Petmine või ei?

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 05 Nov 2025 14:10
Külaline kirjutas: 05 Nov 2025 14:03Otsekohene ja sõnakas, ei ole küll selline inimene kellega rääkida tahetaks, üldiselt. Kas teile ei tundu nii. Pigem väldiks temaga vastuollu sattumist, sest tal on alati õigus.
Sul on tuline õigus.
Eksid, ei tasu minna äärmusest teise, ma pole "alati õigus" tüüp. Me ei pea loenguid, vaid analüüsime olukordi ja pereliikmete muresid.
Reeglina on otsekohene ja sõnakas inimene selline, kes ei talu ebaõiglust ja sekkub olukordadesse, kus oleks vaja kellegi kaitseks välja astuda või proovida kivinenud arusaama muuta. Aga muidugi ei tarvitse see kõigile meeldida.
Külaline

Küsiks, et kui vana teemaalgataja üldse on?
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Nov 2025 19:43
Guest kirjutas: 05 Nov 2025 14:10
Külaline kirjutas: 05 Nov 2025 14:03Otsekohene ja sõnakas, ei ole küll selline inimene kellega rääkida tahetaks, üldiselt. Kas teile ei tundu nii. Pigem väldiks temaga vastuollu sattumist, sest tal on alati õigus.
Sul on tuline õigus.
Eksid, ei tasu minna äärmusest teise, ma pole "alati õigus" tüüp. Me ei pea loenguid, vaid analüüsime olukordi ja pereliikmete muresid.
Reeglina on otsekohene ja sõnakas inimene selline, kes ei talu ebaõiglust ja sekkub olukordadesse, kus oleks vaja kellegi kaitseks välja astuda või proovida kivinenud arusaama muuta. Aga muidugi ei tarvitse see kõigile meeldida.
Sa oledki normaalne inimene ja selline suhtumine on igati terve ning tervitatav. Selge kommunikatsioon on kõige alus, nii tööl kui eraelus.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Nov 2025 19:43Eksid, ei tasu minna äärmusest teise, ma pole "alati õigus" tüüp. Me ei pea loenguid, vaid analüüsime olukordi ja pereliikmete muresid.
Aga kas sul siis mees algatab selliseid vestlusi oma muredest?
Külaline

Guest kirjutas: 05 Nov 2025 19:42
Külaline kirjutas: 05 Nov 2025 19:16
Külaline kirjutas: 05 Nov 2025 17:34

Kellega siis? Mees, kes kasutab oma naist ära. Naine ulub kuskil dushi all, mees pläägutab salasõbrantsiga.
Mees minuarust ei teagi mis olukord naisel on.
Vb teab, et pole hullu midagi.
No just. Naine ju ei ütle ka ja siinsed kaltsmutid ja kaltsmehed ütlevad, et elu ongi raske ja peabki uluma. Rääkida ei tohi, kui teine pool ei räägi. Lahku minna ka ei tohi. Kannatama peab.
Proovi kuidagi oma suud ja sõrmi taltsutada, et kogu aeg mingid "rõvedad" ja "kaltsud" ja muud solvangud ei lendaks. Vastik on lugeda. Su jutu mõtet nad samuti kuidagi ei kaunista, vastupidi. Isegi kui selles mingi mõte on, siis sinu suhtumine nullib kogu sisu ära. Inimesed, kes on empaatilisemad ja aeglasemad äkilisi otsuseid tegema, pole sellepärast kaltsud ega ela rõvedat elu. Nad elavad nii, nagu õigeks peavad. Sina anna neile nõu, mitte hinnanguid - neid viimaseid ei ole keegi küsinud.
Külaline

Egalitaar kirjutas: 05 Nov 2025 17:46
Guest kirjutas: 05 Nov 2025 17:34
Egalitaar kirjutas: 05 Nov 2025 16:34

LOLLUS! Vaata peeglisse! Mis vastu vaatab? Kibestumus, julmus, hoolimatus, epaatiavõimetus, suutmatus inimesi mõista. Võib olla psühhopaat. Hädasolija pöördub kõigepealt sinna kus mõistetakse ja hoolitakse!
Tohoh, mis sinuga nüüd juhtus?! Sa ennemalt ikka tundusid normaalne mees.

Mina ei pea peeglisse spets vaatama, tean ise ka mis sealt vastu vaatab. Sellepärast olengi valinud hetkel üksi elamise, sest ekamehe pärast tõesti kibestusin. Aga küll ma üle saan sellest, hakkab vaikselt juba lahtuma. Mõistsin oma eksmeest 13 aastat ja kahjuks saingi vaid kibestumise vastu.
Ma olen normaalne INIMENE, ja loodan, et empaatiavõimeline. Kibestumine ei peaks olema üldine. Pettusid ühes mehes? Hästi. Juhtub. Aga milleks siin foorumis viha ja sappi loopida? Kas su eksmees oli seda väärt, et eluaeg seda põed ja kõiki süüdistad?
Ma ju kirjutasin, et olen üle saamas ja paranemas sellest traumast.

Aga okei las olla. Ma eelnevalt olen ikka sinu kaitseks välja astunud, kui sind nokitud siin on. Nüüd enam ei.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Nov 2025 20:35Proovi kuidagi oma suud ja sõrmi taltsutada, et kogu aeg mingid "rõvedad" ja "kaltsud" ja muud solvangud ei lendaks. Vastik on lugeda. Su jutu mõtet nad samuti kuidagi ei kaunista, vastupidi. Isegi kui selles mingi mõte on, siis sinu suhtumine nullib kogu sisu ära. Inimesed, kes on empaatilisemad ja aeglasemad äkilisi otsuseid tegema, pole sellepärast kaltsud ega ela rõvedat elu. Nad elavad nii, nagu õigeks peavad. Sina anna neile nõu, mitte hinnanguid - neid viimaseid ei ole keegi küsinud.
Ignoreeri lihtsalt, ega päriselus ka sellistega ju vestlust ei peaks. Vaatad, et vähe kohtlane kodanik ja liigud edasi.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Nov 2025 21:46
Külaline kirjutas: 05 Nov 2025 21:41
Külaline kirjutas: 05 Nov 2025 20:35Proovi kuidagi oma suud ja sõrmi taltsutada, et kogu aeg mingid "rõvedad" ja "kaltsud" ja muud solvangud ei lendaks. Vastik on lugeda. Su jutu mõtet nad samuti kuidagi ei kaunista, vastupidi. Isegi kui selles mingi mõte on, siis sinu suhtumine nullib kogu sisu ära. Inimesed, kes on empaatilisemad ja aeglasemad äkilisi otsuseid tegema, pole sellepärast kaltsud ega ela rõvedat elu. Nad elavad nii, nagu õigeks peavad. Sina anna neile nõu, mitte hinnanguid - neid viimaseid ei ole keegi küsinud.
Ignoreeri lihtsalt, ega päriselus ka sellistega ju vestlust ei peaks. Vaatad, et vähe kohtlane kodanik ja liigud edasi.
Postitus on kustutatud
Moded, saatke see hulluke foorumist puhkusele.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Nov 2025 22:47
Külaline kirjutas: 05 Nov 2025 21:41
Postitus on kustutatud
Ei saa ju saata, nagu ma olen aru saanud.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Nov 2025 23:23

Postitus on kustutatud
Saab ikka, ennegi neid räuskajaid siit eemaldatud. Kui inimene ei oska teiste seltsis käituda ja suhelda, häirib ta sellega kõiki ja eksib ka foorumi reeglite vastu.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Guest kirjutas: 05 Nov 2025 23:53
Guest kirjutas: 05 Nov 2025 23:23
Saab ikka, ennegi neid räuskajaid siit eemaldatud. Kui inimene ei oska teiste seltsis käituda ja suhelda, häirib ta sellega kõiki ja eksib ka foorumi reeglite vastu.
Üks kommentaar võetakse maha (heal juhul), kümme tuleb asemele. Sa võid lasta kõrvaldada kommentaare, aga sa ei saa kõrvaldada isegi mitte ühtainsat trolli. Räuskajaid prooviti eemaldada Perekoolist, aga juhtus nii, et räuskajad eemaldasid hoopis Perekooli.
Külaline

Mina ei näe selles loos mingit petmist. Mees tahab suhelda ja kogemusi vahetada inimesega, kel on sama haiguse kogemus. Umbes nagu AA koosolek. Sel juhul küll ju abikaasad ei vaata, mis soost inimesed seal AA-s iga nädal kokku saamas ja vestlemas käivad.
Külaline

Enamus vestlustest on olnud mehe haigusest, kulgemisest, ravist ja taastumisest
Guest kirjutas: 06 Nov 2025 08:51 Mina ei näe selles loos mingit petmist. Mees tahab suhelda ja kogemusi vahetada inimesega, kel on sama haiguse kogemus. Umbes nagu AA koosolek. Sel juhul küll ju abikaasad ei vaata, mis soost inimesed seal AA-s iga nädal kokku saamas ja vestlemas käivad.
Eriti kuna naine isegi ütleb, et enamus vestlustest on olnud mehe haigusest, kulgemisest, ravist ja taastumisest. Päris kohutav mõelda, et ole sa naine või mees sisukamat vestlust tohid sa pidada ainult oma soost inimesega või siis oma abikaasaga.
Külaline

Teemaalgatisest mina küll välja ei loe, et sellel sõbrannal ka vähk oleks olnud. Oli lihtsalt kirjas, et raskelt haige. See ei pruugi üldse vähk olla nagu mehel.
Külaline

Egalitaar kirjutas: 06 Nov 2025 01:10
Guest kirjutas: 05 Nov 2025 23:23 Ei saa ju saata, nagu ma olen aru saanud.
Üks kommentaar võetakse maha (heal juhul), kümme tuleb asemele. Sa võid lasta kõrvaldada kommentaare, aga sa ei saa kõrvaldada isegi mitte ühtainsat trolli. Räuskajaid prooviti eemaldada Perekoolist, aga juhtus nii, et räuskajad eemaldasid hoopis Perekooli.
Kontrollisin just kasutajaabi teemadest üle - moded on küll inimesi blokeerinud siin ja sellest teada ka andnud. Vahepeal oli ikka täitsa rahulik, nüüd kisub toksiliseks tagasi.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Nov 2025 09:40Vahepeal oli ikka täitsa rahulik, nüüd kisub toksiliseks tagasi.
See mis ta kirjutab, on tema sisemaailma peegeldus.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Nov 2025 23:23 Ei saa ju saata, nagu ma olen aru saanud.
Vaata, mida sa ise anonüümselt toodad.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Guest kirjutas: 06 Nov 2025 09:40

Kontrollisin just kasutajaabi teemadest üle - moded on küll inimesi blokeerinud siin ja sellest teada ka andnud. Vahepeal oli ikka täitsa rahulik, nüüd kisub toksiliseks tagasi.
Blokeerimine suleb ühe konto, aga kohe saab luua teise. Ja netitrollil võib neid olla mitu mille alt endale laike ja teistele dislaike jagada (sockpuppeting). Perekoolis oli üks selline kes jättis mulje, et teda on viis või kümme. Siin on samuti vähemalt üks selline kes esineb mitme isikuna.

Muide väga tuntud inimesed on selle tegevusega vahele jäänud. Näiteks Harri Kingo Delfi kommentaariumis. Tema võis kommenteerida isegi naisenime all, vastata enda kommentaaridele, "elavdada" kommentaariumi kedagi provotseerides jmt.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Guest kirjutas: 06 Nov 2025 08:51 Mina ei näe selles loos mingit petmist. Mees tahab suhelda ja kogemusi vahetada inimesega, kel on sama haiguse kogemus. Umbes nagu AA koosolek. Sel juhul küll ju abikaasad ei vaata, mis soost inimesed seal AA-s iga nädal kokku saamas ja vestlemas käivad.
Täpselt nii, sedasama ütlen minagi, et see inimene vajab hetkel hoolivust ja mõistmist, mitte tõrjumist või kahtlustusi. Vähidiagnoos lööb elud sassi. Vähk on selles mõttes vastik, et peale patsiendi enda kurnab see ka lähedasi. Aga avapostitajal on klassikaline armukadedus. Kahjuks on siin neid, kes on ise elus petta saanud, kibestunud (PTSD) ja aitavad nüüd kahtlustusele puid alla panna.
Külaline

Egalitaar kirjutas: 06 Nov 2025 12:41
Täpselt nii, sedasama ütlen minagi, et see inimene vajab hetkel hoolivust ja mõistmist, mitte tõrjumist või kahtlustusi. Vähidiagnoos lööb elud sassi. Vähk on selles mõttes vastik, et peale patsiendi enda kurnab see ka lähedasi. Aga avapostitajal on klassikaline armukadedus. Kahjuks on siin neid, kes on ise elus petta saanud, kibestunud (PTSD) ja aitavad nüüd kahtlustusele puid alla panna.
Ja mis sa siis TA-le ütled, kui mees uue (vana) hingesugulasega jalga laseb? Tore, et teenindasid ja hooldasid, sinu töö on nüüd tehtud ning sind pole rohkem vaja. Kui asi on aus, siis ei varjata ega valetata. See ütleb kõik.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], kiisu ja 2 külalist