Mingi isehakanud loll jälle aktsioonis.
PS: Selle tola juurde ära tööle mine.
Minul on tööleping 8h pöevas ja lahkun iga päev 2h varem, juba 10 aastat.
Mingi isehakanud loll jälle aktsioonis.
See on küll kiiduväärt saavutus. Aga boss on sul rumal ja ei tea efektiivsusest muhvigi. Või siis avaldub su efektiivsus muul ajal ja kohas.Guest kirjutas: ↑31 Okt 2025 23:50Mingi isehakanud loll jälle aktsioonis.
PS: Selle tola juurde ära tööle mine.
Minul on tööleping 8h pöevas ja lahkun iga päev 2h varem, juba 10 aastat.
Boss on mul tark, mina olen tark. Las ma vaatan-ainus rumal oled sina. Vähe sellest, et loll, labane kah veel. Selline madala vööndi tegelene, kellega pole võimalik tarka teksti arendada.Külaline kirjutas: ↑31 Okt 2025 23:55See on küll kiiduväärt saavutus. Aga boss on sul rumal ja ei tea efektiivsusest muhvigi. Või siis avaldub su efektiivsus muul ajal ja kohas.
Äkki teed selgeks, miks keegi loll on? Ega ma kusagil tunnipalgaga tööta.Külaline kirjutas: ↑31 Okt 2025 23:55See on küll kiiduväärt saavutus. Aga boss on sul rumal ja ei tea efektiivsusest muhvigi. Või siis avaldub su efektiivsus muul ajal ja kohas.
Ja täiskohaga samuti mitte. a) Sul on mingi oma isiklik personaalne kokkulepe, kus joonistatakse sulle osakoormuse eest täiskoht. b) Kui ei joonistata, vaid ülemus arvabki, et sul on täiskoht, mille töö sa poole ajaga ära teed, siis on su ülemus rumal seetõttu, et maksab sulle täiskoha palka poole koha töö eest. Või vormistab valesti, vaata punkt a). Kokkulepped pole muidugi keelatud, lihtsalt ära seleta, et sul on täiskoht. Sul on hästi makstud (äkki isegi üle makstud) osaline koormus.Guest kirjutas: ↑01 Nov 2025 10:19 Äkki teed selgeks, miks keegi loll on? Ega ma kusagil tunnipalgaga tööta.
Keda sa ülemuseks pead, kas keskastme juhti või ettevõtte omanikku keda nägid kord jõuluüritusel? Siin on väga suur vahe kes on kes.Külaline kirjutas: ↑01 Nov 2025 14:41Ja täiskohaga samuti mitte. a) Sul on mingi oma isiklik personaalne kokkulepe, kus joonistatakse sulle osakoormuse eest täiskoht. b) Kui ei joonistata, vaid ülemus arvabki, et sul on täiskoht, mille töö sa poole ajaga ära teed, siis on su ülemus rumal seetõttu, et maksab sulle täiskoha palka poole koha töö eest. Või vormistab valesti, vaata punkt a). Kokkulepped pole muidugi keelatud, lihtsalt ära seleta, et sul on täiskoht. Sul on hästi makstud (äkki isegi üle makstud) osaline koormus.Guest kirjutas: ↑01 Nov 2025 10:19 Äkki teed selgeks, miks keegi loll on? Ega ma kusagil tunnipalgaga tööta.
2h vähem pole pool kohta. Töö iseloom on muutunud, vanasti pidi töötama 8h. Lepingus on samuti 8h, see on üle 10a tagasi sõlmitud.Külaline kirjutas: ↑01 Nov 2025 14:41Ja täiskohaga samuti mitte. a) Sul on mingi oma isiklik personaalne kokkulepe, kus joonistatakse sulle osakoormuse eest täiskoht. b) Kui ei joonistata, vaid ülemus arvabki, et sul on täiskoht, mille töö sa poole ajaga ära teed, siis on su ülemus rumal seetõttu, et maksab sulle täiskoha palka poole koha töö eest. Või vormistab valesti, vaata punkt a). Kokkulepped pole muidugi keelatud, lihtsalt ära seleta, et sul on täiskoht. Sul on hästi makstud (äkki isegi üle makstud) osaline koormus.Guest kirjutas: ↑01 Nov 2025 10:19 Äkki teed selgeks, miks keegi loll on? Ega ma kusagil tunnipalgaga tööta.
Mis seal vahet on, kas 2h vähem või 4h vähem, osakoormus on ikka. Mis tähtsust sellel on, et lepingus on 8h ja see on üle 10 aasta tagasi sõlmitud? Siis ongi rumal juht, kes ei jälgi, et midagi on muutunud ja enam pole sama töö tegemiseks vaja 8h tööd, piisab 6h.Guest kirjutas: ↑01 Nov 2025 14:502h vähem pole pool kohta. Töö iseloom on muutunud, vanasti pidi töötama 8h. Lepingus on samuti 8h, see on üle 10a tagasi sõlmitud.Külaline kirjutas: ↑01 Nov 2025 14:41Ja täiskohaga samuti mitte. a) Sul on mingi oma isiklik personaalne kokkulepe, kus joonistatakse sulle osakoormuse eest täiskoht. b) Kui ei joonistata, vaid ülemus arvabki, et sul on täiskoht, mille töö sa poole ajaga ära teed, siis on su ülemus rumal seetõttu, et maksab sulle täiskoha palka poole koha töö eest. Või vormistab valesti, vaata punkt a). Kokkulepped pole muidugi keelatud, lihtsalt ära seleta, et sul on täiskoht. Sul on hästi makstud (äkki isegi üle makstud) osaline koormus.Guest kirjutas: ↑01 Nov 2025 10:19 Äkki teed selgeks, miks keegi loll on? Ega ma kusagil tunnipalgaga tööta.
Mina ei pea kedagi ülemuseks, mina räägin juhist, kelle töö on tegemata ehk kes pole kaasajastanud vananenud kokkuleppeid. On see brigadir, vahetusevanem, osakonnajuhataja, CEO või omanik, minul vahet pole.
Ma ei tea, kas sa oled puupea või mis su probleem on, et kui on töö, mida tuleb ära teha ja selle eest on ette nähtud kokkulepitud tasu, siis on ükskõik, kas see tehakse 6h, 8h või uimase puhul 10h. Sinu mõtlemine on kuskilt 90-ndatest.Külaline kirjutas: ↑01 Nov 2025 14:58Mis seal vahet on, kas 2h vähem või 4h vähem, osakoormus on ikka. Mis tähtsust sellel on, et lepingus on 8h ja see on üle 10 aasta tagasi sõlmitud? Siis ongi rumal juht, kes ei jälgi, et midagi on muutunud ja enam pole sama töö tegemiseks vaja 8h tööd, piisab 6h.Guest kirjutas: ↑01 Nov 2025 14:502h vähem pole pool kohta. Töö iseloom on muutunud, vanasti pidi töötama 8h. Lepingus on samuti 8h, see on üle 10a tagasi sõlmitud.Külaline kirjutas: ↑01 Nov 2025 14:41 Ja täiskohaga samuti mitte. a) Sul on mingi oma isiklik personaalne kokkulepe, kus joonistatakse sulle osakoormuse eest täiskoht. b) Kui ei joonistata, vaid ülemus arvabki, et sul on täiskoht, mille töö sa poole ajaga ära teed, siis on su ülemus rumal seetõttu, et maksab sulle täiskoha palka poole koha töö eest. Või vormistab valesti, vaata punkt a). Kokkulepped pole muidugi keelatud, lihtsalt ära seleta, et sul on täiskoht. Sul on hästi makstud (äkki isegi üle makstud) osaline koormus.Mina ei pea kedagi ülemuseks, mina räägin juhist, kelle töö on tegemata ehk kes pole kaasajastanud vananenud kokkuleppeid. On see brigadir, vahetusevanem, osakonnajuhataja, CEO või omanik, minul vahet pole.
Puupea ja 90-ndatest oled sa ise. Kui on töö, mis tuleb ära teha, siis sõlmitakse töövõtuleping ja tehakse töö ära, selleks kuluv aeg ei huvita kedagi. Kui on püsiv tööleping, siis eeldatakse, et inimene töötab 8h päevas, vastasel juhul on tegu osakoormusega. Kui boss on idikas, siis muidugi maksab ta töötajale täispalga osalise tööaja eest. Kui ei ole idikas, siis korraldab töö ümber nii, et kõigil on 8h tööd. On selleks vaja keegi lahti lasta, siis laseb - ja tema ülesanded jagab teiste töötajate vahel.Guest kirjutas: ↑01 Nov 2025 15:47Ma ei tea, kas sa oled puupea või mis su probleem on, et kui on töö, mida tuleb ära teha ja selle eest on ette nähtud kokkulepitud tasu, siis on ükskõik, kas see tehakse 6h, 8h või uimase puhul 10h. Sinu mõtlemine on kuskilt 90-ndatest.Külaline kirjutas: ↑01 Nov 2025 14:58Mis seal vahet on, kas 2h vähem või 4h vähem, osakoormus on ikka. Mis tähtsust sellel on, et lepingus on 8h ja see on üle 10 aasta tagasi sõlmitud? Siis ongi rumal juht, kes ei jälgi, et midagi on muutunud ja enam pole sama töö tegemiseks vaja 8h tööd, piisab 6h.Guest kirjutas: ↑01 Nov 2025 14:50
2h vähem pole pool kohta. Töö iseloom on muutunud, vanasti pidi töötama 8h. Lepingus on samuti 8h, see on üle 10a tagasi sõlmitud.Mina ei pea kedagi ülemuseks, mina räägin juhist, kelle töö on tegemata ehk kes pole kaasajastanud vananenud kokkuleppeid. On see brigadir, vahetusevanem, osakonnajuhataja, CEO või omanik, minul vahet pole.
Küll sa oled loll ja tüütu. Kõik on sul idikad, kõik teevad valesti. Mõttetu inimene.Külaline kirjutas: ↑01 Nov 2025 16:26Puupea ja 90-ndatest oled sa ise. Kui on töö, mis tuleb ära teha, siis sõlmitakse töövõtuleping ja tehakse töö ära, selleks kuluv aeg ei huvita kedagi. Kui on püsiv tööleping, siis eeldatakse, et inimene töötab 8h päevas, vastasel juhul on tegu osakoormusega. Kui boss on idikas, siis muidugi maksab ta töötajale täispalga osalise tööaja eest. Kui ei ole idikas, siis korraldab töö ümber nii, et kõigil on 8h tööd. On selleks vaja keegi lahti lasta, siis laseb - ja tema ülesanded jagab teiste töötajate vahel.Guest kirjutas: ↑01 Nov 2025 15:47Ma ei tea, kas sa oled puupea või mis su probleem on, et kui on töö, mida tuleb ära teha ja selle eest on ette nähtud kokkulepitud tasu, siis on ükskõik, kas see tehakse 6h, 8h või uimase puhul 10h. Sinu mõtlemine on kuskilt 90-ndatest.Külaline kirjutas: ↑01 Nov 2025 14:58 Mis seal vahet on, kas 2h vähem või 4h vähem, osakoormus on ikka. Mis tähtsust sellel on, et lepingus on 8h ja see on üle 10 aasta tagasi sõlmitud? Siis ongi rumal juht, kes ei jälgi, et midagi on muutunud ja enam pole sama töö tegemiseks vaja 8h tööd, piisab 6h. Mina ei pea kedagi ülemuseks, mina räägin juhist, kelle töö on tegemata ehk kes pole kaasajastanud vananenud kokkuleppeid. On see brigadir, vahetusevanem, osakonnajuhataja, CEO või omanik, minul vahet pole.
Täistööaja definitsioon: Täistööaeg tähendab Eesti seadusandluse mõistes 40 tunnist tööaja pikkust nädala jooksul ja 8 tunnist tööaja pikkust päeva jooksul, kui tööandja ja töötaja ei ole kokku leppinud lühemas tööajas. [1]Külaline kirjutas: ↑01 Nov 2025 16:26Puupea ja 90-ndatest oled sa ise. Kui on töö, mis tuleb ära teha, siis sõlmitakse töövõtuleping ja tehakse töö ära, selleks kuluv aeg ei huvita kedagi. Kui on püsiv tööleping, siis eeldatakse, et inimene töötab 8h päevas, vastasel juhul on tegu osakoormusega. Kui boss on idikas, siis muidugi maksab ta töötajale täispalga osalise tööaja eest. Kui ei ole idikas, siis korraldab töö ümber nii, et kõigil on 8h tööd. On selleks vaja keegi lahti lasta, siis laseb - ja tema ülesanded jagab teiste töötajate vahel.Guest kirjutas: ↑01 Nov 2025 15:47Ma ei tea, kas sa oled puupea või mis su probleem on, et kui on töö, mida tuleb ära teha ja selle eest on ette nähtud kokkulepitud tasu, siis on ükskõik, kas see tehakse 6h, 8h või uimase puhul 10h. Sinu mõtlemine on kuskilt 90-ndatest.Külaline kirjutas: ↑01 Nov 2025 14:58 Mis seal vahet on, kas 2h vähem või 4h vähem, osakoormus on ikka. Mis tähtsust sellel on, et lepingus on 8h ja see on üle 10 aasta tagasi sõlmitud? Siis ongi rumal juht, kes ei jälgi, et midagi on muutunud ja enam pole sama töö tegemiseks vaja 8h tööd, piisab 6h. Mina ei pea kedagi ülemuseks, mina räägin juhist, kelle töö on tegemata ehk kes pole kaasajastanud vananenud kokkuleppeid. On see brigadir, vahetusevanem, osakonnajuhataja, CEO või omanik, minul vahet pole.
Jätsid ise lause lõpust "osaline tööaeg" ära või tsiteerisid juba enne vigast teksti? Ole allikakriitilisem.Guest kirjutas: ↑01 Nov 2025 18:13 Täistööaja definitsioon: Täistööaeg tähendab Eesti seadusandluse mõistes 40 tunnist tööaja pikkust nädala jooksul ja 8 tunnist tööaja pikkust päeva jooksul, kui tööandja ja töötaja ei ole kokku leppinud lühemas tööajas. [1]
Sageli kasutatakse täistööaja sünonüümidedena mõisteid normtööaeg, täiskoormus.
Paluksin viidet mõnele sõimlemisele siin teemas? Maximas on kindlasti tõesti kord majas, inimesed õige koormusega tööle vormistatud ning efektiivsus luubi all. See ikka Mees-ja-koer OÜ-de teema, et omanik võttis naise (õe,ema, tütre, armukese, naise sõbranna) tööle, et tollel ravikindlustus (nende keeles "haigekassa") oleks - ja eriti ei huvita, kas ja kui palju keegi tegelikult tööd teeb.
Koer oled sa ise. Mina töötan Eesti oma ala tipus olevas ettevõttes, mitte kuskil armukesena ravikindlustuse pärast.Külaline kirjutas: ↑01 Nov 2025 20:04Paluksin viidet mõnele sõimlemisele siin teemas? Maximas on kindlasti tõesti kord majas, inimesed õige koormusega tööle vormistatud ning efektiivsus luubi all. See ikka Mees-ja-koer OÜ-de teema, et omanik võttis naise (õe,ema, tütre, armukese, naise sõbranna) tööle, et tollel ravikindlustus (nende keeles "haigekassa") oleks - ja eriti ei huvita, kas ja kui palju keegi tegelikult tööd teeb.
Väga tubli, nagu juba öeldud. Siis on omanikul raha nii palju, et savi, kuhu kulub - aga tegelik töökoormus (millest me ju räägime) on sul ikkagi osaline, mitte täielik, olgu ta vormistatud, kuidas tahes.Guest kirjutas: ↑01 Nov 2025 20:36Koer oled sa ise. Mina töötan Eesti oma ala tipus olevas ettevõttes, mitte kuskil armukesena ravikindlustuse pärast.Külaline kirjutas: ↑01 Nov 2025 20:04Paluksin viidet mõnele sõimlemisele siin teemas? Maximas on kindlasti tõesti kord majas, inimesed õige koormusega tööle vormistatud ning efektiivsus luubi all. See ikka Mees-ja-koer OÜ-de teema, et omanik võttis naise (õe,ema, tütre, armukese, naise sõbranna) tööle, et tollel ravikindlustus (nende keeles "haigekassa") oleks - ja eriti ei huvita, kas ja kui palju keegi tegelikult tööd teeb.
Ma ei saa su puupea loogikast aru. Kui töö tegemine maksab teatud summa kuus, siis maksab omanik selle summa vahet pole, kas keegi teeb kiiremini või aeglasemini. Olen ise ka ettevõtja ja ma ei saa üldse aru, mida sa taga ajad! Mul on endal tööl täiskohaga töötaja, kelle koormus on mõnel päeval vaid tund aega.Külaline kirjutas: ↑01 Nov 2025 20:40Väga tubli, nagu juba öeldud. Siis on omanikul raha nii palju, et savi, kuhu kulub - aga tegelik töökoormus (millest me ju räägime) on sul ikkagi osaline, mitte täielik, olgu ta vormistatud, kuidas tahes.Guest kirjutas: ↑01 Nov 2025 20:36Koer oled sa ise. Mina töötan Eesti oma ala tipus olevas ettevõttes, mitte kuskil armukesena ravikindlustuse pärast.Külaline kirjutas: ↑01 Nov 2025 20:04 Paluksin viidet mõnele sõimlemisele siin teemas? Maximas on kindlasti tõesti kord majas, inimesed õige koormusega tööle vormistatud ning efektiivsus luubi all. See ikka Mees-ja-koer OÜ-de teema, et omanik võttis naise (õe,ema, tütre, armukese, naise sõbranna) tööle, et tollel ravikindlustus (nende keeles "haigekassa") oleks - ja eriti ei huvita, kas ja kui palju keegi tegelikult tööd teeb.
Külaline kirjutas: ↑01 Nov 2025 19:58Jätsid ise lause lõpust "osaline tööaeg" ära või tsiteerisid juba enne vigast teksti? Ole allikakriitilisem.Guest kirjutas: ↑01 Nov 2025 18:13 Täistööaja definitsioon: Täistööaeg tähendab Eesti seadusandluse mõistes 40 tunnist tööaja pikkust nädala jooksul ja 8 tunnist tööaja pikkust päeva jooksul, kui tööandja ja töötaja ei ole kokku leppinud lühemas tööajas. [1]
Sageli kasutatakse täistööaja sünonüümidedena mõisteid normtööaeg, täiskoormus.
Kui tööandja ja töötaja on kokku leppinud lühemas tööajas, siis on tegu osalise tööajaga, mitte täistööajaga.
Töölepinguseadus
§ 43. Tööaeg
(1) Eeldatakse, et töötaja töötab 40 tundi seitsmepäevase ajavahemiku jooksul (täistööaeg), kui tööandja ja töötaja ei ole kokku leppinud lühemas tööajas (osaline tööaeg).
40 tundi tähendab, et tööandjal on õigus nõuda 8h töötamist, mis ei tähenda, et ta seda nõuab. Väga lihtne.
Rõhk ongi sõnal "mõnel päeval". Inimene aga väidab, et ta töötab päevas 6 tundi (tegelikult üle arvutades töötab ta isegi vähem) ja - ei-ei, tal ei ole osaline tööaeg! Kontekst oli selline, et see oli oluline, keegi muidugi praegu enam peale meie kahe seda konteksti ei mäleta, aga mina mäletan. Inimene vastas küsimusele, et kuidas ta endale head teeb - üks neist oli, et töötab ainult 3-4 päeva nädalas (nagu see oleks tema enda valik ehk siis piirdumine osakoormusega). Ja siis hakkas rääkima, et ta tegelikult ikka töötab natuke rohkema kui täiskohaga 3-4 päeva nädalas, tööle läheb natuke enne 10 ja koju jõuab kell 16, regulaarselt. 3-4 päeva nädalas ja 6 tundi korraga tööd püsivalt on siiski sisuliselt osakoormus, mitte kiirelt ära tehtud täiskoormus. Lahe, kui selle eest palju palka saab, selles pole üldse probleem - nimetame lihtsalt asju õigesti, siinkohal avaldub minu autistlik spekter ja ma ei talu absurdseid sõnastusi.Guest kirjutas: ↑01 Nov 2025 21:01Ma ei saa su puupea loogikast aru. Kui töö tegemine maksab teatud summa kuus, siis maksab omanik selle summa vahet pole, kas keegi teeb kiiremini või aeglasemini. Olen ise ka ettevõtja ja ma ei saa üldse aru, mida sa taga ajad! Mul on endal tööl täiskohaga töötaja, kelle koormus on mõnel päeval vaid tund aega.Külaline kirjutas: ↑01 Nov 2025 20:40Väga tubli, nagu juba öeldud. Siis on omanikul raha nii palju, et savi, kuhu kulub - aga tegelik töökoormus (millest me ju räägime) on sul ikkagi osaline, mitte täielik, olgu ta vormistatud, kuidas tahes.Guest kirjutas: ↑01 Nov 2025 20:36
Koer oled sa ise. Mina töötan Eesti oma ala tipus olevas ettevõttes, mitte kuskil armukesena ravikindlustuse pärast.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist