Küsimus Ozempicu annuse kohta

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 25 Okt 2025 12:34
Guest kirjutas: 24 Okt 2025 11:30
Guest kirjutas: 24 Okt 2025 05:03

See on ikka tõesti imelik! Saan aru, et alla võtta on väga raske, ja et selleks on mõnel inimesel vaja nii radikaalseid medikamente. Aga et nüüd normaalkaalu hoidmiseks ka ei viitsita enam ise pingutada - see on tõesti veider.

Absoluutselt ei vaidle vastu - kaalu säilitamine nõuab kindlasti ka tahtejõudu, aga no - natukene võiks siiski ise ka pingutada.
Mõtle nüüd loogiliselt - kui sul on mingi terviseprobleem, mis tekitab suurt söögiisu või muud sarnast, siis mis loogikaga sa arvad, et kui inimene on jõudnud normaalkaalu selle ravimi abil, siis seal äkki peaks see terviseprobleem ära kaduma, mis ülekaalule viis? Kui seal lõpetad ravimi tarbimise, siis oledki varsti paks tagasi. Mis loogikaga sinu arust normaalkaalu hoida lihtsam on kui kõrgest ülekaalust alla tulla? Kaalu hoidmine on alati palju keerulisem osa kui alla võtmine - juba emotsionaalselt, pole enam saavutusi, mille abil ja mida oodates pingutada. Lihtsamaks läheb ainult juhul, kui normaalkaalu jõudmisega sinu ellu mingi uus kvaliteet lisandub, mis sind motiveerima hakkab - kas suhe või vaimsete probleemide taandumine või tervise paranemine vms.
Mis terviseprobleem sul on siis, mis tekitab suurt söögiisu ja tõstab kaalu? Peale kilpnäärme alatalitluse ei meenu mulle suurt midagi. Veel on mingid haigused, millega kaasneb hormoonravi, mis tõstab kaalu, aga rohkem küll ei tea selliseid laiemalt levinud haiguseid. Ja vaevalt, et kõik väga ülekaalulised inimesed reaalselt üldse mingeid haiguseid põevad, mille pärast on neil kehakaal suureks kasvanud.

Lihtsalt küsin, et mis momendist sa siis süstidest loobuda kavatsed, kui ütled, et kaalu säilitamine on võimatu ilma süstideta? Milline uus kvaliteet, mis hakkab sind motiveerima, peaks ellu lisanduma?

Ütleme nii, et see on nüüd küll sellise inimese jutt, kes ise ei ole üldse valmis pingutama ega vaeva nägema. Ainult mingi imelik eneseõigustus ja lisaks veel enesepetmine, et kohe-kohe leian oma ellu mingi kvaliteedi, mis hakkab motiveerima ja lahendab kogu probleemi.
Millegipärast meenus mulle siinse foorumi Tolmukübe, kes on öelnud, et on ülekaalus. Ta on siiralt imestanud, et mõni inimene teeb ise kodus süüa ja et keegi veel viitsib tervislikke toite teha. Ta just algatas mingi teema, kus seletas, et nüüd hakkab ka kaalu alandama ja tervislikult toituma ning "ise" kodus süüa tegema. Tema maailmapilt tervislikust toitumisest näeb välja selline, et läheb ostab toidupoest valmis kapsa-porgandisalati (mis on täis suhkrut ning kuhu on lisatud äädikat) ja poes sügavkülmutatud tükkideks lõigatud sibulat. Et jumala eest ise ei peaks pingutama ja selle tüki kapsast ja porgandit ise riivima ja sibula hakkima. Kommentaar käis veel juurde - mõtle kui õudne - näed nii palju vaeva ja siis äkki ei maitsegi! Täiesti asjatult tehtud lisaliigutused ju! Siinkohal märge, et jutt käis vaid ühele inimesele ühe toidukorra valmistamisest.

Mingil momendil jagasid abivalmid kaasfoorumlased talle nõu, kuidas ta kõike saaks mugavamalt teha - et inimene mingil juhul ei peaks vaeva nägema. Mitmed inimesed pakkusid, kuidas ta saaks pääseda jubedast sibula hakkimisest. Soovitusi tuli sibulahelvestest lõpetades sügavkülmutatud valmislõigatud variantideni.

Ehk siis - miks inimene on ülekaaluline? Esiteks, konkreetne inimene on tõesti laisk. Teiseks on mõtlemine täiesti paigast ära. Kolmandaks, tal ei ole tervislikust toitumisest halli aimugi.
Külaline

Mina olen 36a. Ravimitega(oxiclorin) peale sünnitus kaasnes ka kaalutõus.
Nüüd mul on õnnestunud 3kg alla saada kuu ajaga. Trenni ei tee. Jalutamas käin aga seda ei saa väga aktiivseks lugeda, kui 2aastasega õues jalutada 😃.
Toitun ikka samamoodi aga ainuke asi, mida ma muutnud olen, on see et ma vahetasin kohvi(piima ja suhkruga) rohelise tee vastu. Suhkrukogus(2tl)tees ikka sama aga üleliigne piim jääb ära.
Külaline

Guest kirjutas: 25 Okt 2025 12:46
Külaline kirjutas: 25 Okt 2025 12:40
Guest kirjutas: 24 Okt 2025 21:37

Kuidas sul õnnestus ainult toitumisega, menopausis naisena, end alakaalu dieeditada? 53 kg selle pikkuse juures on ikka väga kole.
Kust sa seda välja lugesid, et ma olin menopausis?

Kindlasti ei olnud ma väga kole. Sellise pikkuse juures 168 cm on 53 kilo normaalkaal. Ka KMI kalkulaatori järgi. Nägin väga hea välja. Aga tõsi, 14 kilo võtsin maha vaid toitumisega. Trenni ei teinud, kuid füüsiliselt olin siiski aktiivne. Õnneks on mul looduse poolt antud head proportsioonid ning kuskilt midagi lotendama või lohku ei vajunud. Vaid rind läks pisut väiksemaks.
Samas 52 kg oleks olnud juba alakaal.
Noore inimesena, vanuses 20-35, on 14 kilo kaotada köki-möki.
Ma ju kirjutasingi, et võtsin normaalkaalu ülempiirilt alamkaalupiirini.

Ma ei olnud siis enam noor inimene, vaid 40+ vanuses. Muutsingi toitumist sellepärast, et kaal hakkas vaikselt ligi hiilima. Tunnistan, et absoluutselt ei olnud kerge alla võtta. Ja kinnitan, et kaalulangetamiseks peab olema väga suur tahtejõud. Ja ka see peab paika, vähemalt minu puhul, et kaalu langetamisel tuleb sageli tunda nälga. Minu kogemuse põhjal ei lange kaal mul kunagi nii, et lihtsalt söön tervislikult ja liigun rohkem, siis juba iseenesest langeb. Ei, kaalulangetamisega kaasnes näljatunne.
Nätakas
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Nätakas »

Guest kirjutas: 25 Okt 2025 12:59
Guest kirjutas: 24 Okt 2025 11:30 Mõtle nüüd loogiliselt - kui sul on mingi terviseprobleem, mis tekitab suurt söögiisu või muud sarnast, siis mis loogikaga sa arvad, et kui inimene on jõudnud normaalkaalu selle ravimi abil, siis seal äkki peaks see terviseprobleem ära kaduma, mis ülekaalule viis? Kui seal lõpetad ravimi tarbimise, siis oledki varsti paks tagasi. Mis loogikaga sinu arust normaalkaalu hoida lihtsam on kui kõrgest ülekaalust alla tulla? Kaalu hoidmine on alati palju keerulisem osa kui alla võtmine - juba emotsionaalselt, pole enam saavutusi, mille abil ja mida oodates pingutada. Lihtsamaks läheb ainult juhul, kui normaalkaalu jõudmisega sinu ellu mingi uus kvaliteet lisandub, mis sind motiveerima hakkab - kas suhe või vaimsete probleemide taandumine või tervise paranemine vms.
Mis terviseprobleem sul on siis, mis tekitab suurt söögiisu ja tõstab kaalu? Peale kilpnäärme alatalitluse ei meenu mulle suurt midagi. Veel on mingid haigused, millega kaasneb hormoonravi, mis tõstab kaalu, aga rohkem küll ei tea selliseid laiemalt levinud haiguseid. Ja vaevalt, et kõik väga ülekaalulised inimesed reaalselt üldse mingeid haiguseid põevad, mille pärast on neil kehakaal suureks kasvanud.

Lihtsalt küsin, et mis momendist sa siis süstidest loobuda kavatsed, kui ütled, et kaalu säilitamine on võimatu ilma süstideta? Milline uus kvaliteet, mis hakkab sind motiveerima, peaks ellu lisanduma?

Ütleme nii, et see on nüüd küll sellise inimese jutt, kes ise ei ole üldse valmis pingutama ega vaeva nägema. Ainult mingi imelik eneseõigustus ja lisaks veel enesepetmine, et kohe-kohe leian oma ellu mingi kvaliteedi, mis hakkab motiveerima ja lahendab kogu probleemi.
Millegipärast meenus mulle siinse foorumi Tolmukübe, kes on öelnud, et on ülekaalus. Ta on siiralt imestanud, et mõni inimene teeb ise kodus süüa ja et keegi veel viitsib tervislikke toite teha. Ta just algatas mingi teema, kus seletas, et nüüd hakkab ka kaalu alandama ja tervislikult toituma ning "ise" kodus süüa tegema. Tema maailmapilt tervislikust toitumisest näeb välja selline, et läheb ostab toidupoest valmis kapsa-porgandisalati (mis on täis suhkrut ning kuhu on lisatud äädikat) ja poes sügavkülmutatud tükkideks lõigatud sibulat. Et jumala eest ise ei peaks pingutama ja selle tüki kapsast ja porgandit ise riivima ja sibula hakkima. Kommentaar käis veel juurde - mõtle kui õudne - näed nii palju vaeva ja siis äkki ei maitsegi! Täiesti asjatult tehtud lisaliigutused ju! Siinkohal märge, et jutt käis vaid ühele inimesele ühe toidukorra valmistamisest.

Mingil momendil jagasid abivalmid kaasfoorumlased talle nõu, kuidas ta kõike saaks mugavamalt teha - et inimene mingil juhul ei peaks vaeva nägema. Mitmed inimesed pakkusid, kuidas ta saaks pääseda jubedast sibula hakkimisest. Soovitusi tuli sibulahelvestest lõpetades sügavkülmutatud valmislõigatud variantideni.

Ehk siis - miks inimene on ülekaaluline? Esiteks, konkreetne inimene on tõesti laisk. Teiseks on mõtlemine täiesti paigast ära. Kolmandaks, tal ei ole tervislikust toitumisest halli aimugi.
Mina ei viitsi ka süüa teha. Aga alguse sai see hoopis sellest, et jälgisin aastaid Fitalpi toitumiskava. Kui sa aastaid kaalud iga kuradi suutäit, siis ausalt - lõpuks ei taha pliidi poole vaadatagi. Peale kavaga lõpetamist oli paari aasta vältel muna praadimine lagi, mida teha suutsin. Ka praegu söön päris palju valmistoitu, jälgin peamiselt kaloreid. Üldiselt ei ole ikka nii, et kui ise süüa teed, siis võtad alla ja kui valmistoitu ostad, siis kohe oled paks valmis. Muidugi viimasel ajal ikka väheke kokkan, aga mitte tervislikkuse mõttes - neid arusaamu, mis on tervislik ja mis mitte, on tuhandeid. Lihtsalt odavam tuleb.
Külaline

Nätakas kirjutas: 25 Okt 2025 13:49
Guest kirjutas: 25 Okt 2025 12:59

Mina ei viitsi ka süüa teha. Aga alguse sai see hoopis sellest, et jälgisin aastaid Fitalpi toitumiskava. Kui sa aastaid kaalud iga kuradi suutäit, siis ausalt - lõpuks ei taha pliidi poole vaadatagi. Peale kavaga lõpetamist oli paari aasta vältel muna praadimine lagi, mida teha suutsin. Ka praegu söön päris palju valmistoitu, jälgin peamiselt kaloreid. Üldiselt ei ole ikka nii, et kui ise süüa teed, siis võtad alla ja kui valmistoitu ostad, siis kohe oled paks valmis. Muidugi viimasel ajal ikka väheke kokkan, aga mitte tervislikkuse mõttes - neid arusaamu, mis on tervislik ja mis mitte, on tuhandeid. Lihtsalt odavam tuleb.
Noh, enamasti ikka on küll nii, et kui ise teed süüa, siis on kaalu lihtsam kontrollida. Ja tervislikkusest ma ei räägigi. Sest sa ise tead, mida sa sinna oma ühepajatoidu või kapsasupi sisse paned. Osta sama toit poest ja sinna on IGAL JUHUL suhkruid, peidetud rasvu ja konservante sisse topitud.

Ma olen kunagi kaalujälgimist teinud. Ja mäletan küll, kui kohutavalt tüütu see kaalumine ja ümberarvestamine oli. Lisaks enda toidule tegin oma perele veel eraldi toidu. Aga täitsa ellu jäin. Ja süüa teen siiamaani.

Näed, nüüd see kodanik räägibki täiesti tõsiselt, kuidas ta on mitu päeva käinud Grossi poest valmis kapsa-porgandisalatit ostmas. Koostist ma ei tea, aga suhkur on seal raudselt sees. Ilmselt õli ja äädikas ka. Laiskus ei ole lubanud inimesel ise süüa tegema hakata. Ja poe salatis on pettunud. Samas ka tunnistab, et ei ole kunagi köögivilju söönud. Ausalt, sellisel juhul on ülekaalulisus täiesti loomulik.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Okt 2025 13:03Toitun ikka samamoodi aga ainuke asi, mida ma muutnud olen, on see et ma vahetasin kohvi(piima ja suhkruga) rohelise tee vastu. Suhkrukogus(2tl)tees ikka sama aga üleliigne piim jääb ära.
Mingi nali või?
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Okt 2025 21:36
Külaline kirjutas: 25 Okt 2025 13:03Toitun ikka samamoodi aga ainuke asi, mida ma muutnud olen, on see et ma vahetasin kohvi(piima ja suhkruga) rohelise tee vastu. Suhkrukogus(2tl)tees ikka sama aga üleliigne piim jääb ära.
Mingi nali või?
Miks ma peaks nalja tegema. Kohvipiima pealt ma tarbin juba 4x45kcal vähem.
Mõni päev ma jõin lausa 6(250ml) tassi kohvi. Kus siis ühes tassis oeaaegu 100ml piima.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Okt 2025 12:59
Millegipärast meenus mulle siinse foorumi Tolmukübe, kes on öelnud, et on ülekaalus. Ta on siiralt imestanud, et mõni inimene teeb ise kodus süüa ja et keegi veel viitsib tervislikke toite teha. Ta just algatas mingi teema, kus seletas, et nüüd hakkab ka kaalu alandama ja tervislikult toituma ning "ise" kodus süüa tegema.
Selle nime taga mitu inimest. Vahepeal kohe aru saada, et mees kirjutab.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Tänan komplimendi eest!
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 14 Nov 2025 16:51 Tänan komplimendi eest!
Kas see on sinu arust kompliment? Sa ikka üllatad ja üllatad.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Ikka on kompliment, kui juba mitmeks inimeseks peetakse, tähendab, mitmekülgne..
Külaline

Kas kaal tuleb tagasi, kui Ozempicu tarvitamise lõpetad?
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Nov 2025 19:22Kas kaal tuleb tagasi, kui Ozempicu tarvitamise lõpetad?
Jah. Kuhu tal ikka minna?
Külaline

Guest kirjutas: 22 Nov 2025 19:22 Kas kaal tuleb tagasi, kui Ozempicu tarvitamise lõpetad?
Paljudel küll, siis on hormoonid päris paigast ja hundiisu. Tean ka neid, kes pole tarvitamist lõpetanud, aga ikka hakkab kaal tõusma.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Nov 2025 19:28
Guest kirjutas: 22 Nov 2025 19:22 Kas kaal tuleb tagasi, kui Ozempicu tarvitamise lõpetad?
Paljudel küll, siis on hormoonid päris paigast ja hundiisu. Tean ka neid, kes pole tarvitamist lõpetanud, aga ikka hakkab kaal tõusma.
Ära aja lolli juttu hormoonide kohta. Midagi pole paigast. Kui kaal hakkab tõusma, tuleb teha paus paar kuud ja siis jätkata, kuni magu on kahanenud ja söögiisu püsivalt väiksem. Eks pingutada tuleb ka edaspidi, kiusatused jäävad. Ozempicu kuur on selleks, et harjuksid teisiti elama.
Külaline

https://www.dailymail.co.uk/health/arti ... sugar.html
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Nov 2025 18:14 https://www.dailymail.co.uk/health/arti ... sugar.html
"A late stage trial showed users could lose almost 10 per cent of their weight after just under a year and a half on the experimental drug orforglipron."

Ehk kui kaalud 100 kilo, on lootust 18 kuuga peaaegu 10 kilo alla võtta.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Nov 2025 18:31
Külaline kirjutas: 23 Nov 2025 18:14 https://www.dailymail.co.uk/health/arti ... sugar.html
"A late stage trial showed users could lose almost 10 per cent of their weight after just under a year and a half on the experimental drug orforglipron."

Äge. Tavaline 70 kilo kaaluv naine võtab kahe kuuga lihtsalt mitte sea moodi süües 10 kilo alla.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Nov 2025 18:31

Jah, ainult 10%, samal ajal kui Mounjaro süstiga saab sama aja jooksul 20% kaalu langetada. Sellele vaatamata loodetakse, et orforgliproonist saab rasvumise „metformiin” – odavam, laiaulatuslikum, madala riskiga ja väga efektiivne ravim rasvumise ja paljude sellega seotud haiguste raviks.
On selge, et kõigil pole vaja võtta kiiresti ja palju, kõik ei taha ka süstida või on sellega seotud foobiad. Süstivariandiga on ka palju rohkem kõrvaltoimeid (kui ikka lugesid artikli lõpuni ). On juba praegu teada, et paljudel tuleb kaal tagasi, kui lõpetad süstimise, seega kui pead seda siis jätkama pikalt, kumba on meeldivam teha? Lisaks ei mõju aeglasem kaalulangetus nii palju välimusele, kui kiire ehk siis ei tee nii äretundtavalt vanemaks.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Nov 2025 19:14
Külaline kirjutas: 23 Nov 2025 18:31

Äge. Tavaline 70 kilo kaaluv naine võtab kahe kuuga lihtsalt mitte sea moodi süües 10 kilo alla.
Yeah! Ja nelja kuuga 20 ning kuue kuuga juba lausa 30!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: rucola ja 2 külalist