Tätoveering

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Suslik kirjutas: 30 Juun 2024 16:47
Külaline kirjutas: 30 Juun 2024 16:36 See on tegelikult naeruväärne kui vananevad beibed 40 ja enam vanusest lasevad endale teha labaseid tatoosid ja pistavad nabasse mingi veikleva jumpstüki. Ja siis esimeste kevadiste ilmadega kõnnivad naba paljas ringi.
Ja mis siis. Teevad mis tahvad. Kas see veiklev jumpstükk pimestab sind või milles asi.
Küsid küsimust, millele ta juba vastanud on. Kirjutas ju, et naeruvärne.
Külaline

Tahan vaadata inimest tema eheduses. Tema nahka ja sünnimärke. Tätoveeringud on liialt pilkupüüdvad minu jaoks ja häirivad. Inimese mina kaob minu jaoks, kuigi tema mina ongi tätoveeringud, millega end näitab ja minu ettekujutuses oli teine inimene. Vale arusaam tema minast ja see on minu probleem, mitte tätoveeritud inimeste. Ei diskrimineeri ja ei häiri piisavalt, et mõtleks eos labaseks, matsakas ja mis kõik veel. Sõbrana pole ühtki tätoveeritud inimest olnud, siiski subkultuurid ja isiklikult ei ole sellega asja. Tööandjana või kliendina küll ei häiriks, teiste inimeste välimust ei aruta. Pole minu asi. Enda stiil on pükskostüümid, mantlid ja kleidid, täiesti märkamatu klassikaline hall hiir ja nii tahangi.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juun 2024 20:23 Tööandjana või kliendina küll ei häiriks, teiste inimeste välimust ei aruta. Pole minu asi. Enda stiil on pükskostüümid, mantlid ja kleidid, täiesti märkamatu klassikaline hall hiir ja nii tahangi.
Mina näiteks tööandjana ei võtaks klienditeenindusse tööle liigselt tätoveeritud inimest. Eriti, kui need tätokad on näopiirkonnas, kaelal või mujal liigselt eksponeeritud kohas. Samuti on minu jaoks liigne augustatus eemaletõukav. Üks tilluke ninarõngas ei häiriks, aga kui terve nägu on neete ha naelu täis, siis see häirib. Ei suuda sellist inimest tõsiselt võtta, kuigi mõistusega saan aru, et tema tööd see tõenäoliselt ei mõjuta.

Üldiselt on teada, et ülemäära augustatud ja igasugu nina-, kulmu-, huule-, põseaugustuste kandjad on oma psüühikalt õrnemad. Liigne kehakaunistamine ja augustamine on nende viis ennast tugevamana näidata.
Juustup

Postitus Postitas Juustup »

Juustupil on täpselt 11 tatoveeringut. Mitte ükski pole põhjuseta või "lambist" tehtud. Kõigil neil on tähendus. Nähtavates kohtades on neid ka, suurus varieerub. Miks ma need tegin? Sest et tahtsin. Ma elan vaid korra. Mingeid lillesid ja liblikaid tujupõhiselt tõesti ei teeks.

/Juustup
Külaline

Mul on üks tätoveering, neutraalne ja pisike, kunagise elukaaslase kergel survel tehtud. Alguses mulle meeldis see, aga üsna ruttu tundsin siiski, et tätoveeringud ei käi minu olemusega kokku. Ega ka muud kehakaunistused ja lisad. Mu tätoveering on soojal ajal nähtav ka, vahel märkan seda ja siis mõlgutan mõtteid selle eemaldamisest. See on üsna vale mu nahal.
Sõpradel on paljudel tätoveeringud, osadel suured ja silmatorkavad. Nende puhul mind ei häiri, sest olen harjunud, aga nt teenindaja puhul viskan küll korra salamisi poolviltuse pilgu. Topeltmoraal, tean-tean, aga mida teha, kui on eelarvamused.
Tegelikult mind üldse hämmastab, et inimesed vahetavad kohutava kiiruga juuksevärvi, soengut, riietumisstiili, silmaläätsi, kulmukuju, tüdimus tekib kiirelt. Aga nahale tehakse ikka veel püsivaid joonistusi. Ajutisi tätoveeringuid ei ole olemas? Ma tean, et hennaga tehakse, a mu meelest on mingeid tumedaid samuti. Nendega saaks ju ka eksperimenteerida.
Külaline

Juustup kirjutas: 01 Juul 2024 00:37 Juustupil on täpselt 11 tatoveeringut. Mitte ükski pole põhjuseta või "lambist" tehtud. Kõigil neil on tähendus. Nähtavates kohtades on neid ka, suurus varieerub. Miks ma need tegin? Sest et tahtsin. Ma elan vaid korra. Mingeid lillesid ja liblikaid tujupõhiselt tõesti ei teeks.

/Juustup
See on hästi naljakas, et kõik ütlevad oma tätoveeringute kohta, et neil on mingi (enda jaoks sügav) tähendus. Tegelikult võib see olla lihtsalt mingi tuntud tsitaat inglise keeles. A la naerata ja elu naeratab sulle vastu :D
Külaline

Näo piirkonda tätoveerimist väldivad isegi kriminaalid ja vangid. Sel pidi ka mingi põhjendus olema, mida ma ei mäleta.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 13:38 Näo piirkonda tätoveerimist väldivad isegi kriminaalid ja vangid. Sel pidi ka mingi põhjendus olema, mida ma ei mäleta.
Ühel saami laulikul on näol mitu tätoveeringut. Ma ei tea miks, aga mul on kahju, et ilus inimene oma näo niimoodi ära on rikkunud. Saan aru küll, et tema keha, tema otsused, aga kuidagi kahju on seda vaadata. Need ei kaunista teda kuidagi. Lisaks jäi mulje, et vähemalt ühe neist tegi ta trotsist, kuna inimesed (eriti just mehed) kirjutavad talle, et kes ta omast arust on. Seetõttu siis tätoveeris oma nime omale laubale. 😑
Külaline

Endale ei teeks mitte iialgi. Minu silmis on need tohutult koledad. Ja jutt mingist eriti sügavtähendlikkusest on lihtsalt koomiline. Seda kipuvad üldiselt kõik tätoveerijad rääkima. Miks peab enda jaoks "sügavaid tähendusi" just oma nahale kritseldama? Kas mitte kuidagi teistmoodi ei saa neid enda jaoks sügavaid ja olulisi asju säilitada?

Ja midagi pole teha, minu jaoks kangastub tätoveerimine siiski eelkõige vangidega.

Kui teil on vaja enda peale sodida, siis tehke hennaga. Need ei ole inetud ja igavesed.

Mul on tuttav daam, vanem proua - nii 70 ligi, kes on väga hoolitsetud ja naiselik naine. Aga siiski juba vanem proua. Ja temal on ka nähtaval kohal suured tätoveeringud. No.... ei mõju hästi. Talle keegi muidugi selle kohta midagi halba ei ütle, aga arvestades tema vanust, üldist olemust ja tüpaaži - no kohe üldse ei sobi. Nagu sea seljas sadul.

Kõiksugu juuste värvimine, soengu sage muutmine, huvitavad riietumisstiilid, mind ei häiri.
Külaline

Mul on umbes sellises mõõdus tattoo käe siseküljel, tegin kui sain täisealiseks. Nüüd peaaegu 20 aastat hiljem on see siiani üsna ilus aga kas ma teeks uuesti - ei. Otseselt see ei häiri, kuna ma ei näe seda eriti ja teised inimesed samuti mitte, mõni (nt töökaaslane) ilmselt ei teagi, et mul üldse tattoo on aga sellegipoolest ei näe enam sellel sellist pointi nagu noorema nägin.
Külaline

Just eile vaatasin, et ETV ilmateadustajal on randmel mingi jube lärakas tätoveeritud, Tiivi Tüür või mis ta oligi… nii kole vaadata 🤢
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 15:26 Just eile vaatasin, et ETV ilmateadustajal on randmel mingi jube lärakas tätoveeritud, Tiivi Tüür või mis ta oligi… nii kole vaadata 🤢
Su nägu on ka mõnel nii kole vaadata aga näe, ikka kõnnid tänaval. Kui inimesele endale meeldib, siis nii on. Sina endale ei pea tegema, kui ei meeldi. Mõni võdiseb vastikusest punapäid või kiilakaid nähes, teine ninarõngast ja tunnelitega kõrvu, kolmas oksendab kellegi süstitud huuli või retuusides lamedat tagumikku kohates, kommenteeritakse võõraste pekivolte ja olematut rinnapartiid jne. Mis teil viga on? Elad ikka ja ainult iseendale, ei peagi kogu maailmale meeldima. Tegele iseendaga ja elu on kohe palju ilusam.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 16:31
Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 15:26 Just eile vaatasin, et ETV ilmateadustajal on randmel mingi jube lärakas tätoveeritud, Tiivi Tüür või mis ta oligi… nii kole vaadata 🤢
Su nägu on ka mõnel nii kole vaadata aga näe, ikka kõnnid tänaval. Kui inimesele endale meeldib, siis nii on. Sina endale ei pea tegema, kui ei meeldi. Mõni võdiseb vastikusest punapäid või kiilakaid nähes, teine ninarõngast ja tunnelitega kõrvu, kolmas oksendab kellegi süstitud huuli või retuusides lamedat tagumikku kohates, kommenteeritakse võõraste pekivolte ja olematut rinnapartiid jne. Mis teil viga on? Elad ikka ja ainult iseendale, ei peagi kogu maailmale meeldima. Tegele iseendaga ja elu on kohe palju ilusam.
Torkas hinge? :lol:
Külaline

Minu arust ka etv-sse mingi tätoveeritud tädi absoluutselt ei sobi, kandku pikki varrukaid kui eetris on.
Külaline

Mina tätoveeringute suhtes mingeid erilisi eelarvamusi ei põe. Enda jaoks paigutuvad nad samasse kasti kunstripsmete, kunstküünte, kõrvaaukude, silikoonrindade ja iluoperatsioonidega - ühed keha muutmised ühtemoodi kõik. Mõnele meeldib mässata oma küüntega, kunstküüsi on tal terve lauatäis, teine teeb kõrvadesse augud, neljas tätoveerib jne.

Kõik oleneb puhtalt stiilist ja maitsekusest. Pole mõtet tuua siin näiteid maailma rohkeimate tätoveeringutega inimestest - see on sama nagu tuua näiteid maailma pikimate küüntega inimesest ja siis neid vaadates ahhetada. Nii, nagu hiiglaslikud kõrvadest allarippuvad "kellad" on suht koledad ja liigselt maalitud silmad meenutavad peksasaanu omi, nii pole ilus ka maitsetu ja liigselt suur tätoveering. Ent parajal määral seda kõike annab päris normaalse tulemuse.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 16:43 Torkas hinge? :lol:
Jah, see on nii silmakirjalik lihtsalt.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 17:22
Külaline kirjutas: 05 Juul 2024 16:43 Torkas hinge? :lol:
Jah, see on nii silmakirjalik lihtsalt.
Sõimamine on silmakirjalik, olen nõus. Kõigi inimestega sõimamine, mitte vaid tätoveeritute.
Tätoveeritud valivad ise, nende keha, nende elu. AGA nad ei saa teiste eest valida, mis teistele meeldib. Nagu mina ei vali nende keha, ei vali nemad minu aju maitsemeelt. Maitse üle ei vaielda. Statistika järgi on vist juba pea pooltel???? Inimestel mõnes riigis tätoveeringud. Ok.. järelikult on see juba norm ja seda tolereeritakse ja inimestele meeldib.

Mitte kõigile ja sinna ei saa parata. See on maailmavaade ja pole mingi nähvamine, et meelega vastu solvama peab. See on maitse, mitte nähvamine. Ma teab üht kena naist, kes tegi endale üle kogu keha tätood. Ja tema stiil 14a tagasi oli parem. Tema ehedus oligi ilusam. Loodus juba oli teda õnnistanud. Aga mu enda välimus ei kannata kriitikat tänaseks. Nii et.... muidugi tuleb elada hetkes, aga vahel on inimene juba täiuslik ka ilma ja tema isegi ei mõtle enese täiustamisele, on muud ajendid. Aga selliseid on palju, kes ei vaja lisa ja ikka teevad. Vangidest, loomadest ja orjadest või vanainimestest ei hakka rääkima. Klishee.
Külaline

Ja see hetk, kui enam ei võitle ja kakle ja kaitse end või teisi, on tervenemise hetk. See on see hetk, kus teiste arvamusest on suva ja terve mõistusega inimene elab ainult enda elu ja ei sõima tätoveeritud või ükskõik mis ühiskonnagruppe ja ei kipu ka end õigustama. Kui inimene oma paksust või muudväga õigustab, on enesehinnang null. Nii et enesekindel inimene ena räägi teemadel, mis ei puuduta või räägib ükskõiksus ja neutraalselt. Nagu mina. Nt ilmateadustaja näide... kes isegi hakkab sõimama. Ise ei teeks seda iial. Vähem kritiseerimist. Vahel kritiseeritakse ka huulte süstimist agaralt või kitsaid huul või liiga pakse huuli. Taaskord täiesti mõttetu mõlemat teha.
Kukesupp
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kukesupp »

Külaline kirjutas: 30 Juun 2024 14:17 Mida arvate, kui naisel on mingi üksik tätoveering kusagil käel, jalal, kehal? Ma ei mõtle suurt tätokat, vaid just sellist väikest ühte asja, näiteks mõõtudega 2x8 cm või nii. Kas see on teie arvates inetu või tundub teile neutraalne, et ta ise teb, mida tegi. Ma plaanin teha käe peale, aga kõhklen. Minu puhul on põhjus isiklik ja tätokas ei ole mõeldud mitte keha kaunistamiseks, vaid endale nö isiklikuks kasutamiseks (lein).
Suhtun positiivselt, kui mul oleks endal soov teha, lihtsalt teeks, teiste arvamus mind ei huvitaks.
Külas

Postitus Postitas Külas »

Ma täna bowlingus istusin ja vaatasin üsna kobedat daami, kellel oli värske liblikas jala peal, ära kiletatud, ja mõtlesin, et kas see on nüüd sinu arvates tõesti ilus, aga ju siis on, maitse üle ei kakelda
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline