Topeltmoraal

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 20 Sept 2025 19:12 Aga kelle vaatenurgast sa väidad, et "meeste petmine on normaliseeritud"? No ega ei ole ikka küll, vähemalt nooremate kui 60-aastaste hulgas. See, et mees on pimedas vihas ja ei saa aru, et ise on kõiges süüdi, on tema isikliku ego, mitte ühiskondliku arvamuse probleem.
Koguaeg on ju see jutt, et mehed ja naised on nii erinevad. Mehed ju lihtsalt seksivad, aga ei tunne mitte midagi peale orgasmi. Ja sellepärast ei saa seda ka petmiseks lugeda ja kõik tuleb andeks anda. Aga, kui naine sama teeb, siis on naine lits, pere reetja ja pere lõhkuja jne.

Minu arust on kõige jälgim mõtteviis see, et mitte keegi ei ole kellegi omand. Seda armastavad iseäranis raiuda need, kes ise hooravad ringi. Samas, kui nende enda kaaslane lähtub samast mõtteviisist, siis on kohe asjad hoopis vastupidi. See ei sobi kohe üldsemitte, et üks naine ka sama teeb.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Sept 2025 19:20 Ju sul ikka endalgi midagi kripeldab, et sa mehe käitumist nii palju analüüsid ja selle peale mõtled ja koguni foorumis heietad. Lahutatud inimesed - mis teil enam teineteise tegemiste või arvamustega asja on!
Muidugi tal kripeldab, petmine jätab alatiseks jälje. Kui inimesed natuke mõtleks, kui palju haiget nad sellega teisele inimesele teevad, äkki siis nad nii palju ei petaks. Aga ei, see jõuab kohale alles siis, kui teine on kellegi teisega voodis.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Sept 2025 19:29
Guest kirjutas: 20 Sept 2025 19:20 Ju sul ikka endalgi midagi kripeldab, et sa mehe käitumist nii palju analüüsid ja selle peale mõtled ja koguni foorumis heietad. Lahutatud inimesed - mis teil enam teineteise tegemiste või arvamustega asja on!
Muidugi tal kripeldab, petmine jätab alatiseks jälje. Kui inimesed natuke mõtleks, kui palju haiget nad sellega teisele inimesele teevad, äkki siis nad nii palju ei petaks. Aga ei, see jõuab kohale alles siis, kui teine on kellegi teisega voodis.
Olen teemaalgataja. Jah, loomulikult mul kripeldab. Oleme lahutatud juba kümme aastat, aga mul ikka kripeldab. Iga päev mõtlen sellele. Alguses olin ikka nii löödud ja rivist väljas, et lihtsalt... ei saagi täpselt kirjeldada. Mul ketrab kogu see teema kogu aeg peas ringi. Kuidas on võimalik niimoodi oma abikaasale teha?

Mina olin suhtes nii siiras ja usaldav. Ja ei petnud mitte kunagi. Aga samal ajal elab mees minu kõrvalt mingit haiget elu. Varjab ja valetab. Lisaks koju toodud suguhaigustele teeb sulle selgeks, et hoopis mina olen need kuskilt hankinud. Lisaks, meie viimase lapse, tütre kandmise ajal mulle ütleb, et tema ei ole isa, vaid raudselt olen ma selle kuskilt küla pealt saanud...

Jah, kripeldab küll. Isegi väga!
Külaline

Tema pettis, sina mitte.
Siin ei ole mingit topeltmoraali, lihtsalt mehepoja enesehinnang ja suur ego sai haiget ning nüüd kiunub. Litsiks sõimamine on muidugi lapsikuse tipp. Väga hale inimene.
Külaline

Kui jätta mehed mängust välja, siis mu arust võib ka ise hinnata suhteid tugevuse või tähenduse järgi. Võib olla üheöösuhteid, mis ei tähenda endalegi midagi. Ja suhteid mis põhinevad armastusel.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Sept 2025 19:38 Tema pettis, sina mitte.
Siin ei ole mingit topeltmoraali, lihtsalt mehepoja enesehinnang ja suur ego sai haiget ning nüüd kiunub. Litsiks sõimamine on muidugi lapsikuse tipp. Väga hale inimene.
Tahtsin just sama öelda. Sinu puhul pole ju sinupoolset petmist toimunud. See, et sul keegi nüüd on tekkinud, see pole petmine. Sest sa oled lahutatud.

See pole isegi topeltmoraal, vaid su eksabikaasa on lihtsalt kade, et oled kellegi leidnud. Osad mehed ongi nii suure egoga, et arvavad, et neile on kõik lubatud. Ka abielu ajal. Aga vot kui naine julgeb teha(ka abielu ajal) siis on maailmilmalõpp
Külaline

Guest kirjutas: 20 Sept 2025 19:40 Kui jätta mehed mängust välja, siis mu arust võib ka ise hinnata suhteid tugevuse või tähenduse järgi. Võib olla üheöösuhteid, mis ei tähenda endalegi midagi. Ja suhteid mis põhinevad armastusel.
Jah, aga me ei räägi siin lihtsalt vabade inimeste ringiaelemisest. Küsimus on selles, kui inimesed on abielus.
Külaline

Ants kirjutas: 20 Sept 2025 19:09 LIBA!
Elasime erinevatel korrustel ja üksteisega kokku eriti ei puutunud.
vs
Alustuseks, paar päeva oli lihtsalt vait ja ei rääkinud sõnagi.
Kortermajades ka inimesed üksteisega eriti kokku ei puutu, mõnega ei ole vist aastaid ka koridoris kokku saanud.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Sept 2025 19:02
Guest kirjutas: 20 Sept 2025 18:40
Külaline kirjutas: 20 Sept 2025 18:31

Kinnisvaras või elamiskohas ei ole üldse küsimus. Maja on 50:50. Meil on kummalgi eraldi veel omi kinnisvarasid, kus oleks võimalik elada. Seega, lageda taeva alla ei jääks meist kumbki.

Küsimus on põhimõttes. Miks meeste petmine on justkui normaliseeritud, sest mehed ja naised ongi ju erinevad. Ja meestel ongi suuremad ja teistsugusemad vajadused. Aga, kui siis ühel päeval naine sama teeb, siis on kisa taevani? Miks?

Minu mees on muidugi korduvalt andeks anunud ja palunud, et meie suhe jätkuks. Ta ei olnud ka lahutusega nõus. Aga arvestades just seda asjaolu, et mehed ja naised on erinevad, siis on see lihtsalt niisama lepituse otsimine. Tegelikkuses jääb ju inimese mõtteviis samaks - petmine on igati ok, peaasi, et see välja ei tuleks ja peaasi, et saaks mõnusalt oma tavapärast abielu (koos selle hüvedega) jätkata. Kas üks petetud naine peaks seda tahtma? Tundub, et osade arvates vist peab.
Saan ma õigesti aru, et ta pettis esimest korda mingi paarikümneaastase suhte jooksul?
Abielustaaž on oluliselt pikem kui 20 aastat. Mulle on üles tunnistanud neli petmist. Naiselik vaist ütleb, et neid kordi oli ilmselt ikka rohkem.
Neli petmist on muidugi palju, aga kui see neli petmist on tehtud kahe nädala või kuu jooksul, mil te tülis olite, või oli tal iga paari aasta tagant uus armuke?
Külaline

Huvitav, et kui 10a tagasi lahutasite, siis kas mees on samapaju aega kuival olnud?
Külaline

Guest kirjutas: 20 Sept 2025 19:54
Guest kirjutas: 20 Sept 2025 19:40 Kui jätta mehed mängust välja, siis mu arust võib ka ise hinnata suhteid tugevuse või tähenduse järgi. Võib olla üheöösuhteid, mis ei tähenda endalegi midagi. Ja suhteid mis põhinevad armastusel.
Jah, aga me ei räägi siin lihtsalt vabade inimeste ringiaelemisest. Küsimus on selles, kui inimesed on abielus.
Nii on jah, et enda kohta saabki mõelda et see juhuslik asi ei tähendanud endale midagi. See tähendas aga kõik kaasale. Ehk nüüd on kõik läbi selle värgi pärast, mis mulle ei tähendanud midagi.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Sept 2025 19:53
Tahtsin just sama öelda. Sinu puhul pole ju sinupoolset petmist toimunud. See, et sul keegi nüüd on tekkinud, see pole petmine. Sest sa oled lahutatud.

See pole isegi topeltmoraal, vaid su eksabikaasa on lihtsalt kade, et oled kellegi leidnud. Osad mehed ongi nii suure egoga, et arvavad, et neile on kõik lubatud. Ka abielu ajal. Aga vot kui naine julgeb teha(ka abielu ajal) siis on maailmilmalõpp
Pigem ei ole mees kade, vaid kui naine kellegi leiab, siis tähendab see abielu lõppu (või lõppu lootusele, et abielu võiks korda saada). Kui mees mõnikord ringi tõmbab, siis ta ei näe neid naisi, kellega seksib oma tulevaste abikaasadena, lihtsalt ajutine lõbu, mitte uue elu algus uue partneriga, nagu see praegu TA-l on.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Sept 2025 20:02 Huvitav, et kui 10a tagasi lahutasite, siis kas mees on samapaju aega kuival olnud?
Naine ju ka. Aga see tõestabki, et väga harv, kui naine otsib seiklusi lihtsalt seksi eesmärgil.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Sept 2025 20:05

Pigem ei ole mees kade, vaid kui naine kellegi leiab, siis tähendab see abielu lõppu (või lõppu lootusele, et abielu võiks korda saada). Kui mees mõnikord ringi tõmbab, siis ta ei näe neid naisi, kellega seksib oma tulevaste abikaasadena, lihtsalt ajutine lõbu, mitte uue elu algus uue partneriga, nagu see praegu TA-l on.
No rumal mees, kes 10a ikka loodab. Lahutus abielu lõpp ongi ju 😃
Külaline

Guest kirjutas: 20 Sept 2025 20:10
Külaline kirjutas: 20 Sept 2025 20:05

No rumal mees, kes 10a ikka loodab. Lahutus abielu lõpp ongi ju 😃
Ühine elukoht ongi see, mis on seda lootust hoidnud. Rumal naine, et ei leidnud muud lahendust kui ühises majas elamine.
Külaline

Ehk siis astud suhtesse või suisa abiellud inimesega, ja tema kõrvalt n....sides ei mõista sa üldse, et see võiks üldse midagi sinu või su abikaasa jaoks tähendada? Appi, nagu!
Külaline

Guest kirjutas: 20 Sept 2025 19:59
Guest kirjutas: 20 Sept 2025 18:40
Saan ma õigesti aru, et ta pettis esimest korda mingi paarikümneaastase suhte jooksul?
Abielustaaž on oluliselt pikem kui 20 aastat. Mulle on üles tunnistanud neli petmist. Naiselik vaist ütleb, et neid kordi oli ilmselt ikka rohkem.
Neli petmist on muidugi palju, aga kui see neli petmist on tehtud kahe nädala või kuu jooksul, mil te tülis olite, või oli tal iga paari aasta tagant uus armuke?
Neli petmist 38 aasta jooksul. Palju või vähe? Mina olin tema jaoks üks ja ainuke. Kuni...
Külaline

Guest kirjutas: 20 Sept 2025 20:02 Huvitav, et kui 10a tagasi lahutasite, siis kas mees on samapaju aega kuival olnud?
SSeda ma ei tea!
Roonja
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Roonja »

Guest kirjutas: 20 Sept 2025 20:30
Seda ma ei tea!
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Sept 2025 20:29
Guest kirjutas: 20 Sept 2025 19:59

Neli petmist 38 aasta jooksul. Palju või vähe? Mina olin tema jaoks üks ja ainuke. Kuni...
Isegi üks petmine on palju!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Semrush [Bot] ja 4 külalist