Topeltsünnipäev ja kingitus

vana hea klassika
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Guest kirjutas: 11 Nov 2025 22:30
Külaline kirjutas: 10 Nov 2025 15:19
triin112 kirjutas: 10 Nov 2025 15:16 Kingitus sünnipäevalapsele, teisele lihtsalt lilled.
Sama mõte.
Jah, mina teeks ka niimoodi.

Sellised topeltsünnipäevad on nii ebameeldivad. Oled kutsutud, aga tead-tunned lähedalt vaid ühte sünnipäevalast. Olen ise mitmel korral sellisele peole kutse saanud. Ühel korral viisin teisele ja enda jaoks tundmatule inimesele veinipudeli ja ta oli selle üle väga rõõmus. Pärast selgus, et ta võõrastelt üldse kinke ei oodanudki.

Ühel teisel korral seisis kingisoovina "kink võiks mahtuda ümbrikusse". See inimene sai teatripileti, nagu mu sõbrannagi. Raha ma põhimõtteliselt ei kingi.
Mina olen terve elu topeltsünnipäevi pidanud, vahel ka triple sünnipäevi, sest mina sündisin isa 28-ks sünnipäevaks ja minu vanem tütar minu 29-ks sünnipäevaks.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 11 Nov 2025 22:49
Külaline kirjutas: 11 Nov 2025 22:46
Külaline kirjutas: 11 Nov 2025 22:30

Sellised topeltsünnipäevad on nii ebameeldivad. Oled kutsutud, aga tead-tunned lähedalt vaid ühte sünnipäevalast. Olen ise mitmel korral sellisele peole kutse saanud. Ühel korral viisin teisele ja enda jaoks tundmatule inimesele veinipudeli ja ta oli selle üle väga rõõmus. Pärast selgus, et ta võõrastelt üldse kinke ei oodanudki.

Ühel teisel korral seisis kingisoovina "kink võiks mahtuda ümbrikusse". See inimene sai teatripileti, nagu mu sõbrannagi. Raha ma põhimõtteliselt ei kingi.
Miks? Miks sa ei austa sünnipäevalapse soovi? Mul on väga hea meel, kui õnnestub raha kinkida, saab inimene endale ise osta, mida soovib.
Teatripilet mahub ju ka ümbrikusse 😆
Oma maitse ja külastusaja sobivuse järgi kellelegi teisele, ja veel ainult 1 pilet-mina näiteks üksi teatrisse ega kontserdile ei läheks-pole viisakas vaid egoistlik-
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Nov 2025 23:54
Külaline kirjutas: 11 Nov 2025 22:49
Külaline kirjutas: 11 Nov 2025 22:46

Miks? Miks sa ei austa sünnipäevalapse soovi? Mul on väga hea meel, kui õnnestub raha kinkida, saab inimene endale ise osta, mida soovib.
Teatripilet mahub ju ka ümbrikusse 😆
Oma maitse ja külastusaja sobivuse järgi kellelegi teisele, ja veel ainult 1 pilet-mina näiteks üksi teatrisse ega kontserdile ei läheks-pole viisakas vaid egoistlik-
Parandan: see polnud otseselt pilet vaid konkreetse teatri kinkekaart. Lisaks oli see minu poolt kerge märguanne, et poolvõõralt sünnipäevakingiks raha küsimine pole väga okei.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Nov 2025 23:54Oma maitse ja külastusaja sobivuse järgi kellelegi teisele, ja veel ainult 1 pilet-mina näiteks üksi teatrisse ega kontserdile ei läheks-pole viisakas vaid egoistlik-
Keegi ei kingi üksikut teatripiletit, ikka teatri kinkekaarti.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Nov 2025 01:47
Külaline kirjutas: 11 Nov 2025 23:54Oma maitse ja külastusaja sobivuse järgi kellelegi teisele, ja veel ainult 1 pilet-mina näiteks üksi teatrisse ega kontserdile ei läheks-pole viisakas vaid egoistlik-
Keegi ei kingi üksikut teatripiletit, ikka teatri kinkekaarti.
Siis tuleks ka nii kirjutada.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Nov 2025 22:30Ühel teisel korral seisis kingisoovina "kink võiks mahtuda ümbrikusse". See inimene sai teatripileti, nagu mu sõbrannagi. Raha ma põhimõtteliselt ei kingi
Isegi, kui teil on sama maitse, kuidas sa tead, millal see inimene üldse saab sinna teatrisse minna? Kas ta siis käis ka sellel etendusel?
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Nov 2025 10:14
Külaline kirjutas: 11 Nov 2025 22:30Ühel teisel korral seisis kingisoovina "kink võiks mahtuda ümbrikusse". See inimene sai teatripileti, nagu mu sõbrannagi. Raha ma põhimõtteliselt ei kingi
Isegi, kui teil on sama maitse, kuidas sa tead, millal see inimene üldse saab sinna teatrisse minna? Kas ta siis käis ka sellel etendusel?
Ta ju parandas end ja kirjutas, et pidas silmas kinkekaarti.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 11 Nov 2025 22:50
Guest kirjutas: 11 Nov 2025 22:30
Külaline kirjutas: 10 Nov 2025 15:19

Sama mõte.

Mina olen terve elu topeltsünnipäevi pidanud, vahel ka triple sünnipäevi, sest mina sündisin isa 28-ks sünnipäevaks ja minu vanem tütar minu 29-ks sünnipäevaks.
Siin ilmnevad tugevad pärilikkuse tunnused. Põlvkondade viisi tekib meesisenditel tungiv seksivajadus teatud kindlatel päevadel. Tähtede seis ilmselt mõjutab.
Külaline

sõbrale ümbrik, teisele inimesele lilled või kommikarp. Või lihtsalt käepigistus - normaalne inimene ei ootagi ju võõralt midagi erilist! Küll tema oma sõbrad talle väärilisi kingitusi ise teevad.
Meil on palju sugulaste ühissünnipäevi - siis tavaliselt lapsele ümbrik, vanemale midagi söödavat/joodavat.
Või kui 2 täiskasvanut, siis lähedasemale kink, teisele kommikarp.
Nõiamoor
Kontakt:

Postitus Postitas Nõiamoor »

Keithy kirjutas: 11 Nov 2025 22:13
Nõiamoor kirjutas: 11 Nov 2025 21:03 Ma pole kindlasti rikkur ega miljonär, aga 20 eurot, tänapäeval juubeliks täsikasvanule?? Mina ei julgeks nii vähe panna, enne juba jtaks minemata. Ma mõistan, et pidu ei tehta raha või kinkide pärast, aga...ma ei tea, mingi standard ju ometi on?
Minu viimane juubelilkäik oli 2022 a augustis, sõbranna sai 50, panin 50 ümbrikusse ja lilled, lisaks maksin ööbimise 50. Olen üsna kindel, et teised panid rohkemgi.

Ma oleks väga kurb, kui mu kallis inimene jätaks mu juubelile tulemata, sest tal pole üle 20 euro ümbrikusse panna. Oleksin kurb, et ta ei tule ja oleksin pettunud, et ta peab mind nii tühiseks inimeseks, kes hoolib rahast rohlem kui inimesest.
Mul on hea meel, kui saan kingituse, aga see pole põhiline. Kui olen inimese kutsunud, siis järelikult soovin teda oma tähtsale päevale ja tulgu kasvõi ainult õnnesooviga.
Vaata, sellega on nii, et päris paljud inimesed tutvusringkonnas nagunii teavad üksteise elatustaset ja võimalusi ning mina oleksin võinud ka 150 panna ümbrikusse - ega keegi ei ootagi panustamise maksimumi, aga 20 eurot oleks olnud natuke piinlik panna. Kui oleks teised asjaolud - nt mu üksikemast sõbranna 2 lapsega - ma lausa keelan tal üldse midagi kinkida, kui see just mõni lihtne kodune kook või põllulilled pole - sel juhul mitte iial mitte keegi ei halvustaks ka ainult lihtsa lille ja õnnesooviga tulles.
Olen olnud ise ka sellise võimaluste laega, kus isegi oamtehtud kook oleks vajanud eelarvestamist......
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Nov 2025 15:44Okei siin foorumis on kõik naised miljonärid, aga vaevalt teiegi üle 20 euro ümbrikusse panete.
Miljonär ei ole, aga alla 50 euro täiskasvanule ka ei pane.
20 eurot pannakse tavaliselt lastele.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot] ja 2 külalist