplis ja tuleb tahtmine Kadriorgu avastama minna, siis loomulikult lähen koeraga koos. Ja ühtlasi tutvun sealsete söögikohtadega.

Suvel ringi sõites niikuinii ei jäta koera kuuma autosse selleks ajaks kui ise mõnusasti lõunat söön.

Need koeravihkajad on kibestunud inimesed.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Sept 2025 08:38 kohvikusse võetakse kaasa need koerad, kelle eest hoolitsetakse väga hästi - on pestud, kammitud, süstitud, parasiiditõrje tehtud, koolitatud ja sotsialiseeritud.
Ja enamasti on kaasavõtmise põhjus see, et kohvikuskäik lihtsalt ühtib koera jalutuskäiguga. Tore ju, kui mõlemad koos saavad tehtud.
Kui ma elan Koplis ja tuleb tahtmine Kadriorgu avastama minna, siis loomulikult lähen koeraga koos. Ja ühtlasi tutvun sealsete söögikohtadega.

Suvel ringi sõites niikuinii ei jäta koera kuuma autosse selleks ajaks kui ise mõnusasti lõunat söön.

Need koeravihkajad on kibestunud inimesed.
See teema pole unenägudest ega unistustest.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Sept 2025 08:38Need koeravihkajad on kibestunud inimesed.
Võib-olla. Aga need koeramammad on lihtsalt opakad.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Sept 2025 09:18
Minu meelest on paljud tänapäeva koeraomanikud lihtsalt reaalsustaju kaotanud. Koera koheldakse kui imikut, riietatakse "poppidesse" riietesse, veetakse igale poole kaasa ja ollakse solvunud, kui teised nende vaimustust ei jaga.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Sept 2025 09:18
parem opakas kui kibestunud.
Külaline

Neil loomapiinajatel on kõik teised loomavihkajad kui ei olda nende meele järgi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 12 külalist