Küsimus Ozempicu annuse kohta
-
Külaline
Käisin regulaarselt trennis. Ca 4 korda nädalas. Lisaks olin muidu füüsiliselt aktiivne - käisin palju, tegin aiatöid jne.
Treenisin väga tunnustatud treenerite käe all. Kui olin 2 aastat trennis käinud, siis kurtsin treenerile, et pingutan nii kõvasti, aga kaal ülde ei lange. Toitumine on mul koguaeg olnud ühesugune - nii enne treenimisega alustamist kui ka trenni ajal. Treener hakkas selle peale naerma ja ütles, et ega trenniga ei võetagi alla. Kehakaalu saab kontrollida ainult söömise läbi. Trenn annab vastupidavuse, lihased, mis kipuvad teatud vanuses kõhetuma, hea meeleolu - sest trenn toodab heaoluhormoone jne. Mingit kaalulangust ei tasu trennist oodata.
Selleks, et füüsilise liigutamise läbi hakkaks kaal langema peaks seda liigutamist olema söömisest nii palju rohkem, et tavalise elustiili juures on see üsna keeruline. Eriti just vanematel inimestel, ja neil, kellel geneetilise soodumuse põhjal kipub kehakaal kasvama.
Alla 40-50-vanustel võib see - teen trenni, ja võtan alla, isegi toimida.
Treenisin väga tunnustatud treenerite käe all. Kui olin 2 aastat trennis käinud, siis kurtsin treenerile, et pingutan nii kõvasti, aga kaal ülde ei lange. Toitumine on mul koguaeg olnud ühesugune - nii enne treenimisega alustamist kui ka trenni ajal. Treener hakkas selle peale naerma ja ütles, et ega trenniga ei võetagi alla. Kehakaalu saab kontrollida ainult söömise läbi. Trenn annab vastupidavuse, lihased, mis kipuvad teatud vanuses kõhetuma, hea meeleolu - sest trenn toodab heaoluhormoone jne. Mingit kaalulangust ei tasu trennist oodata.
Selleks, et füüsilise liigutamise läbi hakkaks kaal langema peaks seda liigutamist olema söömisest nii palju rohkem, et tavalise elustiili juures on see üsna keeruline. Eriti just vanematel inimestel, ja neil, kellel geneetilise soodumuse põhjal kipub kehakaal kasvama.
Alla 40-50-vanustel võib see - teen trenni, ja võtan alla, isegi toimida.
-
Külaline
Nüüd ma küll ei saa aru. Sa jõudsid oma kaaluga normaalkaalu keskmisesse vahemikku, aga sulle kirjutatakse ikka süste välja? Kuidas see võimalik on? Kas meil Eestis tõesti kirjutatakse normaalkaalulistele ka Rybelsust ja Ozempicut? Kuidas? Ma tahan ka! Olen normaalkaalus, aga hea meelega võtaks veel viis kilo alla!Guest kirjutas: ↑23 Okt 2025 11:45 Tahaks kuulda nende kogemusi, kes juba ammu võtsid Ozempicuga maha, et kuidas edasi. Mina hakkasin Ozempicut kasutama kuskil üle kolme aasta tagasi ja mõjus väga hästi. Kõrvaltoimeks oli juuste hõrenemine, juuksed jäid ikka väga hõredaks. Kuskil nelja kuuga võtsin alla 17 kg ja siis kaal peatus. Eriti kõhnaks ei saanud, aga ikka kuskile sinna normaalkaalu keskmisesse vahemikku. Sõin suhteliselt vähe, umbes 1400 kcal päevas, aga kaal rohkem ei alanenud. Vahepeal proovisin teha vahepause, aga kohe, kui ravimi võtmise lõpetasin, siis läks kõht nii tühjaks, et tegi lausa valu. Sellist tunnet ma enne ravimi võtmise aega küll ei mäleta. Viimasel aastal on kaal hakanud taas tõusma. Mingi 3 kg olen juurde võtnud. See teeb mind väga-väga murelikuks. Ei saa seda enam mitte kuidagi maha. Olen proovinud vahepeal Rybelsust ja nüüd taas Ozempicu süste. Need ei mõju enam mitte kuidagi. Isu on taas väga hea ja ei suuda oma toitumiskavast kinni pidada. Ootan huviga, kas kõk need staarid, kes on Ozempicuga imepeenikeseks saanud, varsti enam jälle pole nii saledad, sest keha harjub ravimiga ja see ei mõju enam.
-
Külaline
Sõltub perearstist. Mõistlikud ei kirjuta. Need, kellel on savi või mõni kinnisidee, kirjutavad.Guest kirjutas: ↑23 Okt 2025 21:27 Nüüd ma küll ei saa aru. Sa jõudsid oma kaaluga normaalkaalu keskmisesse vahemikku, aga sulle kirjutatakse ikka süste välja? Kuidas see võimalik on? Kas meil Eestis tõesti kirjutatakse normaalkaalulistele ka Rybelsust ja Ozempicut? Kuidas? Ma tahan ka! Olen normaalkaalus, aga hea meelega võtaks veel viis kilo alla!
-
Külaline
Endokrinoloog kirjutas need süstid mulle välja pidevaks kasutamiseks. Ega ma siis normaalkaalus polnud, kui välja kirjutati. Perearst pikendab retsepti kaalu säilitamiseks.Nüüd ma küll ei saa aru. Sa jõudsid oma kaaluga normaalkaalu keskmisesse vahemikku, aga sulle kirjutatakse ikka süste välja? Kuidas see võimalik on? Kas meil Eestis tõesti kirjutatakse normaalkaalulistele ka Rybelsust ja Ozempicut? Kuidas? Ma tahan ka! Olen normaalkaalus, aga hea meelega võtaks veel viis kilo alla!
-
Külaline
See on ikka tõesti imelik! Saan aru, et alla võtta on väga raske, ja et selleks on mõnel inimesel vaja nii radikaalseid medikamente. Aga et nüüd normaalkaalu hoidmiseks ka ei viitsita enam ise pingutada - see on tõesti veider.Guest kirjutas: ↑23 Okt 2025 22:43Endokrinoloog kirjutas need süstid mulle välja pidevaks kasutamiseks. Ega ma siis normaalkaalus polnud, kui välja kirjutati. Perearst pikendab retsepti kaalu säilitamiseks.Nüüd ma küll ei saa aru. Sa jõudsid oma kaaluga normaalkaalu keskmisesse vahemikku, aga sulle kirjutatakse ikka süste välja? Kuidas see võimalik on? Kas meil Eestis tõesti kirjutatakse normaalkaalulistele ka Rybelsust ja Ozempicut? Kuidas? Ma tahan ka! Olen normaalkaalus, aga hea meelega võtaks veel viis kilo alla!
Absoluutselt ei vaidle vastu - kaalu säilitamine nõuab kindlasti ka tahtejõudu, aga no - natukene võiks siiski ise ka pingutada.
-
Külaline
Mõtle nüüd loogiliselt - kui sul on mingi terviseprobleem, mis tekitab suurt söögiisu või muud sarnast, siis mis loogikaga sa arvad, et kui inimene on jõudnud normaalkaalu selle ravimi abil, siis seal äkki peaks see terviseprobleem ära kaduma, mis ülekaalule viis? Kui seal lõpetad ravimi tarbimise, siis oledki varsti paks tagasi. Mis loogikaga sinu arust normaalkaalu hoida lihtsam on kui kõrgest ülekaalust alla tulla? Kaalu hoidmine on alati palju keerulisem osa kui alla võtmine - juba emotsionaalselt, pole enam saavutusi, mille abil ja mida oodates pingutada. Lihtsamaks läheb ainult juhul, kui normaalkaalu jõudmisega sinu ellu mingi uus kvaliteet lisandub, mis sind motiveerima hakkab - kas suhe või vaimsete probleemide taandumine või tervise paranemine vms.Guest kirjutas: ↑24 Okt 2025 05:03See on ikka tõesti imelik! Saan aru, et alla võtta on väga raske, ja et selleks on mõnel inimesel vaja nii radikaalseid medikamente. Aga et nüüd normaalkaalu hoidmiseks ka ei viitsita enam ise pingutada - see on tõesti veider.Guest kirjutas: ↑23 Okt 2025 22:43Endokrinoloog kirjutas need süstid mulle välja pidevaks kasutamiseks. Ega ma siis normaalkaalus polnud, kui välja kirjutati. Perearst pikendab retsepti kaalu säilitamiseks.Nüüd ma küll ei saa aru. Sa jõudsid oma kaaluga normaalkaalu keskmisesse vahemikku, aga sulle kirjutatakse ikka süste välja? Kuidas see võimalik on? Kas meil Eestis tõesti kirjutatakse normaalkaalulistele ka Rybelsust ja Ozempicut? Kuidas? Ma tahan ka! Olen normaalkaalus, aga hea meelega võtaks veel viis kilo alla!
Absoluutselt ei vaidle vastu - kaalu säilitamine nõuab kindlasti ka tahtejõudu, aga no - natukene võiks siiski ise ka pingutada.
-
Külaline
Tegelikult sina üldse ei tea, kui palju mina olen pingutanud. Mina pingutan ka ravimiga kaalu säilitamise nimel iga päev. Ma söön 1400-1600 kcal iga päev ja võin sellega vabalt juurde võtta. Alla ma ei võta sellega mitte midagi. Mingi õgard ja maiustuste sõber pole ma mitte kunagi olnud. Alguses tõesti ravim mõjus nii, et mingit söögiisu ei olnud, aga see taastus üsna kiiresti.aga no - natukene võiks siiski ise ka pingutada.
-
Külaline
Miks üldse hukka mõista?
Inimesed ise maksavad täishinda ravimi eest ja on teadlikud kõrvalmõjudest.
Inimesed ise maksavad täishinda ravimi eest ja on teadlikud kõrvalmõjudest.
-
Külaline
Ehk sinu arust pole vahet, kas kulutad trenniga nädalas 2000-3000 kcal rohkem või mitte, ikka sama või? Koolis käisid vaid 3 klassi ja matast ei tea midagi?Külaline kirjutas: ↑23 Okt 2025 20:54Ja, kui sa ei oleks trenni teinud, siis oleksid täpselt sama palju alla võtnud. Trenn lükkas sul lihtsalt vormid õigesse paika ja trimmis lihaseid. Mingit lisakaalukadu see ei andnud. Ehkki nii on tore ja hea mõelda küll, et trenn mõjutas samuti kehakaalu langust.Guest kirjutas: ↑23 Okt 2025 07:52Ütlen siis kolmandat korda-toitumise ja trenniga. Mis sellest arusaamatuks jäi? Rõhutasin ka, et ei söö trennipäevadel rohkem. Kuidas ma muidu 6.5 kg kaotasin, eks. Toitun nii, et 30-35% oleks nii valgud, rasvad kui süsivesikud. Kalorid on MyFitnessPalis kirjas.Külaline kirjutas: ↑22 Okt 2025 22:48
Ei! Trenn ei aita alla võtta! Alla võtad vaid siis, kui kontrollid, mida suhu paned. Nii on vähemalt sellel inimtüübil, kes 40+ vanuses kipub kaalus juurde võtma. See 400 kcal, mis sa trenniga alla võtad, läheb sul üsna kindlasti mõne tähelepandamatu ampsuga (üks võileib?) suust sisse.
Lisaks, arvan, et paljudel inimestel tekitab trenn suurenenud söögiisu. No vähemalt mul on lausa hundiisu, kui olen trenni teinud.
Meil on neid väga sportlikke inimesi küll ja veel, kes vaatamata kõigele, ei suuda oma soovitud kaalu saavutada. Esimesena meenub Kaia Kanepi, kes muidugi pole üldse paks, aga sain aru, et soovis olla pisut kergem. Tippsportlane, kes ilmselt kaotab oma trennides rohkem kui 1000 kcal, aga ikka ei suutnud oma kaalu sellisena hoida, nagu eesmärk oli.
-
Külaline
Kaua sa vaidled? Mine näksi oma Ozempicut ja ole kuss. Jõusaalis pole sa ka vist kunagi käinud, muidu teaksid, et lihasmass põletab puhkeolekus 37x rohkem kaloreid, kui rasv.Külaline kirjutas: ↑23 Okt 2025 17:12See on vahetult peale tugevat trenni, et süüa ei taha. Läheb natuke aega mööda ja tahad ikka. Nii erinev sa ka ei ole, inimorganism on ehitatud ju oma oleku hoidmise (homoöstaas) peale - kulutad energiat, siis tahad seda kohe tagasi süüa (nälg) ja puhata (uni); sööd soolast, tahd kohe vett organismi juurde tuua (janu); ilm on palav, hakkad higistama, et jahtuda jne jne. Alla võtad siis, kui sellele organismis tekkivale tasakaalustamisvajadusele järele ei anna, seega ikkagi ainult söömine on see võti, millega otsustad, kas alla võtad või mitte. Trenn ei anna siin mingit lisapanust, lihtsalt nihutab sinu vajadust suuremaks (seega annab sulle võimaluse suuremal määral "mitte järele anda" - aga üldiselt ikka kogu seda energiadefitsiidi mahtu, mis trennist saadud, ära ei kasutata.Guest kirjutas: ↑23 Okt 2025 13:38 Ju siis olen erinev, aga mul tõest iei tõuse pärast trenni söögiisu, vastupidi-võin öelda, et tavapärane söögiisu isegi väheneb ning organism küsib teistsugust toitu ja ei soovi magusat, patustada vms. Lihasmass tõuseb, rasva osakaal langeb. Valgurikas toit hoiab lihased korras, olen alati korralikult valku tarbinud. Minu jaoks töötab see nipp alati-kui tahan alla võtta ning korrektsemalt süüa-lähen trenni. Või 4-6 km kiirkõnile, mis iganes liigutamine toimib.
-
Külaline
Oo, milline liialdatud jutt! Mina vastasin oma kogemusega inimesele, kes süstis end 6 kuud ja sai 8 kilo alla. Selle peale lendas kari semaglutiidisõltlastest kaarnaid mind nokkima ja lõugama, kuidas pole ikka võimalik. Mul on ükskõik, millised te välja näete, süstige end terviseks, seda peate tegema elu lõpuni.
-
Külaline
3 korda nädalas käin jõusaalis, tänan küsimast. Ozempicust ei tea ma midagi. Lihasmassist piisavalt.Guest kirjutas: ↑24 Okt 2025 15:27 Kaua sa vaidled? Mine näksi oma Ozempicut ja ole kuss. Jõusaalis pole sa ka vist kunagi käinud, muidu teaksid, et lihasmass põletab puhkeolekus 37x rohkem kaloreid, kui rasv.
Sa vist tulid jõusaalist, selline adrenaliin ja agressiivsus kohe kallal, laksid järjest kommentaare? Sa pole mõelnud, et kunagi võiks proovida inimestega viisakalt ja ilma ennast upitamata rääkida? Antud teemas eriti seda viimast. Ja ära hakka jälle, kuidas "sina ainult" oma kogemust rääkisid. Ka seda tuleb osata teha nii, et ei jää muljet, nagu enda kogemust teistele eeskujuks seataks. Sina seda ei oska ja kui sarnane mulje on jäänud mitmetele vastajatele, siis on meil õigus ja sina eksid.
-
Külaline
Kuidas sul õnnestus ainult toitumisega, menopausis naisena, end alakaalu dieeditada? 53 kg selle pikkuse juures on ikka väga kole.Külaline kirjutas: ↑22 Okt 2025 19:49Ma ei ole see, keda tsiteerid, aga 15 kg allavõtmiseks ei pea üldse jäme olema.Guest kirjutas: ↑22 Okt 2025 16:39Oled sina alles jäme!Külaline kirjutas: ↑22 Okt 2025 10:02 6.5 kilo ühe kuuga alla võtta, kui kehamassiindeks näitab kerget ülekaalu - vabanda, seda ei saa teha kuidagi tervislikult. ÜHE KUUGA!!!!
Mina halvustan sinu kelkivat tooni ja jaburat "saavutust", mitte seda, et sa toitud ja treenid korralikult. Kui me siin kelkima peame, siis mina olen viie kuuga alla võtnud 15 kilo. Mul on pikem!
Mina võtsin näiteks 6 kuuga alla 14 kilo - normkaalu ülemiselt piirilt normkaalu alumisele piirile.
Pikkus 168 cm. Algkaal 67 kg. Lõppkaal 53 kg. Selle pikkuse juure 67 kilo ei ole üldse mingi jäme.
-
Külaline
Viisakalt räägin inimestega, kes käituvad viisakalt ja on seda väärt. Kui mingid hagijad mulle kaela kargavad, siis saate sama ka vastu. Poleks pidanud alustama, nüüd ära vingu.Külaline kirjutas: ↑24 Okt 2025 20:403 korda nädalas käin jõusaalis, tänan küsimast. Ozempicust ei tea ma midagi. Lihasmassist piisavalt.Guest kirjutas: ↑24 Okt 2025 15:27 Kaua sa vaidled? Mine näksi oma Ozempicut ja ole kuss. Jõusaalis pole sa ka vist kunagi käinud, muidu teaksid, et lihasmass põletab puhkeolekus 37x rohkem kaloreid, kui rasv.
Sa vist tulid jõusaalist, selline adrenaliin ja agressiivsus kohe kallal, laksid järjest kommentaare? Sa pole mõelnud, et kunagi võiks proovida inimestega viisakalt ja ilma ennast upitamata rääkida? Antud teemas eriti seda viimast. Ja ära hakka jälle, kuidas "sina ainult" oma kogemust rääkisid. Ka seda tuleb osata teha nii, et ei jää muljet, nagu enda kogemust teistele eeskujuks seataks. Sina seda ei oska ja kui sarnane mulje on jäänud mitmetele vastajatele, siis on meil õigus ja sina eksid.
-
Külaline
Sina alustasid ärplemist. Teenisid kõik hagijad 100% välja.Guest kirjutas: ↑24 Okt 2025 21:39Viisakalt räägin inimestega, kes käituvad viisakalt ja on seda väärt. Kui mingid hagijad mulle kaela kargavad, siis saate sama ka vastu. Poleks pidanud alustama, nüüd ära vingu.Külaline kirjutas: ↑24 Okt 2025 20:403 korda nädalas käin jõusaalis, tänan küsimast. Ozempicust ei tea ma midagi. Lihasmassist piisavalt.Guest kirjutas: ↑24 Okt 2025 15:27 Kaua sa vaidled? Mine näksi oma Ozempicut ja ole kuss. Jõusaalis pole sa ka vist kunagi käinud, muidu teaksid, et lihasmass põletab puhkeolekus 37x rohkem kaloreid, kui rasv.
Mina ei vingugi.
-
Külaline
Inimene, kes räägib uhkustamisest ja ärplemisest on nagunii juba peast imelik. Kõik teemad siin seda soga täis, ükskõik mida keegi väheke parema kui keskpärase elu kohta öelda julgeb. Vaadake peeglisse, mis teiesugustel ometi viga on?Külaline kirjutas: ↑24 Okt 2025 23:29Sina alustasid ärplemist. Teenisid kõik hagijad 100% välja.Guest kirjutas: ↑24 Okt 2025 21:39Viisakalt räägin inimestega, kes käituvad viisakalt ja on seda väärt. Kui mingid hagijad mulle kaela kargavad, siis saate sama ka vastu. Poleks pidanud alustama, nüüd ära vingu.Külaline kirjutas: ↑24 Okt 2025 20:40 3 korda nädalas käin jõusaalis, tänan küsimast. Ozempicust ei tea ma midagi. Lihasmassist piisavalt.
Mina ei vingugi.
-
Külaline
Jälle see jäle jälkur.Külaline kirjutas: ↑25 Okt 2025 10:10Inimene, kes räägib uhkustamisest ja ärplemisest on nagunii juba peast imelik. Kõik teemad siin seda soga täis, ükskõik mida keegi väheke parema kui keskpärase elu kohta öelda julgeb. Vaadake peeglisse, mis teiesugustel ometi viga on?
-
Külaline
Mis terviseprobleem sul on siis, mis tekitab suurt söögiisu ja tõstab kaalu? Peale kilpnäärme alatalitluse ei meenu mulle suurt midagi. Veel on mingid haigused, millega kaasneb hormoonravi, mis tõstab kaalu, aga rohkem küll ei tea selliseid laiemalt levinud haiguseid. Ja vaevalt, et kõik väga ülekaalulised inimesed reaalselt üldse mingeid haiguseid põevad, mille pärast on neil kehakaal suureks kasvanud.Guest kirjutas: ↑24 Okt 2025 11:30Mõtle nüüd loogiliselt - kui sul on mingi terviseprobleem, mis tekitab suurt söögiisu või muud sarnast, siis mis loogikaga sa arvad, et kui inimene on jõudnud normaalkaalu selle ravimi abil, siis seal äkki peaks see terviseprobleem ära kaduma, mis ülekaalule viis? Kui seal lõpetad ravimi tarbimise, siis oledki varsti paks tagasi. Mis loogikaga sinu arust normaalkaalu hoida lihtsam on kui kõrgest ülekaalust alla tulla? Kaalu hoidmine on alati palju keerulisem osa kui alla võtmine - juba emotsionaalselt, pole enam saavutusi, mille abil ja mida oodates pingutada. Lihtsamaks läheb ainult juhul, kui normaalkaalu jõudmisega sinu ellu mingi uus kvaliteet lisandub, mis sind motiveerima hakkab - kas suhe või vaimsete probleemide taandumine või tervise paranemine vms.Guest kirjutas: ↑24 Okt 2025 05:03See on ikka tõesti imelik! Saan aru, et alla võtta on väga raske, ja et selleks on mõnel inimesel vaja nii radikaalseid medikamente. Aga et nüüd normaalkaalu hoidmiseks ka ei viitsita enam ise pingutada - see on tõesti veider.Guest kirjutas: ↑23 Okt 2025 22:43
Endokrinoloog kirjutas need süstid mulle välja pidevaks kasutamiseks. Ega ma siis normaalkaalus polnud, kui välja kirjutati. Perearst pikendab retsepti kaalu säilitamiseks.
Lihtsalt küsin, et mis momendist sa siis süstidest loobuda kavatsed, kui ütled, et kaalu säilitamine on võimatu ilma süstideta? Milline uus kvaliteet, mis hakkab sind motiveerima, peaks ellu lisanduma?
Ütleme nii, et see on nüüd küll sellise inimese jutt, kes ise ei ole üldse valmis pingutama ega vaeva nägema. Ainult mingi imelik eneseõigustus ja lisaks veel enesepetmine, et kohe-kohe leian oma ellu mingi kvaliteedi, mis hakkab motiveerima ja lahendab kogu probleemi.
-
Külaline
Kust sa seda välja lugesid, et ma olin menopausis?Guest kirjutas: ↑24 Okt 2025 21:37Kuidas sul õnnestus ainult toitumisega, menopausis naisena, end alakaalu dieeditada? 53 kg selle pikkuse juures on ikka väga kole.Külaline kirjutas: ↑22 Okt 2025 19:49Ma ei ole see, keda tsiteerid, aga 15 kg allavõtmiseks ei pea üldse jäme olema.
Mina võtsin näiteks 6 kuuga alla 14 kilo - normkaalu ülemiselt piirilt normkaalu alumisele piirile.
Pikkus 168 cm. Algkaal 67 kg. Lõppkaal 53 kg. Selle pikkuse juure 67 kilo ei ole üldse mingi jäme.
Kindlasti ei olnud ma väga kole. Sellise pikkuse juures 168 cm on 53 kilo normaalkaal. Ka KMI kalkulaatori järgi. Nägin väga hea välja. Aga tõsi, 14 kilo võtsin maha vaid toitumisega. Trenni ei teinud, kuid füüsiliselt olin siiski aktiivne. Õnneks on mul looduse poolt antud head proportsioonid ning kuskilt midagi lotendama või lohku ei vajunud. Vaid rind läks pisut väiksemaks.
-
Külaline
Samas 52 kg oleks olnud juba alakaal.Külaline kirjutas: ↑25 Okt 2025 12:40Kust sa seda välja lugesid, et ma olin menopausis?Guest kirjutas: ↑24 Okt 2025 21:37Kuidas sul õnnestus ainult toitumisega, menopausis naisena, end alakaalu dieeditada? 53 kg selle pikkuse juures on ikka väga kole.Külaline kirjutas: ↑22 Okt 2025 19:49
Ma ei ole see, keda tsiteerid, aga 15 kg allavõtmiseks ei pea üldse jäme olema.
Kindlasti ei olnud ma väga kole. Sellise pikkuse juures 168 cm on 53 kilo normaalkaal. Ka KMI kalkulaatori järgi. Nägin väga hea välja. Aga tõsi, 14 kilo võtsin maha vaid toitumisega. Trenni ei teinud, kuid füüsiliselt olin siiski aktiivne. Õnneks on mul looduse poolt antud head proportsioonid ning kuskilt midagi lotendama või lohku ei vajunud. Vaid rind läks pisut väiksemaks.
Noore inimesena, vanuses 20-35, on 14 kilo kaotada köki-möki.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 3 külalist