Ahistamisjuhtumi lahendamine

Vasta
Kõuts
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kõuts »

"Täiendatud 6. juuli kell 10.40: Juko-Mart Kõlar teatas tagasi astumisest."
Mina saan nii aru, et kogu artikkel on kirjutatud enne seda teadet. Ka tema enda intervjuu osa, kus ta alles kaalus, kas astuda tagasi või mitte. Ja siis teataski, et astub ikkagi tagasi.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Nüüd on probleem lahendatud, kui nii võib öelda. Mõlemad isikud lahkusid antud asutusest. Muidugi võiks naine kaaluda tööle tagasi tulemist, sest "paha" on ju oma palga saanud ja läinud.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Juul 2024 21:48 Nüüd on probleem lahendatud, kui nii võib öelda. Mõlemad isikud lahkusid antud asutusest. Muidugi võiks naine kaaluda tööle tagasi tulemist, sest "paha" on ju oma palga saanud ja läinud.
No ei ole ju veel lahkunud...

https://sakala.postimees.ee/8054410/opp ... -ei-nainud

"Kui esiti plaanis Juko-Mart Kõlar kultuuriakadeemia direktori ametikohal jätkata ning panustada kolleegide usalduse tagasi võitmisele, siis 6. juulil andis ta kirjas kolleegidele teada, et kavatseb võtta tehtu eest vastutuse ning lahkub ametikohalt suve lõpul"

"Seda, kui keeruline on kultuuriakadeemiale uut juhti leida, ei osanud Steinbach ennustada, kuid märkis, et tõenäoliselt jääb uue direktori valimine tuleva aasta kevadesse. „Kuna Juko-Mardi ametiaeg oleks lõppenud kevadel 2025, mil oleks tulnud ka korralised direktorivalimised, siis ilmselt jätkame ühe õppeaasta kohusetäitjaga ja teeme uued valimised siis, kui nad oleks nagunii pidanud tulema.”
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Külaline kirjutas: 07 Juul 2024 14:38 Et tuleb võtab nagu mees? Kui naisele mees ei meeldi on ahistaja, kui naisele mees meeldib on kõik hea.
Täpselt nii ongi. Tuleks ka sõnaraamatutesse panna, ahistamine on ebaõnnestunud lähenemiskatse.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 07 Juul 2024 22:11
Külaline kirjutas: 07 Juul 2024 14:38 Et tuleb võtab nagu mees? Kui naisele mees ei meeldi on ahistaja, kui naisele mees meeldib on kõik hea.
Täpselt nii ongi. Tuleks ka sõnaraamatutesse panna, ahistamine on ebaõnnestunud lähenemiskatse.
Või kirjutada õigusaktidesse, et ebaõnnestunud lähenemiskatse on seadusevastane ja karistatav. :P

Sa oled ikka lootusetu...
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Külaline kirjutas: 07 Juul 2024 22:25
Või kirjutada õigusaktidesse, et ebaõnnestunud lähenemiskatse on seadusevastane ja karistatav. :P

Vanasti öeldi ka, et visadus viib sihile.
Aga jah tänapäeval on ääretult keeruline suhteid luua.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 07 Juul 2024 22:49

Visadus viib sihile? Ok. Ma siis tulen hakkan sind piirama. Nii 120 kilo ja 60 eluaastat. Tulen visalt ja muudui proovin sind ära kodustada ja su juurde sisse kolida Ei ütlemist ei võta tõsiselt, sest noh, visadus viib ju sihile. Sobib? Ei tunne ennast üldse ahistatuna?

Või kui sama teeks mõni 120 kilo ja 60 aastat habemega tegelane, Püüaks muudkui visalt sind voodisse saada. Saadaks sulle aga oma seksuaalfantaasiaid, mida ta sinuga teeks, jälgiks su lähedasi, lapsi jne. Sobiks? Oleks lihtsalt ebaõnnesutnud lähenemiskatse, mitte ahistamine?
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 07 Juul 2024 22:49

Ei ütleks, et keeruline, selle loo peategelasel oli suhe juba olemas. Mitte küll alluvaga, aga ikkagi :?
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Ei.
Ahistamine on korduv teisele osapoolele tema tahte vastaselt lähenemine. Ebaõnnestunud lähenemiskatse muutub alles siis ahistamiseks, kui läheneja näeb, et tema erilist tähelepanu ei soovita, kuid jätkab selle osutamist.
Visadus võib sihile ikka viia, lihtsalt soovimatute lähenemiskatsete jätkamine ei ole visadus. (Vaid on ahistamine.) Visadus oleks võibolla see, kui mees püüaks inimesena areneda, muutuda targemaks, paremaks, toredamaks, säravamaks isiksuseks, et pälvida endale meeldivate naiste tähelepanu. Visadus nimelt tähendab seda, et trotsitakse kannatlikult mingeid raskusi, tehakse tööd iseendaga, mitte ei peedistata naist, kellele sa ei meeldi. (See on ahistamine.)
Külaline

iiR kirjutas: 08 Juul 2024 09:40
Ei.
Ahistamine on korduv teisele osapoolele tema tahte vastaselt lähenemine. Ebaõnnestunud lähenemiskatse muutub alles siis ahistamiseks, kui läheneja näeb, et tema erilist tähelepanu ei soovita, kuid jätkab selle osutamist.
Visadus võib sihile ikka viia, lihtsalt soovimatute lähenemiskatsete jätkamine ei ole visadus. (Vaid on ahistamine.) Visadus oleks võibolla see, kui mees püüaks inimesena areneda, muutuda targemaks, paremaks, toredamaks, säravamaks isiksuseks, et pälvida endale meeldivate naiste tähelepanu. Visadus nimelt tähendab seda, et trotsitakse kannatlikult mingeid raskusi, tehakse tööd iseendaga, mitte ei peedistata naist, kellele sa ei meeldi. (See on ahistamine.)

See jutt tuleks õpikutesse panna ja lehes ka ära trükkida! Nii hea kirjeldus!
Külaline

Minu jaoks on selle loo juures masendav see, kui palju on ahistaja kaitsjaid, eriti vanema põlvkonna hulgas. Keskealised ja madala haridusega mehed peavad mehe käitumist igati normaalseks, ikka ju hakkavad noored naised meeldima. See, et mees on abielus, nelja lapse isa ja baptist, ei ole üldse argument. Et kasutas oma positsiooni ära, ähvardas, jälitas, pole ka mitte midagi. Vanemate naiste arusaam on see, et noh, kui meie noored olime, siis pidi kogu aeg ära kannatama, kui vanamehed ligi litsusid, mis nüüd siis noortel tüdrukutel viga on, et nii suur number tehakse. Esineb palju ohvri süüdistamist, et miks avalikustas, läinud ära ja olnud vait, kah mul asi, ära ju ei vägistatud. Uskumatu on kõike seda lugeda.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juul 2024 10:22
iiR kirjutas: 08 Juul 2024 09:40
Ei.

Ometi ei muuda see jutt absoluutselt Tõutäku arusaamist asjast. Tema arust käitus mees okeilt ja nii peabki, seleta palju tahes, mis vahe on külgelöömisel ja ahistamisel. Tema ja temasugused ei saa aru. Nende jaoks on nende soovid, tahtmised, armumine üle kõigest, vahet pole, mis see naine arvab. Mulle on ka mõni mees öelnud, et aga ma tahan ju sind. Nagu see oleks piisav argument, miks ma peaks jooksma. Kui ma ütlen, et aga mina sind ei taha, vahib mõistmatu näoga. Tema jaoks on tema tahtmine ülem kõigest.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juul 2024 13:49 Minu jaoks on selle loo juures masendav see, kui palju on ahistaja kaitsjaid, eriti vanema põlvkonna hulgas. Keskealised ja madala haridusega mehed peavad mehe käitumist igati normaalseks, ikka ju hakkavad noored naised meeldima. See, et mees on abielus, nelja lapse isa ja baptist, ei ole üldse argument. Et kasutas oma positsiooni ära, ähvardas, jälitas, pole ka mitte midagi. Vanemate naiste arusaam on see, et noh, kui meie noored olime, siis pidi kogu aeg ära kannatama, kui vanamehed ligi litsusid, mis nüüd siis noortel tüdrukutel viga on, et nii suur number tehakse. Esineb palju ohvri süüdistamist, et miks avalikustas, läinud ära ja olnud vait, kah mul asi, ära ju ei vägistatud. Uskumatu on kõike seda lugeda.
Tuli ära. Keskealised ja madala haridusega MEHED. Räägi meile ilus, tark, haritud natuke meile endast. Kes sa oled, mida teed, mida saavutanud oled?
Räägi ära häbene. Oled ju maailma kõige mõistvam, heasüdamlik inimene kes kunagi kedagi ei silditsa. Mõistad, andestad ja oled headuse võrdkuju. Kõik inimesed k.a mehed võiksid sinu moodi olla. Siis oleks maailm kohe palju parem paik.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juul 2024 14:16
Külaline kirjutas: 08 Juul 2024 13:49 Minu jaoks on selle loo juures masendav see, kui palju on ahistaja kaitsjaid, eriti vanema põlvkonna hulgas. Keskealised ja madala haridusega mehed peavad mehe käitumist igati normaalseks, ikka ju hakkavad noored naised meeldima. See, et mees on abielus, nelja lapse isa ja baptist, ei ole üldse argument. Et kasutas oma positsiooni ära, ähvardas, jälitas, pole ka mitte midagi. Vanemate naiste arusaam on see, et noh, kui meie noored olime, siis pidi kogu aeg ära kannatama, kui vanamehed ligi litsusid, mis nüüd siis noortel tüdrukutel viga on, et nii suur number tehakse. Esineb palju ohvri süüdistamist, et miks avalikustas, läinud ära ja olnud vait, kah mul asi, ära ju ei vägistatud. Uskumatu on kõike seda lugeda.
Tuli ära. Keskealised ja madala haridusega MEHED. Räägi meile ilus, tark, haritud natuke meile endast. Kes sa oled, mida teed, mida saavutanud oled?
Räägi ära häbene. Oled ju maailma kõige mõistvam, heasüdamlik inimene kes kunagi kedagi ei silditsa. Mõistad, andestad ja oled headuse võrdkuju. Kõik inimesed k.a mehed võiksid sinu moodi olla. Siis oleks maailm kohe palju parem paik.
Loe edasi ka, vanemaid naisi on ka mainitud, muide. Sul lõi kohe kupli sassi, kui lugesid sõna MEES. Ja ongi ju siin vahe sees, kellel mis suhtumine on. Keskealised ja madala haridusega muude gruppide mehed ja vanemad naised arvavad ühtmoodi. Ei tunne sellist sõna nagu mehepoolne ahistamine.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juul 2024 14:18
Külaline kirjutas: 08 Juul 2024 14:02
Külaline kirjutas: 08 Juul 2024 10:22

Ometi ei muuda see jutt absoluutselt Tõutäku arusaamist asjast. Tema arust käitus mees okeilt ja nii peabki, seleta palju tahes, mis vahe on külgelöömisel ja ahistamisel. Tema ja temasugused ei saa aru. Nende jaoks on nende soovid, tahtmised, armumine üle kõigest, vahet pole, mis see naine arvab. Mulle on ka mõni mees öelnud, et aga ma tahan ju sind. Nagu see oleks piisav argument, miks ma peaks jooksma. Kui ma ütlen, et aga mina sind ei taha, vahib mõistmatu näoga. Tema jaoks on tema tahtmine ülem kõigest.
Valetad. Sind ei taha keegi. Mitte keegi. Äärmisel juhul korraks vaid. Pingete maha laadimiseks. Muuks sa ei sobi ja ei ole ka kõlbulik.
Miks ta peaks valetama. See on väga tavaline, et mees jääb sulle lolli näoga otsa vahtima kui talle öelda, et “tore küll, aga mina sind ei taha”. Seda on iga teine naine kogenud. Ja sinu reaktsiooni järgi tundub, et sa oled seda ka ise kogenud :) lihtsalt sealt teiselt poolt :)
Mammut
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Mammut »

Kui see “hiljuti kooli lõpetanud” naine ainult nillimiseks sinna tööle sai, siis on loomulik, et ülikool oleks huvitatud muudel põhjustel töötaja omale palkamisest ja tööleping lõpetatakse, karistamisega pole siin ju midagi pistmist. Ehk oli teiseks kandidaadiks mingi 20 a vanem ja pädevam naine, aga see jäi kohast siis ilma. Minu jaoks jäi see lugu igatahes pigem segaseks. Kuidas on 4 lapse isal ja juhtival kohal töötaval inimesel sellisteks lollusteks aega, on ka müstika. Häbi tervele suguvõsale ja kuhu sel naiselgi lapsekarja ja viiuliga minna oleks.
Külaline

Mammut kirjutas: 08 Juul 2024 16:11 Kui see “hiljuti kooli lõpetanud” naine ainult nillimiseks sinna tööle sai, siis on loomulik, et ülikool oleks huvitatud muudel põhjustel töötaja omale palkamisest ja tööleping lõpetatakse, karistamisega pole siin ju midagi pistmist. Ehk oli teiseks kandidaadiks mingi 20 a vanem ja pädevam naine, aga see jäi kohast siis ilma. Minu jaoks jäi see lugu igatahes pigem segaseks. Kuidas on 4 lapse isal ja juhtival kohal töötaval inimesel sellisteks lollusteks aega, on ka müstika. Häbi tervele suguvõsale ja kuhu sel naiselgi lapsekarja ja viiuliga minna oleks.
Huvitav oleks teada jah, mis koha peal ta töötas üldse. Olevat olnud naise esimene töökoht ja mees kutsus ise ta sinna kandideerima. Kas mingeid teisi kandidaate ka oli üldse või võeti konkursita tööle.
Külaline

Artiklis on kirjas, et tööga sai väga hästi hakkama ja oli hinnatud kolleeg. Ülikool pakkus talle tööd mõnes teises üksuses.
Külaline

Mammut kirjutas: 08 Juul 2024 16:11 Minu jaoks jäi see lugu igatahes pigem segaseks. Kuidas on 4 lapse isal ja juhtival kohal töötaval inimesel sellisteks lollusteks aega
Egas juhid tööd ei tee. Selleks on alluvad. Annad töö kätte ja kogu lugu. Et on 4 lapse isa, ei tähenda, et aega pole.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juul 2024 16:54
Mammut kirjutas: 08 Juul 2024 16:11 Minu jaoks jäi see lugu igatahes pigem segaseks. Kuidas on 4 lapse isal ja juhtival kohal töötaval inimesel sellisteks lollusteks aega
Egas juhid tööd ei tee. Selleks on alluvad. Annad töö kätte ja kogu lugu. Et on 4 lapse isa, ei tähenda, et aega pole.
Jah, tal on ju naine ka olemas. Eks naisele ütles, et tööd on palju, peab kaua tööl olema. Naine kasvatas sel ajal lapsi, kui härra oma fantaasiates uneles ja päevikut kirjutas. Nii see tavaliselt käib.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist