Muidugi oli enesetapp.
Eesti parim raiesportlane
-
Külaline
Kui ma väike olin ja agulirajoonis elasin, siis naabermaja proua otsustas purjus peaga mehele kättemaksuks ennast ära tappa ja hüppas 2. korruse aknast alla. Üksikasju ma ei tea, aga ülejäänud elu veetis ratastoolis.
[/quote]
Ma hüppasin 30 aastat tagasi oma elu säästmiseks Hrustsovka teise korruse aknast alla/teatavasti kõrgem kui tavamaja, selline 2.5-3 korrus/. Liipasin omal jalal 500m, et sain endale takso kutsuda ja haiglasse sõita. Kuu aega ei saanud käia, jalad ja puusad põrutas jõhkralt ära.
-
Külaline
Ma hüppasin 30 aastat tagasi oma elu säästmiseks Hrustsovka teise korruse aknast alla/teatavasti kõrgem kui tavamaja, selline 2.5-3 korrus/. Liipasin omal jalal 500m, et sain endale takso kutsuda ja haiglasse sõita. Kuu aega ei saanud käia, jalad ja puusad põrutas jõhkralt ära.Guest kirjutas: ↑16 Nov 2025 15:00Kui ma väike olin ja agulirajoonis elasin, siis naabermaja proua otsustas purjus peaga mehele kättemaksuks ennast ära tappa ja hüppas 2. korruse aknast alla. Üksikasju ma ei tea, aga ülejäänud elu veetis ratastoolis.
[/quote]
Kukkusid jalgadele, siis jääb ellu. Kui kõrgem oleks olnud, siis hakkab keha keerama-pöörlema ja inimene ei saa kontrollida, kas kukub jalgadele või mitte.
-
Külaline
Kust otsast see hruštšovka tavamajast kõrgem on? Või mis see tavamaja sinu mõistes on?Külaline kirjutas: ↑16 Nov 2025 15:00Ma hüppasin 30 aastat tagasi oma elu säästmiseks Hrustsovka teise korruse aknast alla/teatavasti kõrgem kui tavamaja, selline 2.5-3 korrus/. Liipasin omal jalal 500m, et sain endale takso kutsuda ja haiglasse sõita. Kuu aega ei saanud käia, jalad ja puusad põrutas jõhkralt ära.
-
Külaline
Stalini ajal ehitatud majades oli tubade kõrgus 3 m, mis hruštšovkades 2,5 meetrini alandati.Külaline kirjutas: ↑16 Nov 2025 15:16Kust otsast see hruštšovka tavamajast kõrgem on? Või mis see tavamaja sinu mõistes on?
-
Külaline
Tavamaja on minu jaoks nt Mustamäe viiekordne maja. Esimese korruse aknad on madalamal.Külaline kirjutas: ↑16 Nov 2025 15:16Kust otsast see hruštšovka tavamajast kõrgem on? Või mis see tavamaja sinu mõistes on?Külaline kirjutas: ↑16 Nov 2025 15:00Ma hüppasin 30 aastat tagasi oma elu säästmiseks Hrustsovka teise korruse aknast alla/teatavasti kõrgem kui tavamaja, selline 2.5-3 korrus/. Liipasin omal jalal 500m, et sain endale takso kutsuda ja haiglasse sõita. Kuu aega ei saanud käia, jalad ja puusad põrutas jõhkralt ära.
Kukkusid jalgadele, siis jääb ellu. Kui kõrgem oleks olnud, siis hakkab keha keerama-pöörlema ja inimene ei saa kontrollida, kas kukub jalgadele või mitte.Külaline kirjutas: ↑16 Nov 2025 15:11Ma hüppasin 30 aastat tagasi oma elu säästmiseks Hrustsovka teise korruse aknast alla/teatavasti kõrgem kui tavamaja, selline 2.5-3 korrus/. Liipasin omal jalal 500m, et sain endale takso kutsuda ja haiglasse sõita. Kuu aega ei saanud käia, jalad ja puusad põrutas jõhkralt ära.Guest kirjutas: ↑16 Nov 2025 15:00Kui ma väike olin ja agulirajoonis elasin, siis naabermaja proua otsustas purjus peaga mehele kättemaksuks ennast ära tappa ja hüppas 2. korruse aknast alla. Üksikasju ma ei tea, aga ülejäänud elu veetis ratastoolis.Külaline kirjutas: ↑16 Nov 2025 13:02 No googelda. Hüppas aknast, sai viga, aga mitte surmavalt, suri mõne aja pärast haiglas.
[/quote]
Seda ei tea, kas keerleb - pöörleb, aga telekas nägin, kuidas üks rääkis, et üks joodik kukkus 5. korruse aknast alla, tõusis püsti ja kõndis omal jalgel tuppa tagasi, ei saanud ta midagi viga. Kui see telekas tõtt rääkis. Samas öeldakse, et Jumal hoiab joodikut.
Artur Sirgu juhtumi kohta on veel üsna levinud arvamus, et Eestist saadetud politseiagendid viskasid ta aknast välja. Tont teab, mis seal tegelikult toimus. Sirk sai nii raskelt viga, et ei olnud võimeline mingeid tunnistusi andma, ja suri haiglas kui enesetapja. Aga kunagi aastaid hiljem olevat keegi sõja ajal Läände põgenenud endine politseinik rääkinud, et see oli tellitud tapmine ja tema ise olnud asjaga seotud. Oma surivoodil vist rääkis veel, nii et tundus usutav versioon.
Eesti lähemast ajaloost on teada ka Ülo Koidu juhtum, kes ametliku versiooni järgi uputas ennast Lätis jääkülma jõkke. Samuti üsna kummaline valik suitsiidiks.
-
Külaline
Seda viimast arvatakse siiski ju KGB kätetööks, karistus streikivale kaastöötajale?
Aga ega pole mõtet enesetapja puhul pead vangutada, et "nii rumal viis enesetapuks" - nad ju polegi tol hetkel normaalsed. No ega see A.R. valik end koduaeda üles puua ka mingi mõistlik valik pole. Kõigepealt niimoodi oma perele teha, tegelikult oli ju mõistlik mees ja kindlasti hoolis oma perest - ja üleülse see poomine on imelik valik, et ilma piinlemata poomise läbi surra, pead väga täpselt oskama kõike välja mõõta, muidu piinled seal 10-15 minutit poolsurnuna.
-
Külaline
Miks kellegi surivoodil räägitu peaks ilmtingimata tõsi olema?Ottotriin kirjutas: ↑16 Nov 2025 16:11Artur Sirgu juhtumi kohta on veel üsna levinud arvamus, et Eestist saadetud politseiagendid viskasid ta aknast välja. Tont teab, mis seal tegelikult toimus. Sirk sai nii raskelt viga, et ei olnud võimeline mingeid tunnistusi andma, ja suri haiglas kui enesetapja. Aga kunagi aastaid hiljem olevat keegi sõja ajal Läände põgenenud endine politseinik rääkinud, et see oli tellitud tapmine ja tema ise olnud asjaga seotud. Oma surivoodil vist rääkis veel, nii et tundus usutav versioon.
Eesti lähemast ajaloost on teada ka Ülo Koidu juhtum, kes ametliku versiooni järgi uputas ennast Lätis jääkülma jõkke. Samuti üsna kummaline valik suitsiidiks.
Ja miks uputamine kummaline on? Uputatakse end ainult sooja vannivette või?
-
Külaline
Kas see A.R asi mitte kahtlaseks ei jäänudki? st et ikka polnud enesetapp?Külaline kirjutas: ↑16 Nov 2025 16:20Seda viimast arvatakse siiski ju KGB kätetööks, karistus streikivale kaastöötajale?
Aga ega pole mõtet enesetapja puhul pead vangutada, et "nii rumal viis enesetapuks" - nad ju polegi tol hetkel normaalsed. No ega see A.R. valik end koduaeda üles puua ka mingi mõistlik valik pole. Kõigepealt niimoodi oma perele teha, tegelikult oli ju mõistlik mees ja kindlasti hoolis oma perest - ja üleülse see poomine on imelik valik, et ilma piinlemata poomise läbi surra, pead väga täpselt oskama kõike välja mõõta, muidu piinled seal 10-15 minutit poolsurnuna.
-
Külaline
Mina ei tea, et muud otsust oleks tehtud.Guest kirjutas: ↑16 Nov 2025 16:53 Kas see A.R asi mitte kahtlaseks ei jäänudki? st et ikka polnud enesetapp?
-
Külaline
Mu ema oli eluaeg tisler. Peene puidutolmuga kokkupuude pidev. Tal polnud ühtegi tervisehäda sellega seoses. Vanaema ka suurema osa elust oli sama ameti peal. Ka tal polnud hädasi.Külaline kirjutas: ↑16 Nov 2025 14:50 Kui nüüd teemaalgatuse juurde tagasi tulla, siis mõtlesin, et äkki see tema hobi saigi talle saatuslikuks? Saeving ja puu tolm ja puru on ju tervisele ohtlikud. Ja äkki see põhjustaski kopsuvähi?
-
Külaline
Lisaks ju sae heitgaas, mis tuleb maski alla.Guest kirjutas: ↑16 Nov 2025 20:20Mu ema oli eluaeg tisler. Peene puidutolmuga kokkupuude pidev. Tal polnud ühtegi tervisehäda sellega seoses. Vanaema ka suurema osa elust oli sama ameti peal. Ka tal polnud hädasi.Külaline kirjutas: ↑16 Nov 2025 14:50 Kui nüüd teemaalgatuse juurde tagasi tulla, siis mõtlesin, et äkki see tema hobi saigi talle saatuslikuks? Saeving ja puu tolm ja puru on ju tervisele ohtlikud. Ja äkki see põhjustaski kopsuvähi?
Mina näiteks loobusin trimmerdamisest just sel põhjusel, et trimmeri heitgaas kogunes maski alla ja kõik see aeg, mil ma trimmerdasin hingasin seda sisse.
-
Külaline
Kopsuvähk oli ju pigem kellegi oletus, ei mingi tõsine fakt.Külaline kirjutas: ↑16 Nov 2025 20:44Lisaks ju sae heitgaas, mis tuleb maski alla.Guest kirjutas: ↑16 Nov 2025 20:20Mu ema oli eluaeg tisler. Peene puidutolmuga kokkupuude pidev. Tal polnud ühtegi tervisehäda sellega seoses. Vanaema ka suurema osa elust oli sama ameti peal. Ka tal polnud hädasi.Külaline kirjutas: ↑16 Nov 2025 14:50 Kui nüüd teemaalgatuse juurde tagasi tulla, siis mõtlesin, et äkki see tema hobi saigi talle saatuslikuks? Saeving ja puu tolm ja puru on ju tervisele ohtlikud. Ja äkki see põhjustaski kopsuvähi?
Mina näiteks loobusin trimmerdamisest just sel põhjusel, et trimmeri heitgaas kogunes maski alla ja kõik see aeg, mil ma trimmerdasin hingasin seda sisse.
Kes siin rääkis trimmeri heitgaasidest - no akutrimmerid on juba väga ammu müügil.
-
Külaline
Sellised asjad sõltuvad geenidest. Mõnel on head geenid, teine on mingile haigele nii vastuvõtlik, et piisab vaid vähesest. Ega siis kõik asbestiga kokku puutunud mehed ju kopsuvähki ei surnud.Guest kirjutas: ↑16 Nov 2025 20:20Mu ema oli eluaeg tisler. Peene puidutolmuga kokkupuude pidev. Tal polnud ühtegi tervisehäda sellega seoses. Vanaema ka suurema osa elust oli sama ameti peal. Ka tal polnud hädasi.Külaline kirjutas: ↑16 Nov 2025 14:50 Kui nüüd teemaalgatuse juurde tagasi tulla, siis mõtlesin, et äkki see tema hobi saigi talle saatuslikuks? Saeving ja puu tolm ja puru on ju tervisele ohtlikud. Ja äkki see põhjustaski kopsuvähi?
-
Külaline
Ma hüppasin 30 aastat tagasi oma elu säästmiseks Hrustsovka teise korruse aknast alla/teatavasti kõrgem kui tavamaja, selline 2.5-3 korrus/. Liipasin omal jalal 500m, et sain endale takso kutsuda ja haiglasse sõita. Kuu aega ei saanud käia, jalad ja puusad põrutas jõhkralt ära.Guest kirjutas: ↑16 Nov 2025 15:00Kui ma väike olin ja agulirajoonis elasin, siis naabermaja proua otsustas purjus peaga mehele kättemaksuks ennast ära tappa ja hüppas 2. korruse aknast alla. Üksikasju ma ei tea, aga ülejäänud elu veetis ratastoolis.
[/quote]
Mis juhtus? põgenesid kellegi eest? tulekahu? Kas jalaliigesed paranesid täielikult või siiani annavad jalad, puusad tunda?
-
Külaline
-
Külaline
Varasest depressioonist räägib see artikkel. Varane on ikka koolieas, teismeeas.Guest kirjutas: ↑17 Nov 2025 15:01 https://tervispluss.delfi.ee/artikkel/1 ... siidiriski
Tuleb välja, et ongi geneetiline.
Eks loomulikult on närvikava pärilik, nagu kõik sinus. Vanemate mõju pole ainult pärilikkuses, vaid ka koduses kasvatuses, selles, mida laps kodus näeb ja tajub. Ja siis juurde sinu enda elus tekkivad mõjud. Kõik on olulised.
-
Külaline
Mis oletus? See naine ise kirjutas oma fb lehel, et diagnoos on kopsuvähk.Guest kirjutas: ↑17 Nov 2025 00:48Kopsuvähk oli ju pigem kellegi oletus, ei mingi tõsine fakt.Külaline kirjutas: ↑16 Nov 2025 20:44Lisaks ju sae heitgaas, mis tuleb maski alla.Guest kirjutas: ↑16 Nov 2025 20:20
Mu ema oli eluaeg tisler. Peene puidutolmuga kokkupuude pidev. Tal polnud ühtegi tervisehäda sellega seoses. Vanaema ka suurema osa elust oli sama ameti peal. Ka tal polnud hädasi.
Kes siin rääkis trimmeri heitgaasidest - no akutrimmerid on juba väga ammu müügil.
Akutrimmeriga sa ei võta võsa ja vähe jämedamaid tüükaid maha, vaid võid vaikselt peenraääri trimmerdada.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: dmy, Krissse, Piusa, taivopalm ja 8 külalist