Soovita mulle mõnda krimi- või kohtusarja. Mul hakkavad otsa saama, kõik vaadatud. Eelistatult inglise keeles, aga Skandi kärab kah.Külaline kirjutas: ↑05 Nov 2025 19:48Vaatasin kunagi Vapraid ja ilusaid, mulle väga meeldis. Sain pärast tööd pea tühjaks laadida ja mitte mõelda, sest ega seal mõelda väga polnudki vaja. Nüüd pole ammu ühtki seebikat vaadanud, aga armastan haigla ja kohtusarju, ka kvaliteetsemaid krimisarju. Mõnikord ka remondi ja kinnisvara tõsielul põhinevaid.
Miks te vaatate seepe?
-
Külaline
-
Külaline
Mina vaatan Law and Order, special unitit. Hakkas meil siin algusest peale jooksma. Ja enne seda tuleb Mentalist.Külaline kirjutas: ↑05 Nov 2025 20:01Soovita mulle mõnda krimi- või kohtusarja. Mul hakkavad otsa saama, kõik vaadatud. Eelistatult inglise keeles, aga Skandi kärab kah.Külaline kirjutas: ↑05 Nov 2025 19:48Vaatasin kunagi Vapraid ja ilusaid, mulle väga meeldis. Sain pärast tööd pea tühjaks laadida ja mitte mõelda, sest ega seal mõelda väga polnudki vaja. Nüüd pole ammu ühtki seebikat vaadanud, aga armastan haigla ja kohtusarju, ka kvaliteetsemaid krimisarju. Mõnikord ka remondi ja kinnisvara tõsielul põhinevaid.
Mingi hetk vaatasin Kirgede Tormi aga nüüd vahepeal läks jamaks, kui uued teemad tulid.
-
Külaline
Parim on Criminal Minds.Külaline kirjutas: ↑05 Nov 2025 20:01Soovita mulle mõnda krimi- või kohtusarja. Mul hakkavad otsa saama, kõik vaadatud. Eelistatult inglise keeles, aga Skandi kärab kah.Külaline kirjutas: ↑05 Nov 2025 19:48Vaatasin kunagi Vapraid ja ilusaid, mulle väga meeldis. Sain pärast tööd pea tühjaks laadida ja mitte mõelda, sest ega seal mõelda väga polnudki vaja. Nüüd pole ammu ühtki seebikat vaadanud, aga armastan haigla ja kohtusarju, ka kvaliteetsemaid krimisarju. Mõnikord ka remondi ja kinnisvara tõsielul põhinevaid.
-
Külaline
See on ka heaKülaline kirjutas: ↑05 Nov 2025 21:15Parim on Criminal Minds.Külaline kirjutas: ↑05 Nov 2025 20:01Soovita mulle mõnda krimi- või kohtusarja. Mul hakkavad otsa saama, kõik vaadatud. Eelistatult inglise keeles, aga Skandi kärab kah.Külaline kirjutas: ↑05 Nov 2025 19:48Vaatasin kunagi Vapraid ja ilusaid, mulle väga meeldis. Sain pärast tööd pea tühjaks laadida ja mitte mõelda, sest ega seal mõelda väga polnudki vaja. Nüüd pole ammu ühtki seebikat vaadanud, aga armastan haigla ja kohtusarju, ka kvaliteetsemaid krimisarju. Mõnikord ka remondi ja kinnisvara tõsielul põhinevaid.
-
Külaline
Mulle ei meeldi. Paljudes osades on mõrvar teada enne uurimise algust.
Meeldivad sellised, kus on põnevust lõpuni.
Seebikaid ei vaata.
-
Külaline
Huvitav, minu mälu järgi oli "Ka rikkad nutavad" kõige esimene seep, mida Eestis näidati. Kirjade järgi oli ka selle valmistamise aasta juba 1979-1980. Ja alles siis tuli "Metsik roos". Seejärel "Prosto Maria", kelle peategelane tundus eelmiste sarjade peategelasega võrratult ilus. Ja "Tahmanägu" tuli palju hiljem.
Samas, erinevad allikad väidavad, et "Metsik roos" oli esimene, mida Eesti teleekraanidel näidati. Äkki siis "Ka rikkad nutavad" näidati vene telekanalitest?
Samas, erinevad allikad väidavad, et "Metsik roos" oli esimene, mida Eesti teleekraanidel näidati. Äkki siis "Ka rikkad nutavad" näidati vene telekanalitest?
-
Külaline
Alates oktoobrist 1988 näitas seda ETV. See oli ka ainus seep, mida ma ETV-st vaadanud olen. Soome pealt vaatasime emaga Dallast ja Dünastiat, hiljem vaatasin samast ka mõnda aega Kauneid ja rohkeaid.Tõutäkk kirjutas: ↑05 Nov 2025 18:38Orjatar Isaura jooksis minuteada Kesktelevisioonis, ehk oli vene keeles.Guest kirjutas: ↑05 Nov 2025 15:33 Seebiseriaalid olid tol ajal nähtus omaette, sest meil varem selliseid ei näidatud. Varastest ühekskümnendatest siis jutt, vaatasin ka huviga ja meeldis. Ei teagi mispärast aga no vanus oli ka seal lapse-varateismelise-tiineka kandis. Hiljem enam pole enam vaadanud. Aga mu pensionärist ema vaatab küll siianu paljusid. Igavusest ja rutiinivajadusest ilmselt. Sisul järjepidamine aitab ka mälul värskemana püsida.
Parandan ka su faktivea, Tahmanägu ei olnud esimene. Enne seda jooksid ka Orjatar Isaura ja Metsik Roos. Kas Lihtsalt Maria oli enne või peale Tahmanägu täpselt ei mäleta.
Siin ka inimesed mäletavad, et Ka rikkad nutavad oli esimene, aga pakuvad Kesktelevisiooni näitajaks. Kas ma siis vaatasin seda vene keeles, subtiitreid seal kanalil ju all vist polnud? Mitte ei mäleta. Aga esimese seebikana kogus ta kõvasti populaarsust, ennem polnud siin ju midagi sellist nähtud.Külaline kirjutas: ↑06 Nov 2025 06:42 Huvitav, minu mälu järgi oli "Ka rikkad nutavad" kõige esimene seep, mida Eestis näidati. Kirjade järgi oli ka selle valmistamise aasta juba 1979-1980. Ja alles siis tuli "Metsik roos". Seejärel "Prosto Maria", kelle peategelane tundus eelmiste sarjade peategelasega võrratult ilus. Ja "Tahmanägu" tuli palju hiljem.
meenuta lemmikseebiseriaali! Millal see jooksis? Kas ...
Facebook · Raadio Elmar
150+ reaktsiooni · 10 aasta eest
Kõige esimene oli minu teada "Ka rikkad nutavad" Mariana Villareali rolli mängis Verónica Castro
-
Külaline
Mitte kõigi elu pole seep. Mõne inimese elu on nii igav ja sündmustevaene ja seepide vaatamisega saab ta kasvõi korraks sellest üksluisusest põgeneda. Ma ise vaatasin 90ndate lõpus mingit Venetsueela jura, kui töötuks jäin. Pool aastat oli see sari mulle seltsiliseks. Kui hiljem jälle oma elu joonele sain, polnud sarjade vaatamiseks aegagi, sest nii palju muud põnevat oli teha.Egalitaar kirjutas: ↑05 Nov 2025 14:27 Ma tean isiklikult kahte inimest, kes hakkasid vaatama seebikaid ja kakskümmend aastat hiljem surid nägemata lõppu ja lahendust. The Archers jookseb alates aastast 1950 ja suurem osa selle algsest vaatajaskonnast on juba surnud. Miks te vaatate seepe? Kas te ei soovi näha lahendust? Elu ise on ju paras seep!
Tegelikult ma natuke mõistan neid Ladina-Ameerika seepide fänne. Seal on ju kõik nii teistsugune, näitlejad on enamasti väga ilusad ja eks see kõik aitab nende sarjade populaarsusele kaasa. Kui nüüd tagasi mõelda, siis mulle väga meeldis see näitleja:

-
Külaline
The Lincoln Lawyer, The sinner, Anathomy of a scandal, Marcella, Criminal (mitu osa Criminal Hispaania, Criminal Prantsusmaa jne), Lucifer.Guest kirjutas: ↑05 Nov 2025 20:01Soovita mulle mõnda krimi- või kohtusarja. Mul hakkavad otsa saama, kõik vaadatud. Eelistatult inglise keeles, aga Skandi kärab kah.Külaline kirjutas: ↑05 Nov 2025 19:48Vaatasin kunagi Vapraid ja ilusaid, mulle väga meeldis. Sain pärast tööd pea tühjaks laadida ja mitte mõelda, sest ega seal mõelda väga polnudki vaja. Nüüd pole ammu ühtki seebikat vaadanud, aga armastan haigla ja kohtusarju, ka kvaliteetsemaid krimisarju. Mõnikord ka remondi ja kinnisvara tõsielul põhinevaid.
Kõik siis Netflixis.
-
Külaline
Oligi nii. Kõigepealt Ostankino kanalilt "Ka rikkad nutavad" ja Lihtsalt Maria. Siis Eesti kanalil "Metsik roos". See kestis ikka väga kaua. Ning alles siis, kui see otsa sai, tuli TahmanäguGuest kirjutas: ↑06 Nov 2025 06:42 Huvitav, minu mälu järgi oli "Ka rikkad nutavad" kõige esimene seep, mida Eestis näidati. Kirjade järgi oli ka selle valmistamise aasta juba 1979-1980. Ja alles siis tuli "Metsik roos". Seejärel "Prosto Maria", kelle peategelane tundus eelmiste sarjade peategelasega võrratult ilus. Ja "Tahmanägu" tuli palju hiljem.
-
linnuvaatleja
- Kontakt:
Ma ei vaata traditsioonilises mõttes seepe, küll aga vaatan seriaale, kus episoodid jätkuvad, nt ulmet, komöödiat, animatsiooni. Kuigi sedagi alles siis, kui hakkasin internetist vaatama, väiksena ei kannatanud üldse selliseid sarju, kus ühe osaga ei tulnud mingit lahendust, sest ei viitsinud igal nädalal regulaarselt teleka ees passida. Samas on kindla alguse ja lõpuga seriaalid väga etteaimatavad, sa tead, et kui midagi erilist juhtub, siis on see uni, arusaamatus, fantaasia vms ja kõik on ikkagi lõpuks koos elutoas, kust kõik algas. Seda tüüpi seriaalid on näiteks "Simpsonid" või "Sõbrad", kus sa tead, et mitte midagi ei muutu. Natuke erinev on nt "Rick ja Morty", kus tegevuslugu ikkagi areneb, kuigi iga osaga saavutatakse mingi lõpp selle osa kontekstis. Minu meelest on areng põnevam. Teisalt on risk, et sari muutub igavaks, kui hooaegu muudkui juurde panna, kuigi midagi pole enam öelda.Egalitaar kirjutas: ↑05 Nov 2025 14:27 Ma tean isiklikult kahte inimest, kes hakkasid vaatama seebikaid ja kakskümmend aastat hiljem surid nägemata lõppu ja lahendust. The Archers jookseb alates aastast 1950 ja suurem osa selle algsest vaatajaskonnast on juba surnud. Miks te vaatate seepe? Kas te ei soovi näha lahendust? Elu ise on ju paras seep!
PS: Mina olen õnnega koos: 1990. aastatel oli Tahmanägu esimene seep, mida lasti, ja sellel oli lõpp. Kaks lõppu, et kõik rahule jääksid. See ravis mind, väga noort teismelist, seebikatest terveks. Praegu vaatan seriaale, mille igas episoodis on algus ja lõpp. Tõsi, neid on vähe. Enamus venivad seebiks, ja praegu on tavaks, et mõned tegelased avastavad endas omasookiindumuse. Mitte, et ma omasooiharust vastustaksin, aga andke andeks – 2–5% vähemuse igasse seriaali toppimine on minu arvates ideoloogiline ajupesu.
-
Külaline
Mina hakkasin Vapraid ja ilusaid kunagi vaatama Soome kanalilt ja tunnistan ausalt, et vaatan siiani ... see on mu hommikune rituaal, et panen hommikueine kõrvale käima eelmise päeva osa. Kuidagi jabur tundub peale 20-30a (? ei teagi kaua see jooksnud on) järsku pooleli jätta 
-
Külaline
Sa pole ainuke selline, kes kõik need aastad seda vaadanud on. Miks ka mitte. Ju seda on siis vaja. Ma ise lõpetasin selle vaatamise juba aastaid tagasi, aga paar mu tuttavat vaatavad siiani.Külaline kirjutas: ↑07 Nov 2025 21:14 Mina hakkasin Vapraid ja ilusaid kunagi vaatama Soome kanalilt ja tunnistan ausalt, et vaatan siiani ... see on mu hommikune rituaal, et panen hommikueine kõrvale käima eelmise päeva osa. Kuidagi jabur tundub peale 20-30a (? ei teagi kaua see jooksnud on) järsku pooleli jätta![]()
-
Külaline
Mina vaatasin kodus ja võõrsil. Aga ma pole ammu vaadanud. Viimati oli Bobi veel seal. Olen kuulnud, et ta enam pole.
Praegu ongi kahjuks enamasti nii, et sarjadel pole lõppu valmis kirjutatud, ja teinekord lõpetatakse seriaal ära ilma lõputa, lihtsalt poole pealt ("V" 2009-2011 oli selline suur pettumus), või siis tehakse lõpp kiirustades ja lohakalt nagu Troonide Mängus või The Man in the High Castle's. Samuti võidakse sellises seriaalis osalejad välja vahetada ja kogu ilme muuta, nagu The Witcher'i neljas hooaeg.linnuvaatleja kirjutas: ↑07 Nov 2025 20:07Ma ei vaata traditsioonilises mõttes seepe, küll aga vaatan seriaale, kus episoodid jätkuvad, nt ulmet, komöödiat, animatsiooni. Kuigi sedagi alles siis, kui hakkasin internetist vaatama, väiksena ei kannatanud üldse selliseid sarju, kus ühe osaga ei tulnud mingit lahendust, sest ei viitsinud igal nädalal regulaarselt teleka ees passida. Samas on kindla alguse ja lõpuga seriaalid väga etteaimatavad, sa tead, et kui midagi erilist juhtub, siis on see uni, arusaamatus, fantaasia vms ja kõik on ikkagi lõpuks koos elutoas, kust kõik algas. Seda tüüpi seriaalid on näiteks "Simpsonid" või "Sõbrad", kus sa tead, et mitte midagi ei muutu. Natuke erinev on nt "Rick ja Morty", kus tegevuslugu ikkagi areneb, kuigi iga osaga saavutatakse mingi lõpp selle osa kontekstis. Minu meelest on areng põnevam. Teisalt on risk, et sari muutub igavaks, kui hooaegu muudkui juurde panna, kuigi midagi pole enam öelda.Egalitaar kirjutas: ↑05 Nov 2025 14:27 Ma tean isiklikult kahte inimest, kes hakkasid vaatama seebikaid ja kakskümmend aastat hiljem surid nägemata lõppu ja lahendust. The Archers jookseb alates aastast 1950 ja suurem osa selle algsest vaatajaskonnast on juba surnud. Miks te vaatate seepe? Kas te ei soovi näha lahendust? Elu ise on ju paras seep!
PS: Mina olen õnnega koos: 1990. aastatel oli Tahmanägu esimene seep, mida lasti, ja sellel oli lõpp. Kaks lõppu, et kõik rahule jääksid. See ravis mind, väga noort teismelist, seebikatest terveks. Praegu vaatan seriaale, mille igas episoodis on algus ja lõpp. Tõsi, neid on vähe. Enamus venivad seebiks, ja praegu on tavaks, et mõned tegelased avastavad endas omasookiindumuse. Mitte, et ma omasooiharust vastustaksin, aga andke andeks – 2–5% vähemuse igasse seriaali toppimine on minu arvates ideoloogiline ajupesu.
-
Külaline
Jaa. Ma ka noorena vaatasin seda. See oli üldse meelest läinud. Samamoodi tundub olevat lõputi sari nagu Vaprad ja Ilusad ja Kirgede Torm.Külaline kirjutas: ↑07 Nov 2025 21:25 Mina vaatasin kodus ja võõrsil. Aga ma pole ammu vaadanud. Viimati oli Bobi veel seal. Olen kuulnud, et ta enam pole.
-
Külaline
Minu meelest see Prosta Maria näitleja küll eriti ilus polnud. Pigem selline tavaline.Külaline kirjutas: ↑06 Nov 2025 06:42 Huvitav, minu mälu järgi oli "Ka rikkad nutavad" kõige esimene seep, mida Eestis näidati. Kirjade järgi oli ka selle valmistamise aasta juba 1979-1980. Ja alles siis tuli "Metsik roos". Seejärel "Prosto Maria", kelle peategelane tundus eelmiste sarjade peategelasega võrratult ilus. Ja "Tahmanägu" tuli palju hiljem.

Ladina seepide eripära ongi nende ilusad näitlejannad ja muudes sarjades oli ikka palju ilusamaid naisi.
-
Külaline
Orjatar Isaura oli minu arust kole neiu. Vabandust! Aga kõik sarja mehed muudkui armusid temasse. See oli nõme.
https://i.ytimg.com/vi/66MoecAkMQQ/mqdefault.jpg
https://i.ytimg.com/vi/66MoecAkMQQ/mqdefault.jpg
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist