Millised toidulõhnad teid häirivad?

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 23 Sept 2025 21:21
Guest kirjutas: 21 Sept 2025 22:52 Keegi kirjutas, et ka külmkapi avamisel tulevad toidulõhnad tuppa - no see sõltub ikka sellest, kuidas toidud kappi paigutatud on. Meil kõik kaanega karpides või kiletatud kaussides, ei tule külmast mingit toidulõhna tuppa.
No sel hetkel, mil sa selle kile või kaane ära võtad, levib ju täpselt samuti elutuppa toidulõhn laiali. Jube tüütu kogu aeg diivanil toidulõhnad ninas.
Minu külmikust ei tule kunagi mingit lõhna. Kiletan ainult neid toiduaineid, mis ära ei tohi kuivada. Praadides ka kubu pea mitte kunagi ei kasuta. Mul on suur elamine, köök on koos elutoaga esimesel korrusel, mõlemad on ilma usteta. Mitte midagi ei haise, haistmismeel on mul väga hea.
Külaline

Kellel siin külmikud haisevad, kubud üürgavad ja potid visisevad- palun investeerige korralikku köögitehnikasse.
Mul poolavatud köök, ei haise ega lärma miski.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Sept 2025 21:56Kellel siin külmikud haisevad, kubud üürgavad ja potid visisevad- palun investeerige korralikku köögitehnikasse.
Mul poolavatud köök, ei haise ega lärma miski.
Ah, nad ju lihtsalt püüavad teisi alavääristada, et ise kõiksee rikkam ja pheenem olla. :D
Külaline

Olen kunagi lugenud, et madude pidajad hoiavad hiirte laipu külmkapis. Need ehk haisevad.
Külaline

See - külmkapist tuleb toidulõhna jutt on tõesti väga imelik. Kohe ausalt! Mu meelest lõhnasid külmikud viimati vene ajal, kui ei olnud normaalseid "freshair" külmikuid. Siin võib muidugi olla ka see, et külmikut puhastatakse väga harva ja/või lohakalt. Meil näiteks kipuvad tööl külmikud mõnikord lõhnama, sest meil toimub külmikupesu kord poole aasta jooksul. Samal ajal hoiavad oma toiduaineid selles kahes suures külmikus pea 100 inimest. Loomulikult mõni unustab oma toidu mõnikord. Ja siis tekib toiduainete riknemine, mis paneb külmiku haisema.

Tavalises kodukülmikus, kus on silm koguaeg peal, ei haise küll midagi. Ei roiskunud ega ka kõlbliku toidu järgi.

Minu isiklik kindel eelistus on avatud köök. Õigus on sellel, kes soovitab investeerida kvaliteetsesse köögitehnikasse. Normaalne kubu ja normaalsel müratasemel töötavad nõudepesumasin ja külmik, ei tee kindlasti sellist lärmi, mis elutoas olemist häiriks.

Olen oma elus elanud mitmes korteris - nii avatud köögiga kui ka eraldi köögiga ja absoluutselt kindel eelistus on avatud köök. Praegu mul ongi nii, et linnakodus on avatud köök ja suvilas eraldi. Ja see viimane on lihtsalt nii häiriv - mina toimetan köögis ja külalised istuvad elutoas. Telekas käivad uudised - mina olen köögis, kuhu pole midagi kuulda-näha...

Mingi potikolin täiesti pseudoprobleem. Kui see potikolin üldse nii häiriv tegur on, siis kuuled seda raudselt ka teistesse tubadesse.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Sept 2025 22:59Olen oma elus elanud mitmes korteris - nii avatud köögiga kui ka eraldi köögiga ja absoluutselt kindel eelistus on avatud köök. Praegu mul ongi nii, et linnakodus on avatud köök ja suvilas eraldi. Ja see viimane on lihtsalt nii häiriv - mina toimetan köögis ja külalised istuvad elutoas. Telekas käivad uudised - mina olen köögis, kuhu pole midagi kuulda-näha...
Mul ka lapsepõlvekodus, kui külalised tulid, siis alati oldi köögis, kus keedeti kohvi ja lobiseti. Elutoas mitte. Väga häirivad on olnud need pidulikud peod, kus istutakse elutoas, aga keegi kogu aeg jookseb köögi vahet ja jääb sinna sageli pikemaks toimetama. Ei meeldi.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Sept 2025 22:55 Olen kunagi lugenud, et madude pidajad hoiavad hiirte laipu külmkapis. Need ehk haisevad.
Sa arvad, et ükski endast lugu pidav madu sööks haisevat riknenud hiirt?
Külaline

ma ei saa ka aru, misasjad mõnedel seal köögis nii hirmsat müra tekitavad?
Hommikul nõudeka tühjendamine on kõige valjem - aga hommikul ei istu elutoas keegi diivanil meil.
Õhtul süüa tehes poti kapist võtmine pole mingi eriline kolin, laua katmine ka mitte (on pehmed alused laua ja nõude vahel). Laua koristusega tegelevad kõik koos.
Müratekitajad on mikser ja kombain - aga kui mikseri töö = varsti saab kooki, siis keegi ei kurda.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 23 Sept 2025 22:59 See - külmkapist tuleb toidulõhna jutt on tõesti väga imelik. Kohe ausalt!
Tavalises kodukülmikus, kus on silm koguaeg peal, ei haise küll midagi. Ei roiskunud ega ka kõlbliku toidu järgi.
Imelikku ei ole siin midagi. Minul näiteks on praegu külmkapis suitsuvorst, on seal siis küüslauk sees, või mis, igatahes, kui ukse lahti teen, siis ikka külmkapis seda vorstilõhna on. Osadel toiduainetel on tugev lõhn, seda siis tunneb, kui külmkapi ukse lahti teeb. Sõltub, mida keegi sööb.
Tutiga Täi
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tutiga Täi »

Tolmukübe kirjutas: 24 Sept 2025 08:58
Külaline kirjutas: 23 Sept 2025 22:59 See - külmkapist tuleb toidulõhna jutt on tõesti väga imelik. Kohe ausalt!
Imelikku ei ole siin midagi. Minul näiteks on praegu külmkapis suitsuvorst, on seal siis küüslauk sees, või mis, igatahes, kui ukse lahti teen, siis ikka külmkapis seda vorstilõhna on. Osadel toiduainetel on tugev lõhn, seda siis tunneb, kui külmkapi ukse lahti teeb. Sõltub, mida keegi sööb.
Seda muidugi, et osad toiduained annavad rohkem lõhna välja. Mina pakin selle vältimiseks juustu, vorsti ja muud lahti lõigatud toiduained eraldi klaaskarpidesse. Nii jääb ära risk, et öö otsa külmikus olnud šokolaadipuding hommikul suitsuvorsti järele lõhnab.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Sept 2025 22:59 See - külmkapist tuleb toidulõhna jutt on tõesti väga imelik. Kohe ausalt! Mu meelest lõhnasid külmikud viimati vene ajal, kui ei olnud normaalseid "freshair" külmikuid. Siin võib muidugi olla ka see, et külmikut puhastatakse väga harva ja/või lohakalt. Meil näiteks kipuvad tööl külmikud mõnikord lõhnama, sest meil toimub külmikupesu kord poole aasta jooksul. Samal ajal hoiavad oma toiduaineid selles kahes suures külmikus pea 100 inimest. Loomulikult mõni unustab oma toidu mõnikord. Ja siis tekib toiduainete riknemine, mis paneb külmiku haisema.

Minu isiklik kindel eelistus on avatud köök. Õigus on sellel, kes soovitab investeerida kvaliteetsesse köögitehnikasse. Normaalne kubu ja normaalsel müratasemel töötavad nõudepesumasin ja külmik, ei tee kindlasti sellist lärmi, mis elutoas olemist häiriks.

Olen oma elus elanud mitmes korteris - nii avatud köögiga kui ka eraldi köögiga ja absoluutselt kindel eelistus on avatud köök. Praegu mul ongi nii, et linnakodus on avatud köök ja suvilas eraldi. Ja see viimane on lihtsalt nii häiriv - mina toimetan köögis ja külalised istuvad elutoas. Telekas käivad uudised - mina olen köögis, kuhu pole midagi kuulda-näha...

Mingi potikolin täiesti pseudoprobleem. Kui see potikolin üldse nii häiriv tegur on, siis kuuled seda raudselt ka teistesse tubadesse.
Siin ei räägita külmiku haisemist, vaid toidu lõhnadest, mis külmiku avamisel sealt välja lenduvad. Õhtusel ajal ja toidu tegemisel ajal avatakse seda väga palju kordi. Pluss suuremad lapsed kipuvad sageli külmikut avama, sest on kogu aeg näljased ja tahaks veel midagi. Või siis saabuvadki pereliikmed erinevatel aegadel koju ja ka söövad igaüks eri ajal. Kui teised samal ajal seal avatud kööktoas istuvad, siis see ühe inimese toidu soojendamine, taldrikute, kahvlite võtmine, toidulõhnad jne on ikka küll häirivad neile, kes elutoa diivanil muude tegevustega ametis. Seega nad pigem lähevad oma tuppa, uks kinni ja vahivad oma helendavaid ekraane. Elavad nagu hotellis, peale sööki igaüks läheb oma tuppa ära.

Jah eks leidub ka neid, kes elavate väga suurete mürarikaste tänavate ääres, hoiavad akent lahti ja ütlevad, et neid üldse ei häiri.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Hapukapsa lõhn on minu jaoks lihtsalt hais. Küüslauk meeldib, tarvitan ise rohkelt. Tervislik samuti.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Sept 2025 20:57Siin ei räägita külmiku haisemist, vaid toidu lõhnadest, mis külmiku avamisel sealt välja lenduvad. Õhtusel ajal ja toidu tegemisel ajal avatakse seda väga palju kordi. Pluss suuremad lapsed kipuvad sageli külmikut avama, sest on kogu aeg näljased ja tahaks veel midagi. Või siis saabuvadki pereliikmed erinevatel aegadel koju ja ka söövad igaüks eri ajal. Kui teised samal ajal seal avatud kööktoas istuvad, siis see ühe inimese toidu soojendamine, taldrikute, kahvlite võtmine, toidulõhnad jne on ikka küll häirivad neile, kes elutoa diivanil muude tegevustega ametis. Seega nad pigem lähevad oma tuppa, uks kinni ja vahivad oma helendavaid ekraane. Elavad nagu hotellis, peale sööki igaüks läheb oma tuppa ära.
Kui perele avatud köök üldse ei sobi, siis see pere ei kaalugi ometi sellise elamispinna ostmist! Ega ehita ka oma maja sellise ruumijaotusega.
Kedagi ei sunnita sellises paigas elama, kus iga omaenda lapse või mehe söömine on nii ebameeldiv! Elavad ikka need, kellele kõigile meeldib koos ühes mõnusas köögis olla.
Mu tütrel on suur avatud köök alumisel korrusel ja kõigil oma toad ülemisel - no mitte keegi ei lähe tubadesse enne uneaega. Kõik on kogu aeg all koos.
Lapsed õpivad tõesti oma tubades, aga kui vanemad ja lasteaialaps koju jõuavad, on kõik koos. Muidugi mängitakse ka veel õues, aga pärast ei huvita ei telekas ega arvutid eriti, ei taha keegi üksi olla. Ekraanid ei kaalu õnneks perega suhtlemist üles ja ükski toidulõhn ega hääl ei häiri küll kedagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Sept 2025 22:26Kui teised samal ajal seal avatud kööktoas istuvad, siis see ühe inimese toidu soojendamine, taldrikute, kahvlite võtmine, toidulõhnad jne on ikka küll häirivad neile, kes elutoa diivanil muude tegevustega ametis. Seega nad pigem lähevad oma tuppa, uks kinni ja vahivad oma helendavaid ekraane. Elavad nagu hotellis, peale sööki igaüks läheb oma tuppa ära.
Kui teil on nii, siis kahju küll.
Me mehega vahime ka tihti oma ekraane, aga see pole kummalegi ometi nii tähtis tegevus, et peaksime teiste pereliikmete tegemisi segavaks.
No kui just vaja mingi aruanne õhtul viimasel minutil valmis teha, siis tõesti istub keegi oma toas, aga kui tehtud, siis ikka tuleme kokku ühte ruumi.
Keegi võib samal ajal külmikut avada 10 korda, küpsetada pannkooke või segada salsat kokku - selles pole mitte midagi ärritavat. Mõnusad lõhnad!
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Sept 2025 21:23Potte kapist võttes, pannes, kraanikausis pestes jne koliseb piisavalt. Kuna sa ise nendega toimetad, siis ei pane tähele, kui palju nad kolisevad. Aga kui teine samal ajal elutoas midagi muud tahab teha, siis talle on häiriv müra.
Mõne inimese käes tõesti kõik kolkub, koliseb, puruneb.
Külaline

see ju ongi avatud elamise mõte, et ka erineval ajal koju saabujad saaksid õhtusöögi ajal muu perega juttu ajada, oma päevast rääkida ja et ollakse KOOS. Niikuinii keskendutakse äsjasaabunud pereliikmele, ja temale supi taldrikusse panemine ei sega küll kedagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Sept 2025 09:14 see ju ongi avatud elamise mõte, et ka erineval ajal koju saabujad saaksid õhtusöögi ajal muu perega juttu ajada, oma päevast rääkida ja et ollakse KOOS. Niikuinii keskendutakse äsjasaabunud pereliikmele, ja temale supi taldrikusse panemine ei sega küll kedagi.
Ei ole. Avatud elamise mõte on, et tuba oleks suurem ning köök poleks mingi konku.
Külaline

Guest kirjutas: 25 Sept 2025 12:06
Külaline kirjutas: 25 Sept 2025 09:14 see ju ongi avatud elamise mõte, et ka erineval ajal koju saabujad saaksid õhtusöögi ajal muu perega juttu ajada, oma päevast rääkida ja et ollakse KOOS. Niikuinii keskendutakse äsjasaabunud pereliikmele, ja temale supi taldrikusse panemine ei sega küll kedagi.
Ei ole. Avatud elamise mõte on, et tuba oleks suurem ning köök poleks mingi konku.
eksid - avatud elamine tähendab kodu mitme funktsiooni ühendamist üheks ruumiks vaheseintest loobumise näol.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Sept 2025 12:17
Guest kirjutas: 25 Sept 2025 12:06
eksid - avatud elamine tähendab kodu mitme funktsiooni ühendamist üheks ruumiks vaheseintest loobumise näol.
Huvitav, miks seda hinnalistes eramajades ei praktiseerita?
Külaline

pole veel näinud ühtegi "hinnalist eramaja", kus poleks tegu justnimelt avatud ruumiga.
Kasvõi Soome elamumessid, vähemalt 99% on ilus avatud ruum.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist