Naabri laps röögib kogu aeg nutta

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

nutt nutuks, aga jalgade trampimise puhul võiks naabreid aidata kui lapse tuppa panna paks vaip maha.
Külaline

Et trampida tohib ainult enda toas?
Külaline

Guest kirjutas: 25 Sept 2025 17:07 Et trampida tohib ainult enda toas?
ei lubaks üldse tegevusi, mis naabreid häirivad, aga kui kangesti vaja trampida, siis jah seal kus vaip maas...
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Sept 2025 22:40
Guest kirjutas: 24 Sept 2025 22:08 Kas tõesti enamus 2-3 aastasi röögib mitu korda päevas? (Täiesti siiras huvi, mu enda laps on nüüd juba 30 ja enam ei mäleta tema väikelapse aega. No mäletan paar korda poes mingit jonnihoogu, aga sellist mitu korda päevas kisa tõesti ei meenu.)
No eks minagi selle teema algatajana seepärast natuke imestan, et mul endal on ju ka kaks last, kes on praeguseks täiskasvanud, ja no ausõna - ei ole nemad niimoodi igapäevaselt röökinud ja jalgu trampinud. Nii et julgen ka arvata, et see ei ole siiski tavapärane.
Kahe lapse ema võiks ju ometi teada, et lapsed on erinevad. Ühe lapse ema hindab jah kõiki teisi oma ideaalse lapse järgi.
Laps on päev otsa lasteaias hea laps olnud ja kodu on talle kohta, kus ta saab oma pinged välja lasta. Eks ta sellepärast karjubki. Loodetavasti kasvab ta sellest välja. Teemaalgataja võiks muidugi emaga rääkida, aga mitte süüdistavalt ja etteheitvalt. Ega see ema ise kindlasti ka seda olukorda naudi ja kui keegi talle veel samal ajal hakkaks etteheiteid tegema, siis teeks see olukorra ainult hullemaks.
Katerin
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Katerin »

Mina teeksin selle emaga mõnel sobival hetkel juttu. Sõbralikult, rahumeelselt. Küsiks avatud küsimusi ja kuulaks vastuseid. Tihtipeale mõjub juba see, kui naaber annab märku et ta kuuleb su lapse nuttu, märkab, paneb tähele. Ja kui see ema saab miskit ette võtta, siis ta ka võtab. Kui aga ei saa sinna miskit teha, siis nii lihtsalt on. Mingil hetkel kasvab laps sellest välja ja see võib toimuda üpris ruttu.

Mul endal üks lastest hakkas nutma pärast lõunaunest ärkamist. Iga päev. Ta oli siis umbes kahene. Osa tuttavaid soovitas jättagi laps nutma, teised jälle soovitasid võtta laps kohe pärast ärkamist sülle ja temaga jutustada, panna muusika mängima või kasvõi multikad, et tähelepanu ümber suunata ja tusatuju üle läheks. Mõni teine laps tõesti lõpetas peagi nutmise, kui teda ignoreeriti. Kuid minu laps sai ignoreerimisest just hoogu juurde ja karjus veel valjemini. Lõpuks oli ta ennast nii ära nutnud, et hakkas hingeldama. Sain aru, et tema peal selline ignoreerimise meetod ei tööta, ja rohkem teda nutma ei jätnud. Aga mõni teine vanem karjutab oma last, kuna mingis lastekasvatusalases õpikus on nii öeldud - et nutvat last peab ignoreerima. Võib-olla see ema ka on saanud just niisugused juhised, kuid lapsed on erinevad ja iga lapse peal see võte lihtsalt ei tööta. Seepärast tasukski emaga sõbralikult vestelda ja ääri-veeri uurida, mis värk on.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Sept 2025 19:36Mõtlen, et sel emal peavad küll raudsed närvid olema, ei kuule isegi, et ta kunagi pahandaks lapsega.
See oleks küll viimane asi, mida teha.
Ju see ema on ilmselt kõik läbi proovinud, et last rahustada. Sa ju ei tea, mida tema sel ajal teeb, kui laps karjub.
Ma proovisin ka kõike. Sai süles hoitud, räägitud, paitatud ja lohutatud. Röökis oma stressi välja. Lõpuks lihtsalt lamasin lapse kõrval põrandal. Olidki raudsed närvid. Kasvas välja.
Külaline

TA võiks rääkida ema juuresolekul hoopis selle lapsega. Võõra inimese noomimine mõjub 10 korda rohkem kui oma ema sõnad. Mõned emad tahavadki ja hirmutavadki last, et kui veel kisad, siis tuleb naabritädi ja siis sa alles saad.
Külaline

Probleemsed lapsed tavaliselt kasvavadki üksikemaga. Nii tavaline muster. Oleks isa peres, sellist tralli poleks. Lapsele on vaja nii ema kui isa, sellest paljud naised aru ei saa.
Külaline

Ma arvan, et sel lapsel jääb uneaega väheks. 2- ja 3-aastane laps vajab 12 tundi und. Aga ema käib tööl ja ilmselt pani selle lapse varakult sõime, hommikul kell 6.30 aetakse laps üles, et lasteaeda minna.
Külaline

Guest kirjutas: 25 Sept 2025 06:37
Terve päev röökimist pole normaalne.
Siin ei kirjeldata terve päev röökimist, vaid kui üles aetakse, siis nutab ja kui lasteaiast tuleb, siis nutab. Ilmselt on see ärkamine tema jaoks liiga vara ja lasteaiapäev on pikk ja väsitav. Ei ole sellepärast laps puudega, rullnokk isaks, sotsiaalabi tarvis ja mis lollusi sa siin veel räägid.
Kuule, enamus lapsi elab sellise päevakava järgi, aga ei röögi sinna juurde. Kui ikka nii ruttu peale lapse sündi lahku kolitakse, siis on küll vanemate endaga ka miskit viltu ja neil puudub küpsus lapse kasvatamiseks.

Mine istu veidike Tammsaare pargis ja sa juba peale vaadates näed ära, milline laps on pärit väga ebatervest perest. Neid on hirmuäratavalt palju, kes oma laste vastu huvi ei tunne.
Külaline

Guest kirjutas: 25 Sept 2025 08:59
Guest kirjutas: 25 Sept 2025 07:49 Ütleme et ma olen see naaber. Ma lähen ukse taha ütlema. Ema võib küsida et mis ta siis tegema peab kui lapsel on tuju jonnida või nutta.
Mida ema siis tegema peaks?
Jah, ja samamoodi mida mingi sotsiaaliatädike siin tegema peaks? Hakkab ise seda last kussutama või?
Uurib meditsiinilist austa, küsib infot lasteaiast ja suunab vajadusel vajaliku spetsialisti juurde uuringutele, konsultatsioonile jne.
Külaline

Kust sina nende elu nii hästi tead, kes kellest lahku kolis. Mölakaid mehi on palju, kes jalga lasevad, ema saab topeltkoormuse ja mingi tädike õiendab ka veel. Võib-olla tõesti on laps väga vara lastesõime pandud, ema väsinud, liiga pikad päevad lapsele vms. Kas arvad, et keegi lõbu pärast selliseid asju teeb? Igaüks peesitaks kodus 10 aastat kui keegi neid üleval peaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Sept 2025 16:29 Probleemsed lapsed tavaliselt kasvavadki üksikemaga. Nii tavaline muster. Oleks isa peres, sellist tralli poleks. Lapsele on vaja nii ema kui isa, sellest paljud naised aru ei saa.
Ja mis see isa siis teeb?
Külaline

Guest kirjutas: 26 Sept 2025 17:49
Guest kirjutas: 25 Sept 2025 08:59
Guest kirjutas: 25 Sept 2025 07:49 Ütleme et ma olen see naaber. Ma lähen ukse taha ütlema. Ema võib küsida et mis ta siis tegema peab kui lapsel on tuju jonnida või nutta.
Mida ema siis tegema peaks?
Jah, ja samamoodi mida mingi sotsiaaliatädike siin tegema peaks? Hakkab ise seda last kussutama või?
Uurib meditsiinilist austa, küsib infot lasteaiast ja suunab vajadusel vajaliku spetsialisti juurde uuringutele, konsultatsioonile jne.
Mismoodi ta meditsiinilist tausta uurib, kust?
Ja kas siis lasteaed ei olegi võimeline emaga vestlema, milleks mingit tädi siia vahepuhvriks vaja on?
Külaline

Guest kirjutas: 26 Sept 2025 16:29 Probleemsed lapsed tavaliselt kasvavadki üksikemaga. Nii tavaline muster. Oleks isa peres, sellist tralli poleks. Lapsele on vaja nii ema kui isa, sellest paljud naised aru ei saa.
Kõik ei ole must ja valge alati. Äkki see nö isa oli vägivallatseja? Oleks pidanud ikka kokku jääma kuna lapsel on ikka isa ka vaja?
Või äkki on isa mingi õnnetuse/haiguse tagajärjel surnud?

Sugulane on mul üksi last kasvatanud alates sünnist. No muster laps on. Käitub hästi, õpib hästi. Ja siis minu sama vana laps kellel on nii isa kui ema annab vahel soovida oma tujude ja käitumisega.

Päris kõike ikka ühte patta panna ei saa ka.
Külaline

Lapsed nutavadki.
Mu 3a kohe 4a võib ühel päeval nutta oma 10x. Ütled midagi mis ei sobi, kisa lahti, ei saanud hakkama ise, kisa lahti, andsid vale kahvli, kisa lahti, ei teinud piisavalt kiiresti, kisa, riided ei sobi, kisa, peab minema magama ja jälle kisa. Ning võibki nutta iga pisi asja peale aga tema jaoks on need olulised asjad.

Selle emaga rääkimine võib panna ta ka ebamugavassa olukorda ning vb tekitab tunde, et ta oleks saamatu emana. Mina seda ei sooviks. Kui tegu on üksikemaga siis mine parem pakku abi talle, et kas on äkki vaja last vaadata ja ta saab hetke ise puhata ja olla.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Sept 2025 23:04 Lapsed nutavadki.
Mu 3a kohe 4a võib ühel päeval nutta oma 10x. Ütled midagi mis ei sobi, kisa lahti, ei saanud hakkama ise, kisa lahti, andsid vale kahvli, kisa lahti, ei teinud piisavalt kiiresti, kisa, riided ei sobi, kisa, peab minema magama ja jälle kisa. Ning võibki nutta iga pisi asja peale aga tema jaoks on need olulised asjad.

Selle emaga rääkimine võib panna ta ka ebamugavassa olukorda ning vb tekitab tunde, et ta oleks saamatu emana. Mina seda ei sooviks. Kui tegu on üksikemaga siis mine parem pakku abi talle, et kas on äkki vaja last vaadata ja ta saab hetke ise puhata ja olla.
Ah mine sa kah oma jutuga! Hakkan ma jah veel naabri last hoidma.
Külaline

Ah mine sa kah oma jutuga! Hakkan ma jah veel naabri last hoidma.
Sina tahtsid probleemi leevendada või lahendada. Mine proovi, kuidas see harjavarrega kloppimine mõjub. Kas arvad, et see kuidagi aitab? Küll on imelikud inimesed siin koos.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Sept 2025 23:04Mu 3a kohe 4a võib ühel päeval nutta oma 10x. Ütled midagi mis ei sobi, kisa lahti, ei saanud hakkama ise, kisa lahti, andsid vale kahvli, kisa lahti, ei teinud piisavalt kiiresti, kisa, riided ei sobi, kisa, peab minema magama ja jälle kisa. Ning võibki nutta iga pisi asja peale aga tema jaoks on need olulised asjad.
See pole normaalne.
Külaline

Mis iganes põhjusel see laps nutab - naabrid ei pea sellepärast päevast päeva kannatama. Neil on ka oma elu ja oma mured ja tahavad kodus rahus ja vaikuses olla, mitte kõrvalkorteri lapse kisa kuulata. Kuidas oma last vaigistada, on ainult ema ülesanne, mitte ei pea teised seda oma südameasjaks võtma ja lahendusi otsima.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot], Semrush [Bot] ja 2 külalist